Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
neno#4

#5426 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

fixer wrote:
neno#4 wrote:Niko nista nije radio dzaba, tako ni Aco. Samo da pitam sto to bivsi sekretar Knezevic i ostali nisu uveli nase omladinske kategorije u A diviziju? Cisto ono da vidim argumentirano, jer bilo je i tada talenata, cak i vise nego danas..
Haj ti reci sta je to presudno uradjeno pod ovom garniturom, a da nije prije? Fkt me zanima. Nisam upucen.
Vidis, sam zadnji dio tvoje recenice sve govori. Nisi upucen, ali ces da iskoristis priliku i da popljujes sve sto je uradjeno. Skinut dug za milion maraka, jos i danas dolaze tuzbe i blokade od prije sedam-osam godina. Nase reprezentacije nikada bolje uslove nisu imale za rad. Kadeti i juniori u A diviziji, a od iduce godine ako Bog da i reprezentacija do 20 godina. Napravljen projekat zajednicke omladinske lige na nivou drzave i obezbijedjena sredstva i to za tri uzrasta. Kada se prica o selektoru, svi zaboravljaju da Aco nije dosao u Sarajevo i rekao da hoce biti selektor, nego se doslo do njega i primamilo ga se ovdje. Ko je nasao Acu, naci ce i boljeg od njega. Dize se prasina oko toga sto je Dino postavljen za predsjednika, a prije toga smo imali predsjednika koji je bio indiferentan prema reprezentaciji i nije doprinosio nicemu, pa smo opet napravili napredak. Napredak pod novom garniturom je i omjer na Europskom prvenstvu od 5-5. Ne zaboravimo da smo u dvije godine pobijedili Hrvatsku, dva puta Crnu Goru, Makedoniju i Litvaniju. Reprezentacije koje su na papiru mnogo jace od nas i da smo nesrecom ispali sa prvenstva u Sloveniji. A ta Hrvatska je sad cetvrta u Europi, Makedonija prije dvije godine je cetvrta, Litvanija je viceprvak, itd..Eto to je uradjeno..
LSD

#5427 Re: Reprezentacija BiH

Post by LSD »

jazzer wrote:
LSD wrote:Ne podnosim Dinu K. - ljigav je to covjek..... ALI ako ce donijeti lovu u Savez, ako ce nam obezbjediti finansije, ako ce nam izganjati sponzore i ako cemo se dodatno stabilizovati - onda brate bujrum i narednih 10 godina :!: ....ali samo pod tim uslovima.
A on je covjek iz politike, ima veze i potreban je takav....tako je tako u svakom sportu.

Ako ce se zayebavati i samopromovisati preko leđa reprezentacije - bolje neka ne dolazi.
A iz dosadasnjeg Dininog rada u sportu, sta ti ocekujes? Lovu u savezu, jake sponzore, dobre pripreme?

Da si ovo rekao za covjeka iz politike koji se do sada nije angazovao u sportu, pa u redu. Ali za covjeka
zbog kojeg, dijelom, KK Bosna danas igra derbi utakmice protiv Darde i Kaknja umjesto Prtizana i Cibone,
je malo preoptimisticno nadanje.
Ne znam šta reci....to za KK Bosnu je tragedija citavog gradu, ali nije samo Dino jedini krivac.....muka mi je vracati se na tu temu...ne mogu.

Sadašnje cinjenicno stanje je ovako - covjek je Predsjednik KSBiH (upravo postao), šta ce raditi, hoce li donijeti pare i sponzore, hocemo li potonuti sa njim ili cemo biti bolji nego dosad....to neka vrijeme pokaže.
Ne mogu ga na neviđeno pljunuti.

