The 51st State wrote: ↑01/09/2020 14:01
bingov buraz wrote: ↑01/09/2020 13:55
dr_Evil wrote: ↑01/09/2020 13:47
Nema tu sta, treba biti realan, to sve sta je potpisano je bilo blago, sturo i bez konteksta. Jedini razlog sto je potpisano jer obicni ljudi su digli glas protiv zlocina, i "elita" je morala da ih umiri. Inace bi se napisao ko sta i kada je radio, a ne "neki ljudi neki tamo diraju one srbalje". Zna se tacno gdje ko i kada, i onda selam se posalje poglavniku kad si mudonja. Jedina prava deklaracija je bila ona mostarska, procitaj nju pa sarajevsku, pa ce ti se samo kazat
Ja sam čitao samo tekst banjalučke,gdje ima tekst drugih?
zato je efendiji kurtu na dzenazu dosllo haman vise srba nego muslimana, rende kora...
Ljudi nemojte da nastavljamo raspravu, niko ne smije da spori antifasizam kod bosnjaka posebno sada kada nam pokusavaju podmetnuti da smo se iole pridruzili 44 i takve gluposti. Ako je iko izginuo u WWII procentualno to smo mi, i najvise smo procentualno dali vojnika u partizane. Ali istovremeno moramo da osudimo nase kvislinge, samo zato sto su hodze i rejsovi nisu dobri zbog toga.
@The51State, ne trebas mene uvjeravat u nista, pola familije mi lezi po jamama, titovi prvoborci od prvog dana, ali opet kazem ne treba branit kvislinge. Bosnjacka elita vecinom u WWII, isto kao i mnogo puta prije samo je gledala kako da vrati svoju zemlju i posjede
EDIT. HUtba jer par mjeseci POSLIJE rezolucije El-Hadije, koliko je rejs bio pri svojoj pitanje je