Milorad Dodik ALL ABOUT
-
dallton
#5426 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ti i dalje pokusavas da izgleda sam sebe ubjedis da nikakvi "bosanci" ne postoje, vec se sve svodi na srbe, hrvate itd....
prica ti je malo sizofrenicna, pravo da ti kazem, i samo je jos jedan dokaz izgubljenosti srba u bosni generalno (ko smo, sta smo, jesmol srbijanska dijaspora, ....)
a to sto se u svijetu pocelo smatrati da je "bosnian=muslim" to je vec duza prica, al tome su takvi kao ti s gornjom sizofrenicnom pricom i sami doprinjeli ...
prica ti je malo sizofrenicna, pravo da ti kazem, i samo je jos jedan dokaz izgubljenosti srba u bosni generalno (ko smo, sta smo, jesmol srbijanska dijaspora, ....)
a to sto se u svijetu pocelo smatrati da je "bosnian=muslim" to je vec duza prica, al tome su takvi kao ti s gornjom sizofrenicnom pricom i sami doprinjeli ...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5427 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ferhadija poprima stari izgled
Nova Ferhadija

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Nova Ferhadija
Nakon što je srušena u noći 7. septembra 1993. godine Ferhad-pašina džamija u Banjaluci 16 godina poslije polako poprima stari izgled. Ovog ljeta na obnovi je urađeno mnogo više nego što je planirano.
Zbog projekta koji je jedinstven u svijetu još je, kažu rano prognozirati kada bi radovi mogli biti završeni. Radovi na obnovi Ferhadije, čija je prva faza počela još 2006. godine teku predviđenom dinamikom a u Medžlisu islamske zajednice prezadovoljni su urađenim poslom. Kasim Mujčić kaže da je samo ovog ljeta urađeno više nego svih prethodnih godina tako da Ferhadija počinje da dobija onaj nekadašnji, prepoznatljiv izgled. Ipak kaže Mujčić bilo je dosta problema pri nalasku kamena koji je odvezen nakon rušenja Ferhadije: «Kamen se naravno nije sav pronašao. Jedan dio je uništen a drugi nismo našli. Ipak, mislimo da će biti ugrađeno približno 70 posto njenog orginalnog kamena. Za ostatak smo našli majdan u Gornjem Šeheru odakle crpimo novu sedru i na onim mjestima gdje nema starih fragmenata stavljamo od nove sedre stare fragmente.»
Počinju radovi i na obnovi Arnaudije
Kasim Mujčić kaže da je bilo problema u pronalasku kamenaBildunterschrift: Kasim Mujčić kaže da je bilo problema u pronalasku kamena
Svi novi fragmeni ispitani su i rezultati pokazuju da su kvalitet i stare i nove sedre isti. Mujčić za naš proogram otkriva da bi radovi i na drugoj srušenoj džamiji Arnaudiji trebali početi ove sedmice: «Dobili smo nalog od ekipe koja radi na projektu da idemo na otkopavanje temelja sa unutrašnje i vanjske strane, da se utvrdi dinamika sanacije temelja, jer dok se ne otkopaju, ne možemo znati stanje temelja. Dat je i nalog da se vrše i one bušotine od 10, 12, 15 metara, da se ispita teren. Na neki način starta i Arnaudija.»
Vlada RS izdvojila značajna sredstva za obnovu Ferhadije
Sjedište vlade u Banjaluci: Vlada RS izvojila značajan dio sredstava za obnovu FerhadijeBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Sjedište vlade u Banjaluci: Vlada RS izvojila značajan dio sredstava za obnovu Ferhadije
Za obnovu Ferhad-pašine džamije do sada je utrošeno 15-ak miliona maraka za šta je značajna sredstva izdvojila Vlada RS, kažu u medžlisu. I državno resorno ministarstvo nedavno je donijelo odluku o sufinansiranju obnove Ferhadije za šta je izdvojeno 300 hiljada maraka. Ministar sa ljudska prava i izbjeglice Safet Halilović kaže da je ova pomoć u funkciji povratka na šta veliki uticaj ima i obnova Ferhadije: «Radove koje smo vidjeli imponuju i zadovoljstvo nam je vidjeti da radovi teku uspješno. Čestitamo svima koji se trude i zadovoljstvo nam je da i mi na ovaj način u tome učestvujemo.»
