Jako dobro izgledaju po pitanju zavrsne obrade. Mislim da su im cijene ok, ovdje kod nas.medeni99 wrote:Ma prepakuju nekog kineza i napišu svoj brand
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5426 Re: Kineski mobiteli
-
medeni99
#5427 Re: Kineski mobiteli
uz 2 godine garancije za te pare niko ne nudi mob tih specifikacija

-
jarobot
#5428 Re: Kineski mobiteli
Vidi i dileja se počeo zanimati za garanciju. Pa ti jarane na drugoj temi pišeš da si imao do sad 17 kineski mobitela i da ti nikad garancija nije trebala , da je garancija sranje i da su svi budale koji kupe telefon sa garancijom , da je kupovina iz Kine telefona bez garancije plafon..medeni99 wrote:uz 2 godine garancije za te pare niko ne nudi mob tih specifikacija
Dileja će sigurno kupiti jednog pošto ima garanciju...
-
citroen xm
#5429 Re: Kineski mobiteli
S obzirom da je ovo lijevi brend totalno nepoznat i već sada debelo ispodprosječnih spec. cijena uopšte nije povoljna. Ja ne očekujem neku veliku potražnju.
- zlo zlo
#5430 Re: Kineski mobiteli
prodaje ih genelec ima 2 godine, i nije koliko znam da ima neke navale na te telefone
-
medeni99
#5431 Re: Kineski mobiteli
prodaje ih BIngo
pokažite ko daje bolje telefone za te pare
pokažite ko daje bolje telefone za te pare
- zlo zlo
#5432 Re: Kineski mobiteli
Velim te iste telefone ima ih 2 godine u genelecu i nema navale neke na njih. A genelec je genelec, Bingo barem u Mo je tako da nije za kupovanje tehnologije naprednije od kvačica za veš, a i one znadu biti strgane u radnji

Ono kad prodavač pred tobom vrati pokvarenu tehničku robu na policu za drugu budalu
Ono kad prodavač pred tobom vrati pokvarenu tehničku robu na policu za drugu budalu
-
medeni99
#5433 Re: Kineski mobiteli
Genelec je lokalni tuzlanski prodavač IT, mobitele prodaje usput
Bingo je daleko moćniji distributer na cijeloj teritoriji BH
da li su uvezani preko Geneleca ili idu samostalno, ne znam
uglavnom mogu očekivat prodaju kao i telefunken TVa (lično kupio kod njih) ili bijele tehnike
tako da to što pričaš nema veze ni sa čim, masovna je kupovina TVa i bijele Telefunkne tehnike kod njih
i šteta je što ne zastupaju kao Telefunken i neki brand iz mobilne tehnologije, npr. Xioami
Bingo je daleko moćniji distributer na cijeloj teritoriji BH
da li su uvezani preko Geneleca ili idu samostalno, ne znam
uglavnom mogu očekivat prodaju kao i telefunken TVa (lično kupio kod njih) ili bijele tehnike
tako da to što pričaš nema veze ni sa čim, masovna je kupovina TVa i bijele Telefunkne tehnike kod njih
i šteta je što ne zastupaju kao Telefunken i neki brand iz mobilne tehnologije, npr. Xioami
- zlo zlo
#5434 Re: Kineski mobiteli
Evo u Mostaru najveća Bingo radnja je pravo smetlište, pola stvari u radnji je pokvareno na prodaji, doslovno pola, kada vratiš nešto da je pokvareno, prodavač vrati na policu.
Kad bi kupovala taj fon, sigurno ne bi u Bingu, nego u Genelecu.
To je moj stav samo.

Kad bi kupovala taj fon, sigurno ne bi u Bingu, nego u Genelecu.
To je moj stav samo.
