aha. Ma kontam, narucujes i prodajes bla bla... hehehe dobroSarajevo1970 wrote:Necijenim nikako vise. Dobio sam ogroman popust na 20 komada i to je se sve prodalo.skafiskafsnjak wrote:
koliko cijenis te note 5 4/64 ?
Jedva jedan sebi (ovaj zadnji) mogao ostaviti. (Evo bas sad dobio DHL TT broj. Brzo salju)
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#5426 Re: Xiaomi mobiteli
- pepeljara
#5427 Re: Xiaomi mobiteli
Ma jasno, al et, kontao sam ja ovaj od 6 gb modelSarajevo1970 wrote:Evo ja danas(prije sat) bas narucio 20-i note 5 pro sa aliexpress-a.pepeljara wrote: a narudzba sa alija ne bih, ocarinit ce mi max
Znaci do sad mi u zadnja 1.5~2 mjeseci stigli 19 komada. 8 komada
sa normalnom postom, 11 sa DHL. Nijednog carina nije dirala..![]()
I ovaj zadnji (crni 4GB/64GB sa zastitnom staklom, case i nillkin cover) dolazi sa DHL![]()
Oni inace samo vadu ako odmah vidu na "customs declaration" da je vrijednost preko 300KM/$175/€150
ili ako je neka nerealna cijena napisana (npr. "Redmi note 5 smartphone, value $12"). Ja sad pricam iz
svog licnog iskustva, naravno da moze se vazda desiti da bude neka slucajna kontrola ali i za to ima solucija.
-
Nestala u reakciji
#5428 Re: Xiaomi mobiteli
Citala sam ovde divne komentare o xiaomiju,svi ga hvale uzmem sebi a1 i odmah problemi.
https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/m ... ed-1876675
Zato gospodo koji ga dizete u nebo malo se spustite jer zahvaljujuci vasim komentarima sam uzela xiaomija i razocarala se u startu.Sada ga moram nositi nazad u radnju da mi vrate na sistem koji radi.Uzas!
Zato gospodo koji ga dizete u nebo malo se spustite jer zahvaljujuci vasim komentarima sam uzela xiaomija i razocarala se u startu.Sada ga moram nositi nazad u radnju da mi vrate na sistem koji radi.Uzas!
- Quaresma
#5429 Re: Xiaomi mobiteli
jesi li ti uopste procitala kakvi su bugovi?Nestala u reakciji wrote:Citala sam ovde divne komentare o xiaomiju,svi ga hvale uzmem sebi a1 i odmah problemi.
ovi iz SDA uzeli maha pa presli granicu, drzite se vi fejsa i propagiranja laznih vijesti tamo
-
Mr.Who
#5430 Re: Xiaomi mobiteli
Nikad nisam letio da instaliram najnovija ažuriranja dok ne vidim šta kažu oni koji su probali jer ni najveći nisu imuni na ovakve stvari.Nestala u reakciji wrote:Citala sam ovde divne komentare o xiaomiju,svi ga hvale uzmem sebi a1 i odmah problemi.
- Quaresma
#5431 Re: Xiaomi mobiteli
uopste nisu strasni problemi, nekome izbrisane sms poruke, safetynet ne radi, i to je to, a nekome je bez problema prosao update, uopste nema problema sa radom sistema, kako dotična kaze da je morala vracati telefon da vrate stari sistem. wtf?Mr.Who wrote:Nikad nisam letio da instaliram najnovija ažuriranja dok ne vidim šta kažu oni koji su probali jer ni najveći nisu imuni na ovakve stvari.Nestala u reakciji wrote:Citala sam ovde divne komentare o xiaomiju,svi ga hvale uzmem sebi a1 i odmah problemi.
a i u medjuostalom docice svakako ubrzo drugi update koji ce to popraviti.
mada se slazem da ne treba juriti sa nadogradnjom.
