Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Qler

Post by Qler »

jel to sad ima i u jajcu piramida :) daj ba to je fakat previse :D:D:D::D:D:D

sad ka pocu da kopaju svako brdo koje iole lici na piramidu :D
max_power

Post by max_power »

"ČETIRI REDA KAMENIH BLOKOVA JEDAN NA DRUGOM"

Image

Izjava Semira Osmanagića, vođe istraživačkog tima (audio 4 min. 37 sec.)
http://www.rtv-visoko.ba

Koje su vase teorije, ako nije piramida sta je onda? Sve arheolozi a niko da kaze sta je u pitanju...
Htjeli vi to priznati ili ne, najbolje objasnjenje dosad je dao Semir Osmanagic :zzzz: :razz:
wels

Post by wels »

ludost wrote:
wels wrote:Ja odgovrno tvrdim da ovo nije piramida

Jer da jest i da je iznutra shuplja kako Ludost tvrdi,davno bi se te shupljine napunile vodom koja bi ju je povukla za sobom te cak ni postojeci vodopad ne bi postojao.
Da se zakljucit da je bash taj vodopad jedan od dokaza da to nije piramida.

Cak sta vishe nije nigdje u svjetu zabiljezen slucaj gradnje piramide neposredno pored rijeka,a vodopada da ne govorimo.

:oops:
Antipiramidaš ordinarni. :oops:

Netacno,ja sam Antisvudjemultipiramidas :oops:
novel

Post by novel »

Kad iznosim argumente da nema piramide i da su to ostaci srednjovjekovnog grada
cuj, cuj zar nije "samo brdo" i "gore nema nista" itd.... :D

a, zasto ste VI protiv okopavanja tog "grada"???????
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

NOVO

geofizicar Amer Smailbegovic pronasao kamene blokove na Bosanskoj piramidi Zmaja

Image

kamene ploce jedna na piramidi sunca, cak i sloj kameni blokova jedan na drugi cak i do 70 centimetara dubine

Image
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

stigla ekipa CNN:a u visoko

Image

8) 8)
Pospanko

Post by Pospanko »

Kakav CNN ovo su obicni ublehasi. Treba kontaktirati upravu CNN da nam potvrde da su ovo njihovi novinari. Ja mislim da je ovo Semir ublehas doveo neke svoje SDA novinare 8)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Kakav CNN ovo su obicni ublehasi. Treba kontaktirati upravu CNN da nam potvrde da su ovo njihovi novinari. Ja mislim da je ovo Semir ublehas doveo neke svoje SDA novinare
ne glupiraj se

vidis da je Chirs Burns novinar cnn:a pored amera smailbegovica , i ja mislim silvane cobanov

Image chris burns
ludost

Post by ludost »

Qler wrote:jel to sad ima i u jajcu piramida :) daj ba to je fakat previse :D:D:D::D:D:D

sad ka pocu da kopaju svako brdo koje iole lici na piramidu :D
I ne samo to! Svaki kamen koji se nađe je megalit piramide!

A sad odoh jufke razvlačit, eto, pozvao je gospodin profesor doktor arheologije Semir Osmanagić da se dođe s pitama i ćevapima na historijska događanja! Wow, biće i CNN!
wels

Post by wels »

Taman bi CNN poslo ekipu na coravo.
novel

Post by novel »

Wow, biće i CNN!
poslije one peticije, ja sam mislio da ce samo TALIBANI doci :-) :D
novel

Post by novel »

wels wrote:Taman bi CNN poslo ekipu na coravo.
pa, nije na coravo, snimaju bosansko kamenje, uvijek sam znao da ce nas kamenje i blato izvuci iz govana :-) :D
Pospanko

Post by Pospanko »

El-bosniaco wrote:
Kakav CNN ovo su obicni ublehasi. Treba kontaktirati upravu CNN da nam potvrde da su ovo njihovi novinari. Ja mislim da je ovo Semir ublehas doveo neke svoje SDA novinare
ne glupiraj se

vidis da je Chirs Burns novinar cnn:a pored amera smailbegovica , i ja mislim silvane cobanov
Upravo stigla potvrda sa CNN-a nisu njihovi novinari. Vidis da sam bio u pravu ovo su neki SDA ublehasi :-)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Upravo stigla potvrda sa CNN-a nisu njihovi novinari. Vidis da sam bio u pravu ovo su neki SDA ublehasi
bolestan si lijeci se :-? a ta bolest se sastoji od vishe stvari

ljubomora i zavist, :-?
wels

Post by wels »

novel wrote:
wels wrote:Taman bi CNN poslo ekipu na coravo.
pa, nije na coravo, snimaju bosansko kamenje, uvijek sam znao da ce nas kamenje i blato izvuci iz govana :-) :D

I pored milijardi kamenja,miliona stjena shirom kugle zemaljske ekipa CNN dosla da snima bash bosansko kamenje.

