Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
BadSanta

#5426 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

Budući da nikako da prebolim onu Unicreditovu Visu, a nikako da nađem preciznu info...je li istina da se kod njih
naplaćivalo samo 0.20 % za uplatu iz inostranstva? Ima li neko info

Jer onda sve ove ostale banke odraše majku im!
niho92

#5427 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

Konkretno za Sparkasse, ne kontam 1% ili kako vec ...znam samo da kad dobijam pare preko PayPal-a da računam srednji kurs, a za kupovinu ide prodajni i to je to, kako ja izračunam na digitronu tako bude i na izvodu :)
free_too

#5428 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

BadSanta wrote:Budući da nikako da prebolim onu Unicreditovu Visu, a nikako da nađem preciznu info...je li istina da se kod njih

Nije istina, i kod njih je bilo 1%, sjecam se dobro kad sam racunao sve to :D
victom

#5429 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

free_too wrote:
BadSanta wrote:Budući da nikako da prebolim onu Unicreditovu Visu, a nikako da nađem preciznu info...je li istina da se kod njih

ja imam još uvijek Unicreditovu Visu i razlika je drastična u odnosu na RF.
Morao bih ići u online bankarstvo da budem 100% siguran, ali mi mrso sada.
Pogledaću večeras, pa javim.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:53, edited 2 times in total.
victom

#5430 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

evo pogledo, haman pa mi ne uzimaju ništa, kurs vazda oko 1,956
Sad ne znam da li je to samo meni tako ili svakome. Možda imam skuplji paket nego obično, paket od 6KM mjesečno.
Ali to nije ni bitno, jer kako sam upoznat nema više VISA kod UniCredita.
I ova moja ističe za 1 godinu.
xaves

#5431 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by xaves »

victom wrote:
xaves wrote:Hvala na odgovorima, ipak cu placati 4E u tom slucaju, koliko onda treba da legne (ukoliko se plate 4E)
U RF bude iste minute.( samo u RF uzimaju 1% na isplatu, to znači, isplatiš na karticu 500 € , oni uzimaju 5 €)
A u UniCredit bude nakasnije sutra, ako ne i prije.

Ali napominjem sve ovo, NAKON čekanja od 30 dana. Tek onda imaš opciju isplate.
I onda tek odlučuješ hoćeš li dati 4€ ili čekati sljedeći prvi u mjesecu.
brutalno..
BadSanta

#5432 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

Evo i u Sperbanku mi rekoše da uzimaju tih 1 posto wtf...
Ma jeste nema više Vise kod Unicedita, ali gledam jel mi isplativije zamoliti kolegicu da
uplate idu preko njene Vise u Unicreditu jer joj još nije istekla ili uzeti u bilo kojoj drugoj banci kada sve
ostale izgleda uzimaju tih 1 posto: Intesa, Sperbank, Sparkasse...ove sam provjerila za sada
BadSanta

#5433 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

free_too wrote:

A jel...ja sam stvarno imala dojam da uzmu malo nešto skroz pa mi se učinilo da je istina ovo za 0.20%.
Oke, hvala
xaves

#5434 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by xaves »

btw to cekanje 30 dana, ima li veze je li invoice u pitanju ili se za sve ceka 30 dana
vjesticanametli

#5435 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Sve....nema veze invoice...
xaves

#5436 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by xaves »

vjesticanametli wrote:Sve....nema veze invoice...
auu, znaci nema vise opcije confirm receipt?
victom

#5437 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

xaves wrote:
vjesticanametli wrote:Sve....nema veze invoice...
auu, znaci nema vise opcije confirm receipt?
nema. od kada su prešli na novi "izfled", to vise ne pije vode.
Moze se ta opcija i dalje naći, ali nema nikakvog efekta više.
victom

#5438 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

BadSanta wrote:
free_too wrote:

A jel...ja sam stvarno imala dojam da uzmu malo nešto skroz pa mi se učinilo da je istina ovo za 0.20%.
Oke, hvala
meni ne uzmu ništa. imam paket od 6 KM. Stara VISA. Možda na novoj Master Kartici uzimaju.
mad mike