Ferhadija će i dalje biti mjesto mira i tolerancije
Spomen ploča ubijenim u logoru u JasenovcuBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Spomen ploča ubijenim u logoru u Jasenovcu
Iako i druge džamije imaju svoj prioritet i značaj, Ferhadija je za islamsku zajednicu «prioritet svih prioriteta» kaže muftija banjalučki Edhem Čamdžić. On kaže da malo ko zna da je 1942. godine u Ferhadiji nikla ideja tadašnjeg banjalučkog muftije, nekoliko hodža i intelektualaca da se napiše peticija za zaštitu Srba i Jevreja, nakon čega je većina potpisnika završili u logoru Jasenovac: « Dakle odavde će se i dalje slati poruka vjere, suživota, povjerenja, dobrih međuljudskih odnosa, dijaloga i praštanja.»
Ferhadija je bila jedno od najvećih dostignuća islamske arhitekture u 16. vijeku u BiH, koja je izgrađena u otomanskom stilu. Izgradnju je finasirao Ferhad-paša Soklolović a u kompleksu džamije nalazila su se tri turbeta. Ferhadija je uvrštena u kulturnu baštinu BiH 1950. godine da bi nakon toga bila uvrštena i na listu spomenika svjetske baštine pri UNESCO-u. Srušena je 7. maja 1993. godine, a 2001. dobijena je urbanistička saglasnost za njenu ponovnu izgradnju. U maju iste godine više hiljada demonstranata spriječilo je svečano polaganje kamena temeljca za obnovu Ferhadije. Tada je Murat Badić iz Cazina, preminuo od zadobijenih povreda.
Autor: Dragan Maksimović
Odg. urednik: Jasmina Rose
Nova Ferhadija

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Nova Ferhadija
Nakon što je srušena u noći 7. septembra 1993. godine Ferhad-pašina džamija u Banjaluci 16 godina poslije polako poprima stari izgled. Ovog ljeta na obnovi je urađeno mnogo više nego što je planirano.
Zbog projekta koji je jedinstven u svijetu još je, kažu rano prognozirati kada bi radovi mogli biti završeni. Radovi na obnovi Ferhadije, čija je prva faza počela još 2006. godine teku predviđenom dinamikom a u Medžlisu islamske zajednice prezadovoljni su urađenim poslom. Kasim Mujčić kaže da je samo ovog ljeta urađeno više nego svih prethodnih godina tako da Ferhadija počinje da dobija onaj nekadašnji, prepoznatljiv izgled. Ipak kaže Mujčić bilo je dosta problema pri nalasku kamena koji je odvezen nakon rušenja Ferhadije: «Kamen se naravno nije sav pronašao. Jedan dio je uništen a drugi nismo našli. Ipak, mislimo da će biti ugrađeno približno 70 posto njenog orginalnog kamena. Za ostatak smo našli majdan u Gornjem Šeheru odakle crpimo novu sedru i na onim mjestima gdje nema starih fragmenata stavljamo od nove sedre stare fragmente.»
Počinju radovi i na obnovi Arnaudije
Kasim Mujčić kaže da je bilo problema u pronalasku kamenaBildunterschrift: Kasim Mujčić kaže da je bilo problema u pronalasku kamena
Svi novi fragmeni ispitani su i rezultati pokazuju da su kvalitet i stare i nove sedre isti. Mujčić za naš proogram otkriva da bi radovi i na drugoj srušenoj džamiji Arnaudiji trebali početi ove sedmice: «Dobili smo nalog od ekipe koja radi na projektu da idemo na otkopavanje temelja sa unutrašnje i vanjske strane, da se utvrdi dinamika sanacije temelja, jer dok se ne otkopaju, ne možemo znati stanje temelja. Dat je i nalog da se vrše i one bušotine od 10, 12, 15 metara, da se ispita teren. Na neki način starta i Arnaudija.»