Ima nesto u kamenu bosanskome,a tek hercegovackom ,mogu samo slutit.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

http://www.unexplained-mysteries.com/fo ... t&id=25117

dali su ovo mozda stepenice, na platou ???
Pospanko

Post by Pospanko »

El-bosniaco wrote:
Upravo stigla potvrda sa CNN-a nisu njihovi novinari. Vidis da sam bio u pravu ovo su neki SDA ublehasi

Bas je zanimljivo ovdje, sta god da napises neko se nade da te napadne. Skontao sam da mi je dosta zezancije ovdje, nabavio sam krampu i lopati, sutra idem na radnu akciju. Ko hoce da se pridruzi bujrum.

Do povratka sa terena, imate mahanje od mene
novel

Post by novel »

Pospanko wrote:
El-bosniaco wrote:

Bas je zanimljivo ovdje, sta god da napises neko se nade da te napadne. Skontao sam da mi je dosta zezancije ovdje, nabavio sam krampu i lopati, sutra idem na radnu akciju. Ko hoce da se pridruzi bujrum.

bas tako ali halali ti "el-bosnacu", vjeruj da ce covjek zahebao........on samo vidi propas i ludilo na ovom topiku :D :D
wels

Post by wels »

Pospanko

Ne zaboravi i rukavice

Djeluje ovaj hepek-baner

Image
novel

Post by novel »

El-bosniaco wrote:http://www.unexplained-mysteries.com/fo ... t&id=25117

dali su ovo mozda stepenice, na platou ???
svegami meni malo na camac lici :D posebno ono prvo, isto izvrnut camac na plazi :-)

I pored milijardi kamenja,miliona stjena shirom kugle zemaljske ekipa CNN dosla da snima bash bosansko kamenje.

Ima nesto u kamenu bosanskome,a tek hercegovackom ,mogu samo slutit.
:D pa vidi, jedino smo se mi sjetili da se vratimo u kameno doba :D :D ako nas neko copira, mozda odu i njih snimati :D
wels

Post by wels »

novel:
Very Happy pa vidi, jedino smo se mi sjetili da se vratimo u kameno doba Very Happy Very Happy ako nas neko copira, mozda odu i njih snimati Very Happy

:D :D :D :D :D
H

Post by H »

Je li istina da su obustavljeni svi radovi na brdu Visočica zbog odluke ministra Grahovca?! :roll:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Evo josh lijepi vijesti :D

Image
cnn intervjuise osmangica

Image
Narod Visokog se odazvao Semirovom pozivu

Kako je u petak u programima RTV Visoko Semir Osmanagić pozvao građanstvo Visokog da dođu na druženje sa piramidom i njenim istraživačima, tako su stanovnici donijeli dobru odluku. Pridružili su se čovjeku koji je u njihov grad doveo mnoštvo naučnika i medija. Neki su došli u radnom odjelu i priključili se radnicima na raščiščavanju. Stariji i žene su sa sobom ponijeli pitu, ćevape, kolače, kafu, sokove... Bilo je i turista iz okolnih opština, ali i studentica iz New York-a, koje studiraju u Dubrovniku, a vikend su iskoristile da dođu na svjetsko geoarheološko čudo". Načelnik opštine Visoko, Munib Alibegović je bio u pratnji visočkih privrednika. Neki od njih su i donijeli nešto sa sobom, a mnogi će to, vjerujem, uraditi kasnije. Danas je na Visočici bila i reprezentativna novinarka eipa. CNN sa Chris Burns-om, njemački ARD, jedna talijanska televizija, Boro Kontić sa svojom ekipom pravi reportažu...
Sve su svemu, Semir je već postigao mnogo toga planiranog. Njegova otkriča će ocjenjivati stručnjaci, ali za Visoko i BiH je napravio pravi bum. Prvi put nakon 15-tak godina cijela BiH razmišlja ujednačeno i pozitivno o svom kulturno-historijskom blagu. To se plasira i u svijet. Narod je jedinstven i opet spreman da uradi nešto što su neki smatrali davnom i ružnom prošlošću. Prave se radne akcije, radi volonterski, žene donose hranu, na jednom mjestu nana od 81 godine i djete koje još ne hoda. Sem je isti prema svima i istim žarom ivoljom objašnjava novinarima CNN-a, predsjedniku vlade i polupismenom, ali razdraganom viočkom malom čovjeku. Oni koji ne vjeruju u piramidu se proglašavaju ljudima koji ne misle dobro široj društvenoj zajednici i "mrskim zlobnicima". Narod je našao svjetlo u tunelu. Vrijeme je da Visoko izađe iz mraka. Visoko koje je i kroz historiju bilo u teškim, pa skoro i bezizlaznim situacijama (sjetimo se jangije 11.11.1911.g), uvijek je uspvjevalo izaći "na zelenu granu". I ovaj put će. Hvala Bogu i Semiru
Image