Od predsjednika Saveza ocekujem maximalan angažman u vezi reprezentacije.....mora donijeti lovu i sponzore, to je posao svakog predsjednika.
Vrlo brzo ce se ispostaviti jeli ubleha ili covjek od akcije.....a onda cemo ga hvaliti ili razapinjati (sve po zaslugama, naravno).
fixer

#5428 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

neno#4 wrote:
fixer wrote:
neno#4 wrote:Niko nista nije radio dzaba, tako ni Aco. Samo da pitam sto to bivsi sekretar Knezevic i ostali nisu uveli nase omladinske kategorije u A diviziju? Cisto ono da vidim argumentirano, jer bilo je i tada talenata, cak i vise nego danas..
Haj ti reci sta je to presudno uradjeno pod ovom garniturom, a da nije prije? Fkt me zanima. Nisam upucen.
Vidis, sam zadnji dio tvoje recenice sve govori. Nisi upucen, ali ces da iskoristis priliku i da popljujes sve sto je uradjeno. Skinut dug za milion maraka, jos i danas dolaze tuzbe i blokade od prije sedam-osam godina. Nase reprezentacije nikada bolje uslove nisu imale za rad. Kadeti i juniori u A diviziji, a od iduce godine ako Bog da i reprezentacija do 20 godina. Napravljen projekat zajednicke omladinske lige na nivou drzave i obezbijedjena sredstva i to za tri uzrasta. Kada se prica o selektoru, svi zaboravljaju da Aco nije dosao u Sarajevo i rekao da hoce biti selektor, nego se doslo do njega i primamilo ga se ovdje. Ko je nasao Acu, naci ce i boljeg od njega. Dize se prasina oko toga sto je Dino postavljen za predsjednika, a prije toga smo imali predsjednika koji je bio indiferentan prema reprezentaciji i nije doprinosio nicemu, pa smo opet napravili napredak. Napredak pod novom garniturom je i omjer na Europskom prvenstvu od 5-5. Ne zaboravimo da smo u dvije godine pobijedili Hrvatsku, dva puta Crnu Goru, Makedoniju i Litvaniju. Reprezentacije koje su na papiru mnogo jace od nas i da smo nesrecom ispali sa prvenstva u Sloveniji. A ta Hrvatska je sad cetvrta u Europi, Makedonija prije dvije godine je cetvrta, Litvanija je viceprvak, itd..Eto to je uradjeno..
I ovo je odgovor na pitanje zasto se prije nije uslo sa mladima u A diviziju, a pod Harunom se uslo? :shock:
neno#4

#5429 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Kao sto sam ti i rekao ne vrijedi objasnjavati...Jer ides odmah cinjenicom da nije nista uradjeno i da je stanje gore..Ali dobro, misljenje je kao guzica, svako ga ima..Nazalost..
fixer

#5430 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

neno#4 wrote:Kao sto sam ti i rekao ne vrijedi objasnjavati...Jer ides odmah cinjenicom da nije nista uradjeno i da je stanje gore..Ali dobro, misljenje je kao guzica, svako ga ima..Nazalost..
Ja sam istog misljenja da je pod Harunom uradjeno najvise, ali me iritira sto ga kitis necim sto nije njegova zasluga. Meni Harun ne smeta. Meni smetaju tvoje konstrukcije koje u potpunosti vrijedjaju inteligenciju svakog ko slusa.
neno#4

#5431 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

fixer wrote:
neno#4 wrote:Kao sto sam ti i rekao ne vrijedi objasnjavati...Jer ides odmah cinjenicom da nije nista uradjeno i da je stanje gore..Ali dobro, misljenje je kao guzica, svako ga ima..Nazalost..
Ja sam istog misljenja da je pod Harunom uradjeno najvise, ali me iritira sto ga kitis necim sto nije njegova zasluga. Meni Harun ne smeta. Meni smetaju tvoje konstrukcije koje u potpunosti vrijedjaju inteligenciju svakog ko slusa.
A koje su to? Da cujem? Cime ga kitim? Time sto je Mirza prije EP 2011. godine rekao da nikada nece igrati za reprezentaciju ili sto je doveo Acu u repku koji je poslije prvog sastanka rekao da nece nas nikada voditi?
It_is_a_Leclerc

#5432 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ništa, nego se vi sa Harunom dogovorite jel on volontirao ili nije, jer ovaj je, kad mu je to išlo u prilog, to forsao do boga i nazad. (svojim sam očima čuo rečenicu - "Koliko bi još ljudi volontiralo za BiH"). A kako svi znamo definiciju volonterizma, mogu samo zaključiti da neko u ovoj priči opasno izmišlja,
fixer

