BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#5426 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Selektor bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Safet Sušić saopštio je danas spisak igrača na koje računa za prijateljski susret sa Slovenijom, koji je na programu 6. februara u Ljubljani.
Novo ime na spisku je mladi lijevi bek FK Željezničar Josip Kvesić, koji tako ima priliku da debitira za nacionalni tim.
Kako je već ranije rekao u razgovoru za naš portal, Pape je sa spiska "obrisao" Zvjezdana Misimovića, koji je otišao u Kinu ove zime, te golmana Ibrahima Šehića, kojem je Mersin dozvolio da traži novi klub.
Na spisku nema niti povrijeđenog Sejada Salihovića, za kojeg se nadamo da će biti spreman do važne utakmice s Grčkom u martu.
Kompletan spisak za prijateljsku utakmicu sa Slovenijom:
Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Asmir Avdukić (FK Borac)
Odbrana: Emir Spahić (Sevilla), Ermin Zukanović (Gent), Ognjen Vranješ (Alania), Mensur Mujdža (Freiburg), Josip Kvesić (Željezničar), Toni Šunjić (Zorya) i Muhamed Bešić (Ferencvárosi)
Sredina: Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Avdija Vršajević (Hajduk), Adnan Zahirović (Spartak Nalchik), Muamer Svraka (Željezničar), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Ivan Sesar (Elazigspor) i Miroslav Stevanović (Sevilla)
Novo ime na spisku je mladi lijevi bek FK Željezničar Josip Kvesić, koji tako ima priliku da debitira za nacionalni tim.
Kako je već ranije rekao u razgovoru za naš portal, Pape je sa spiska "obrisao" Zvjezdana Misimovića, koji je otišao u Kinu ove zime, te golmana Ibrahima Šehića, kojem je Mersin dozvolio da traži novi klub.
Na spisku nema niti povrijeđenog Sejada Salihovića, za kojeg se nadamo da će biti spreman do važne utakmice s Grčkom u martu.
Odbrana: Emir Spahić (Sevilla), Ermin Zukanović (Gent), Ognjen Vranješ (Alania), Mensur Mujdža (Freiburg), Josip Kvesić (Željezničar), Toni Šunjić (Zorya) i Muhamed Bešić (Ferencvárosi)
Sredina: Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Avdija Vršajević (Hajduk), Adnan Zahirović (Spartak Nalchik), Muamer Svraka (Željezničar), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Ivan Sesar (Elazigspor) i Miroslav Stevanović (Sevilla)
-
zlajapravaraja
#5427 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A dje su ti napadaci, kopi-pejst novinaru?MOSALJOZE wrote:Selektor bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Safet Sušić saopštio je danas spisak igrača na koje računa za prijateljski susret sa Slovenijom, koji je na programu 6. februara u Ljubljani.
- MOSALJOZE
#5428 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ma igramo bez napadaca kao španija xD Napad: Edin Džeko (Manchester City) i Vedad Ibišević (Stuttgart).zlajapravaraja wrote:A dje su ti napadaci, kopi-pejst novinaru?MOSALJOZE wrote:Selektor bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Safet Sušić saopštio je danas spisak igrača na koje računa za prijateljski susret sa Slovenijom, koji je na programu 6. februara u Ljubljani.
-
Melami
#5429 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Meni ovaj tim jako lose izgleda.
Ja se zezao za Avdiju a Pape fakat pozvao Avdiju :S
Jedan problem se vuce dugo vremena kod papeta, a to je pozivanje starih igraca za prijateljske, umjesto da pozove mladje da dobiju iskustva i da se pokazu.
Ja se zezao za Avdiju a Pape fakat pozvao Avdiju :S
Jedan problem se vuce dugo vremena kod papeta, a to je pozivanje starih igraca za prijateljske, umjesto da pozove mladje da dobiju iskustva i da se pokazu.
- Bosanski_kralj
#5430 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma bilo je i većih promašaja od Mravca.MOSALJOZE wrote:JoseMujica wrote:Molio bih samo u ozbiljnim fudbalskim rasprravama ne spominjite Mravca kao opciju za stopera!![]()
Mravac najveci promasaj repke zvao ga jer nije bilo drugog
Mislim da bi ga trebalo protiv Grčke zvati, sjetite se samo onog njegovog uklizavanja Samarasu, kada je ovaj sam krenuo prema Hasagiću.
