Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Danguba

#5426 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

Ja Hrvate ne gledam kroz jednog Simunica niti onu tuku Barbaricku. Narod kao narod nije los. Ima svoje prednosti i mane. Odnos prema drugima otprilike prema zasluzi. Nikada se nisam lose osjecao u Hrvatskoj ni kada bih na sred plaze pjevao sevdalinke. :D Ako bih dobio i prekorne poglede to su nam susjedi iz Hercegovine. :wink:
To sto je poblika ponovila za njim tekst, mislim da su i sami bili zateceni i odmah su shvatili sta su uradili.

p.s. Bio ja na jednoj svadbi prosle godine na Remetincu. Dosli po mladu tamburasi, omladina vec popila kad odjednom neko poce ''evo zore evo dana''...tajac... dok su shvatili sta ih je ponijelo...zato su se poslije izvinuli i nudili i pticijeg mlijeka.
šrilančananin

#5427 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by šrilančananin »

sherbett wrote:
šrilančananin wrote:Samo je rusio ugled, al' to je njegova stvar, sigurica nam je za Europsko prva domaca bez publike, mozda i 2.
meni osobno, nit u džep, nit iz džepa!
njegov/njihov obraz, ..nitko nije nit fizički, nit emotivno nastradao. Mi smo na te ispade navikli...ne opterećuju nas, nit predstavljaju ozbiljnu opasnost po poredak i činjenicu da je 2013. godina.

čekaj, jel to bez publike određuje HNS?
Uefa, suspendira.
Bodkin

#5428 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Danguba wrote:Ja Hrvate ne gledam kroz jednog Simunica niti onu tuku Barbaricku. Narod kao narod nije los. Ima svoje prednosti i mane. Odnos prema drugima otprilike prema zasluzi. Nikada se nisam lose osjecao u Hrvatskoj ni kada bih na sred plaze pjevao sevdalinke. :D Ako bih dobio i prekorne poglede to su nam susjedi iz Hercegovine. :wink:
To sto je poblika ponovila za njim tekst, mislim da su i sami bili zateceni i odmah su shvatili sta su uradili.

p.s. Bio ja na jednoj svadbi prosle godine na Remetincu. Dosli po mladu tamburasi, omladina vec popila kad odjednom neko poce ''evo zore evo dana''...tajac... dok su shvatili sta ih je ponijelo...zato su se poslije izvinuli i nudili i pticijeg mlijeka.
jebes ja morao izguglati da vidim o cemu se radi :-D
Havatar

#5429 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

Danguba wrote:Ja Hrvate ne gledam kroz jednog Simunica niti onu tuku Barbaricku. Narod kao narod nije los. Ima svoje prednosti i mane. Odnos prema drugima otprilike prema zasluzi. Nikada se nisam lose osjecao u Hrvatskoj ni kada bih na sred plaze pjevao sevdalinke. :D Ako bih dobio i prekorne poglede to su nam susjedi iz Hercegovine. :wink:

Znaci prvo je izaslo iz njih ono sto stvarno misle pa su onda vratili maske kad su shvatili sta su uradili
Danguba

#5430 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

Havatar wrote:

Znaci prvo je izaslo iz njih ono sto stvarno misle pa su onda vratili maske kad su shvatili sta su uradili
Sta su oni mislili ni najmanje se nisam time opterecivao cak sam se na to nasmijao.
Svakom svacije.
šrilančananin

#5431 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by šrilančananin »

@sherbett
Volim ja oko stadiona kada igra Hrvatska, jednom sam Mamicu u catering zavirio , zamisli Radek Brodarec kralj popevki , nece da nas puste, sugavi psi, on vice- ne bum ti Mamicu vise peval! Pustili su nas.
Djuro

#5432 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Djuro »

šrilančananin wrote:Evo, Grcka je mjerilo, zamisli do koje mjere se ide, to je nista, pobjeda protiv Grcke je BiH najveci rezultat.

A Hrvatska je do sada dobila Italiju, Spanjolsku, Englesku, u gostima, razvaljivala i Njemacku, a i Malta nam je bod uzela do sada, a BiH ni bod, nikada. Ma ovo je nisko, govorimo o cinjenici da mislite da je rezultat vazan, rezultat je samo razlika, a vazno je da obje ove Reprezentacije postoje i da ce uskoro i Kosovo moci igrati, da ce biti ponos nacije!
...slažem se da su ovo diskusije tipa "čiji je tata jači"...
Takva piskaranja nemaju smisla, jedino da se provjere direktnim ogledom.

U razdoblju kada je BIH Bila puno slabija, Hrvatska je dobila u Sarajevu 5:3, sada bi bila druga priča, i sigurno
bi bilo totalno neizvjesno.

Međutim, sjećam tako loše i neprijateljske atmosfere u Sarajevu, tako da mislim da je bolje da se ne susrećemo...
Biti ćemo mirniji i mi i vi.

