Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Hakiz

#5426 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:
Hakiz wrote:
Smrcak15 wrote:
uvijek ce ti svaki ucac rukje reci, prvo idi doktorima i psiholozima ako oni ne pomognu onda rukja krece.

znaci prvo se gleda je li medicinske prirode problem ako nemogu pomoci onda ucac rukje uzima u svoje ruke stvar.
I time je sve rečeno. Ni oni koji rukju obavljaju sami ne vjeruju u ono šta rade.
nije receno sve, nije druze

sto se prosljedjuje doktorima prvo, pa zato da se ustanovi je li medicinske prirode, znaci nemora nuzno da bude djelo dzina, ako se ustanovi da nije medicinske prirode da doktori ne mogu pomoci, onda tek ako se sumnja da ima veze sa dzinnima ide se ucacima rukje.
Stani bolan, je li SCH biohemijskoelektrični poremećaj u mozgu ili djelo džinna?

Znam da nikada ne bi priznao, ali ja sam duboko uvjeren da ni ti ne misliš ozbiljno više od pola onoga šta kažeš. Malo nas bockaš.
славянин

#5427 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
славянин wrote: Ne odgovori ti dali su tebi istjerivali :D
Paz kazem ti da sam probao rukju prvi put 2002 godine kao tinejdzer.
Prvi put... pa koliko su ti to djina istjerivali.. . I kako je bilo jesi letio osjetio.. jel te davio ovaj sto istjeruje ili samo ucio.. daj malo detalja ccc :D
ExNihilo

#5428 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Smrcak15 wrote:
Hakiz wrote:
Smrcak15 wrote:
uvijek ce ti svaki ucac rukje reci, prvo idi doktorima i psiholozima ako oni ne pomognu onda rukja krece.

znaci prvo se gleda je li medicinske prirode problem ako nemogu pomoci onda ucac rukje uzima u svoje ruke stvar.
I time je sve rečeno. Ni oni koji rukju obavljaju sami ne vjeruju u ono šta rade.
nije receno sve, nije druze

sto se prosljedjuje doktorima prvo, pa zato da se ustanovi je li medicinske prirode, znaci nemora nuzno da bude djelo dzina, ako se ustanovi da nije medicinske prirode da doktori ne mogu pomoci, onda tek ako se sumnja da ima veze sa dzinnima ide se ucacima rukje.
Nekad se rukja učila i za epilepsiju ili šizofreniju. Danas imamo tablete jer je medicina poslala "šejhove" u tri lijepe pičke materine.

Polje u kojima šejhovi operiraju se kontinuirano sužava pred galopiranjem medicine.
Smrcak15

#5429 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

славянин wrote:
Smrcak15 wrote:
славянин wrote: Ne odgovori ti dali su tebi istjerivali :D
Paz kazem ti da sam probao rukju prvi put 2002 godine kao tinejdzer.
Prvi put... pa koliko su ti to djina istjerivali.. . I kako je bilo jesi letio osjetio.. jel te davio ovaj sto istjeruje ili samo ucio.. daj malo detalja ccc :D
davno sam ovo napisao na nekoj temi svoje iskustvo, pa evo da kopiram ponovo

prvo da ti kazem, nema tu nikakve glume, zasto pa zato sto sam licno htio da se uvjerim u to, tako sto sam potpuno zdrav otisao da probam exorcizam, potpuno bez problema sto bi se reklo.

Znaci prakticno se zelio uvjeriti ima li tu sta ili je to samo mazanje ociju narodu. Ja i moja dva prijatelja sami sa exorcistom, hajde reko da stanemo i da prouci stagod, popadali smo za nekoliko minuta :lol:

sta sam ja licno osjetio, prvo pocinju kapci da tresu brzo sto mi nikad u zivotu se nije prije desilo, strujanja nekakva pod kozom, ruke same u zrak poletile, bez da sam ih dizao ili imalo upotrijebio snage da ih podignem, znaci lebdile ruke same, kao da sam stavio ih na nesto. Desna noga pocela da drhti. i na kraju osjecao sam da me nesto vuce nazad kao magnet i oborilo me na pod. svjestan sam svega bio, malo preplasen jer nikad takve stvari nisam dozivio prije u zzivotu da samo tijelo reaguje bez moje volje a smijeh koji je krenuo iz mene dok sam bio u strah je shok, onako prednut svim dogadjanjima poceo se smijati ili dzin/demon koriste moja usta se smija kratko, eh to je bas bila teska kontradikcija, ja onako prepadnut a ustima i glasom se smijem.