- ultima_palabra
#5431 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Begović
Mujdža Spahić Zukanović Kvesić
Stevanović Bešić Pjanić Lulić
Ibišević Džeko
Volio bih vidjeti kako bi to išlo protiv Janeza...
Ibišević Džeko
- MOSALJOZE
#5432 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine 6.februara očekuje prijateljski susret sa Slovenijom, a selektor Safet Sušić pozvao je 20 igrača. Ipak, rekao je popularni Pape da će u Ljubljani priliku dobiti samo njih 17.
"Mogao sam pozvati i 17 igrača, jer ću ih toliko koristiti, ali eto, ipak sam pozvao 20. Razmišljao sam o rezultatu, pa je možda vrijeme da malo stanemo sa dobrim rezultatima. Nije mi cilj po svaku cijenu pobijediti, bitno je da odigramo dobro i da imamo dobar odnos", rekao je Sušić.
Mensur Mujdža pozvan je za predstojeći test Zmajeva, iako ima neugodnu povredu leđa. Naš selektor najavio je da postoji mogućnost da bek Freiburga neće igrati, ukoliko se ne bude osjećao dobro. Sa druge strane, priliku za debi imat će fudbaler Željezničara, Josip Kvesić.
"Čuo sam se s Mujdžom jučer. Dobio je poziv, ali smo se dogovorili da će doći ukoliko bude u kombinacijama svog kluba u posljednjoj utakmici pred okupljanje. Ukoliko tu ne bude ni na klupi, onda nemam razloga da insistiram na njegovom dolasku. Što se tiče Josipa Kvesića, njega dugo pratim, kao i većinu igrača koji su igrali za mladu reprezentaciju. Uz to sam sam sa raznih strana dobio informaciju da se radi o veoma kvalitetnom igraču. Kao što sam i rekao, igrat će samo 17 igrača, pa se nadam da će i on zaigrati u jednom dijelu utakmice, jer je mjesto ostalo upražnjeno povredom Salihovića. Znate da sam njega jedno vrijeme koristio kao lijevog beka. Što se tiče forme reprezentativaca, znam i sam kako je, bio sam igrač - nekada se odigra dobro, nekada loše. Meni je samo bitno da smo svi zdravi.
Na pitanje novinara zašto većinu utakmica na početku igramo lošije, selektor je u šali odgovorio:
"Možda smo mi dizel ekipa, treba nam vremena da se zaletimo. To nije problem, bolje je da počnemo loše, a dobro završimo."
Također, selektor se osvrnuo na pohvale iz Fudbalskog saveza Slovenije, a Srečko Katanec je poručio da su Zmajevi među deset najboljih reprezentacija u Evropi.
"Hvala Slovencima mnogo, nisu oni puno lošiji od nas, ali su malo pretjerali."
"Mogao sam pozvati i 17 igrača, jer ću ih toliko koristiti, ali eto, ipak sam pozvao 20. Razmišljao sam o rezultatu, pa je možda vrijeme da malo stanemo sa dobrim rezultatima. Nije mi cilj po svaku cijenu pobijediti, bitno je da odigramo dobro i da imamo dobar odnos", rekao je Sušić.
Mensur Mujdža pozvan je za predstojeći test Zmajeva, iako ima neugodnu povredu leđa. Naš selektor najavio je da postoji mogućnost da bek Freiburga neće igrati, ukoliko se ne bude osjećao dobro. Sa druge strane, priliku za debi imat će fudbaler Željezničara, Josip Kvesić.
