Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
strong69

#5426 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Bila je to "prava prvenstvena" utakmica? :D :D :D
Magarece_godine

#5427 Re: FK Sarajevo

Post by Magarece_godine »

Otpala LEGEA ?
Gde si sad cica maco

#5428 Re: FK Sarajevo

Post by Gde si sad cica maco »

dominantno!
Gde si sad cica maco

#5429 Re: FK Sarajevo

Post by Gde si sad cica maco »

Magarece_godine wrote:Otpala LEGEA ?
nije
vjerovatno tek od iduće polusezone
Magarece_godine

#5430 Re: FK Sarajevo

Post by Magarece_godine »

Gde si sad cica maco wrote:
Magarece_godine wrote:Otpala LEGEA ?
nije
vjerovatno tek od iduće polusezone
Sinoc dosla oprema i nasi je nezadovljni nepostivanjem rokova i kvalitetom VRATILI !!!
Joey Tribbiani

#5431 Re: FK Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

strong69 wrote:
Alkos wrote:
north_1987 wrote:Ovo sto se desava zadnjih danas izmedju nas i susjeda nece zavrsiti na dobro...
Nece na dobro nazalost...
Da ne bi pala mrtva glava, "vode" moraju pod hitno sjesti i dogovoriti se da ovo prestane.

Nemojte me pogresno shvatiti, ali ovo je vjerovatno odgovor na bacanje suzavca na proslavi titule Zeljeznicara. Uglavnom, krenulo se oko za oko i to nije nikako dobro. Sinoc je na Kosevu neko dijete moglo glavu izgubiti. Kapije nisu bile sirom otvorene i kad se krenuli bjezati vani doslo je do strasne guzve u kojoj su ti klinci mogli biti zgazeni u toj jurnjavi. Ja sam sjedio na zapadu i bilo je mnogo djece sa roditeljima...

Mislim da niko ne zeli i da ne moze da nosi na dusi neciju pogibiju i smrt. Ako vec mora biti obracuna, dogovorite se negdje gdje nema neduznih posmatraca i rjesavajte to kako hocete. Svaki normalan covjek i navijac mora osuditi ovakve "akcije" bez obzira kojoj strani pripada.
ne javljam se cesto na vasoj temi i necu da prekidam diskusiju o vasoj ekipi...samo hocu da ostavim ovo :thumbup: za post

otislo je predaleko i vrijeme je da se stane...sa obje strane
Obuca9

#5432 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Image

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5433 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

One animacije jucer na ekranu su me prosto odusevile. Od poimenicno pocetnih sastava ekipa,do ove sa Hadzijom i one sa Vedranom.

Vrhunac extaze,Kosevo naglavacke u euforiji u '94. minuti,a ide animacija odmah poslije gola velika slika Arsenijevica ,ime i prezime i preko toga ogromnim slovima Goooollll!!!!

Ma Evropa u BiH,od atmosfere do posjete pa i ovoga ekrana...sve je bilo predobro.

Slijedeca zrtva : Zrinjski!!!!!
Obuca9

#5434 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

'bem ti istok, ja sam od svih tih animacija, jedino vidio onu poslije izmjena i ovu Hadžijinu sliku pred početak tekme :D :D

Onu poslije gola nisam ni mog'o vidjeti, kad sam pola istoka preš'o hodajući i grleći raju :D
Lakat Jebić

#5435 Re: FK Sarajevo

Post by Lakat Jebić »

kokuz_sa

#5436 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Lakat Jebić wrote:evo juninho vam dolazi :D

*** SPAM ***/bh_fudbalp-41715.htm
ako ovaj bude igrao glavom ko njegov imenjak sto se naigrao u francuskoj :D
Baltazar_khan

#5437 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Jel ovo on?

lerdi

#5438 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

Jes to je taj :D

Malo se može vidjeti iz klipova, ali očito da momak dobro koristi i lijevu i desnu nogu. Mislim da ovo znači da će mali Suljić iz prve
Baltazar_khan

#5439 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Image

To je on znači. Drago mi je što nam dolazi taj Brazilac, kakav god da je dobar je za našu ligu, a i mamac za Publiku na kraju krajeva ako bude igrao ovako kao na klipovima.
Suhovina

#5440 Re: FK Sarajevo

Post by Suhovina »

Ljudi manite se vise klipova.napisao sam jednom i opet cu.Igraj fudbala 10 godina nek te tata snima svaki put,onda to izrezi sve i spakuj u 10 minuta i ti si nenadjebivi igrac
Topla voda

#5441 Re: FK Sarajevo

Post by Topla voda »

a mali campara se oporavio,ja mislim da je njemu mjesto u 11..a sad ,ne znam sta ce sa suljicem biti i on je predobar,jos ovaj brazilac...pravi trener bi imao bas problema,jer imamo masu kvalitetnih igraca u sredini.

jos da alen ode u iran ili bilo gdje, a jahovic moze igrati povucenog spica i samo nam treba neki snalazljivi u sesnaestercu koji moze i razigrati ofanzivne vezne i krila,pa ce pljustati golovi sa svih strana.

samo to.
alene idi
mirza idi
Point.