Uglavnom poslije tog dogadjaje davne jedne godine, osjecao sam se tako opusteno kao da mi je sav teret sa mene skinut. a da nepricam kako sam se dusevno osjecao i sa vjerske strane kad , prije toga citas o nekakvim dzinima ovo ono, sve je to nekako daleko jer niti vidio niti osjetio ih ikad, tako da ti je to nesto daleko i strano, ali kad prakticno osjetis po prvi put na svojoj kozi ono sto si citao da postoji ali nevidis to, pa se uvjeris, auuuu, kako je samo to na mene uticalo ko nista u zivotu, jer sam prvi put prakticno osjetio nevidljivi svijet na svojoj kozi, nesto sto sam samo citao u knjigama prije. sve u svemu fantasticno iskustvo sa vjerske strane, da se uvjeris prakricno ono sto si teoretski citao nekad.
славянин

#5430 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
davno sam ovo napisao na nekoj temi svoje iskustvo, pa evo da kopiram ponovo

prvo da ti kazem, nema tu nikakve glume, zasto pa zato sto sam licno htio da se uvjerim u to, tako sto sam potpuno zdrav otisao da probam exorcizam, potpuno bez problema sto bi se reklo.

Znaci prakticno se zelio uvjeriti ima li tu sta ili je to samo mazanje ociju narodu. Ja i moja dva prijatelja sami sa exorcistom, hajde reko da stanemo i da prouci stagod, popadali smo za nekoliko minuta :lol:

sta sam ja licno osjetio, prvo pocinju kapci da tresu brzo sto mi nikad u zivotu se nije prije desilo, strujanja nekakva pod kozom, ruke same u zrak poletile, bez da sam ih dizao ili imalo upotrijebio snage da ih podignem, znaci lebdile ruke same, kao da sam stavio ih na nesto. Desna noga pocela da drhti. i na kraju osjecao sam da me nesto vuce nazad kao magnet i oborilo me na pod. svjestan sam svega bio, malo preplasen jer nikad takve stvari nisam dozivio prije u zzivotu da samo tijelo reaguje bez moje volje a smijeh koji je krenuo iz mene dok sam bio u strah je shok, onako prednut svim dogadjanjima poceo se smijati ili dzin/demon koriste moja usta se smija kratko, eh to je bas bila teska kontradikcija, ja onako prepadnut a ustima i glasom se smijem.

Uglavnom poslije tog dogadjaje davne jedne godine, osjecao sam se tako opusteno kao da mi je sav teret sa mene skinut. a da nepricam kako sam se dusevno osjecao i sa vjerske strane kad , prije toga citas o nekakvim dzinima ovo ono, sve je to nekako daleko jer niti vidio niti osjetio ih ikad, tako da ti je to nesto daleko i strano, ali kad prakticno osjetis po prvi put na svojoj kozi ono sto si citao da postoji ali nevidis to, pa se uvjeris, auuuu, kako je samo to na mene uticalo ko nista u zivotu, jer sam prvi put prakticno osjetio nevidljivi svijet na svojoj kozi, nesto sto sam samo citao u knjigama prije. sve u svemu fantasticno iskustvo sa vjerske strane, da se uvjeris prakricno ono sto si teoretski citao nekad.
Auuu :shock: bacilo te jeste li obojica drzali zatvorene oci ? kako si osjetio da ti se ruke dizu same bez upotrebe snage ako su ti oci bile zatvorene ?
Bloo
Globalna šefica

#5431 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Ta dva prijatelja da nisu kojim slucajem snimali to sve?
Mišo_Kovač

#5432 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Mišo_Kovač »

Ne treba se igrat s LSD-om...
Dope_Man

#5433 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dope_Man »

A ranije neko spomenu mescini da ako vec nema dzina nece se nista ni desiti.. pa sad :lol:

