Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
soxx wrote: ↑14/10/2021 17:20
Jel bolje kupit vw passata 2015-16
Il starijeg audija bmwa 2010-11 za iste pare?
Ima li neki faktor sto su skuplji toliko audiji bmwovi a stariji po 4 5 godina od vwa? Osim sto su brend jaci?
Ima, BMW je jednostavno nešto drugačije. Nakon što sjedneš u BMW, Passat ti, po pitanju unutrašnjosti i performansi, neće djelovati kao bolje auto, iako je 5 godina mlađi, a da ne pričam koliko je atraktivniji.
S druge strane, ko gleda da jeftinije prođe sa održavanjem, Passat je za njega, u ovom slučaju, jedini razuman izbor, jer za održavanje BMW-a ti treba gomila para i ne smiješ ih žalit'.
O Audiju se već da diskutovat', mada Passat opet ne dostiže taj nivo interijera. I u ovom slučaju, pametnije je uzeti Passata, ako je bitno proći jeftinije sa održavanjem.
I meni je audi/bmw ljepsi po svemu od vecine brendova.
Al eto gledam do nekih 15k eura pa mi i zao dat pare za auto koji je vec 10+ godina na cesti kad mogu imat 5-.
I to planiram uzimat sad da sam 'rahat' narednih par godina. Da ne mislim narednih 5+ godina na drugo auto
Jooj dješ’ to napisati.
Sad ce ti dezurni objasniti kako je taj premiJum sranje i trebas kupiti kiju, hjundaija, mazdu, korolu ili dačiju. Taj švapcki premijum je bljak. . …
Mlad i Nevin wrote: ↑14/10/2021 19:50
Ma ovi noviji su napravljeni da odvezu 200-250 hiljada bez problema, poslije moras pola auta promijenit da bi dalje vozio. Golf 4 Passat 5, Astra Gi ta generacija auta su isli do pola miliona bez velikih ulaganja, sve nakon toga je katastrofa
Tako je. I ne samo automobili, već i CNC mašine (tokarski stroj, obradni centar...). Te mašine iz druge polovine 90ih su neuporedino kvalitetnije od mašina iz zadnjih 4-5 godina. Znatno su pouzdanije, robusnije. Ali eto, namaju kapacitet rada kao nove (pretežno dalekoistočne).
Kolega ima F30 325d M, prešao je oko 150.000 km, nedavno je u Tomiću sa popustom kupio prednje i zadnje diskove i disk pločice 3200 KM. Počeo da mu se čuje jedan španer, 410 KM. Kvalitet je generalno pao, a cijene skočile.
Ma ovi noviji su napravljeni da odvezu 200-250 hiljada bez problema, poslije moras pola auta promijenit da bi dalje vozio. Golf 4 Passat 5, Astra Gi ta generacija auta su isli do pola miliona bez velikih ulaganja, sve nakon toga je katastrofa
Nije valjda, da je onda i tvoj passat pola miliona zgazio...
Pa ne znam, ko to moze garantovati, na satu je 304 Ilijade
oruzana_pobuna wrote: ↑15/10/2021 09:55
ne znam o tom al ovaj novi 508 gori izgledom ne znam kvalitetom
I prva i druga generacija 3008/5008 su kvalitetni automobili. Najtraženiji su 1.5/1.6 (Blue)HDI motori, mada bi za 5008 druge generacije najbolja kombinacija 2.0 HDI i EAT8 Aisin.
Tako je. I ne samo automobili, već i CNC mašine (tokarski stroj, obradni centar...). Te mašine iz druge polovine 90ih su neuporedino kvalitetnije od mašina iz zadnjih 4-5 godina. Znatno su pouzdanije, robusnije. Ali eto, namaju kapacitet rada kao nove (pretežno dalekoistočne).
Kolega ima F30 325d M, prešao je oko 150.000 km, nedavno je u Tomiću sa popustom kupio prednje i zadnje diskove i disk pločice 3200 KM. Počeo da mu se čuje jedan španer, 410 KM. Kvalitet je generalno pao, a cijene skočile.
da se ne lazemo, i e46 da odvezes kod Tomica, uzeli bi te posteno... nije Tomic mjerilo nicega
Trenutno mi se izbor suzio na ford fokusa karavana godiste 2008-2010. Ima li za ova auta neka priča tipa, dobro je to auto samo nemoj sa tim i tim motorom, ovaj i ovaj motor se pokazao najpouzdanijim na njemu su ispravili greške, i sl. Hvala
Po cemu si ti to zakljucio? Rezon ti je nula bodova
shape of despair wrote: ↑16/10/2021 10:32
Trenutno mi se izbor suzio na ford fokusa karavana godiste 2008-2010. Ima li za ova auta neka priča tipa, dobro je to auto samo nemoj sa tim i tim motorom, ovaj i ovaj motor se pokazao najpouzdanijim na njemu su ispravili greške, i sl. Hvala
Dobar je to auto drug, samo nemoj sa tim i tim motorom, taj i taj motor je najpouzdaniji i na njemu su ispravili greške. Nema na čemu.
Po cemu si ti to zakljucio? Rezon ti je nula bodova
Po svemu, ne treba biti puno pametan da se to primjeti.