#5442 Re: FK Sarajevo

Post by Point. »

Izvinjavam se na upadu, ali bih zamolio da mi neko kaze zbog cega su stolice na Kosevu zelene boje? Sa onim bordo i nije Bog zna sto. Zbog cega nije ofarban u boje FK Sarajeva?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#5443 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Point. wrote:Izvinjavam se na upadu, ali bih zamolio da mi neko kaze zbog cega su stolice na Kosevu zelene boje? Sa onim bordo i nije Bog zna sto. Zbog cega nije ofarban u boje FK Sarajeva?
Postavljao ih CSR (općinska firma zadužena za održavanje stadiona između ostalog). Koliko znam onaj natpis na istoku je dio neke kompenzacije, neki dio obnove/popravke stadiona je platio FKS. Postoji mogućnost da će pri ovoj izmjeni stolica na zapadu biti urađeno nešto što će davati do znanja ko je "glavni" na stadionu.
Voovoozela

#5444 Re: FK Sarajevo

Post by Voovoozela »

Point. wrote:Izvinjavam se na upadu, ali bih zamolio da mi neko kaze zbog cega su stolice na Kosevu zelene boje? Sa onim bordo i nije Bog zna sto. Zbog cega nije ofarban u boje FK Sarajeva?
Zato što je Koševo muslimanski stadion a i nalazi se blizu objekta ZE(lena)TRA(nsverzala) pa je i to jedan od razloga, kužiš? A pošto ni to nije bilo dovoljno, odlučili su da mu daju "muslimanskije" ime pa se sad zove Stadion Asim Ferhatović Hase!
:sax:
motachjointa

#5445 Re: FK Sarajevo

Post by motachjointa »

Voovoozela wrote:
Zato što je Koševo muslimanski stadion a i nalazi se blizu objekta ZE(lena)TRA(nsverzala) pa je i to jedan od razloga, kužiš? A pošto ni to nije bilo dovoljno, odlučili su da mu daju "muslimanskije" ime pa se sad zove Stadion Asim Ferhatović Hase!
konjino :o
Voovoozela

#5446 Re: FK Sarajevo

Post by Voovoozela »

motachjointa wrote:
Voovoozela wrote:
konjino :o
Nekima se ironija treba crtati :o

Šta odgovoriti na pitanje zašto su stolice (od olimpijade) zelene boje? :?
Topla voda

#5447 Re: FK Sarajevo

Post by Topla voda »

nije ovaj provokator,ovaj je inteligentan :D
Obuca9

#5448 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5449 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Za ove ne upucene sto navijaju za prigradske klubove i posjecuju stadione koji su napravljeni na mjestu gdje je bila bivsa stocna pijaca.

Stadion Kosevo svoju najvecu rekonstrukciju i adaptaciju je dozivilo pred Olimpijske igre. Tom prilikom je SRBiH i grad Sarajevo ulozilo velika sredstva i prilikom te rekonstrukcije postavljene su zelene stolice koje su trebale svojom bojom da aludiraju na povezanost tog objekta ,gdje je bilo otvaranje Olimpijskih igara ,sa okolnim borilistima koja su smjestena po planinama iznad Sarajeva.

Trenutne stolice koje se nalaze na zapadnoj tribini su iste te stolice,vjerovali ili ne. To znam jer sam odrastao u naselju koje je jako blizu tom stadionu,i mi kao djeca samo blejali po stadionu kada se vrsila rekonstrukcija,prva poslije rata,koju je radila neka Italijanska firma (znam to jer smo pricali sa radnicima,tj. pokusavali pricati :D )

Tom prilikom je specijalnom farbom i slojem neke gumirae plastike predjeno preko starih stolica koje su bile samo na zapadu,jer sve druge tribine su bile bez stolica. Nove stolice su postavljene na druge tri tribine,i ko zeli da vidi,primjetit ce da su iste stolice postavljene na sjeveru,istoku i jugu,dok se te stare sa zapada presvucene novim slojem totalno razlikuju. Tom prilikom je postavljena i nova tartan staza.

Sada je bas problem zbog toga sto te stare stolice sa zapada odudaraju od novih UEFA pravila jer nemaju skoro ni minimalnog naslona,mozda par cenata sto je nedovoljno,i zbog toga se MORA promijeniti svih 15-stak hiljada stolica na zapadu.

Kompenzacija u ulaganje f.k Sarajevo u stadion Kosevo,mislim za vrijeme Granova ili Obradovica,to nisam siguran,je "prelomljeno" tako sto je postavljeno na istoku natpis "Sarajevo" uradjeno bordo stolicama.

Nadam se da ce slijedeca kompenzacija biti u dodatnoj indetifikaciji sa necim novim na zapadnoj tribini,jer vec postoje naznake da bi se moglo i to desiti. Al' o tom' potom.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#5450 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

E to je to Sema :D

Zavrti se slika,i kao "doleti" iz pozadine i u gro planu Arsenijevic i onda preko ulete ta slova Gooooll!!!! :dance:
Ma Evropski odradjeno majke mi :D :thumbup:
Locked