- zlo zlo
#5435 Re: Kineski mobiteli
kad već oko telefunkena, kad ja kupovala tv i tražila okolo, taj telefunken od 1350 (55) isti takav je bio u Stanića u radnji za 1100
Naravno nije me zanimao
Naravno nije me zanimao
-
citroen xm
#5436 Re: Kineski mobiteli
U Mobil Šopu iz Ljubuškog je bila akcija nekog Doogea 1Gb RAM, 8 ROM, kvad kao ovaj..... za 100 KM pa ti vidi. Za 200 već idu telefoni 2/16.
-
medeni99
#5437 Re: Kineski mobiteli
nešto si pobrkala Stanić kao Tehnoshop, ako misliš na tog distibutera, ne prodaje telefunkene, nego LG-ije
trenutno nema povoljnijih TVa do telefunken u Bingu, a tjeraju i ostale da skidaju cijene, konkrento kad sam ja kupovao bio je iste cijene i kod Stanića LG na sniženju, ali nije bio smart TV, dakle opet lošija ponuda
te sam se odlučio za Telefunken u Bingu
trenutno nema povoljnijih TVa do telefunken u Bingu, a tjeraju i ostale da skidaju cijene, konkrento kad sam ja kupovao bio je iste cijene i kod Stanića LG na sniženju, ali nije bio smart TV, dakle opet lošija ponuda
-
medeni99
#5438 Re: Kineski mobiteli
kao prvo nekog lijevog PIK prodavača kojem u slučaju reklamacije moraš potrošit pare za poštarinu porediš sa Bingom...niđe vezecitroen xm wrote:U Mobil Šopu iz Ljubuškog je bila akcija nekog Doogea 1Gb RAM, 8 ROM, kvad kao ovaj..... za 100 KM pa ti vidi. Za 200 već idu telefoni 2/16.
drugo, taj Doodge vjerovatno nije ni približan ovom Mediacomu, ako nisi zamjetila ekran je 5,3 inča !!
daj linik na to Dodž govno od 100 KM da vidimo
-
citroen xm
#5439 Re: Kineski mobiteli
Ajd oladi, pametuješ ovde a onda porediš Lg televizor sa Telefunkenom. Nađi sam. Dobiješ fiskalni račun i imaš godinu garancije.
-
medeni99
#5440 Re: Kineski mobiteli
telefunkenkom prezadovoljan, ništa ne vidim da je bolji LG kod jarana
dobiješ fiskalni i u slučaju reklamacije, 10-20KM za poštarinu da im pošalješ
pravo, nema ššta
dobiješ fiskalni i u slučaju reklamacije, 10-20KM za poštarinu da im pošalješ
pravo, nema ššta
Last edited by medeni99 on 10/12/2016 18:54, edited 2 times in total.
-
jarobot
#5441 Re: Kineski mobiteli
Dileja je zaista legenda ali ovi iz binga lažu za specifikacije ovog modela barem što se kamere tiče prednja je 3 a zadnja 5 ( mediacom S532L )
http://www.mediacomstore.it/ITA/catalog ... duo-s.html
-
medeni99
#5442 Re: Kineski mobiteli
tako pametan odma zovi Bingu i jebi im sve po spiskujarobot wrote:Dileja je zaista legenda ali ovi iz binga lažu za specifikacije ovog modela barem što se kamere tiče prednja je 3 a zadnja 5 ( mediacom S532L )
- zlo zlo
#5443 Re: Kineski mobiteli
Ne nisam se prevarila, kada sam tražila tv, bilo ga je u tehnoshopu, i pričao nam još prodavac da ih masovno kupovali vlasnici kafica, jer jeftin ali veliki ekran, Bilo taman ono doba oko europskog prvenstva.medeni99 wrote:nešto si pobrkala Stanić kao Tehnoshop, ako misliš na tog distibutera, ne prodaje telefunkene, nego LG-ije
Mi smi kupili sharp.
http://www.sharp.eu/av/lc-55cfe6242e-2/
-
jarobot
#5444 Re: Kineski mobiteli
Izvini prijatelju ja sam mislio da si novi na forumu ali nisi i ipak se upustio u raspravu sa "dilejom"..Džaba tebi svi argumenti al kad dileja kaže da nije tako onda nije , možeš ti imati račun ovjeru od suda ili bilo šta ali kod dileje to ne pije vode,citroen xm wrote:Ajd oladi, pametuješ ovde a onda porediš Lg televizor sa Telefunkenom. Nađi sam. Dobiješ fiskalni račun i imaš godinu garancije.
