BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
///////

#5426 Re: BHTelecom All About

Post by /////// »

cobra1972 wrote:Znaš li ko će prenositi eng. premijer ligu 2012/13 ... :shock:
SPORTKLUB naravno jer ovi nemaju snage to preuzet,a sto se tice komentara naravno da je SPORTKLUB jaci heheh vi se sad ufatili komentara ko nemate vise zasto,nije ba bitan komentar bitan je program,samo nezz za godinu,dvije hocel imat ista i komentarisat ta vasa ARENA SPORT
arnes_king

#5427 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

minist@r wrote:
arnes_king wrote:Kako svi se*ete, poevacavaju brzinu tek onako ista cijena isto sve samo veca brzina a vi se nesto zalite :? Pa mogli su isto tako nista da ne mijenjaju, bolji bi im bilo jer ih onda nebi ovako napadali -.-

Budite zahvalni pa imamo srece da nam ove bijedne brzine ikako povecavaju
Arnese, de Boga ti ne s.ri i ne jedi g.vna.
Image
Ovo je netflat 2 (po starom), a po novom netflat4.
Ako mi neces ici na korist, nemoj vala ni na stetu. Znas sta je, BH Telecom je i dalje za mene najbolji, bez obzira sto se ovo desava i vjerujem da ce se u skorije vrijeme ovo rijesiti. Ali da mi pomalo smeta sto mi idu na stetu, to da. Jos pogotovo kad se nadje neko kao ti pametan, ne zna sta ce pa beljezga gluposti.
Ah kako bih ti se sad nagovorio, ali necu da padam na tvoj nivo seljak jedan, ja sam samo napisao da je nigdje veze se toliko zaliti jer su oni dobrom voljom povecali i trebamo biti sretni, moglo je isto tako i ostati na starom, a ko si bgti ti da se onda javis i mene vrijedjas ? cuje ne jedi govna ? A jest te mati lijepo odgojila ccc ......
iceman2010

#5428 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

/////// wrote:
cobra1972 wrote:Znaš li ko će prenositi eng. premijer ligu 2012/13 ... :shock:
SPORTKLUB naravno jer ovi nemaju snage to preuzet,a sto se tice komentara naravno da je SPORTKLUB jaci heheh vi se sad ufatili komentara ko nemate vise zasto,nije ba bitan komentar bitan je program,samo nezz za godinu,dvije hocel imat ista i komentarisat ta vasa ARENA SPORT
Ja i ligu prvaka i evropa ligu i italijansku ligu...... To kada smo kod fudbala. Ne zna se ko ce prenositi englesku ligu u sezoni kada sport klub bude prenosio spansku. Do tada ko zna hoce li tvoji teletabisi imati arenu, a vec se suska da ce telecom imati sport klub. Ali o tom po tom. Pricacemo u septembru kada pocnu sve lige.

Ali mozda bolje da pricamo o onome sta sport klub nudi sada. Samo englesku ligu. Sve drugo nudi arena sport. I tebi je engleska liga bolja od spanse, italijanske, lige prvaka, evropske lige..... Boga mi imas problem sa procjenom. O tome sta ce biti za 8-9 mjeseci pricacemo kada dodje to vrijeme.
iceman2010

#5429 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Danas na gorazdu rukometna utakmica BiH-Grcka. Ko kaze da se na regionalnim kanalima nema sta pogledati. :thumbup:
clarion_

#5430 Re: BHTelecom All About

Post by clarion_ »

EdoI wrote:Nije mi poznat nijedan provider na Balkanu koji istovremeno daje i SportKlub i Arenu. TotalTV je imao par mjeseci, a onda su ugasili Arenu i napisali nešto u smislu da se nisu mogli dogovoriti, ne sjećam se sad. Moja sreća što imam oboje :D , u svakom slučaju SportKlub je za moj ukus poprilično bolji kanal, pogotovo uzmemo li u obzir da od sljedeće godine preuzimaju i Primeru.
Logosoft
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5431 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

arnes_king wrote:
minist@r wrote:
arnes_king wrote:Kako svi se*ete, poevacavaju brzinu tek onako ista cijena isto sve samo veca brzina a vi se nesto zalite :? Pa mogli su isto tako nista da ne mijenjaju, bolji bi im bilo jer ih onda nebi ovako napadali -.-

