Kakve veze ima skandinavija sa namadr_Evil wrote: ↑17/11/2025 09:30Pa to je ono sta govorim mi imamo nasilje, oni seksualno nasilje. Koliko je u Skandinaviji zadnjih godinu bilo silovanja po medijima od djece do odraslih, i tu ne racunamo arape oni se samo pederisu? Recimo da mi hefticno izbaci kakvo silovanje od strane kakvog zutog Hansa ili Pedera Pedersona, bas neki dan na poslu pricam sa kolegom rekoh ova nasa mrska SKandinavija postala kao Indija.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑17/11/2025 09:26Nabroj mi koliko je od 2023(Nizama Hecimovic) bilo femicida? A koliko u svedskoj zadnji put?( ne racunamo arape i migrante koji imaju tzv honour killing)dr_Evil wrote: ↑17/11/2025 09:18
Pa susjed odakle ti to V u Europa, izgleda da te pogresno plasirah. Halali.
Ja to baziram na tome sto pratim mediju sirom lipe nase eVropske zajednice. Prvo se osjeti porast desnicarskih stranaka, sve su one nacelno vezane za crkvu ili bilo kakvu drugu vjersku ustanovu - a to je samo po sebi u liniji sa onim sta je Zavrzlama napisao. Dakle, super je, pratimo standarde, u trendu smo. S druge strane 200 godina kasnimo, nismo naucili da sebi postavimo filter izrazavanja, to jest na ne govorimo i ne pisemo ono sta mislimo za razliku od europljana malo sjeverozapadnije od nas. Eh tek kad naucimo koristiti filter onda mozemo krenuti u promjenu svijesti, to jest doci ce samo za par generacija.
Evo citam na sudu se gonjaju prije par dana, imaju dvoje male djece, on nije mogao podnijeti da ga je ostavila pa je silovao u sobi pored koje su njihova djeca... ali ne... ne pratimo mi te trendove. Ukljuci malo te svoje svedske medije, ne prati samo ove nase brdske zaostale.
Znaci ovo kod nas je super,jer eto i u skandinavji ima zlocina