Kad smo kod LSD-a sjecam se da sam prije X godina gledao neki dokumentarac o grupi ljudi koja ide u sumu i tu se drogaju. Naravno, prema njihovim rijecim vide svijet potpuno drugacije, shvataju istine koje nas ograniceni mozak ne moze shvatiti ali oni tako oslobode mozak, shvate stvari, vide nova otkrica koja jos nauka nije dostigla, napisu pjesme i komponuju melodije koje su savrsene.... samo ih hebe sto nista od toga nikad ne zapisu i kad prodje trip vise se nicega ne sjecaju :D
Last edited by Dope_Man on 22/08/2018 14:38, edited 1 time in total.
Pujdo12

#5434 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Pujdo12 »

Mišo_Kovač wrote:Ne treba se igrat s LSD-om...
LSD bi makar imao smisla
sekerbay

#5435 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

ExNihilo wrote:Nekad se rukja učila i za epilepsiju ili šizofreniju. Danas imamo tablete jer je medicina poslala "šejhove" u tri lijepe pičke materine.
Ma je l to baš tako :)
Pa maloprije rukja zaćera psihijatriji.
Hoćemo li povećati ulog?
Ovako...
Odeš u černobil il se bakćeš sa monsantovim (bayerovim) pesticidima i dobiješ rak, logično je da ćeš potražiti stručnu medicinsku pomoć.
Ali, šta ako je rak došao samo tako bez vanjskih utjecaja?
Šta ako je od onoga u što vi ne vjerujete kao što su džini?
Šta ako je mojoj maćehi dijagnosticiran rak dojke zbog kojeg je trebala na operaciju.
Šta ako je umjesto na stol otišla ranije pomenutom Mehmedaliji karamujiću?
Šta ako je nakon par sedmica ponovo uradila pretrage i da je doktor pitao jesmo li mu doveli jednu te istu ženu jer je rak nestao bez traga.
E, haj sad ja i ti u svu pokretnu i nepokretnu imovinu.
Ako ja lažem, prepisujem ti sve što posjedujem, a ako se uspostavi istinitim, ti meni.
Učesnici i svjedoci:
Mehmedalija karamujić
Chefarzt und Ärztlicher Direktor Prof. Dr. Heinz-Jochen Gassel.
Kontakt i upit. Slobodno.
A ako nećeš, zadovoljiću se objašnjenjem kako je moguće da danas ima rak koji treba operisati i da taj rak jednostavno nestane.
Smrcak15

#5436 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

славянин wrote: Auuu :shock: bacilo te jeste li obojica drzali zatvorene oci ? kako si osjetio da ti se ruke dizu same bez upotrebe snage ako su ti oci bile zatvorene ?
zatvorene oci druze, nepoznata mi je ruka sa otvorenim ocim, neznam jesam li ikad u zivotu vidio takvu rukju.

cuj kako sam osjetio, pa samo osjetis dizu se gore, ali u startu je covjek skroz opusten, i ne suprostavljas se pokretima, i stvari se same desavaju.

kazem ti probaj pako dozivis ovo sto sam ja dozivio znat ce sta pricam.
Smrcak15

#5437 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

sekerbay wrote:
ExNihilo wrote:Nekad se rukja učila i za epilepsiju ili šizofreniju. Danas imamo tablete jer je medicina poslala "šejhove" u tri lijepe pičke materine.
Hoćemo li povećati ulog?
Ovako...
Odeš u černobil il se bakćeš sa monsantovim (bayerovim) pesticidima i dobiješ rak, logično je da ćeš potražiti stručnu medicinsku pomoć.
Šta ako je mojoj maćehi dijagnosticiran rak dojke zbog kojeg je trebala na operaciju.
Šta ako je nakon par sedmica ponovo uradila pretrage i da je doktor pitao jesmo li mu doveli jednu te istu ženu jer je rak nestao bez traga.
Ako ja lažem, prepisujem ti sve što posjedujem, a ako se uspostavi istinitim, ti meni.
Učesnici i svjedoci:
Mehmedalija karamujić
A ako nećeš, zadovoljiću se objašnjenjem kako je moguće da danas ima rak koji treba operisati i da taj rak jednostavno nestane.
auuuuuu buraz :run: ovo je upercut udarac za ex nihilove tri lijepe p...materine :lol:¨

je li to ovaj, gdje on bude u Bosni??
Last edited by Smrcak15 on 22/08/2018 14:21, edited 1 time in total.
ExNihilo

#5438 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

sekerbay wrote:
Hoćemo li povećati ulog?
Ovako...
Učesnici i svjedoci:
Mehmedalija karamujić
Ti si preglup da shvatiš kako korelacija nije isto što i kauzacija.