"Čuo sam se s Mujdžom jučer. Dobio je poziv, ali smo se dogovorili da će doći ukoliko bude u kombinacijama svog kluba u posljednjoj utakmici pred okupljanje. Ukoliko tu ne bude ni na klupi, onda nemam razloga da insistiram na njegovom dolasku. Što se tiče Josipa Kvesića, njega dugo pratim, kao i većinu igrača koji su igrali za mladu reprezentaciju. Uz to sam sam sa raznih strana dobio informaciju da se radi o veoma kvalitetnom igraču. Kao što sam i rekao, igrat će samo 17 igrača, pa se nadam da će i on zaigrati u jednom dijelu utakmice, jer je mjesto ostalo upražnjeno povredom Salihovića. Znate da sam njega jedno vrijeme koristio kao lijevog beka. Što se tiče forme reprezentativaca, znam i sam kako je, bio sam igrač - nekada se odigra dobro, nekada loše. Meni je samo bitno da smo svi zdravi.
Na pitanje novinara zašto većinu utakmica na početku igramo lošije, selektor je u šali odgovorio:
"Možda smo mi dizel ekipa, treba nam vremena da se zaletimo. To nije problem, bolje je da počnemo loše, a dobro završimo."
Također, selektor se osvrnuo na pohvale iz Fudbalskog saveza Slovenije, a Srečko Katanec je poručio da su Zmajevi među deset najboljih reprezentacija u Evropi.
"Hvala Slovencima mnogo, nisu oni puno lošiji od nas, ali su malo pretjerali."
- Bosanski_kralj
#5433 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ultima_palabra wrote:Begović
Ibišević Džeko
Samo bojim se da nema ništa od toga.
- luckylaka
#5434 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
realno bas si se ovdje nalupao.1.ne moras se ti meni obracati da bi ja komentirao tvoj post a ustvari ne mozes mi ni zabraniti 2.Kolasinac nema rijesene papire3.Ako je iko ismijavao igrace onda je to cir0(Misimovic)4.sta se to promijenilo od skoro (neka situacija)da bi PAPE od seljacine postao prihvatljiv(poziv Kvesicu mozda) Na kraju ja se svojim idolima klanjam(Susic,I.Osim,Mesha,Princ,Barba,Braco...)i nema sanse da o njima mjenjam misljenje preko noci.Poz.i tebi P.S.Volio bi da i o A.Osimu jednoga dana pisem ovako ali nisu prilike..daj bozeBHF_Manijak wrote:Ne sjecam se moj Laki da ti se oko obratio, posebno ne ja!Brkas pojmove, Safet nije nikakvo sveto slovo pa da se ne smije uzimati u usta. Na stranu Safetov dosadasnji sportski potezi u kvalifikacijama, kao to prvo mjesto, a na stranu njegove ne promisljene, da ne kazem glupe, izjave! Kakve veze ima njegovo prvo mjesto s tim sto zajebaje Kolasinca "ako zeli da stigne na vrijeme neka kree odmah"? Ali dobro, kad ti je neko idol onda i to ima veze!
Ciro je bio debil koji je gostovo po raznoraznim show emisijama, ali bar nikad nije ismijavao potencijalnog reprezentativca, razlika!
A sto se tice promjene misljenja, nema tu nikakve promjene, vec se komentarise od situacije do situacije kao i za sve u zivotu, ako je dobro bice pohvaljeno ako ne, bice kudjeno - cisto ko suza! A zna se ko nikad ne mijenja svoje misljenje i uvijek isto komentarise, zadrti i zaslijepljeni...
- Charuga
- Globalni moderator
#5435 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje”
» shake69
14 dana
» shake69
14 dana
- BHF_Manijak
#5436 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
2. Pa sta ako nema papire? Je l' sad treba svakog igraca ismijati koji nema papire a ima zelju da igra za nas, mozda decko ne zna proceduru? Kada sjednes i objektivno sagledas situaciju, bez emocija i kulta licnosti, shvatiti ces i mozda sebi ako ne nama priznati da mu ono ismijavanje nije trebalo!luckylaka wrote: realno bas si se ovdje nalupao.1.ne moras se ti meni obracati da bi ja komentirao tvoj post a ustvari ne mozes mi ni zabraniti 2.Kolasinac nema rijesene papire3.Ako je iko ismijavao igrace onda je to cir0(Misimovic)4.sta se to promijenilo od skoro (neka situacija)da bi PAPE od seljacine postao prihvatljiv(poziv Kvesicu mozda) Na kraju ja se svojim idolima klanjam(Susic,I.Osim,Mesha,Princ,Barba,Braco...)i nema sanse da o njima mjenjam misljenje preko noci.Poz.i tebi P.S.Volio bi da i o A.Osimu jednoga dana pisem ovako ali nisu prilike..daj boze
3. Cekaj, ko je spomenuo Ciru? Safet Susic Pape je selektor reprezentacije BiH i o njemu je rijec, ako se u medjuvremenu nije sta promjenilo?!
