Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
moet-perignon

#5426 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

S4mpion wrote:
tranquil wrote: Ovo prvo si naravno u pravu, zato se i traže odgovarajuće dozvole i saglasnosti.

Ovo drugo je totalna besmislica, hiljadu ljudi, hiljadu ćudi, svako mišljenje ima kontramišljenje, i naravno da se ne može svima ugoditi, i za bilo šta ćeš naći neistomišljenike, bila to LGBT povorka, vjerska manifestacija, ili pozorišna predstava. Zabraniti nekom nešto je uvijek opcija, kada za to postoje valjani razlozi. Ali "ne sviđa se grupi neistomišljenika" nije valjan razlog, kolika god ta grupa bila.
Grupi neistomišljenika? :komi:

Nije to grupa neistomišljenika, prema LGBT propagandi, neistomišljenici su obavezno mrzitelji i prikriveni homoseksualci, to je jaaako dobar start za lošu promociju i problem.

sampion, kakav je to zakljucak da su neistomisljenici LGBTQ populacije obavezno mrzitelji?
nisi ni svjestan da ti svaki dan neko od njih debelo pomaze, a pri tome nemaju problem sto negodujes zbog njihove seksualnosti.
sudeci po tvojim postovima sigurno nista korisno nisi ucinio za drustvo, za covjecanstvo. da jesi, drukcije bi promatrao i bilo bi ti potpuno
svejedno da slijeduje bilo kakva povorka.
ocito ti nije svejedno, i sigurno imas mnogo vremena pa te sitnice izjedaju.
ja znam, i gledam, koliko su LGBTQ osobe u neposrednom doticaju sa njuskama poput tvoje. iskreno, divim im se kako su srcani i potpuno otvoreni u komunikaciji sa svijetom. no ja osobno, zbog ljudi poput tebe, postajem mizantrop.
dragma
Vozim: Pješe

#5427 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dragma »

Puno je polemike i osuđivanja oko svega ovog, a najviše teološke jer sve monoteisticke religije osuđuju pomenute, a kako znamo religija i vjernici raznih profila su u ekspanziji. I sam potičem iz konzervativne obitelji, mome ocu bi bilo lakše kad bih mu saopštio da imam četvero vanbračne djece sa četiri različite žene nego da sam peder.
Nisam eto tako ispalo na njegovu sreću. Ali šta ću sa ovima što jesu, a dobri su ljudi i to jako dobri ljudi. Obično načitani, duhoviti bez predrasuda i glume. Eto ja ih nedam i podrzavam. Neka kažu ko su i šta su.
Manjina su i izaći će pred hiljade usijanih glava (što ne režu nokte utorkom niti se briju pred akšam) kojima je ispravnije ubiti dijete i odsijeci glavu komsiji, silovati komšinicu zato sto je druge vjere, kjafir, odnosno kjafirka.
Last edited by dragma on 31/08/2019 18:25, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#5428 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

sadie_forever wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Odlično pitanje.

Univerzalne definitivno nisu.
kako '?zar nije drustvo univerzalno protiv pederluka ako cemo realno? gdje je to okej biti gey?
Pitaj svekrvu :mrgreen: ak smijes
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5429 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Chmoljo »

sadie_forever wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Odlično pitanje.

kako '?zar nije drustvo univerzalno protiv pederluka ako cemo realno? gdje je to okej biti gey?
Tamo gdje si guzove smjestila.
kakavdanakneiskustvu

#5430 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

:lol: :lol: :thumbup:
insomnia78

#5431 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Jes. Tamo kad kazes da si derpe odmah te svi zagrle, naruce turi pica i pocnu plesati ko u mjuziklu
spreca

#5432 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by spreca »

Chmoljo wrote:
sadie_forever wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Odlično pitanje.

nema ona guzove, ona ima guzicicu :lol:
Banksy

#5433 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
sadie_forever wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Odlično pitanje.

:lol: :thumbup: :lol:
Sara03

#5434 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

:lol: :lol: :lol:
moet-perignon

#5435 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

dragma wrote:Puno je polemike i osuđivanja oko svega ovog, a najviše teološke jer sve monoteisticke religije osuđuju pomenute, a kako znamo religija i vjernici raznih profila su u ekspanziji. I sam potičem iz konzervativne obitelji, mome ocu bi bilo lakše kad bih mu saopštio da imam četvero vanbračne djece sa četiri različite žene nego da sam peder.
Nisam eto tako ispalo na njegovu sreću. Ali šta ću sa ovima što jesu, a dobri su ljudi i to jako dobri ljudi. Obično načitani, duhoviti bez predrasuda i glume. Eto ja ih nedam i podrzavam. Neka kažu ko su i šta su.
Manjina su i izaći će pred hiljade usijanih glava (što ne režu nokte utorkom niti se briju pred akšam) kojima je ispravnije ubiti dijete i odsijeci glavu komsiji, silovati komšinicu zato sto je druge vjere, kjafir, odnosno kjafirka.

i bacati smece pred aksam i poslije, zaboravio si navesti.
gadno je u to vrijeme bacati smece. kazu da dzini lebde oko nas tad.

i da, doci ce i religijama kad-tad kraj.
insomnia78

#5436 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Obično načitani, duhoviti bez predrasuda i glume.
Ovo je toliko stereotipna budalastina da je to strasno
moet-perignon

#5437 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

insomnia78 wrote:

a ti si kao nacitan?
insomnia78

#5438 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Ma jok. Ja samo ilmihal tabirim
moet-perignon