#5433 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

neno#4 wrote:
fixer wrote:
A koje su to? Da cujem? Cime ga kitim? Time sto je Mirza prije EP 2011. godine rekao da nikada nece igrati za reprezentaciju ili sto je doveo Acu u repku koji je poslije prvog sastanka rekao da nece nas nikada voditi?
Kao on zasluzan za Nurkica, za mlade i diviziju i to da je Repesa jeftin. Konstruise se kako ti odgovara. Kako ce Harun biti zasluzniji od momaka koji su to izborili?
fixer

#5434 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

It_is_a_Leclerc wrote:Ništa, nego se vi sa Harunom dogovorite jel on volontirao ili nije, jer ovaj je, kad mu je to išlo u prilog, to forsao do boga i nazad. (svojim sam očima čuo rečenicu - "Koliko bi još ljudi volontiralo za BiH"). A kako svi znamo definiciju volonterizma, mogu samo zaključiti da neko u ovoj priči opasno izmišlja,
Pricao je tad to jer se pokusala izvuci koja kinta. To se uvijek radilo.
neno#4

#5435 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Kao on zasluzan za Nurkica, za mlade i diviziju i to da je Repesa jeftin. Konstruise se kako ti odgovara. Kako ce Harun biti zasluzniji od momaka koji su to izborili?
Jok ti i ja smo zasluzni za Nurkica i A diviziju. Nije on..On je samo zovnuo Acu da dodje iz Zagreba, sjeo u auto i otisao pricao s momkom i nagovorio ga da igra za BiH...Samo to i nista vise..Onda su dogovorili sa Cedevitom da ga prebace iz Slovenije, jer je imao velikih problema sa trenerom i losim radom u Zlatorogu, pa je onda dosla i posudba u Zadar..Inace, smo ti i ja to sve uradili..Pitam te opet sto tim momcima neko PRIJE nije stvorio sve uslove..A podsjetit cu te da smo cesto bili i domacin turnira omladinskih kategorija kod nas, pa nismo dobacili dalje od drugog kruga..Vrh nam je bilo sedmo mjesto..
fixer

#5436 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

neno#4 wrote:
Jok ti i ja smo zasluzni za Nurkica i A diviziju. Nije on..On je samo zovnuo Acu da dodje iz Zagreba, sjeo u auto i otisao pricao s momkom i nagovorio ga da igra za BiH...Samo to i nista vise..Onda su dogovorili sa Cedevitom da ga prebace iz Slovenije, jer je imao velikih problema sa trenerom i losim radom u Zlatorogu, pa je onda dosla i posudba u Zadar..Inace, smo ti i ja to sve uradili..Pitam te opet sto tim momcima neko PRIJE nije stvorio sve uslove..A podsjetit cu te da smo cesto bili i domacin turnira omladinskih kategorija kod nas, pa nismo dobacili dalje od drugog kruga..Vrh nam je bilo sedmo mjesto..
Aha. Sve to Harun uradio, a njegov menadzer nije nista?

Kakvi uslovi u repci. Klubovi odrade sav posao. Bude se na pripremama 2 mjeseca. Da nema jakih Sparsa i profesionalnog rada u njima ne bi bilo ni ovih rez. Mozes ih u repci zlatom polijevati, ali on znanje stice u klubu.
neno#4

#5437 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

fixer wrote:
neno#4 wrote:

Kakvi uslovi u repci. Klubovi odrade sav posao. Bude se na pripremama 2 mjeseca. Da nema jakih Sparsa i profesionalnog rada u njima ne bi bilo ni ovih rez. Mozes ih u repci zlatom polijevati, ali on znanje stice u klubu.
Da je njegov menadzer igrao kljucnu ulogu, Nurkic bi zavrsio u Sloveniji, kao Begic i Rizvic, itd..Sandro Gacic clan Sparsa? Imran Polutak clan Sparsa? Aleksandar Lazic clan Sparsa? Stefan Lakic clan Sparsa? Davor Karamatic clan Sparsa? Djordje Aleksic clan Sparsa? Nedim Djedovic clan Sparsa? Damir Hadzic clan Sparsa? Kada nesto pises, znas treba imati i argumente..
fixer