4. I dalje mislim da je egomanijak, sujetan i ljakse, nije se nista promjenilo ne sekiraj se, ali u prethodnom postu pricah o rezultatima, ane o Safetu kroz medije ili Safetu kao osobi! Pa i Mourinho je kreten samo takav, ali covjek ima rezultate iza sebe, razgranici kad se prica o pojedincu i njegovim osobinama, karakteru, a kad o njegovom ucinku na poslu.
5. O Amaru ti vec imas izgradjeno misljenje i neces ga nikad promjeniti, jer nije dio stereotipa bh. drustva, ne ide niz dlaku i otvoreno govori neke stvari, pa mnogima i smeta zbog toga, a ti si jedan od njih. Da, najhipotetickiji sto moze biti, sutra preuzme xx giganta i sa njim osvoji LP ti bi i dalje piso kako je idiot, debil, moron i ostalo... I vidis, tu se razlikujemo ti i ja, ja nemam bolesnu sujetu kao ti i priznat cu svoju gresku, dok si ti debelo samouvjeren da si samo ti upravu i da je svaka tvoja zlatna. Ako kojim slucajem jos mozes nekog nagazit jer je priznao da je fulio, onda to i iskoristis i ucinis, upravo da zadovoljis sujetu.
-
palermo
#5437 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Malo previše neiskustva za moj ukus. Za Grčku naravno, janezi su priprema. A ako su već priprema onda bih volio da započnemo sa timom za Grčku. A to, kad bih se ja pitao, nije ovaj.ultima_palabra wrote:Begović
Ibišević Džeko
-
zlajapravaraja
#5438 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ovako bih ja s Janezima:
--------------Begovic---------------
Vranjes---Spahic---Zukanovic---Lulic
---------------Besic----------------
Stevanovic-----Pjanic------Medunjanin
----------Ibisevic-----Dzeko--------
--------------Begovic---------------
Vranjes---Spahic---Zukanovic---Lulic
---------------Besic----------------
Stevanovic-----Pjanic------Medunjanin
----------Ibisevic-----Dzeko--------
- ultima_palabra
#5439 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma vjerovatno si u pravu... samo što već fali par igrača koji bi mogli igrati protiv Grčke, pa kontam da je bolje isprobati ovu mlađahnu varijantu.palermo wrote:Malo previše neiskustva za moj ukus. Za Grčku naravno, janezi su priprema. A ako su već priprema onda bih volio da započnemo sa timom za Grčku. A to, kad bih se ja pitao, nije ovaj.ultima_palabra wrote:Begović
Ibišević Džeko
-
cindrlimindrli
#5440 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma nema sanse da ti ovo pocnu Besic i Kvesic, Lulic ce se vratiti nazad, Zahirovic ce igrati od pocetka i imacesultima_palabra wrote:samo što već fali par igrača koji bi mogli igrati protiv Grčke, pa kontam da je bolje isprobati ovu mlađahnu varijantu.
Medunjanina negdje...
Gdje iskopa Kvesica?
-
zlajapravaraja
#5441 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sto ovo Ibricic ne igra za Kasimpasu? Nije ni na klupi...
- bachje
#5442 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
laki sigurno zna odgovor na to pitanje
-
Korisničkoime
#5443 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Eto nije kvaliteta nego je frizura mjerilo daj molim te jeza šta ti je jesi li popio šta. Kvaliteta i samo kvaliteta je jedino mjerilo naravno da ima stepenovanja u istoj pa sada npr.zove se Kvesić da se isproba, on je sada kvalitetom ispod Salihovića i Lulića ali je iznad npr. lijevog beka Veleža ili bilo kojeg drugog PL kluba. Pitanje da imaš boljeg u inostranstvu od Kvesića da li bi zvao njega kao zamjenu Salihoviću na beku ili bi i dalje zvao Kvesića. O tome ti govorim recimo da se Subašić nije povrijedio i da je i dalje nastavio sa dobrim igrama u Dresdenu standardan je ima interesa BL klubova za njega bil zavo njega ili Kvesića. Ako bi zvao Kvesića jer je iz PL tada bi ukopao repku. Željo mi je drag ali iskreno briga me hoće li uspjeti ili ne prodati Svraku ili Kvesića ako će to raditi na štetu repke.U startu ti argument ne valja.