Najvažnije je ipak da smo i jedni i drugi na SP :thumbup:

Svjedoci smo da mnoge velike pa i bogate zemlje neće imati tu priliku.

Zato treba uživati u ovim danima, imati pozitive emocije i ne zamarati se s glupostima...

Pozdrav svima
benderr

#5433 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

Ponavljam.
Za dom spremni se skandira na svakoj utakmici reprezentacije. Nije Šimunić nikoga prevario ni nasamario.

edit
Prije su njega nasamarili navijači pa je Šimunić vođen onim kad mogu svi mogu i ja okušao svoje glasnice. Tu se prevario jer izgleda kako masa od 30 000 naavijača ne podliježe istim pravilima kao i pojedinac. :?
šrilančananin

#5434 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by šrilančananin »

sherbett wrote:
šrilančananin wrote:@sherbett
Volim ja oko stadiona kada igra Hrvatska, jednom sam Mamicu u catering zavirio , zamisli Radek Brodarec kralj popevki , nece da nas puste, sugavi psi, on vice- ne bum ti Mamicu vise peval! Pustili su nas.
pa bude :D kad te neki zgodni halta da pita di ćeš večeras :lol:

nego, ima hrpa pijanih budala! stvarno svega..a ja baš cijeli taj dio idem pješke, od Maksimirske do Branimirove...najgore kad su igrali Hajduk i Dinamo, igraš graničara po cesti...izmičeš se bocama...
Dok probijes blokadu, a i zadnji fight je bio na tvojoj ruti puta kada je Hajduk igrao, sjecam se toga. Nema u Zagrebu vec dugo nekakvih sukoba, jaka je policija, sigurnost je na razini Europe 100%.
Havatar

#5435 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

benderr wrote:

Ponavljam.
Za dom spremni se skandira na svakoj utakmici reprezentacije. Nije Šimunić nikoga prevario ni nasamario.

edit
Prije su njega nasamarili navijači pa je Šimunić vođen onim kad mogu svi mogu i ja okušao svoje glasnice. Tu se prevario jer izgleda kako masa od 30 000 naavijača ne podliježe istim pravilima kao i pojedinac. :?
Nisu ni njega prevarili posto mu je oduvijek bila zelja da to uradi
šrilančananin

#5436 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by šrilančananin »

Vuk hebe crvenkapicu, a lovac ne skida kapu. Siguran si da su u bake velke oci ?
šrilančananin

#5437 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by šrilančananin »

sherbett wrote:
šrilančananin wrote: Dok probijes blokadu, a i zadnji fight je bio na tvojoj ruti puta kada je Hajduk igrao, sjecam se toga. Nema u Zagrebu vec dugo nekakvih sukoba, jaka je policija, sigurnost je na razini Europe 100%.
što se toga tiče, osiguranje je stvarno vrhunsko! na svakih 10 m valjda specijalci ili policija
To je meni odlicno, stvarno je sigurica. Ma iz Zagreba te transferiraju 100 na sat.
benderr

#5438 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

Havatar wrote:
benderr wrote:

Ponavljam.

edit
Prevaren je u tome što je mislio kako se i njemu bude toleriralo.

U Hrvatskoj čak i sudovi daju prresude kako je ovo legalan pozdrav. npr.
Za Prekršajni sud u Kninu “Za dom spremni” nije simbol mržnje već je povijesni hrvatski pozdrav.

Nadalje i neke priznate i službene postrojbe iz Domovinskog rata služile su se tim pozdravom i ušle su u Zakon kao legitimne. Njihove zastave s natpisom Za dom spremni mogle su se i ove godine vidjeti u Vukovaru na obljetnici.

ili ovo
Štoviše, i Stjepan Mesić, današnji predsjednik RH, a tadašnji šef Hrvatskih nezavisnih demokrata, održao je na 2. saboru Hrvatske stranke prava na Zagrebačkom velesajmu, 18. veljače 1995. godine, vatreni protuhadezeovski govor pod slikom HOS-a i geslom “Za dom spremni” i pod portretima s geslom “Bog i Hrvati! Alah i Bošnjaci”.

Stjepan Mesić je tada pohvalio HOS i obranu koju je Dobroslav Paraga organizirao protiv velikosrpske agresije. Na pravaškom Saboru je pod geslom “Za dom spremni” govorio i izaslanik SDP-a Tonino Picula kao i današnji koalicijski partner HDZ-a Šemso Tanković iz stranke SDA, koji je tada, također u vatrenom govoru, rekao da je HDZ jedna “zločinačka organizacija”.