Arnese, de Boga ti ne s.ri i ne jedi g.vna.
Image
Ovo je netflat 2 (po starom), a po novom netflat4.
Ako mi neces ici na korist, nemoj vala ni na stetu. Znas sta je, BH Telecom je i dalje za mene najbolji, bez obzira sto se ovo desava i vjerujem da ce se u skorije vrijeme ovo rijesiti. Ali da mi pomalo smeta sto mi idu na stetu, to da. Jos pogotovo kad se nadje neko kao ti pametan, ne zna sta ce pa beljezga gluposti.
Ah kako bih ti se sad nagovorio, ali necu da padam na tvoj nivo seljak jedan, ja sam samo napisao da je nigdje veze se toliko zaliti jer su oni dobrom voljom povecali i trebamo biti sretni, moglo je isto tako i ostati na starom, a ko si bgti ti da se onda javis i mene vrijedjas ? cuje ne jedi govna ? A jest te mati lijepo odgojila ccc ......
"Arnese, de Boga ti ne s.ri i ne jedi g.vna."
"Kako svi se*ete"
" necu da padam na tvoj nivo seljak jedan"

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “arnes_king”
» arnes_king 7 dana

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “minist@r”
» minist@r
7 dana
Armadilo

#5432 Re: BHTelecom All About

Post by Armadilo »

Mogli su se bolje angazovati oko povecanja brzina, meni ne bi smetalo puno i da mi nisu povecali do kraja mjeseca , naravno da mi isporuce racun od netflat2.. Meni je bitno da je ping nizak.. Btw, udaljili ste se od teme, pustite Sport Klub i arene..
Quaresma

#5433 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

dok se ne nazove, nema od tog nista
Adi1808

#5434 Re: BHTelecom All About

Post by Adi1808 »

Armadilo wrote:Mogli su se bolje angazovati oko povecanja brzina, meni ne bi smetalo puno i da mi nisu povecali do kraja mjeseca , naravno da mi isporuce racun od netflat2.. Meni je bitno da je ping nizak.. Btw, udaljili ste se od teme, pustite Sport Klub i arene..
I ja kazem...to dvoje necete vidjeti u ponudi Mojatv...Vidite da tu telemach glavno kolo vodi oko SK, tako da nije ni njima u cilju da ima SK na mojatv. Vidite i ostale kablovke operatere da obicno imaju ili jedno ili drugo...(ponekad imaju oboje al u fazonu da imaju jedan SK i sve arene i obratno). Logosoft je posebna prica jer su oni mali IPTV operater i kako se bude sirio dobijat ce uslovljavanja od SK i Arene.
Uglavnom takva je realnost...pozzz
severin

#5435 Re: BHTelecom All About

Post by severin »

Hiran wrote:

Oni povećavaju brzinu jer ih konkurencija satire. Kaskaju sa brzinama u odnosu na telemach već godinu dana.
Pitanje koje treba postaviti je : hoće li oni smanjiti račune ovima kojima brzine nisu povećane. Ako mi budemo imali stav da oni nama čine uslugu a ne mi njima nigdje nećemo dogurati.

meni se kod njih ne svidja sto prije idu na stetu svojih pretplatnika nega na svoju...
maximilijana

#5436 Re: BHTelecom All About

Post by maximilijana »

http://www.speedtest.net/result/1701480386.png

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
imala netflat2 pa mi povecali na 4 i ja trazila smanjenje..e bas su smanjili hahahahah
imal jos opcije dial-up? :P :lol: :lol: :lol:
severin

