Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#5426 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

RNG_25 wrote:
Prije će biti da nešto nije uredu sa vašim definicijama rasizma.

Ovako ide argumentacija da su podržavatelji Trumpa mahom rasisti, ili još gore:

1. Trump izjavi nešto što se od strane određenih ljudi okarakteriše kao rasizam.
Nisu to "nase" definicije rasizma. To su univerzalne definicije rasizma. Ako se tebi ne svidja definicija jer ona tebe karakterise kao rasistu, onda je u TEBI problem, ne u definiciji. Na kraju, nije bitna ni definicija. Zasto je bitna definicija? Mogu rasistu nazvati i ljudskim olosem, mogu ga nazvati i bubasvabom. Nije bitna definicija, bitno je da je razmisljanje koje a priori smatra jednu grupu ljudi genetski superiornijim od drugih - IDIOTSKO. Uostalom zasto je problem ako vas neko naziva rasistima? Zato sto je to nesto lose? Ko vam je rekao da je to lose? Ako vi ne smatrate da je rasna supremacija nesto lose, onda ne bi trebali imati ni problem da vas se naziva se rasistima.
Ti si ovu raspravu shvatio pogresno. Nije vise rijec o tome sta znaci "rasizam" niti o tome da si ti rasista. To smo utvrdili prije nekoliko mjeseci, a ti sam priznao. Ovdje je rijec o tome u cemu je problem da se stvari nazivaju pravim imenom? Kakva je to nova hipsterska mrsimudologija, gdje se svastike zamjenjuju memeovima iz popularne kulture, a davno utvrdjeni -izmi se zamjenjuju kodnim rijecima dostojnim djece u srednjoj skoli? Da to nije mozda zato sto ste i vi sami - djecurlija odrasla na internet sajtovima, sa supljim osnovnim znanjem, a u stvarnosti izgledate kao hipsteri poput ovog:

Image

gdje vas liberalcici na ulici saketaju kako stignu?

Dalju logicku budalastinu koju si postavio ne vrijedi komentarisati.
Last edited by jeza u ledja on 23/01/2017 18:52, edited 2 times in total.
jefferson

#5427 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

RNG_25 wrote:
jefferson wrote:Kada Trump kompanija zaposli crnca jer im je to u interesu, onda to ne znaci da li je Trump rasista ili ne. Npr. po americkom zakonu ako postoji i najmanja sumnja da je neko odbijen zbog boje koze ili spola ili religije, ogromne kazne se pucaju.
Upravo ono sto se Trumpu desilo 1970-tih kada jeispostava njegovog oca, kojom je Donald licno upravljao imala na formularu rubriku u koju se upisivalo ako e kandidat za iznajmljivanje stana crnac ili ne. Na kraju se Trump nagodio sa drzavom nakon sto su ga uhvatili i paltio nekoliko miliona dolara kazne.
OK...
Stoga mojne glupsoti valjat. Tvoj argument je: u ovom selu ima i muslimana i dobro im je, nismo ih ubili bas sve devedesetih, stoga ne znam sta se zale.
Tako i Trump izajde na binu, 20,000 ljudi i kaze: gdje moj crnac, aha evo ga (da jedan jedini crnac u publici). I sad svi mi trebamo njemu dati orden jer g nisu ne znam, prebili, lincovali i slicno, na sto je Trump napuckavao ljude redovno tokom kampanje.
Lažna hiperbolična analogija nije argument niti dokaz ičega. Postoje ljudi, crnci, koji su glasali za Trumpa. Jesu li oni rasisti? Jesu li to oni mazohisti, ljudi koji mrze same sebe, pa su glasali za nekoga ko njih navodno mrzi? Nisu. Tako da sva ova argumentacija je šuplja priča.

Kad smo već kod crnaca... Evo Malik Obama, polubrat bivšeg predsjednika SAD-a, šta ima za reći o tome za koga će glasati (06:05), između ostalog:

Pretpostavljam da je i ovaj naturalizovani državljanin SAD-a, crnac, također rasista haha. Ili čovjek jednostavno zna razlikovati između stvarne mržnje i neugodnih, ali istinitih izjava drugih.