#5439 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

insomnia78 wrote:Ma jok. Ja samo ilmihal tabirim
i zdravorazumski znas da je Muhamed a.s. preletio caskom od Mekke do Jerusalema?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5440 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mk ultra »

moet-perignon wrote:
i zdravorazumski znas da je Muhamed a.s. preletio caskom od Mekke do Jerusalema?
Zato se i zove vjera a ne fizika
Vjerujes, ne dokazujes
kakavdanakneiskustvu

#5441 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

drugim riječima,bajka
allem_77

#5442 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

Kako je dobio nadimak: Šešelja su silovali u zatvoru i zvali su ga “Balerina"

Vojislav Šešelj, čelnik Srpske radikalne stranke i jedan od najomraženijih političkih likova na Balkanu, godine je proveo po zatvorima. Od 1984. robijao je u opjevanom KPD Zenica, gdje su ga navodno seksualno zlostavljali. Iz zatvora je izašao kao sasvim drugačiji čovjek.

U zatvoru je završio 1984. kao energični mladi komunistički intelektualac, a izašao je kao nasilni najradikalniji srpski nacionalist 1990-ih, koji je odjednom stao mrziti Hrvate i Muslimane rijetko zabilježenom žestinom.

https://www.faktor.ba/vijest/kako-je-do ... ina-280048

Da nije bilo pedera, možda bi manje zločina bilo tokom rata?
1Dante1

#5443 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 1Dante1 »

insomnia78 wrote:
jbg ne moze svako bit gej :D
tranquil

#5444 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

allem_77 wrote:Kako je dobio nadimak: Šešelja su silovali u zatvoru i zvali su ga “Balerina"

Vojislav Šešelj, čelnik Srpske radikalne stranke i jedan od najomraženijih političkih likova na Balkanu, godine je proveo po zatvorima. Od 1984. robijao je u opjevanom KPD Zenica, gdje su ga navodno seksualno zlostavljali. Iz zatvora je izašao kao sasvim drugačiji čovjek.

U zatvoru je završio 1984. kao energični mladi komunistički intelektualac, a izašao je kao nasilni najradikalniji srpski nacionalist 1990-ih, koji je odjednom stao mrziti Hrvate i Muslimane rijetko zabilježenom žestinom.

Ne znam za pedere, ali znam da kada je Mladić ušao u Srebrenicu, da je doslovno rekao kako se sveti za kosovsku bitku. Jedina poveznica Bošnjaka i Turaka iz te bitke je religija, tako da mislim da se svi možemo složiti da je taj zločin velikim dijelom zločin religijske mržnje.

Tako da, ako ćemo već igrati takvu igru kakvu ti igraš, možemo reći da nije bilo religije, da bi bilo manje zločina.

I što je najgore, za razliku od tvog lupetanja, to bi čak i imalo smisla.
hAZNADAR

#5445 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

allem_77 wrote:Kako je dobio nadimak: Šešelja su silovali u zatvoru i zvali su ga “Balerina"

Malo je oftopic ali moram reci da je >seselj kao i ostale budale - prosao ideolosku transformaciju i obuku u Beogradu, najvise kod Smilje Avramov.

A u zatvorima nema zena i muski improvizuju - ono daj sta das. Sto ipak nije homoseksualizam.

Zatvorsku praksu i kod muskih i zenskih najcesce spominju frojdovci - ono u stilu svi smo mi biseksualni i gdje kako ko prevagne.
moet-perignon

#5446 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

mk ultra wrote:
moet-perignon wrote:
Zato se i zove vjera a ne fizika
Vjerujes, ne dokazujes

pa zasto ne mozes da vjerujes da postoje ljudi koji vole (uz saglasnost dvoje ljudi!) svog partnera bez obzira sto je?

i ozbiljno, stvarno neko vjeruje da se ovaj vinuo u nebesa i doletio caskom od Meke do Jeruzalema? :)
radije bih da vjerujem da se dvoje istospolnih vole, nego da je neko naucio pisati u pecini za par dana.
nekako mi je ta vjera zdravorazumska, iskrenija i realnija.
sumanuto je vjerovati da je neki vojskovodja odletio oko 2000 km na cilimu.
allem_77

#5447 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

hAZNADAR wrote:
A u zatvorima nema zena i muski improvizuju - ono daj sta das. Sto ipak nije homoseksualizam.
Ovo da muškarci u zatvoru improvizuju nije tačno. Nego je istina da pederi u zatvoru, ako ne mogu naći partnera, siluju ili iskorištavaju druge, tako da ih zguze za kutiju cigareta.

Ovo mi pričao prijatelj koji radi u zatvoru.
tranquil

#5448 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

allem_77 wrote:
hAZNADAR wrote:A u zatvorima nema zena i muski improvizuju - ono daj sta das. Sto ipak nije homoseksualizam.
Ovo da muškarci u zatvoru improvizuju nije tačno. Nego je istina da pederi u zatvoru, ako ne mogu naći partnera, siluju ili iskorištavaju druge, tako da ih zguze za kutiju cigareta.

A prijatelj radi na bajkovitom mjestu koje se zove Smaragdni Grad?
animals

#5449 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by animals »

allem_77 wrote:
hAZNADAR wrote:

Ti i onaj ljuci ste isti :-)
Bodkin

#5450 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:Jes. Tamo kad kazes da si derpe odmah te svi zagrle, naruce turi pica i pocnu plesati ko u mjuziklu
Jer to rade kad kazes da si straight?
Locked