#5437 Re: BHTelecom All About

Post by severin »

e ovako reko da i ja nazovem bhtelecom i da vidim sta je sa brzinama okrenem 1444 javi mi se neki lik i kazem da me spoji sa podrskom adsl ...javja se iz podrske neki zenski glas izgleda maldji i fino joj objasnim da sam imao netflat1(koji su prebacili u netflat2 i povecali brzinu)objasnjavam joj dalje i da mi je sad netflat2 sa brzinom od 1.74 i da sam podnjeo zahtjev za netflat4 i da sam se neku noc logovao se na stranicu i u podacima mi pise da je netfalt4 paket al da mi je brzina ostala ista to jeste 1.74... i ona mi odgovara da ce potrajati jos dok to ne prebace na sta je ja pitam da ako ovaj citav mjesec prodje a ne povecaju mi brzinu da li cu platiti racun netflat4 koji iznosi 25km bez pdv-a ili cu platiti kao netflat2 koja i jeste prava brzina bila..nasta me ona hladno pita koja mi je sad brzina ja joj odgovaram 1,74 nasta ona govori platicete 25km bez pdv-a u smislu naplatice mi taj racun po staroj cjeni netflat2 paketa :? sad meni nije jasno ako je na snagu od 1 januara nastupila nova cjena netflat2 paketa 19,90 sto mi govori da moram platiti 25km po staroj cijeni za mjesec januar :?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5438 Re: BHTelecom All About

Post by JoseMujica »

evo kod mene povećali...vidi se na dawnloadu al kolko se sjećam po ranijim testovima ispada da mi je upload manji...to može samo bihnet :-) :lol:

Image

i imam svoj ruter (nije wireless) sa razvučenom mrežom i nisam imao nikakvih problema sa konekcijama

PS

kod mene je "bio" NetFlat 4
Halcyon

#5439 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Kod mene ne samo da nije povećana, nego ima naznaka i da neće biti povećana (zbog loše infrastrukture), a paket je netFlat 1. Dakle možete misliti sa kakvom infrastrukturom "najjači telekom operater u zemlji" radi kad nisu u stanju pružiti dodatnih 1 Mbps. Svaka čast!

Da Bogdom ovdje imam konkurenciju kao vi Telemach ili Logosoft, je*ao bih ja ovim majku sa zadovoljstvom.
sabanss

#5440 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

Halcyon wrote:Kod mene ne samo da nije povećana, nego ima naznaka i da neće biti povećana (zbog loše infrastrukture), a paket je netFlat 1. Dakle možete misliti sa kakvom infrastrukturom "najjači telekom operater u zemlji" radi kad nisu u stanju pružiti dodatnih 1 Mbps. Svaka čast!

Da Bogdom ovdje imam konkurenciju kao vi Telemach ili Logosoft, je*ao bih ja ovim majku sa zadovoljstvom.
Lokacija? BH Telecom je jos jedini operater koji nesto radi i u ne bas tako profitabilnim podrucjima, gore spomenuti razvlace mrezu samo po neboderima sa 15 spratova...
baja

#5441 Re: BHTelecom All About

Post by baja »

ala7 wrote:
baja wrote:Image

paket s mojom tv, trebalo bi 2048....al eto, nije ni lose
Nije mjerodavna lokacija Zagreb na speedtest.net imam mojaTV full i vidi :
Image

Meni download zakuca na 256KB/s (ni manje ni vise) kad skidam sa megaupload-a, filesonic-a i sl. Sve zavisi odakle sta skidas. Probaj prema vise lokacija mjeriti na speedtestu npr. kopenhagen, berlin, pariz, frankfurt..
naravno da zakuca...al poenta je da tebi telekom omoguci dogovorenu (il bar priblizno) brzinu...a to sto tebi neki rapidšer il drugi server ne da veću brzinu, je li to do njih!?
Halcyon

#5442 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

sabanss wrote:
Halcyon wrote:Kod mene ne samo da nije povećana, nego ima naznaka i da neće biti povećana (zbog loše infrastrukture), a paket je netFlat 1. Dakle možete misliti sa kakvom infrastrukturom "najjači telekom operater u zemlji" radi kad nisu u stanju pružiti dodatnih 1 Mbps. Svaka čast!