-
Mr.Who
#5432 Re: Xiaomi mobiteli
Ma ljudi pretjeruju u svemu.Ja sam peka ali sam sa A1 zadovoljan, možda i prezadovoljan.Quaresma wrote:uopste nisu strasni problemi, nekome izbrisane sms poruke, safetynet ne radi, i to je to, a nekome je bez problema prosao update, uopste nema problema sa radom sistema, kako dotična kaze da je morala vracati telefon da vrate stari sistem. wtf?Mr.Who wrote:Nikad nisam letio da instaliram najnovija ažuriranja dok ne vidim šta kažu oni koji su probali jer ni najveći nisu imuni na ovakve stvari.Nestala u reakciji wrote:Citala sam ovde divne komentare o xiaomiju,svi ga hvale uzmem sebi a1 i odmah problemi.
a i u medjuostalom docice svakako ubrzo drugi update koji ce to popraviti.
mada se slazem da ne treba juriti sa nadogradnjom.
-
Nestala u reakciji
#5433 Re: Xiaomi mobiteli
Iz cistog mira su mi nestali svi video materijali i slike,pored ovoga sto sam navela dan prije mi nestale sve poruke,nazovem radnju opisem problem gospodin mi rece znamo da se to desava molim vas donesite aparat stavit ce mo drugi sistem.Nikad mi se ovakve stvari nisu desavale.
- PlusSA
#5434 Re: Xiaomi mobiteli
Promjeni nik na forumu.Nestala u reakciji wrote:Iz cistog mira su mi nestali svi video materijali i slike,pored ovoga sto sam navela dan prije mi nestale sve poruke,nazovem radnju opisem problem gospodin mi rece znamo da se to desava molim vas donesite aparat stavit ce mo drugi sistem.Nikad mi se ovakve stvari nisu desavale.
I rijesila si problem
- kloniran
#5435 Re: Xiaomi mobiteli
Al nije ovo zeza, i meni su na RN4 nestajale slike i video zapisi, cca pola galerije nestalo.PlusSA wrote:Promjeni nik na forumu.Nestala u reakciji wrote:Iz cistog mira su mi nestali svi video materijali i slike,pored ovoga sto sam navela dan prije mi nestale sve poruke,nazovem radnju opisem problem gospodin mi rece znamo da se to desava molim vas donesite aparat stavit ce mo drugi sistem.Nikad mi se ovakve stvari nisu desavale.
I rijesila si problem![]()
![]()
nekih 200-300 slika
- diablobih
#5436 Re: Xiaomi mobiteli
Sacekaj par dana, pa ponovo update kada dodje regularan update bez bugova.Nestala u reakciji wrote:Citala sam ovde divne komentare o xiaomiju,svi ga hvale uzmem sebi a1 i odmah problemi.
- Quaresma
#5437 Re: Xiaomi mobiteli
pa ti kupuj šta ti sirotinja preporučuje preko foruma, da nije sirotinja ne bi ni uzimala xiaomi i hvalila, nego bi uzimala provjereno, samsung, nokia, sony itdNestala u reakciji wrote:Iz cistog mira su mi nestali svi video materijali i slike,pored ovoga sto sam navela dan prije mi nestale sve poruke,nazovem radnju opisem problem gospodin mi rece znamo da se to desava molim vas donesite aparat stavit ce mo drugi sistem.Nikad mi se ovakve stvari nisu desavale.
- PlusSA
#5438 Re: Xiaomi mobiteli
Ko žensko pipala gdje ne treba i sve delete kliknula
Cuj Xiaomi za sirotinju

Cuj Xiaomi za sirotinju
- pirpa
#5439 Re: Xiaomi mobiteli
Slabo si ti čitala ovu temuNestala u reakciji wrote:Citala sam ovde divne komentare o xiaomiju,svi ga hvale uzmem sebi a1 i odmah problemi.
Lično sam dva/tri puta upozoravao korisnike ovog foruma u zadnjih deset stranica da ne kixaju sa kupovinom kao ti i ja
A što se tiče sistema on je čisti android i nema nikakve veze sa MI-u xiomi launcherom...
- dadoka84
#5440 Re: Xiaomi mobiteli
Niko nije imun na softwerske greske. Imao sam ih na svakom telefonu do sada. Negdje je to bio wakelock, negdje problemi sa bluetoothom, negdje loš memory management, negdje problemi sa tipkovnicom. Htc uz to hardverski problemi sa flet kablom, samsung galaxy gubio kontakt i gasio se (a ja kasnio na posao). Postoje aplikacije koje kopiraju pozive i poruke i poslije ih uvezu na telefon. A za fotke i video uvijek radi google photos, a prije nekad dropbox. Nikad se sadržaj ne drži samo na jednom mjestu. U pravilu na 3 različita medija i dvije odvojene lokacije.