Ko kaze da je kvalitet jedino mjerilo? Da li ce protiv Slovenije izaci 11 najkvalitetnijih igraca na tim pozicijama? Da li protiv Lihtenstaja treba staviti 11 najkvalitetnijih igraca na tim pozicijama? Da li bi umjesto Muslimovica radije pozvao Mahmutovica? Ko je kvalitetniji?
Daj odgovore na ovo pa ces skontati zasto ti argument ne valja.
Znaci ne igraju UVIJEK najkvalitetniji igraci u SVAKOJ utakmici.
I ovako da imamo 22 prijateljske sumnjam da bi Sušić stigao isprobati sve potencijalne reprezentativce jer bi 20 igrao na rezultat tako da nam je svaka utakmica dragocjena. Radi se o principu o tome da MORAJU biti dva tri igrača iz PL-a e pa ne moraju. Princip je kvalitet ako za poziciju def.veznog nema boljeg van PL zovi tog iz PL-a međutim ako ima nikako i nizašta na svijetu ne smije ovaj iz PL-a dobiti prednost. Ni protiv Lux-a kući. Tako ti naime poziv u repku nešto znači tad taj poziv znači nema boljeg drug moj a ne možda ima i bolji pa možda ih ima i 2-3 bolja možda si ti 10-ti po kvaliteti ali eto iz PL-a si a njima treba malo reklame a tvom klubu malo para a i tebi bi neke 4 god.vani dobro došle kad se vratiš možeš aščincu otvoriti. O jebote ježe ja baš u leđa oca mi koji ti je vrag. Da Cocalić, Višća, do neki dan Zukanović, Mahmutović, Burić, Šehić pa i Fejzović su bolji igrači od ove do sadašnje trojke iz PL-a barem za sada. Za Kvesića ne znam valja još vidjeti. Princip ježe princip ako ćemo već stvarati kult repke onda na kvaliteti a ne na marketingu PL ili igrača.Kvalitet za sta? Za plasman na svjetsko? Naravno da nema. Za igranje u kvalifikacijama, ili cak sjedenje na klupi protiv recimo Grcke, nema. No recimo za utakmicu protiv Litvanije kuci, ili Latvije - ima. Ima dovoljno kvaliteta da ubaci 20 min jednog igraca iz PLBiH. Cuj zauzima mjesto? Kome ce evo Kvesic zauzimati mjesto? Povrijedjenom Salihovicu? Ili Zukanovicu kojem to nije pozicija? Ili Lulicu koji ce onda ostaviti lijevo krilo prazno? Kome Sesar i Svraka zauzimaju mjesto? Zahirovicu? Ah, da, Cocalicu...
Prica se da nam treba treci napadac. Ne treba nam treci napadac, vec treci, cetvrti, peti i sesti napadac. U Evropi ih nemamo toliko, znaci moze neko iz PL. Stopera ima koliko hoces, ali je njihova kvaliteta skoro u rangu nasih PL igraca. (Sunjic, Vranjes, prije toga Mravac, mislim, come on). Nije to tolika razlika.