Lokacija? BH Telecom je jos jedini operater koji nesto radi i u ne bas tako profitabilnim podrucjima, gore spomenuti razvlace mrezu samo po neboderima sa 15 spratova...
Naselje Tušanj u Tuzli. Infrastruktura stara preko 25 godina.
novi.dan.nova.nafaka

#5443 Re: BHTelecom All About

Post by novi.dan.nova.nafaka »

sabanss wrote:
Jah, BHT je došao i u te selendre zahvaljujući enormnim ulaganjima nakon rata. :lol: :x
Daj ba, ohladi malo dječače - BHT je naslijedio veliki dio infrastrukture od prije rata, za razliku od "gore spomenutih", koji su ulagali ogromna sredstva u širenje. I da nije bilo tih kojima ne želiš ni ime napisati, i ti i ja bi sad drndali sa 20 GB paketom ograničenja uz 1-2 MBps. Što se BHT-a tiče, oni ne bi ponudili poboljšani paket za isto para ni za 100 godina, kakvi su lezihljebovići.
Pitarrr82

#5444 Re: BHTelecom All About

Post by Pitarrr82 »

Potrajace ove promjene prilicno ocigledno kao i sve u BHT...
Halcyon

#5445 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Daj ba, ohladi malo dječače - BHT je naslijedio veliki dio infrastrukture od prije rata, za razliku od "gore spomenutih", koji su ulagali ogromna sredstva u širenje. I da nije bilo tih kojima ne želiš ni ime napisati, i ti i ja bi sad drndali sa 20 GB paketom ograničenja uz 1-2 MBps. Što se BHT-a tiče, oni ne bi ponudili poboljšani paket za isto para ni za 100 godina, kakvi su lezihljebovići.
Mislim da nema potrebe dalje diskutovati o njima kad nisu u stanju sa 1 povećati na 2 Mbps. Da nije smiješno bilo bi žalosno. Telemach i Logosoft kakvi god da su mislim da ne mogu bit gori od ovih.

Jednostavno da plačeš...
sabanss

#5446 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Jah, BHT je došao i u te selendre zahvaljujući enormnim ulaganjima nakon rata. :lol: :x
Daj ba, ohladi malo dječače - BHT je naslijedio veliki dio infrastrukture od prije rata, za razliku od "gore spomenutih", koji su ulagali ogromna sredstva u širenje. I da nije bilo tih kojima ne želiš ni ime napisati, i ti i ja bi sad drndali sa 20 GB paketom ograničenja uz 1-2 MBps. Što se BHT-a tiče, oni ne bi ponudili poboljšani paket za isto para ni za 100 godina, kakvi su lezihljebovići.
Molim te da me ne nazivas "djecace", nije pristojno...

BH Telecom je IMAO enormna ulaganja u infrastrukturu poslije rata. Da li stvarno mislis da bi Zavidovici, Maglaj ili Umoljani mogli imati ADSL da nije tako?

Telemach i Logosoft ulazu u infrastrukturu samo u visoko profitnim naseljima kakva su u SA recimo Dobrinja, AP, Malta, Grbavica i sl. BHT ima malo drugaciju politiku iz raznih razloga. Kod BHT-a su najgore prosli korisnici koji su imali kakvu-takvu infrastrukturu prije rata. Apsurd je da Dobrinja ne moze imati Moju TV dok Zavidovici mogu.

Takodjer, molim te da ne pricas o stvarima o kojima pojma nemas.
pajero

#5447 Re: BHTelecom All About

Post by pajero »

Samo zelim da pohvalim rad uposlenice Dženite na broju 1422 koja je bila vise nego ljubazna i rijesila problem (nije radio ADSL radi naseg rutera) za par minuta. Iznenadjujuca ljubaznost, profesionalnost. Sto se tice brzine i opceg utiska sve za 10!!!
iceman2010

#5448 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

sabanss wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Jah, BHT je došao i u te selendre zahvaljujući enormnim ulaganjima nakon rata. :lol: :x
Molim te da me ne nazivas "djecace", nije pristojno...