Prevaren je jer se pozdrav tolerirao i prihvaćao godinama i sada je protiv njega dignuta uzbuna kao protiv nikoga do sad.
Hrvatska prvo treba uskladiti zakonodavstvo jer ako jedan sud presudi da nije ustaški pozdrav o čemu imamo dalje raspravljati. Nešto treba promijeniti.
Rudi33

#5439 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

Nije prevaren, Maksimir, Zagreb, Hrvatska, to je moj dom! :kiselavoda:

http://sportski.net.hr/nogomet/reprezen ... i-je-stran
Rudi33

#5440 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

šrilančananin wrote:
dalmatinka wrote:U Hrvatskoj ima života i van nogometa. :roll:
Ima, da se vratimo na fasizam. ? Joe je probudio pozaspalu energiju.

započeti će u nedjelju 24. studenoga 2013. „Mimohodom hrvatsko-mađarskog bratstva“ Jobbik.

Image

Inace u pozadini ovog skupa najvaznije pitanje je , tri puta pogadjaj. ?

crne misli, ja se ispričavam
ako sa svojim crnjacima vama radost uništavam!
Nipošto, osam stoljeća života u zajedničkoj državi, to se ne zaboravlja lako!
Nisu nas svi Mađari baš voljeli, ali niti svi Hrvati njih, i dobro da smo se oslobodili krune svetog Stjepana.
Ali u jedno sam siguran, u slučaju (ne daj Bože) napada na Hrvatsku brat Mađar će prvi priskočiti u pomoć. :izet:
zg2

#5441 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

šimunić je sa ovime završio nogometnu karijeru jer dobiti će (zasluženo) 5-6 utakmica ... a možda je to i htio s obzirom na godine?

ali neš drugo:
"za Dom spremni" je istina stari hrvatski pozdrav iz sredine 19 stoljeća, no najpoznatiji postao (nažalost) za vrijeme NDH

no, navijanja: "u boj u boj za narod svoj ..." - dio operne arije NŠ Zrinjski iz 1876
i "zovi samo zovi ..." nemaju veze sa ustaštvom!
Creasy

#5442 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Creasy »

Image

Image

:-)
Rudi33

#5443 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

sherbett wrote: mene oduvijek muči pitanje, zašto kamikaze nose kacige? :roll:
Nisam to znao, je li to neki crni humor? Mene je uvijek zanimalo kako to da su zemlje koje su bile poražene u WW2 (Japan, Nijemačka) danas gospodarski najrazvijenije zemlje. Ne kontam to :roll: :?
webby-x

#5444 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by webby-x »

Od kada to Bošnjacima smeta "Za Dom Spremni" pa ovolika hajka
preko bošnjačkih medija? Koliko znam Armiji BiH taj poklič nije
smetao. Blaž Kraljević je pisao "Za Dom Spremni" na svakom
dokumentu pa ga postaviše za generala majora Armije BiH.

Ne smetaju ni HSP-ovci ministri u vladi, Platformi, iako im je to
praktično službeni pozdrav. Otkud takvo licemjerje sada?

:D
Havatar

#5445 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

Rudi33 wrote:
Nisam to znao, je li to neki crni humor? Mene je uvijek zanimalo kako to da su zemlje koje su bile poražene u WW2 (Japan, Nijemačka) danas gospodarski najrazvijenije zemlje. Ne kontam to :roll: :?
Zato sto su bile okupirane pa ih je neko drugi doveo u red
webby-x

#5446 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by webby-x »

Havatar wrote:Zato sto su bile okupirane pa ih je neko drugi doveo u red
Jeste, jadni Nijemci i Japanci ne bi ništa znali
da ih "nisu doveli u red".

:lol:
šrilančananin

#5447 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by šrilančananin »

Creasy wrote:Image

Image

:-)
sine , sine i mi Hrvati, daj za pivu sutra vratim.? Koke padaju na piv(l)u, pa tresemo kreveteee...leonardo bonnuci, leonardoo ale...

Jeftina prostitucija u Hrvata od 200-800 kn.
ubojica77

#5448 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Havatar wrote:
Rudi33 wrote:
Zato sto su bile okupirane pa ih je neko drugi doveo u red
Kad je to Japan bio okupiran? Njemacka je bila podjeljena na dva dijela i onaj okupirani od Rusa se jos uvijek nije razvio ko onaj zapadni koji opet nikad nije bio okupiran. Otkud vadis takve glupe izjave? :lol:
Havatar

#5449 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

Japan je bio okupiran od strane Amerikanaca nakon sto su potpisali kapitulaciju a isto tako i Zapadna Njemacka nakon 45. Istocna Njemacka se nije razvila zato sto je bila pod ruskom okupacijom i pod komunizmom.
Rudi33

#5450 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

webby-x wrote:Od kada to Bošnjacima smeta "Za Dom Spremni" pa ovolika hajka
preko bošnjačkih medija? Koliko znam Armiji BiH taj poklič nije
smetao. Blaž Kraljević je pisao "Za Dom Spremni" na svakom
dokumentu pa ga postaviše za generala majora Armije BiH.

Ne smetaju ni HSP-ovci ministri u vladi, Platformi, iako im je to
praktično službeni pozdrav. Otkud takvo licemjerje sada?

:D
Što bi im smetalo, dobro im dođe svatko tko podržava Bosnu do Drine. :thumbup: :bih:
Post Reply