Image

Image
vedderedi

Post by vedderedi »

El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Dnevnik Bosanske piramide sunca- Deveti dan

PRVI STEPENIK PIRAMIDE USKORO VIDLJIV IZ CENTRA GRADA

*U subotu zabilježena rekordna turistička posjeta* CNN ekipa izazvala veliku pažnju*

Vikend radna akcija na raščišćavanju platou Visočice i prostora oko novootvorenih sondi na sjeveroistočnoj strani brda privukla je veliki broj volontera iz Visokog i okoline. Nezavisni istraživač Semir Osmanagić sa saradnicima za prioritetni cilj je postavio spajanje sondi kako bi se potpuno razotkrile velike kamene ploče sa četiri sloja blokova. Uskoro će jedan od stepenika piramide biti vidljiv golim okom iz starog dijela grada, a sportsko letenje iznad piramide će postati glavna turistička atrakcija zbog pogleda na ogoljene dijelove iz ptičije perspektive. Visočanke su također položile ispit.Pite, krofne, sendviči i sokovi stizali su od ranih jutarnjih sati, tako da niko na Visočici u subotu nije ostao gladan.

Jutro na Bosanskoj piramidi Sunca počelo je s posjetom predstavnika građevinskog fakulteta iz Sarajeva, prof. dr. Mirza Bašagić, dipl. ing. geologije,
rukovodilac instituta za geologiju, šef katedre za geologiju i geotehniku,
profesor na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, sa ekipom stručnjaka koji su još jednom potvrdili podršku Projektu i dali konkretne prijedloge za buduću
saradnju. Njihovi prvi komentari nakon pregleda kamenih blokova potvrdili su činjenicu da kameni blokovi ne potiču sa lokacije na kojoj su pronađeni.

Sastanka Semira Osmanagića i visočkih privrednika na platou Visočice rezultirao je novim obećanjima za pomoć, ali i konkretnim poklonima koji će unaprijediti arheološka iskopavanja.

Visočki privrednik Muradif Alijagić direktor firme "MUALVIS" d.o.o.
iz Visokog uručio je Fondaciji, motornu pilu marke STIHL koja će veoma pomoći u raščišćavanju terena od rastinja kako bi se omogućio normalan pristup sondažnim bunarima.

Bosansku piramidu Sunca između ostalih u subotu su posjetile: predsjednica LDS-a BiH Lamija Tanović, advokat Ferida Hadžimuratović, novinari Nagorka Idrizović i Boro Kontić, umjetnica Alma Suljević.
Džemal Braco Frljak, ratni vojni invalid, paraplegičar, došao je u kolicima da iskaže svoju punu podršku Projektu. "Živim za taj dan kad će se piramida ukazati u punom svjetlu, a grad Visoko postati najveće turistička Meka u državi i van nje."

Najveće interesovanje posjetilaca koji su tokom čitavog dana u kolonama stizali na plato Visočice izazvala je CNN ekipa predvođena Krisom Brnsom (Chris Burns) koja je tokom dana sa Semirom Osmanagićem i Amerom Smailbegovićem, koordinatorom komiteta za daljinsko osmatranje obišli sva područja iskopavanja.

Tokom jutra Amer Smailbegović je obišao lokalitet za koji se pretpostavlja da bi mogao kriti piramidu Bosanskog Zmaja i našao prve dokaze koje bi mogli poslužiti za početak iskopavanja i na tom brdu.

«Na nadmorskoj visini od 556 metara na istočnoj strani lokaliteta Bučki gaj naišao sam na kamene blokove koji su bili orijentirani prema istočnoj strani pod padom od 42 stepena.Čitava zona je obrasla šumom pa će biti potrebni dodatni radovi koji bi dokazali da se radi o nekim zidovima vještačke strukture.»

Ekipa njemačke tv kuće ARD sa velikim interesovanjem je pratila iskopavanja na sondama a dobar dio Visočana osvjetlao je obraz dajući komentare na čistom Njemačkom jeziku. Svi posjetioci koji nisu imali snage da savladaju veliki uspon u obližnjim kafićima i picerijama koje nude specijalitete u obliku piramide mogli su putem malih ekrana pratiti direktan prijenos sa iskopavanja koji je putem internog kanala obezbjedila kablovska tv VI-NET Visoko.
Čelni ljdu Fondacije priželjkuju lijepo vrijeme i u nedjelju kada se očekuje rušenje svih dosadašnjih rekorda kada je posjeta platou Visočice u pitanju.
S.SUBOTIĆ
Image

Image

ove slike su jedan zestok samar, ma sta samar, samarcina za sve
anti-piramidase :D

Image

Image

Image
Locked