BH Telecom je IMAO enormna ulaganja u infrastrukturu poslije rata. Da li stvarno mislis da bi Zavidovici, Maglaj ili Umoljani mogli imati ADSL da nije tako?

Telemach i Logosoft ulazu u infrastrukturu samo u visoko profitnim naseljima kakva su u SA recimo Dobrinja, AP, Malta, Grbavica i sl. BHT ima malo drugaciju politiku iz raznih razloga. Kod BHT-a su najgore prosli korisnici koji su imali kakvu-takvu infrastrukturu prije rata. Apsurd je da Dobrinja ne moze imati Moju TV dok Zavidovici mogu.

Takodjer, molim te da ne pricas o stvarima o kojima pojma nemas.

Moze sada i na skoro cijeloj Dobrinji. Kazu da ce vrlo brzo pokriti cijelu i to sa potpuno novom mrezom. Nesto od toga FTTH (veoma malo), a ostalo je FTTB i FTTC rjesenje.
Halcyon

#5449 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

iceman2010 wrote:Moze sada i na skoro cijeloj Dobrinji. Kazu da ce vrlo brzo pokriti cijelu i to sa potpuno novom mrezom. Nesto od toga FTTH (veoma malo), a ostalo je FTTB i FTTC rjesenje.
A znaš koliko brzo će to biti? Najmanje godinu, godinu i pol. U mom naselju je nova telefonska centrala postavljena prije ravno godinu dana i još nije puštena u rad. Internet prekida skoro svaki put kad me neko zovne (mijenjao sam splittere, sređivao instalaciju po kući, pokušao sve živo što sam lično mogao napraviti, bezuspješno). Prijavim kvar i već šest, sedam mjeseci mi đubrad govori "strpite se, ne isplati nam se to sređivati, sad ćemo pustiti u rad novu centralu". Šest ili sedam mjeseci ja trpim, niko ne dolazi, kad god nazovem ista priča i još mi jučer govore da ni pišljivo povećanje od 1 Mbps neću dobit jer je parica u takvom stanju.

Eto to je care moj njihovo uskoro. Njihovu "uslugu" koristim samo zato što u Tuzli nema bolja opcija od ove (postoji još kablovski koji kod nekoga radi odlično, kod mene baš i nije). Inače bih davno odjebao i Telekom i sve ostalo što ima veze s njima.
iceman2010

#5450 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Halcyon wrote:
iceman2010 wrote:Moze sada i na skoro cijeloj Dobrinji. Kazu da ce vrlo brzo pokriti cijelu i to sa potpuno novom mrezom. Nesto od toga FTTH (veoma malo), a ostalo je FTTB i FTTC rjesenje.
A znaš koliko brzo će to biti? Najmanje godinu, godinu i pol. U mom naselju je nova telefonska centrala postavljena prije ravno godinu dana i još nije puštena u rad. Internet prekida skoro svaki put kad me neko zovne (mijenjao sam splittere, sređivao instalaciju po kući, pokušao sve živo što sam lično mogao napraviti, bezuspješno). Prijavim kvar i već šest, sedam mjeseci mi đubrad govori "strpite se, ne isplati nam se to sređivati, sad ćemo pustiti u rad novu centralu". Šest ili sedam mjeseci ja trpim, niko ne dolazi, kad god nazovem ista priča i još mi jučer govore da ni pišljivo povećanje od 1 Mbps neću dobit jer je parica u takvom stanju.

Eto to je care moj njihovo uskoro. Njihovu "uslugu" koristim samo zato što u Tuzli nema bolja opcija od ove (postoji još kablovski koji kod nekoga radi odlično, kod mene baš i nije). Inače bih davno odjebao i Telekom i sve ostalo što ima veze s njima.
Ne znam za Tuzlu. Ovi u Sarajevu su puno azurniji. Konkurencija sta li :-D
Locked