#5439 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mad mike »

Vec par godina dobijam odredjenu svotu novca svaki mjesec na Paypal racun. U medjuvremenu mi je istekla Visa kartica i ja sam izvadio novu i uredno je prijavio na Paypal account. Prva uplata koja mi je izvrsena na "novu" karticu je protekla bez problema,ali sada sam primio drugu uplatu i novac koji mi je na Paypalu je trenutno "On Hold" i moram cekati 30 dana da bih mogao podignuti novac...Je li postoji neka mogucnost da "preskocim" tu proceduru i kako sam prosli mjesec mogao podgnuti novac sa nove kartice,a ovaj mjesec ne mogu?
vjesticanametli

#5440 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Pa sig. Je i onda bilo o hold....tesko ces to obici...pisi im i zavisi koliko god i love si okrenuo mozda ti odobre...meni su ukinuli on hold
mad mike

#5441 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mad mike »

vjesticanametli wrote:Pa sig. Je i onda bilo o hold....tesko ces to obici...pisi im i zavisi koliko god i love si okrenuo mozda ti odobre...meni su ukinuli on hold
Ma jok,zato me i cudi..Prva uplata na novu karticu mi legla 2.10. i isti dan sam je podigao...Druga uplata mi je legla 1.11. i sada mi je na Hold :? :?
victom

#5442 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

mad mike wrote:
vjesticanametli wrote:Pa sig. Je i onda bilo o hold....tesko ces to obici...pisi im i zavisi koliko god i love si okrenuo mozda ti odobre...meni su ukinuli on hold
Ma jok,zato me i cudi..Prva uplata na novu karticu mi legla 2.10. i isti dan sam je podigao...Druga uplata mi je legla 1.11. i sada mi je na Hold :? :?
ne možeš to zaobići.
Jedini način je da obrneš određenu sumu novca (ili broj transkacija). To će ti drugi reći.
Pa da ti onda puste bez "on hold"
Spuzva

#5443 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Spuzva »

pozz
prije 2-3dana sam napravio paypal racun sa raiffaisen debitnom karticom, posto vidim da vecina vas normalno prima novac na karticu RF sa PP sa mnom to nije slucaj, prijatelj mi je pokusao prebaciti 10centi samo da vidimo da li moze medjutim ne moze, je li mozda neko od vas zna u cemu je problem i moze li mi to pojasniti malo, zvao sam RF oni kazu da je kod njih sve uredu
črnec

#5444 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by črnec »

Papucarec wrote:Dodao sam RF novu karticu visa elektron i verifikovao je, sad mi visa elektron od unikredit banke istice krajem ovog mjeseca i sad bi htio da je izbrisem, ali kad idem remove card izbaci mi ovo Sorry, we are not able to process your request. Please try again later. Jel neko uspio rijesiti ovo hvala. Da ne moze izbrisati staru karticu, a na njoj mi stoji ono auto-withdrawal valjda kad nju izbrisem prebacilo bi to na novu ovu karticu. Probao sam onaj link sto ima ovde na forumu za setapovanje auto isplate ali kad kliknem na njega samo proslijedi me na pocetnu od paypala. Hvala Preko nekog linka sam uspio postaviti da mi je ova nova kartica primary.
Pozdrav,
i ja imam isti problem pa ako može pomoć da mi proslijedite link za promjenu primarne kartice.
Papucarec

#5445 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Papucarec »

črnec wrote:
Papucarec wrote:Dodao sam RF novu karticu visa elektron i verifikovao je, sad mi visa elektron od unikredit banke istice krajem ovog mjeseca i sad bi htio da je izbrisem, ali kad idem remove card izbaci mi ovo Sorry, we are not able to process your request. Please try again later. Jel neko uspio rijesiti ovo hvala. Da ne moze izbrisati staru karticu, a na njoj mi stoji ono auto-withdrawal valjda kad nju izbrisem prebacilo bi to na novu ovu karticu. Probao sam onaj link sto ima ovde na forumu za setapovanje auto isplate ali kad kliknem na njega samo proslijedi me na pocetnu od paypala. Hvala Preko nekog linka sam uspio postaviti da mi je ova nova kartica primary.
Pozdrav,
i ja imam isti problem pa ako može pomoć da mi proslijedite link za promjenu primarne kartice.