-
Nestala u reakciji
#5441 Re: Xiaomi mobiteli
Gospodine za prvi dio posta u kojem je prisutna kleveta,samo bih vas upozorila da ako ste na internetu ne znaci kako mozete pisati sta hocete,procitajte zakon o kleveti jer izgleda da niste upuceni a trebali bi biti,sto se tice ovog drugog posta namjenjenog meni,reci cu vam da sirotinja ne daje 300 i vise maraka za telefone.Sirotinja nosi one do 150 maraka ili ih nikako ne nosi.Quaresma wrote:pa ti kupuj šta ti sirotinja preporučuje preko foruma, da nije sirotinja ne bi ni uzimala xiaomi i hvalila, nego bi uzimala provjereno, samsung, nokia, sony itdNestala u reakciji wrote:Iz cistog mira su mi nestali svi video materijali i slike,pored ovoga sto sam navela dan prije mi nestale sve poruke,nazovem radnju opisem problem gospodin mi rece znamo da se to desava molim vas donesite aparat stavit ce mo drugi sistem.Nikad mi se ovakve stvari nisu desavale.
Svako dobro.
-
Nermin_BH
#5442 Re: Xiaomi mobiteli
Ako zelite isprobati odmah cim izadje update uvijek obavezno uradite backup podataka. Cudno da neko od beta testera nije imao taj bug prije nego sto su pustili u public. Takve greske se ne bi smjele desiti ni jednom proizvodjacu.
- skafiskafsnjak
#5443 Re: Xiaomi mobiteli
Kakva je kamera u mi note 3 ?
- kloniran
#5444 Re: Xiaomi mobiteli
kazu bolja od mi6
sto se mene tice dobra, najbolja mi je bila kad sam dobio telefon, sad na nekim updateima su je pokvarili malo al i dalje je odlicna
moram se nakaniti da stavim gcam da vidim sta ce se desiti
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewth ... 3%2Bcamera
sto se mene tice dobra, najbolja mi je bila kad sam dobio telefon, sad na nekim updateima su je pokvarili malo al i dalje je odlicna
moram se nakaniti da stavim gcam da vidim sta ce se desiti
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewth ... 3%2Bcamera
- valjuga
#5445 Re: Xiaomi mobiteli
Mislim da je Sonyskafiskafsnjak wrote:Kakva je kamera u mi note 3 ?
Šalim se,extra mu je kamera.Imao sam ga par mjeseci.
Mislim extra kamera u tom cjenovnom rangu.
- skafiskafsnjak
#5446 Re: Xiaomi mobiteli
Jao ... Ja konto Panasonicvaljuga wrote:Mislim da je Sonyskafiskafsnjak wrote:Kakva je kamera u mi note 3 ?![]()
Dobra nije dobra, moze proci ne moze
- kloniran
#5447 Re: Xiaomi mobiteli
skafiskafsnjak wrote:
Jao ... Ja konto Panasonic![]()
Dobra nije dobra, moze proci ne moze
dobra, glavna sony, ostale dvije samsung
ako ga mislis uzimati odmah naruci i dobru zastitnu masku, jer ces bez maske vrlo brzo ostati bez njega
- choxnox
#5448 Re: Xiaomi mobiteli
Gdje je Dileja sad da ubaci svoju koju pametnu o kameri na Google Pixelu i otvorima blendevaljuga wrote:Mislim da je Sonyskafiskafsnjak wrote:Kakva je kamera u mi note 3 ?![]()
-
Puf
#5449 Re: Xiaomi mobiteli
Gdje je u Sarajevu najsigurnije i najbolje kupiti Xiaomi Mi A1. Mislim da nece izlevatiti za garanciju odnosno da nemaju politiku kao Univerzalno?
- agent_zero
#5450 Re: Xiaomi mobiteli
Odlična sony imx kamera.skafiskafsnjak wrote:Kakva je kamera u mi note 3 ?