U tom si duelu Don Kihot uzalud jurišaš na vjetrenjače i nije samo ovdje nego na gotovo svim forumima balkanski država tu je dilaje najpametniji . Jedino ga malo zavrću na BUG forumu tu je sa nikom " Bosanski faraon " ali tamo faraona ne hebu ni 5%..
- zlo zlo
#5445 Re: Kineski mobiteli
a bogami ima guzice taj telefunken
Predebeo ti je tv 
-
medeni99
#5447 Re: Kineski mobiteli
Ja prezadovoljan, slika samo takazlo zlo wrote:a bogami ima guzice taj telefunken![]()
Predebeo ti je tv
Jednostavan logičan interfejs, daljinski....
-
medeni99
#5448 Re: Kineski mobiteli
Sve is pobrko, što nije čudno, izgubljen sijarobot wrote:Izvini prijatelju ja sam mislio da si novi na forumu ali nisi i ipak se upustio u raspravu sa "dilejom"..Džaba tebi svi argumenti al kad dileja kaže da nije tako onda nije , možeš ti imati račun ovjeru od suda ili bilo šta ali kod dileje to ne pije vode,citroen xm wrote:Ajd oladi, pametuješ ovde a onda porediš Lg televizor sa Telefunkenom. Nađi sam. Dobiješ fiskalni račun i imaš godinu garancije.
U tom si duelu Don Kihot uzalud jurišaš na vjetrenjače i nije samo ovdje nego na gotovo svim forumima balkanski država tu je dilaje najpametniji . Jedino ga malo zavrću na BUG forumu tu je sa nikom " Bosanski faraon " ali tamo faraona ne hebu ni 5%..![]()
![]()
![]()
![]()
Na bug forumu imam nick Kulun ban, najaktivniji na temama redmi note 2 i Mi4 gdje se mogu vidjet moji postovi
-
citroen xm
#5449 Re: Kineski mobiteli
[emoji38] [emoji38]
Ovaj tip prekucava igricu. Ko ono kada se djeca takmiče čiji je tata jači. [emoji38] Sve što je ikada kupio to je najbolje na svijetu.
Vrsni poznavalac tehnologije kupi kineza koji je rebrendiran u propali njemački brend čije ime su kupili vjerovatno Turci. I sve je to ok, kupuje ko šta može, ali frajer ga poredi sa LG-jem. Ma daj.
A što se tiče garancije za telefon... pa jel vidiš da ima garanciju. Boli njih neka stvar što ti ne živiš u Ljubuškom i što ga moraš poslati poštom. Ajd bar ga možeš poslati za razliku od onoga kupljenog u Kini.
Na kraju krajeva možeš se i provozati, popiti kafu, upoznati i druge dijelove BiH. 
Ovaj tip prekucava igricu. Ko ono kada se djeca takmiče čiji je tata jači. [emoji38] Sve što je ikada kupio to je najbolje na svijetu.
Vrsni poznavalac tehnologije kupi kineza koji je rebrendiran u propali njemački brend čije ime su kupili vjerovatno Turci. I sve je to ok, kupuje ko šta može, ali frajer ga poredi sa LG-jem. Ma daj.
A što se tiče garancije za telefon... pa jel vidiš da ima garanciju. Boli njih neka stvar što ti ne živiš u Ljubuškom i što ga moraš poslati poštom. Ajd bar ga možeš poslati za razliku od onoga kupljenog u Kini.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5450 Re: Kineski mobiteli
To je solidan tv i nista vise, a i velike su sanse da i tvoj sharp ima isto porijeklo k'o i telefunken, made in Turkey.zlo zlo wrote:a bogami ima guzice taj telefunken![]()
Predebeo ti je tv