#5438 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

neno#4 wrote:
fixer wrote:
neno#4 wrote: Jok ti i ja smo zasluzni za Nurkica i A diviziju. Nije on..On je samo zovnuo Acu da dodje iz Zagreba, sjeo u auto i otisao pricao s momkom i nagovorio ga da igra za BiH...Samo to i nista vise..Onda su dogovorili sa Cedevitom da ga prebace iz Slovenije, jer je imao velikih problema sa trenerom i losim radom u Zlatorogu, pa je onda dosla i posudba u Zadar..Inace, smo ti i ja to sve uradili..Pitam te opet sto tim momcima neko PRIJE nije stvorio sve uslove..A podsjetit cu te da smo cesto bili i domacin turnira omladinskih kategorija kod nas, pa nismo dobacili dalje od drugog kruga..Vrh nam je bilo sedmo mjesto..

Da je njegov menadzer igrao kljucnu ulogu, Nurkic bi zavrsio u Sloveniji, kao Begic i Rizvic, itd..Sandro Gacic clan Sparsa? Imran Polutak clan Sparsa? Aleksandar Lazic clan Sparsa? Stefan Lakic clan Sparsa? Davor Karamatic clan Sparsa? Djordje Aleksic clan Sparsa? Nedim Djedovic clan Sparsa? Damir Hadzic clan Sparsa? Kada nesto pises, znas treba imati i argumente..
Nemoj lagati. On je njemu jos menadzer. Ne samo da je igrao kljucnu, nego presudnu. Momak lopte ne bi vidio da njega nije bilo. Svi koji su ga slusali u tom periodu kad ga je nasao smijali su mu se. Drugo, mozes nekom drugom pricati kakva je uloga Enesa, ali ne mozes meni koji sam o Jusufu znao detalje kad ti nisi znao ko je on.

Ove sve sto si nabrojao je Harun naucio dvokorak ili neko drugi? Klubovi su poceli ozbiljnije raditi. Ja sam Sparse naveo kao jedan primjer.

Ako imalo zelis Harunu dobro, prestani ga braniti.
neno#4

#5439 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Cuj sad su klubovi poceli raditi dobro :lol: :lol: :lol: :lol:
Prijatelju, nosioci nase juniorske reprezentacije su izvana..Polutka smo iscupali od Slovenaca i to na jedvite jade..Klanje je bilo sest mjeseci..

Znam samo jednu stvar, prestajem raspravljati s tobom o ovoj temi. Ti nastavi sa svojim, ja cu sa svojim, pa cemo vidjeti gdje ce reprezentacija biti za dvije godine...Samo se nadam da ces tada imati dovoljno obraza i priznati da si pogrijesio..
matematicar_teski

#5440 Re: Reprezentacija BiH

Post by matematicar_teski »

ocekujem da se ne odazovu na okupljanje teletovic i djedovic. Zna djedovic sta je prozivio sa dinom ublehom, a o teletetu su price poznate svima
fixer

#5441 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

neno#4 wrote:Cuj sad su klubovi poceli raditi dobro :lol: :lol: :lol: :lol:
Prijatelju, nosioci nase juniorske reprezentacije su izvana..Polutka smo iscupali od Slovenaca i to na jedvite jade..Klanje je bilo sest mjeseci..

Znam samo jednu stvar, prestajem raspravljati s tobom o ovoj temi. Ti nastavi sa svojim, ja cu sa svojim, pa cemo vidjeti gdje ce reprezentacija biti za dvije godine...Samo se nadam da ces tada imati dovoljno obraza i priznati da si pogrijesio..
Gdje ce Harun srediti Jusufu da igra poslije Cedevite? Da li mu je Cedevita uplatila proviziju za ovo sto je sredio?:grin:
OldMayor

#5442 Re: Reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

Ja nemam nista protiv Haruna, cinjenica jeste da su se stvari pomjerile sa mrtve tacke, ali opet nedovoljno medjutim ide se u dobrom smjeru.