Naravno, alternativa ovome je da Malik Obama mrzi samog sebe, pa glasa za "otvorenog neprijatelja i rasistu Trumpa". A ta alternativa, ukratko rečeno, nema smisla. Većinu liberalista doduše smisao ičega ioanko ne zanima, ali ovo sam napisao za ostale.
Ti opet potvrdjujes moju anologiju svojim glupavim, i nadsve previse komplikovanim primjerima za tebe da ih shvatis.
Kada neko glasa za Trumpa, to moze biti zbog njegovog obecanja da ce izaci iz TPP, da ce pregovarati oko NAFTA-e, da ce podici zid, itd, itd. Kada Trump ima rubriku za stan na kojoj se mora upisati crnac, to je rasista. To sto Malik Obama bi glasao za Trumpa (i da malo paznje dobije ne bil ko uskocio sa ponudom za knjigu) i slicno ne znaci da Trump nije rasista.
I jevreji su radili za naciste, to ne znaci da su ancisti manje nacisti nego sto bi bili da nisu radili za njih. I muslimani su bili u VRS, pa to ne znaci da ta vojska nije pocinila genocid.
Medjutim, tebi je ovo previse komplikovani. Mozes zajedno s onim ranijim primjerom danasnje gluposti da raspravljate rasizam i kontracepciju.
dingosp0

#5428 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dingosp0 »

arzuhal wrote:Image
tipicna cionisticka medijska propaganda (CNN i companija) ... trumpova slika uslikama pri samom pocetnu supljanja, a obamina slika uslikama na samom momentu zakletve... smijesno
jeza u ledja

#5429 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Cionisticka? :lol: :lol: :lol: :lol:

Samo su nam jos trebali ovakvi na temi.
Prava slika i prilika u kakvom je buckurisu svijet danas. :skoljka:
MyTao

#5430 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

jbt...
Fudo387

#5431 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Posjetio je Langley, odrzao govor ispred zida sjecanja na one koji su zaginuli radeci za cia, i naravno, od svega napravio sprdacinu.
Vjerne cuke koje je poveo sa sobom su se segacile, ostali se gledali u nevjerici cemu prisustvuju.
Nevjerovatno koja je on budaletina, meni se sad cini da je on ovo sve uradio iz neke svoje sizofrene zajebancije i sad pokusava sve da ga
sto prije nogiraju.
dingosp0

#5432 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dingosp0 »

Acid25 wrote:Ajmooo Tvumpee!
Image
imali smijesnijeg naroda od nebeskog naroda ?
Pa sta oni misle da je Trump polu srbin, ljubitelj rusije hahaha joj glupana braco draga
pa 95% congresa ne moze da smisli rusko-americku koaliciju a ne da je sprovedu, pa sekretar odbrane mattis ja mislim sanja o ubijanju rusa ...

nebeski narod ako mislim da ce im amerika sad sa trumpov vratiti Kosovo ili promjeniti svoju politiku prema Srbiji dobro su se zajebali
Trump moze pricati o potencijalnim koalicijama sa Putinom i stvaranje boljih odnosa sa rusijom ali budimo realni taj film nece niko gledati,
prvo sto Ruski interesi idu u totalnu kontru sa amercki i izraelskim, sama AmerickoRuska koalicija bi znacila kraj izmisljenjoj Mossadovoj vojsci ISIS a to naravno cionisticki lobi u americkom kongresu nece dozvoliti... toliko o tim snovima...

a druga stvar, srbi ocigledno ne kontaju sta Camp Bondsteel znaci za ameriku....
inace najveca americka vojna baza na Balkanu, i sta sad ce amerika ponistiti kosovsku nezavisnost i vratiti kosovo nebeskom narodu pa da bi onda opet oni sutra se udruzili sa rusijom.... hahaha fino su to zamislili
Last edited by dingosp0 on 23/01/2017 19:03, edited 1 time in total.
PM72