Vlada RS izdvojila značajna sredstva za obnovu Ferhadije
Sjedište vlade u Banjaluci: Vlada RS izvojila značajan dio sredstava za obnovu FerhadijeBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Sjedište vlade u Banjaluci: Vlada RS izvojila značajan dio sredstava za obnovu Ferhadije
Za obnovu Ferhad-pašine džamije do sada je utrošeno 15-ak miliona maraka za šta je značajna sredstva izdvojila Vlada RS, kažu u medžlisu. I državno resorno ministarstvo nedavno je donijelo odluku o sufinansiranju obnove Ferhadije za šta je izdvojeno 300 hiljada maraka. Ministar sa ljudska prava i izbjeglice Safet Halilović kaže da je ova pomoć u funkciji povratka na šta veliki uticaj ima i obnova Ferhadije: «Radove koje smo vidjeli imponuju i zadovoljstvo nam je vidjeti da radovi teku uspješno. Čestitamo svima koji se trude i zadovoljstvo nam je da i mi na ovaj način u tome učestvujemo.»
Ferhadija će i dalje biti mjesto mira i tolerancije
Spomen ploča ubijenim u logoru u JasenovcuBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Spomen ploča ubijenim u logoru u Jasenovcu
Iako i druge džamije imaju svoj prioritet i značaj, Ferhadija je za islamsku zajednicu «prioritet svih prioriteta» kaže muftija banjalučki Edhem Čamdžić. On kaže da malo ko zna da je 1942. godine u Ferhadiji nikla ideja tadašnjeg banjalučkog muftije, nekoliko hodža i intelektualaca da se napiše peticija za zaštitu Srba i Jevreja, nakon čega je većina potpisnika završili u logoru Jasenovac: « Dakle odavde će se i dalje slati poruka vjere, suživota, povjerenja, dobrih međuljudskih odnosa, dijaloga i praštanja.»
Ferhadija je bila jedno od najvećih dostignuća islamske arhitekture u 16. vijeku u BiH, koja je izgrađena u otomanskom stilu. Izgradnju je finasirao Ferhad-paša Soklolović a u kompleksu džamije nalazila su se tri turbeta. Ferhadija je uvrštena u kulturnu baštinu BiH 1950. godine da bi nakon toga bila uvrštena i na listu spomenika svjetske baštine pri UNESCO-u. Srušena je 7. maja 1993. godine, a 2001. dobijena je urbanistička saglasnost za njenu ponovnu izgradnju. U maju iste godine više hiljada demonstranata spriječilo je svečano polaganje kamena temeljca za obnovu Ferhadije. Tada je Murat Badić iz Cazina, preminuo od zadobijenih povreda.
Autor: Dragan Maksimović
Odg. urednik: Jasmina Rose
- vee-jay
#5428 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sto na ovoj temi skacemo sa teme na temu
izgleda Milorad Pavelic nas drzi na okupu 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5429 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
vee-jay wrote:sto na ovoj temi skacemo sa teme na temuizgleda Milorad Pavelic nas drzi na okupu
pa uz Dodija nikad nije dosadno
-
lesinar_banjaluka
#5430 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Premijer Republike Srpske je komentarišući kritike povodom njegove izjave o Markalama i tuzlanskoj Kapiji rekao da strani institut treba da izvrši supervještačenje tih slučajeva i da je on spreman da se izvini ukoliko se potvrdi da nije u pravu kada je rekao da postoje nalazi drugačiji od sudskih verzija po kojima su za te zločine krivi Srbi.
"Ja sam jasno rekao da postoje i nalazi koji su drugačiji od sudskih verzija po kojima su za te zločine krivi Srbi. Prateći proces generalu Đukiću za `tuzlansku Kapiju` vidio sam da postoje elementi za ono što sam kazao", poručio je Dodik.
"Ja sam jasno rekao da postoje i nalazi koji su drugačiji od sudskih verzija po kojima su za te zločine krivi Srbi. Prateći proces generalu Đukiću za `tuzlansku Kapiju` vidio sam da postoje elementi za ono što sam kazao", poručio je Dodik.
- vee-jay
#5431 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@pici veoma lijep tekst, hvala

-
dallton
#5432 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
daj ne pravi se budala, znas sta je rekao i ti a zna i on...jel to ona prica kao o srebrenici "treba utvrditi potpunu istinu, a ne samo jednu stranu" - tj. treba naci istinu koja meni odgovaralesinar_banjaluka wrote:Premijer Republike Srpske je komentarišući kritike povodom njegove izjave o Markalama i tuzlanskoj Kapiji rekao da strani institut treba da izvrši supervještačenje tih slučajeva i da je on spreman da se izvini ukoliko se potvrdi da nije u pravu kada je rekao da postoje nalazi drugačiji od sudskih verzija po kojima su za te zločine krivi Srbi.