Ježe je li ti živiš u BiH to ti nisu stereotipi to ti je naša stvarnost. Neće polovnjaka biti manje jer ga je lakše dovesti nego stvoriti svog igrača. Ima ligi spasa samo nije ovo što ti navodiš, rad, znanje, ozbiljnost, profesionalnost, poštenje eto ti lijeka samo što to niko neće jer se nema gdje ugraditi svako hoće ćiribu ćiriba rješenje za sekundu a da se ništa ne mora uraditi. Magični jebeni štapić kojem će se svi problemi od sebe riješiti a oni moći nastaviti ovako dalje kenjati. Ne bi repka odmogla ligi nego bi liga odmogla repki i istu zarazila napravila je bolesnu. Je li ti zaista misliš da mi imamo zdravu repku i Savez. Pa do jučer je oboje bilo na aparatima za održavanje života tek malo polazimo stajati na svoje noge i još će godine trebati da se sav šljam na neki srednjim i nižim razinama Saveza očisti.Nije to svrha repke naravno. Ne govorimo o svrsi repke vec o nacinu na koji bi se drugorocno njen kvalitet mogao povecati. Spominjes polovnjake iz Srb i Hr, pa valjda ce ih onda biti manje ako ce oni sa BH pasosem moci potencijalno zaigrati u repci. Ostale stvari koje spominjes su malo suvise stereotipne da bi se na njih dao normalan komentar. Pranje para, korupcija, namjestanje, sve to stoji, ali ne mogu biti izgovor za posmatranje lige kao pacijenta kojem nema spasa. Ovakvom politikom reprezentacija ne bi ni odmogla nekom ozdravljenju nase lige.
Koji transparentan rad jbt. gdje ti živiš, sada smo na dobrom putu i repku treba čuvati ko malo vode na dlanu. Čuj mi i transparentan rad. Da znamo to i šta sad jesu li najbolje na tim pozicijama što BiH uopšte nudi jesu li drugi treći po redu to je pitanje. Sigurno Avdukić nije ni u top 5 golmana ali eno ga u repki gdje je tu transparentnost.Ovdje se govori o transparentnom radu, ne o zajebancijama pa da klipan od 27 godina dolazi da igra po prvi put. Znaci ne govorimo o jebenom Mikeliniju, vec igracima iz 3-4 najjaca kluba. Nije tesko zakljuciti koji su najbolji kvalitetom. (tako znamo da Svraka, Sesar i Kvesic spadaju medju 3 najbolja mlad(j)a igraca u nasoj ligi, na svojim pozicijama, i sa nasim pasosem. Znaci ako imas transparentnost, i znas da imas takav program, onda na te stvari javnost gleda drukcije.
Za zadnju recenicu, smatram da je itekako pogubno ne shvatati da repka jeste izmedju ostalog PR za domacu ligu i da te dvije kategorije ne mogu postojati jedna bez druge.
Pogubno je kontati da kvalitet nije mjerilo, pogubno je shvatiti da repke mora prodavati igrače kako bi klubovi i dalje mogli nastaviti da jedu govna, pogubno je misliti da će repke oporaviti ligu a ne da će ta liga ako joj se dopustit zaraziti repku.
- jeza u ledja
#5444 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
@ Korisnicko ime
Govorim o principu, ne o nekom pisanom pravilu da nesto MORA.
Argument o kvalitetu ti jednostavno ne stoji. Ne igra najkvalitetniji igrac (na svojoj poziciji) svaku utakmicu, cak i ako je potpuno spreman. Ako igras protiv mnogo slabijeg protivnika ti kao trener na njemu zelis probati neke druge igrace, koji nisu najbolji na toj poziciji, a mozda nisu ni drugi najbolji na toj poziciji, vec su perpektivni, mladi, ovo ono.
Samo zato sto neko igra u inostranstvu to ga ne cini automatski boljem. Cak i ako neko igra u inostranstvu, a znas sigurno da je bolji kao igrac, ga ne cini nuzno najboljim na toj poziciji i u tom trenutku. Recimo za Muslimovica znas da je bolji od recimo Zeca, ali Zec je u Turskoj, a Muslimovic u dalekoj Kini . Bolje Zec u Turskoj nego Muslimovic u sumi.Znaci ne pozivas najbolje, pozivas one koji ne moraju putovati cijeli dan da bi igrali neku prijateljsku tekmu koja se igra recimo u Zenici.
Takodje, ako je neki igrac mator i ostalo mu jos 1-2 godine, a ovamo imas mladjeg pred kojim je tek buducnost, a znas da je slabiji, pozvaces ovog mladjeg da ovaj stekao iskustvo.
Znaci princip da uvijek igraju samo najbolji jednostavno ne stoji.
