nemrembilivit
IRAN
- Hunkar
#5426 Re: IRAN
chetalj partiot
koji postuje bosnjake
samo su u manjini
nemrembilivit

nemrembilivit
- jeza u ledja
#5427 Re: IRAN
Challenger__ wrote:Jesam u sintagmi razum. Ovo nalaže razum, a srce ga prati.jeza u ledja wrote: Nisi spominjao rezolucije UNa u svom originalnom postu, vec "srce i razum", odnosno necije licno ophodjenje, a upravo to kritikujes u ovom postu iznad.
Ne znas ni ti sta pricas...
- Challenger__
#5428 Re: IRAN
Varaš se. Razum (pravo), srce (osjećanje).jeza u ledja wrote: Ne znas ni ti sta pricas...
Ako hoćeš da podržiš kabadahije, kao u prvom komentaru, ne pozivaj se na moju nedosljednost koje nema.
-
scimitar19
#5429 Re: IRAN
rekao sam da postoje izzuzeci koji nisu opste pravilo... no ne znam sto ste se grijali uz demokratiju kada je bilo ljubi brata srbina svoga, a da je bilo zdravog ˇrasizma i nacionalizmaˇ sranja se ne bi desavala a sada kada neko spomene ovo isto zasluzuje osudu najgore moguce vrste... pa opredjelite se sta cete jer zdravi ˇrasizam i nacionalizamˇ je nemogucˇ ili sveopca demokratija gdje jedan drugog ne razlikuje... haters will always hateHunkar wrote:chetalj partiot![]()
![]()
koji postuje bosnjake
![]()
![]()
samo su u manjini
![]()
![]()
![]()
nemrembilivit![]()
![]()
- jeza u ledja
#5430 Re: IRAN
Aha, razum je pravo, a srce je osjecanje. Jasno ko dan da si to htio reci.Challenger__ wrote:Varaš se. Razum (pravo), srce (osjećanje).jeza u ledja wrote: Ne znas ni ti sta pricas...
Ako hoćeš da podržiš kabadahije, kao u prvom komentaru, ne pozivaj se na moju nedosljednost koje nema.
Svejedno, "razum" i odluke UNa tesko da covjeku "sa srcem" mogu ici zajedno.
A posto si toliki pobornik odluka UN, pitam se sta onda mislis o pet rezolucija te institucije u posljednjih pet godina koje eksplicitno nalazu Iran da odustane od procesa obogacenja uranija, nabavke tehnologije i materijala iz drugih zemalja, nabavke oruzja, itd? Te odluke su: 1) opravdane ili 2) ne? Ako je pod 1), kako onda opravdavas cinjenicu da se Iran bavi nezakonitim bogacenjem uranija, koje izmedju ostalog i kao potpisnik Nuclear Non-Proliferation Treaty ne smije uopste ni pocinjati. Ako je pod 2), kako onda objasnjavas svoj stav da se odluke UNa nekada trebaju postovati , a nekad ne?
Nedosljedan si, govoris u skladu s onim sto osjecas, a ne onako kako razum nalaze.
- Challenger__
#5431 Re: IRAN
Jasan si od prvog komentara: podržavaš intervenciju na Iran, podržavaš kabadahije. Tvoj izbor, ja sa tim nemam ništa.
-
jefferson
#5433 Re: IRAN
Zanimljivo da iranci koji finansiraju svaku bombu postavljenu u iraku nisu kabadahije!Challenger__ wrote:Jasan si od prvog komentara: podržavaš intervenciju na Iran, podržavaš kabadahije. Tvoj izbor, ja sa tim nemam ništa.
-
severin
#5434 Re: IRAN
na kojoj to bombi pise made in iran? tu bombu moze svako postaviti alquadia,mossad.cia...isto takojefferson wrote:Zanimljivo da iranci koji finansiraju svaku bombu postavljenu u iraku nisu kabadahije!Challenger__ wrote:Jasan si od prvog komentara: podržavaš intervenciju na Iran, podržavaš kabadahije. Tvoj izbor, ja sa tim nemam ništa.
- jeza u ledja
#5435 Re: IRAN
....masoni, iluminati, reptili....severin wrote: alquadia,mossad.cia...
Nastavite niz.
-
scimitar19
#5436 Re: IRAN
zanimljivo a kada im se analogno kaze da jejeza u ledja wrote:....masoni, iluminati, reptili....severin wrote: alquadia,mossad.cia...
Nastavite niz.
su amerikanci zbombali 9/11, onda posezu za al-kaidom...
- jeza u ledja
#5437 Re: IRAN
To je "analogno" samo u tvojoj glavi.scimitar19 wrote:zanimljivo a kada im se analogno kaze da jejeza u ledja wrote:....masoni, iluminati, reptili....severin wrote: alquadia,mossad.cia...
Nastavite niz.
su amerikanci zbombali 9/11, onda posezu za al-kaidom...![]()
![]()
-
jefferson
#5438 Re: IRAN
A marsovci se ustavri krecu zemljom a ne ljudi.scimitar19 wrote:zanimljivo a kada im se analogno kaze da jejeza u ledja wrote:....masoni, iluminati, reptili....severin wrote: alquadia,mossad.cia...