- muha_sa
#5433 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
e jebi ga lešinarlesinar_banjaluka wrote:Premijer Republike Srpske je komentarišući kritike povodom njegove izjave o Markalama i tuzlanskoj Kapiji rekao da strani institut treba da izvrši supervještačenje tih slučajeva i da je on spreman da se izvini ukoliko se potvrdi da nije u pravu kada je rekao da postoje nalazi drugačiji od sudskih verzija po kojima su za te zločine krivi Srbi.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#5434 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Čovječe, ko bi rekao da će ispasti da je SDS-ov premijer (Dragan Čavić) bio bolji? Sjetite se da je on priznao Srebrenicu i izvinio se pred kamerama (nije bitno jeli tako mislio, bitno je da je to REKAO). On je meni i tada djelovao sasvim umjeren i sigurno mnogo kulturniji od tadašnjeg laktaškog opozicionara kojeg su istovremeno mediji u Federaciji (na čelu sa, koje li ironije iz današnje perspektive, "60 minuta") kovali u zvijezde.dallton wrote:daj ne pravi se budala, znas sta je rekao i ti a zna i on...jel to ona prica kao o srebrenici "treba utvrditi potpunu istinu, a ne samo jednu stranu" - tj. treba naci istinu koja meni odgovaralesinar_banjaluka wrote:Premijer Republike Srpske je komentarišući kritike povodom njegove izjave o Markalama i tuzlanskoj Kapiji rekao da strani institut treba da izvrši supervještačenje tih slučajeva i da je on spreman da se izvini ukoliko se potvrdi da nije u pravu kada je rekao da postoje nalazi drugačiji od sudskih verzija po kojima su za te zločine krivi Srbi.
-
lesinar_banjaluka
#5435 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
mozda i spadam u tih 5%...
ali sam od onih koji primete ogromnu medijsku masineriju,koja stvara tenzije...sa odredjenom namerom(verovatno i sam dodik ima prste u tome)
*ja sam ubedjen da je ova njegova izjava izvucena iz konteksta..da bi se napravila PANIKA..proslo par dana ,on nije demantovao..ljudi pizdili..sad uputio jako kulturan DEMANT(iako licemjereno,trazi ukidanje stranih sudija i tuzioca,a u ovom slucaju trazi stranu pomoc)...al ok..ako imas dokaze,imas pravo i da sumnjas...(ne vidim nista lose)
**ja nemam dokaze niti za bilo koji slucaj,pa i ne sumnjam u istinitost sudstva
ali sam od onih koji primete ogromnu medijsku masineriju,koja stvara tenzije...sa odredjenom namerom(verovatno i sam dodik ima prste u tome)
*ja sam ubedjen da je ova njegova izjava izvucena iz konteksta..da bi se napravila PANIKA..proslo par dana ,on nije demantovao..ljudi pizdili..sad uputio jako kulturan DEMANT(iako licemjereno,trazi ukidanje stranih sudija i tuzioca,a u ovom slucaju trazi stranu pomoc)...al ok..ako imas dokaze,imas pravo i da sumnjas...(ne vidim nista lose)
- draganbl
#5436 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tačno je da nijedna od ovih stranaka ne propagira unitarizaciju.vee-jay wrote: 6. SDP i NS ne guraju nikakve utopisticke ideje nego zele da prave gradjansku drzavu. Sam si napisao primjer Njemacke, Austrije i EU i odnosa drzavnih institucija prema njenim stanovnicima i obrnuto. SDP i SN ganjaju upravo taj sistem. Nije to utopija nego je to jedini model koji se u EU dokazao kao efikasan. U tom sistemu ti kao Srbin nebi imao nikakva manja prava u poredjenu sa sadasnjom situacijom tj. cak bi imao vise prava -> zato sto bi te drzava i drustvo prvo gledali i tretirali kao covjeka (a za one koji to nebi tako radili postoji zakon koji bi im zabranio da te karakterisu na drugi - nacionalni, etnicki, rasni ilikojivec - nacin). I btw. to nema nikakve veze sa unitarizacijom -> ni jedna od ove dvije stranke ne propagira unitarizaciju.