NARAVNO, ako imas milion jebenih opcija na poziciji ofanzivnog veznog (Misimovic, Pjanic, Ibricic, Stilic) , tesko ces pozvati nekog iz nase lige, tipa Husejinovic . Radi se o deficitarnim pozicijama, a mi smo u gotovo svakoj osim tog ofanzivnog veznog deficitarni. Znaci nemamo lijevog beka kakvog treba, a ti se pitas zasto Kvesic. Nikad nismo i nikad necemo imati dovoljno ikvalitetnih graca u inostranstvu da bi se popunilo svako mjesto u repki da nema bar dva igraca iz PL, ako ne i vise koji se mogu naci na sirem spisku.
I o nikakvom magicnom stapicu se ne radi. To je samo jedan segment u radu repke i u radu klubova iz PL.
I vec se sada tako radi, (Sesar, Svraka, Kvesic). Dakle vec se pravi redovno pozivka mladjim igracima iz nase lige i to koliko vidim funkcionise. Sesar ce sutra zaigrati o Turskoj pa cemo vidjeti da li valja. Bez reprezentacije tesko da bi se prodao dalje od Azerbejdzana.
Znaci umjesto u Azerbejdzanu, sad imas igraca u Turskoj Super Ligi. To mu je prilika da profesionalno napreduje. Iz Bosne, on ne bi imao tu priliku. Ako on fakat valja, onda ce on doci dalje od Elazigspora. Ako ne valja nece - i nece vise biti pozivan. Problem je u tome sto se nasi igraci bez obzira na kvalitet ne mogu direktno prodati u jak klub vec moraju proci kroz 2-3 stepenice izmedju. Znaci ti pozivom u reprezentaciju mozes ubrzati taj proces.
Govorim o principu, ne o nekom pisanom pravilu da nesto MORA.
Argument o kvalitetu ti jednostavno ne stoji. Ne igra najkvalitetniji igrac (na svojoj poziciji) svaku utakmicu, cak i ako je potpuno spreman. Ako igras protiv mnogo slabijeg protivnika ti kao trener na njemu zelis probati neke druge igrace, koji nisu najbolji na toj poziciji, a mozda nisu ni drugi najbolji na toj poziciji, vec su perpektivni, mladi, ovo ono.
Samo zato sto neko igra u inostranstvu to ga ne cini automatski boljem. Cak i ako neko igra u inostranstvu, a znas sigurno da je bolji kao igrac, ga ne cini nuzno najboljim na toj poziciji i u tom trenutku. Recimo za Muslimovica znas da je bolji od recimo Zeca, ali Zec je u Turskoj, a Muslimovic u dalekoj Kini . Bolje Zec u Turskoj nego Muslimovic u sumi.Znaci ne pozivas najbolje, pozivas one koji ne moraju putovati cijeli dan da bi igrali neku prijateljsku tekmu koja se igra recimo u Zenici.
Takodje, ako je neki igrac mator i ostalo mu jos 1-2 godine, a ovamo imas mladjeg pred kojim je tek buducnost, a znas da je slabiji, pozvaces ovog mladjeg da ovaj stekao iskustvo.
Znaci princip da uvijek igraju samo najbolji jednostavno ne stoji.
NARAVNO, ako imas milion jebenih opcija na poziciji ofanzivnog veznog (Misimovic, Pjanic, Ibricic, Stilic) , tesko ces pozvati nekog iz nase lige, tipa Husejinovic . Radi se o deficitarnim pozicijama, a mi smo u gotovo svakoj osim tog ofanzivnog veznog deficitarni. Znaci nemamo lijevog beka kakvog treba, a ti se pitas zasto Kvesic. Nikad nismo i nikad necemo imati dovoljno ikvalitetnih graca u inostranstvu da bi se popunilo svako mjesto u repki da nema bar dva igraca iz PL, ako ne i vise koji se mogu naci na sirem spisku.
I o nikakvom magicnom stapicu se ne radi. To je samo jedan segment u radu repke i u radu klubova iz PL.
I vec se sada tako radi, (Sesar, Svraka, Kvesic). Dakle vec se pravi redovno pozivka mladjim igracima iz nase lige i to koliko vidim funkcionise. Sesar ce sutra zaigrati o Turskoj pa cemo vidjeti da li valja. Bez reprezentacije tesko da bi se prodao dalje od Azerbejdzana.