Nastavite niz.
su amerikanci zbombali 9/11, onda posezu za al-kaidom...![]()
![]()
Mene u svemu najvise zivcira sto takvi komentari dolaze iz BiH!
Da dolaze iz Srbije to bi shvatio, posto oni imaju tu tradiciju "samo sebe granatirali." ali iz BiH???? E to je novo dno!
-
scimitar19
#5439 Re: IRAN
...i kao protuargument dobijes jedan ad hominem

- Challenger__
#5440 Re: IRAN
... Britanci, kada su, 2004 godine, uhvaćeni od strane iračke policije kako montiraju eksplozivnu napravu velike razorne moći u šiitskom kvartu, uoči velike vjerske svečanosti. Uhapšeni, pa oružanom intervencijom britanskih snaga, uz prisilu, pušteni na slobodu.severin wrote: na kojoj to bombi pise made in iran? tu bombu moze svako postaviti alquadia,mossad.cia...isto tako
Tako su neupućeni Irački lokalci spriječili Britance u još jednoj demokratskoj akciji oslobađanja Iračana od sopstvenih života.
-
MufljuzMali
#5441 Re: IRAN
jel ovo neko spomenuo kosovoChallenger__ wrote:Treba stvari vratiti u realnost. Realnost je da nezakonje ponekad hara, s vremena na vrijeme bude nekažnjeno, a intervencija na Iran bez odobrenja SB UN je bezakonje. Dakle, treba reći da onaj ko posegne za silom, čini kriminalni akt. Počinilac kriminalnog akta je kriminalac.jeza u ledja wrote: ...Sve je to igra, a Iran se priznacete to svi plaho igra s vatrom.
E, sad... Svaki kriminalac ima izgovor, "razlog", pa i oni, koji bi na osnovu ličnog ili grupnog nahođenja, a protiv prava da napadaju Iran. Šta svako od nas može? Može da se odredi prema cijeloj stvari.
As I said: Napad na Iran, bez odobrenja SB UN je - kriminalni akt, bez obzira ko to podržava ili stoji iza toga.
ovo je cisto akademski upad.
- jeza u ledja
#5442 Re: IRAN
Izvor?Challenger__ wrote:... Britanci, kada su, 2004 godine, uhvaćeni od strane iračke policije kako montiraju eksplozivnu napravu velike razorne moći u šiitskom kvartu, uoči velike vjerske svečanosti. Uhapšeni, pa oružanom intervencijom britanskih snaga, uz prisilu, pušteni na slobodu.severin wrote: na kojoj to bombi pise made in iran? tu bombu moze svako postaviti alquadia,mossad.cia...isto tako
Tako su neupućeni Irački lokalci spriječili Britance u još jednoj demokratskoj akciji oslobađanja Iračana od sopstvenih života.
- Challenger__
#5443 Re: IRAN
Imaš ga na topiku "Sirija", već ga je neko postavio. LN.jeza u ledja wrote: Izvor?
- jeza u ledja
#5444 Re: IRAN
Daj mi link molim te neda mi se trazit.
Ne znam sta je LN.
Ne znam sta je LN.
- Challenger__
#5445 Re: IRAN
Ni meni se ne da. Drugi dan. LN je skraćenica od - laku noć.jeza u ledja wrote:Daj mi link molim te neda mi se trazit. Ne znam sta je LN.
LN, definitivno
- Challenger__
#5447 Re: IRAN
Ne, ne znači. Imaš ga na topiku Sirija. Molim lijepo.jeza u ledja wrote:Znaci nemas izvor. Ok, hvala.
- Challenger__
#5449 Re: IRAN
Pogledajte koliko je uporan da neistomišljenika napravi lažovom. OK
1. Tema Sirija, str 16.http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=375, komentator @simpozijum delirijum, komentar 16-i, odozgo, pominje ovaj zločin u pokušaju.
2. Evo zapadnih izvora za ove tvrdnje
- "Articles published by Michel Chossudovsky, Larry Chin and Mike Whitney at the Centre for Research on Globalization’s website on September 20, 2005 have offered preliminary assessments of the claims of Iraqi authorities that two British soldiers in civilian clothes who were arrested by Iraqi police in Basra on September 19—and in short order released by a British tank and helicopter assault on the prison where they were being held—had been engaged in planting bombs in the city"
- http://www.globalresearch.ca/index.php? ... va&aid=994
- http://www.globalresearch.ca/index.php? ... icleId=972
1. Tema Sirija, str 16.http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=375, komentator @simpozijum delirijum, komentar 16-i, odozgo, pominje ovaj zločin u pokušaju.
2. Evo zapadnih izvora za ove tvrdnje
- "Articles published by Michel Chossudovsky, Larry Chin and Mike Whitney at the Centre for Research on Globalization’s website on September 20, 2005 have offered preliminary assessments of the claims of Iraqi authorities that two British soldiers in civilian clothes who were arrested by Iraqi police in Basra on September 19—and in short order released by a British tank and helicopter assault on the prison where they were being held—had been engaged in planting bombs in the city"
- http://www.globalresearch.ca/index.php? ... va&aid=994
- http://www.globalresearch.ca/index.php? ... icleId=972
- Challenger__
#5450 Re: IRAN
Da ponovim: tako su neupućeni Irački lokalci spriječili Britance u još jednoj demokratskoj akciji oslobađanja Iračana od sopstvenih života.