Međutim, nemoć tih stranaka da (čak i u Sarajevu, gdje im je "jezgro" glasača) unaprijede zajednički život i naprave građansku državu ostavlja prostor nacionalističkim i retrogradnim strujama da taj isti zajednički život potkopavaju i unazađuju. Najnoviji raspad koalicije ove dvije stranke najbolje to i pokazuje.
Tako se dobija situacija koju sam nekoliko puta napomenuo: Na ovom forumu se propagira stereotip o "postojanju naprednih i građankskih struja" kod Bosanaca i Hercegovaca, pomenu se Komšić, Bijelić, Manojlović, Divljak, (rijetko koji Bošnjak, da bi kontrast bio veći) i time se napravi (meni lažna) slika o želji za zajedničkim životom. Međutim tu postoje dva najveća problema:
1. Te stranke i pojedinci ni kod Bošnjaka, a ni na nivou BiH nemaju značajan uticaj (i Komšić je prvi izjavio kako on ne može ništa da uradi, jer nema podršku nijedne druge institucije)
2. U Republici Srpskoj je uticaj tih stranaka i pojedinaca minoran. Evo ja prvi nikada nisam čuo za tog Bijelića, osim ovdje na forumu. Za Manojlovića sam čuo, čitao sam njegovu knjigu. A o Komšiću sam se već izjasnio - kreten.
Pljuvanje po vlasti RS (i ja pljujem po njima) i veličanje Komšića (ne Lagumdžije!) na ovom forumu je pokušaj nametanja mišljenja da Bošnjaci nemaju "nacionalistički" predznak u svojoj politici (za razliku od Srba i Hrvata). Pored toga, pljuje se po muslimanskim vjerskim vođama možda i više nego po pravoslavnim. A kada pogledamo rezultate izbora, vidimo da je politička i ekonomska moć u Federaciji u istim ili sličnim rukama kao i u RS (u rukama lopova i nacionalista). Stoga smatram da bi i Bošnjaci koji propagiraju zajednički život na ovom forumu trebali priznati da su u manjini, kao što sam to, nažalost i ja.
- jutarnji
#5437 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Samo se ti nadaj da tih 5 % postoji (jake cifre u pm)....muha_sa wrote:e jebi ga lešinar ja taman konto da spadaš u onih 5% trijeznih kad
...sve je to buraz pjano, jeftina brljalesinar_banjaluka wrote:sad uputio jako kulturan DEMANT(
- tetakk
#5438 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
lesinar_banjaluka wrote:mozda i spadam u tih 5%...
Naravno da si ubEdjen. Cudno bi bilo da je drugacije.
rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/60minuta090914.rm
4 : 40 min
-
Abacija
#5439 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zahvaljujem se @pirminu na sljedecoj slici.

-
Ripicipi
#5440 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Abacija wrote:Zahvaljujem se @pirminu na sljedecoj slici.![]()
-
Abacija
#5441 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Srba ima 12 miliona, neka ih šest miliona pogine. Opet će ona druga polovica uživati u plodovima rada i borbe.
Pitanje za @lesinara, @dragana, @behavca, @vacu, @konrada i ostale salonce:
U kojoj "polovici" se vi vidite?
- seln
#5442 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Uvijek mi je za ibreta bila srpska opcinjenost vodjama, koji se prvo dizu u nebesa, a onda, kad podbace, jednostavno ih se odrice....ni cvarke jeo, ni cvarke mirisao.Abacija wrote:Zahvaljujem se @pirminu na sljedecoj slici.![]()
Od Karageorgija naovamo (njemu su otfikarili glavu poslali padisahu), preko Obrenovica (koje su pucirali), pa Draza, pa Sloba, pa urin consumer...
pitam se koliki je rok trajanja Laktasenka.
-
red01
#5443 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Još jedna od mnogih srpskih laži na koju nasjedaju ostali prije svega bošnjaci:Abacija wrote:Srba ima 12 miliona, neka ih šest miliona pogine. Opet će ona druga polovica uživati u plodovima rada i borbe.
Srba u srbiji sada ima max 8,0 miliona zajedno sa izbjeglicama iz CRo i BiH.
U Bosni ih ima oko 1,0 milion i oko 150-2000tisuća u CRO.