I tu nema pomoći.
Bloo
Globalna šefica

#5439 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

sekerbay wrote:
Hoćemo li povećati ulog?
Ovako...
Učesnici i svjedoci:
Mehmedalija karamujić
Dijagnoza utvrđena mamografijom?
ExNihilo

#5440 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Image
Bloo
Globalna šefica

#5441 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Ček ba, nemoj odmah sa tim...prvo cyanide & happiness
HAVANA

#5442 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HAVANA »

Nasli smo spas za sve jadne bolesne ljude.Mehmedalija. :-)
Pujdo12

#5443 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Pujdo12 »

Eh ovako, kad vjeruješ u te stvari rukje itd. Sugestije naravno da imaju utjecaja. Kada svjesno ne vjeruješ a podsvjesno vjeruješ, također imaju efekat. Tako da ovde ima svjesnih ateista a podsvjesni vjernik, i obrnito
Bloo
Globalna šefica

#5444 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

HAVANA wrote:Nasli smo spas za sve jadne bolesne ljude.Mehmedalija. :-)
Kad ti se prostata upali, znaš kod koga ćeš...
ExNihilo

#5445 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

HAVANA wrote:Nasli smo spas za sve jadne bolesne ljude.Mehmedalija. :-)
Predlažem novu kliničku studiju. Svi oboljeli od raka odu Mehmedaliji. Pratimo broj onih koji su izliječeni nakon tretmana. Potom izračunamo statističku/kliničku značajnost rezultata.

Mislim da je pošteno.
Dozer

#5446 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

sekerbay wrote:
Dozer wrote:Ne, nego boga uopste i sve sto to prati. Ne postoji, i za mene je tu tacka.
Pa maloprije kažeš da postoji. :mrgreen:
I zar misliš da narod ne bi obožavao tako moćna bića?
Dovoljno bi bilo da se pojave.
Pa samo dvije milijarde kršćana očekuje povratak Isusa.
Dodaj gotovo dvije milijarde muslimana.
Pa dodaj neke dvije milijarde hindusa i budista koji vjeruju u svakakva čuda.
I da je istina to što govoriš, mislim da bi na svijetu ostao mali broj ljudi koji bi bili opozicija :mrgreen:
Grijesis. Bog, onakav kakvim ga predstavljaju vjerske knjige, ne postoji. Vanzemaljci nisu bogovi, samo su naprednija bica. Ali, mozemo to gledati i na tvoj nacin - ako su oni bogovi ljudima oduvijek, kao sto 100% jesu sto se mene tice, onda je to opet samo jos jedna potvrda da su vjerske knjige laz i da bog kakvim ga opisuju ne postoji. Zapravo su u vjerskim knjigama djelimicno predstavili sebe u odnosu na nas, ali su se makirali tako sto o sebi pricaju kao o jednom bicu, u jednini. Iako cak ni to nije bas tacno, bar sto se Kur'ana tice, jer u njemu se cesto spominje "mi". Naravno, ljudi su to sebi preveli kao nacin obracanja u onom vremenu, ali - dali je zaista tako? :D

A sto se danasnjih vjernika tice, kako vec rekoh - vecina su danas samo deklarativni vjernici, bar sto se tice katolicanstva, pravoslavlja i islama. Kod hindusa je nesto drugacije jer oni imaju par destina bozanstava i danas, ali to opet vodi onome da danas sveukupno nema ni 30% pravih iskrenih vjernika koji slijede sva praiva religijskih knjiga.
HAVANA

#5447 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HAVANA »

Kurje oko nek izlijeci dam mu sta hoce,a ne karcinom.Kralj te jebo jeste li vi svjesni sta pisete?
sekerbay

#5448 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

Ma ja ba, dedera da bošnjo objasni :mrgreen:
Ta će profesor gasel, oni mu kroz noge probacivali.
Pa čovječe, ne možeš doći do gasela taman da si privatni pacijent a kamoli obični. I et, on ne zna, divi mu glave :lol:
Helem, ponuda stoji pa bujrum, baš ko i za ostalo.
MarlboroGold

#5449 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Neće džin u tijelo koje je obolilo od raka. Nije lud.
bluesjunior

#5450 Re: Ateizam vs. Religija

Post by bluesjunior »

džin je najbolji sa tonikom
Locked