Mislim hvaliti sad savez kojem igrac posudjuje pare, malo je bezveze. Da rade dobre stvari, rade i to treba nastaviti.

Ali, meni opet nije jasno otkud Konakovic u citavoj ovoj prici. Sta je on neki uspjesan menadzer? Politicar? Sta li? Ako cemo ga vezivati za politiku, pa on je u SDA? SDA uopste nije u vlasti, onoj vlasti koja bi mogla dati podrsku da hoce, na drzavnom nivou, onda je logicnije da su doveli nekoga iz SDP-a ili SNSD-a. Ako cemo vec ici tom logikom covjek iz politike = obezbjedjene finansije.

Vidjeli smo na primjeru NS sta znaci kad je politika umjesana, znaci stagnacija i propadanje! Jer ce takvi ljudi uvijek vuci vodu na svoj mlin. Dok se god budemo sluzili tom logikom, mi necemo napredovati. Dino kao istaknuti politicar NEMA STA TRAZITI u kosarkaskom savezu i kraj price. Jer on je bio nikakav kosarkas, znaci nema neko kosarkasko znanje, diplomu menadzera moze okaciti macku o rep, znaci lik nema nikakvih rezulatata iza sebe i po kojem osnovu se on bira za predsjednika UO, ej jer je iz SDA, a to znaci lovu. Ako ce samo zato doci lova u repku, meni takva repka ne treba, bolje neka je ukinu.
Mr. Brightside

#5443 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mr. Brightside »

SSemir wrote:evo nam novog selektora:
http://www.klix.ba/sport/kosarka/spahij ... /131114143
ah, da je :D
matematicar_teski

#5444 Re: Reprezentacija BiH

ALARM ALARM
Buza nam propada!
BHF_Manijak

#5445 Re: Reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Nije jos sebi dosao od povrede.
MOSALJOZE

#5446 Re: Reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Jusuf Nurkić je i protiv Radničkog pokazao da je jedan od najvećih talenata u Europi! Nurkić je trenutno na četvrtom mjestu MVP liste regionalne ABA lige, index 17.13! Probio se na deseto mjesto najboljih strijelaca i postiže 13 poena po svakoj utakmici!

Drugi je na listi po procentu šuta iz igre (61.67%), a peti po šutu za dva poena (63.16%), šesti po broju blokada (0.75), šesti po broju ukradenih lopti (1.63) i to sve za samo 15.9 minuta na terenu!
DOMINANTNI NIHAD ĐEDOVIĆ! Ubacio je 18 poena, imao 8/8 sa slobodnih bacanja, dodao 5 asistencija, imao 4 skoka i na kraju fantastičnu valorizaciju od 25 indexnih poena!
bingov buraz

#5447 Re: Reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

Sta je sa Alenom Omicem,je li izgubljen za nas?
mahalas505

#5448 Re: Reprezentacija BiH

Post by mahalas505 »

Opetja033 wrote:Sasvim je jasno da ova haranga na Konakovica dolazi orkestrirano iz dva pravca. Sto politicki, sto navijacki (mislim da bi se ti lahko mogao uklopiti u oba tabora).
Jesi ti siguran da mislimo na istog Konakovica? Ja mislim na Elmedina Dinu Konakovica, jer fakat ako nisi on ili njegov glasnogovornik, pises bezveze. I da sa njim napreduje bh kosarka, nisi ti zdav ni sekunde. Pa bolan ne bi bilo one "vikendice" na Poljinama da je nesto htio da postingne u kk bosna. Izgleda u ovoj drzavi sto si veci muljator, to veca pozicija.
Labirint

#5449 Re: Reprezentacija BiH

Post by Labirint »

Evo fino kaze eminentni kosarkas rumunske lige da nece biti konkursa u "socijalistickom stilu". Tako
je Elmedine, uvedi nam demokratiju, prosvijetli ovo fildzana od drzave sto je ostalo i unaprijedi
nam sport pa da ako Bog da jednog dana postanes i predsjednik Olimpijskog komiteta.
matematicar_teski

#5450 Re: Reprezentacija BiH

bingov buraz wrote:Sta je sa Alenom Omicem,je li izgubljen za nas?
jeste
Post Reply