Znaci umjesto u Azerbejdzanu, sad imas igraca u Turskoj Super Ligi. To mu je prilika da profesionalno napreduje. Iz Bosne, on ne bi imao tu priliku. Ako on fakat valja, onda ce on doci dalje od Elazigspora. Ako ne valja nece - i nece vise biti pozivan. Problem je u tome sto se nasi igraci bez obzira na kvalitet ne mogu direktno prodati u jak klub vec moraju proci kroz 2-3 stepenice izmedju. Znaci ti pozivom u reprezentaciju mozes ubrzati taj proces.
- ODVRATAN_i_GADAN
#5445 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ovdje se uglavnom zaboravlja jako bitna "Miljaniceva filozofija", a to je prihod koji se ostvaruje prodajom igraca iz domace lige! Najbolji primjer kako i koliko to treba da bude je Dzeko od kojeg je Zeljo dobio oko dva miliona KM tj. u drzavu je uslo toliko novca. To je jedini pravi razlog zasto Drzava mora/treba investirati u infrastrukturu jer pored talenta koji posjeduju djeca takav vid izvoza bi mogao donositi poprilicno velike prihode svjezeg novca! Trenutno Zeljo prednjaci sa izvozom ("slucaj" Sehic je uglavnom rijedak slucaj) aaaaa dobrano tome doprinosi reprezentacija pa u slucaju da se Kvesic iole ustali u istoj njegova vrijednost se penje na za nase uslove velikih 600-700 000€ koje se pravilnim ulaganjem (necu reci da jeste ili da je bilo) mora da mnozi! Zbog ovoga je iznos za koji je otisao Sesar premali jer je on ipak reprezentativac.
p.s. Nisam 100% siguran ali mislim da brazilci godisnje "izvezu" preko 200 fudbalera i da im je ta "grana privrede" 2. ili 3. po dobiti!
p.s. 1 Svajcarci su ovo shvatili na vrijeme i sada strasne sume zaradjuju uglavnom na talentovanim strancima!
p.s. Nisam 100% siguran ali mislim da brazilci godisnje "izvezu" preko 200 fudbalera i da im je ta "grana privrede" 2. ili 3. po dobiti!
p.s. 1 Svajcarci su ovo shvatili na vrijeme i sada strasne sume zaradjuju uglavnom na talentovanim strancima!
- Arteta
#5446 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kaznio ga klub zato sto je pregovarao sa Borusijom Dortmund.zlajapravaraja wrote:Sto ovo Ibricic ne igra za Kasimpasu? Nije ni na klupi...
- hary
- Arteta
#5448 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Avdukica ne treba vise zvati
Da je mladji pa hajde, repka ga moze pogurati u veci klub ali ovako nemamo koristi.
Ni mi, a ni on.
Da je mladji pa hajde, repka ga moze pogurati u veci klub ali ovako nemamo koristi.
Ni mi, a ni on.
- dinty2
#5449 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ovaqko bi ja protiv helena:
begović
mujdža spahić zukanović papac
rahimić
stevanović ppjanić lulić
ibišević dzeko
napasti ih svim silama odmah na početku i zabiti gol dva,, a u drugom pol..na mjesto rahimića ubaciti salihovica izbaciti ibisevica i ubaciti zahirovića na zadnjeg veznog( igrali bi sa dva zadnja vezna - salihovic-zaha- i umjesto pjanića,,negdje u 75toj ubaciti misketa.
begović
rahimić
stevanović ppjanić lulić
ibišević dzeko
napasti ih svim silama odmah na početku i zabiti gol dva,, a u drugom pol..na mjesto rahimića ubaciti salihovica izbaciti ibisevica i ubaciti zahirovića na zadnjeg veznog( igrali bi sa dva zadnja vezna - salihovic-zaha- i umjesto pjanića,,negdje u 75toj ubaciti misketa.
-
cindrlimindrli
#5450 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kakav Papac, ja bih tu ubacio Musica.dinty2 wrote:ovaqko bi ja protiv helena:
begović
rahimić
stevanović ppjanić lulić
ibišević dzeko