#5433 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:Posjetio je Langley, odrzao govor ispred zida sjecanja na one koji su zaginuli radeci za cia, i naravno, od svega napravio sprdacinu.
Vjerne cuke koje je poveo sa sobom su se segacile, ostali se gledali u nevjerici cemu prisustvuju.
Nevjerovatno koja je on budaletina, meni se sad cini da je on ovo sve uradio iz neke svoje sizofrene zajebancije i sad pokusava sve da ga
sto prije nogiraju.
Ja sam mislio da amerikanci ne mogu izabrati veću budalu od Buša...
dingosp0

#5434 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dingosp0 »

jeza u ledja wrote:Cionisticka? :lol: :lol: :lol: :lol:

ne CNN i vecina medija u Americi su u vlasnistvu dzemata i mjesne zajdnice Vratnik....
SkyLimit

#5435 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SkyLimit »

jeza u ledja wrote:
RNG_25 wrote:
Prije će biti da nešto nije uredu sa vašim definicijama rasizma.

Ovako ide argumentacija da su podržavatelji Trumpa mahom rasisti, ili još gore:

1. Trump izjavi nešto što se od strane određenih ljudi okarakteriše kao rasizam.
Nisu to "nase" definicije rasizma. To su univerzalne definicije rasizma. Ako se tebi ne svidja definicija jer ona tebe karakterise kao rasistu, onda je u TEBI problem, ne u definiciji. Na kraju, nije bitna ni definicija. Zasto je bitna definicija? Mogu rasistu nazvati i ljudskim olosem, mogu ga nazvati i bubasvabom. Nije bitna definicija, bitno je da je razmisljanje koje a priori smatra jednu grupu ljudi genetski superiornijim od drugih - IDIOTSKO. Uostalom zasto je problem ako vas neko naziva rasistima? Zato sto je to nesto lose? Ko vam je rekao da je to lose? Ako vi ne smatrate da je rasna supremacija nesto lose, onda ne bi trebali imati ni problem da vas se naziva se rasistima.
Ti si ovu raspravu shvatio pogresno. Nije vise rijec o tome sta znaci "rasizam" niti o tome da si ti rasista. To smo utvrdili prije nekoliko mjeseci, a ti sam priznao. Ovdje je rijec o tome u cemu je problem da se stvari nazivaju pravim imenom? Kakva je to nova hipsterska mrsimudologija, gdje se svastike zamjenjuju memeovima iz popularne kulture, a davno utvrdjeni -izmi se zamjenjuju kodnim rijecima dostojnim djece u srednjoj skoli? Da to nije mozda zato sto ste i vi sami - djecurlija odrasla na internet sajtovima, sa supljim osnovnim znanjem, a u stvarnosti izgledate kao hipsteri poput ovog:

Image

gdje vas liberalcici na ulici saketaju kako stignu?

Dalju logicku budalastinu koju si postavio ne vrijedi komentarisati.

Rasisto, ja izgledam kao taj sa fotografije, šta hoćeš da kažeš za nas koji izgledamo tako :D
jeza u ledja

#5436 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:Posjetio je Langley, odrzao govor ispred zida sjecanja na one koji su zaginuli radeci za cia, i naravno, od svega napravio sprdacinu.
sto prije nogiraju.

Ee, nikad ne podcjenjuj ljudsku glupost. Ja ti prvi to mogu reci iz svog iskustva. :roll:
jeza u ledja

#5437 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

SkyLimit wrote: Rasisto, ja izgledam kao taj sa fotografije, šta hoćeš da kažeš za nas koji izgledamo tako :D
Dulja, jesi to ti? :D
jeza u ledja

#5438 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

dingosp0 wrote:
jeza u ledja wrote:Cionisticka? :lol: :lol: :lol: :lol:

ne CNN i vecina medija u Americi su u vlasnistvu dzemata i mjesne zajdnice Vratnik....
Haj se zakuni!
Fudo387