- vee-jay
#5444 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
"Mi nismo bosanski Srbi, već Srbi koji žive i vole RS, a našim poginulim odužujemo se vjerovanjem da ovdje treba da žive Srbi"
Karadzic mu fakat nije ravan. Bit ce valjda, Bilja se vraca i u RS i u politiku, pa kako izgleda u SNSD.
PS. nije izvadjeno iz konteksta ili cega vec...
- Alfons Kauders
#5445 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
koju crnu medijsku masineriju? ljudi nisu izmisljali njegove izjave, samo su ih prenosli... u cjelosti, bez cupanja iz konteksta... uostalom ako neko kaze da je ausvic zidovska izmisljotina, ne znam koji ga kontekst moze izvuci... isto je i za sve ostale zlocine...lesinar_banjaluka wrote:mozda i spadam u tih 5%...
oba slucaja su dokazana, ljudi su pobijeni, zlocinci su osudjeni ili optuzeni...
ako dodik ima dokaze, kao sto tvrdi, gdje su? ako tvrdi da je nesto inscenirano, neka ponudi dokaze i cao, nikakav problem... dakle on nije samo sumnjao, niti je to moguce, vec je rekao da su oba slucaja inscenirana, odnosno da su bih vlasti pobile svoje gradjane... dakle indirektno je optuzio vojnosigurnosne strukture npr. u tuzli, za ubistvo 70 ljudi... bez da je ponudio bilo kakav dokaz, niti ga moze ponuditi...
ali njegova idiotska prica, na koju mogu pasti samo polupismeni idioti ispranog mozga je da teret dokaza ne pada na njeg, vec na ljude koje optuzuje da su sami sebe pobili...
zamisli sad da ja dignem prijavu protiv tebe, kazem da si me klepio za 10000 maraka... i ne ponudim ama bas nikakav dokaz za tu tvrdnju... ni svjedoka, ni komadic papira, nista... mislis li da ce ti murija kucati na vrata?
- Sandzak-X
#5446 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovdje svi se zovu onako kako volu da se zovu,ja ne mogu biti srbin,madjari u Vojvodini ce se naljutiti ako ih nazoves srbima,isto tako i rumuni,bugari,albanci,hrvati,a bogami ponajvise mi bosnjaci.lesinar_banjaluka wrote:na kompletan tvoj post,samo jedan ispravak... u SRBIJI ne zive SRBIJANCI...vec SRBI !!!taj termin- srbi u srbiji ga uglavnom dozivljavaju kao UVREDU !!!
o "nasim strankama" i slicnim...nastavicemo sutra
Sto se tice srba i BiH.....svi ovdje srbi ih (vas) zovu bosanci...i to nije samo ostalo iz perioda SFRJ...
NPR,moj drug srbin,otisao da radi u Bg,19 god ima,tako da nije prozivio SFRJ da bi znao nesto....i kad je dosao prica mi mi o tome kako mu je bilo tamo,kakvi su ljudi itd.....
i svo vrijeme mi prica o nekom smijesnom bosancu,kako je smijesan,kako im prica viceve dok rade,kako im prica doziljaje iz mladosti.....
i poslje nekog vrijemena ja ga pitam:pa cudime da u drzavnu firmu u Bg radi bosanac,bas cudno,a odakle je?
kaze:iz Banja Luke
ja kontram bosnjak pa ga protjerali...a kako se zove? ...kaze:Miodrag!
Pa kako vi zovete srbe iz bosne pitam ja zacudjeno,a on jos zacudjenije kaze:pa bosanci,svasta kako drugo da ih zovem!
-
trinidad
#5447 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jbt, 222 stranice o dodiku
pa sta je to??? ljubav, popularnost, mrznja, opsjednutost
- seln
#5448 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U srednjem vijeku je se pricalo o kugi, u WW2 o Hitleru..a nije bila ni jedna od navedenih emocija.trinidad wrote:jbt, 222 stranice o dodiku![]()
-
detroit-mercy
#5449 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jel li 12 miliona i sa zivima i sa mrtvima. Nesto mi ta cifra povisoka.Abacija wrote:Srba ima 12 miliona, neka ih šest miliona pogine. Opet će ona druga polovica uživati u plodovima rada i borbe.
-
dallton
#5450 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@abacija je citirao izjavu biljanu plavsic o "12 miliona nas ima, pa ako 6 zagine ostali ce uzivati" - mislim da mu nije bila poenta raspravljati brojeve....