Ovako ja sam koristio ovaj link http://paypal.com/creditcard i tu sam prvo prebacio na primary novu karticu i onda sam isao remove staru karticu i kad sam klikno na remove izbacilo mi je da moram promijeniti automatski transfer (TKAO NESTO) da bi je mogao izbrisati i ponudilo mi je link nisam ga zapisao, klikno sam na taj link i postavio novu karticu da na nju ide automatski transfer i obrisao onda staru karticu i to je to .
Spuzva

#5446 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Spuzva »

Jedino sto mogu onda je da izbrisem potpuno PayPal račun i da pokušam preko tog linka a opet je pitanje da li ce moci
črnec

#5447 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by črnec »

Papucarec wrote:
črnec wrote:
Pozdrav,

Ovako ja sam koristio ovaj link http://paypal.com/creditcard i tu sam prvo prebacio na primary novu karticu i onda sam isao remove staru karticu i kad sam klikno na remove izbacilo mi je da moram promijeniti automatski transfer (TKAO NESTO) da bi je mogao izbrisati i ponudilo mi je link nisam ga zapisao, klikno sam na taj link i postavio novu karticu da na nju ide automatski transfer i obrisao onda staru karticu i to je to .

Hvala na odgovoru.
Kod mene je problem bio sa brisanjem visa kartice jer pored te kartice imam samo maestrocard, na koju se ne može primati novac. Iz navedenog razloga paypal ne dozvoljava brisanje jedine preostale visa kartice, sve dok imate novac na paypal računu.
Da bi rješio nedoumice zvao sam prijatelja u unicredit banci i pojasnio mi da je se novac može vraćati na račun i preko visa classic debitne kartice. Sva sredstva koja budu uplaćena na ovu karticu se 20.og u mjesecu prebace na tekući i to je to.
kazo

#5448 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kazo »

Vec dva dana mi se desava da ne mogu da primam nikakvu uplatu na paypal. Nisam imao nikakvih sumnjivih slucaja, prije par dana poplacao sto sam imao, za vikend narucio par stvarcica preko e-bay i od ponedjeljka ne mogu nikako da primim uplate.

Posiljaocu samo izbacuje gresku da trenutno nije moguce poslati novac, dok je drugom pisalo da je poslao, ali kod mene nema nikakva obavijest. Je li moguce da je greska neka ili sam pokupio kakav ban? :O
BadSanta

#5449 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

Ja sam na kraju odabrala Intesinu Visu i otvorila studentski račun. Nema mjesečne naknade za vođenje računa i nema
plaćanja članarine od 10 km ako je otvoren studentski bez mogućnosti prekoračenja.
Konverzija Euri u km je po srednjem kursu. Izvodi stižu putem maila.

Mada nešto sada gledam ugovor i nisam sigur jel me čovjek dobro shvatio il mi je na svoju ruku dao to prekoračenje
uz 10 km članarine. Nadam se da nije, iskreno!

Pitanje, ali provjerit ću sutra i sama: jel može Unicrediova Visa Classic poslužiti za primanje love putem pp?
Saka

#5450 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

BadSanta wrote:Pitanje, ali provjerit ću sutra i sama: jel može Unicrediova Visa Classic poslužiti za primanje love putem pp?
Može samo nije praktično jer prvo puno se čeka, drugo ona nije povezana sa bankovnim računom pa pare koje legnu vise na kartici, mogu se koristiti za plaćanje, a ako hoćeš da uzmeš keš sa bankomata biće ti masno naplaćeno.
Post Reply