#5439 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
sto prije nogiraju.
Gledaj Fox news mjesec dana i garantovano ti je ludilo.
:lol:
PM72

#5440 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PM72 »

ili Animal planet?
animals

#5441 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

Dosadni ste vise sa Trumpom i Amerikom..
Ko on jedini rasist,na ovom svijetu..
pa pola covjecanstva je rasisticki nastrojeno..
i pola forumasa su rasisti, od druge polovine su jos pola
potencijalni, i ima tri forumasa koji su normalni..
ali i oni ce pobudaliti, kad procitaju sta sve pisete..
jeza u ledja

#5442 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

animals wrote:Dosadni ste vise sa Trumpom i Amerikom..
Stvarno, smorismo vise sa Trumpom i Amerikom na ovoj temi. :oops:
animals

#5443 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

jeza u ledja wrote:
Da ..ispade covjek gori od Hitlera,a jos nije ni dosao na vlast..
pustite da baci koju nuklearku i pobije pola svijeta,pa ga onda optuzujte..
njega su izabrali stanovnici USA, i ako je pola USA rasisticki sljam, sta se moze..
nema nam nade..
Fudo387

#5444 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

edit: tehnicki problemi. :D
Last edited by Fudo387 on 23/01/2017 19:24, edited 1 time in total.
Fudo387

#5445 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Fudo387 wrote:
PM72 wrote:ili Animal planet?
To je kanal edukacijskog karaktera, nesta naucis.
Fox je klasicna ludara, cijena slobode i demokratije koju placamo zbog koje i svaki jebeni frik ima pravo da progovori koju.
Jbg, bolje je i to od pendreka i jednoumlja, al' mes'cini da se ovo otelo kontroli...otice sve u 3 pm i dok to ozbiljni ljudi ponovo
poprave i dovedu u red proce 300 godina u nicemu.

edit: evo jarane,
animals wrote:pustite da baci koju nuklearku i pobije pola svijeta,pa ga onda optuzujte..
.. i sta's ti vise sa njim pricat'? :lol:
PM72

#5446 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:
Fox je klasicna ludara, cijena slobode i demokratije koju placamo zbog koje i svaki jebeni frik ima pravo da progovori koju.
Jbg, bolje je i to od pendreka i jednoumlja, al' mes'cini da se ovo otelo kontroli...otice sve u 3 pm i dok to ozbiljni ljudi ponovo
Hoćeš da kažeš da na Fox-u ima više majmuna nego na Animal planetu?
Fudo387

#5447 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:
Hoćeš da kažeš da na Fox-u ima više majmuna nego na Animal planetu?
Ne bih da vrijedjam zivotinjsko carstvo... :D
Hemel

#5448 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hemel »

arzuhal wrote:Image
Ovdje se vidi strogost odlazece administracije. Vidi se da je sedmi red prazan.
fakat

#5449 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by fakat »

jeza u ledja wrote:
Imate temu o Trampu i Americi pa opletite. :D
Nero Histrion

#5450 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nero Histrion »

Kikibombona wrote:
Acid25 wrote:Ajmooo Tvumpee!
Image
E jebo mater, ovo ludilo je prestalo biti smijesno...

Inace, Benjo Natanjahu povampirio. Samo o Iranu zbori. Bice zanimljivo kako ce se Tramp postaviti.

Ne vjerujem da ce biti veceg belaja, osim ako Izrael ne isprovocira.
Pa sudeci po prvim potezima, Tvump ce kako Benjo kaze, :mrgreen: a i kci mu se nesto pita u svemu i kocoperna je, a i ona slusa Benju , pe ce otac kceri zelje udovoljit, ovo nema da omane. Moguce da napravi vrlo opasne poteze, zapravo.

Jos malo pa nam vise nece biti smijesno sve ovo, takav mi nesto osjecaj, jer samo treba zamislit ako ambasadu premjeste u Jerusalem na sta ce to licit. Plus, Izrael najavio gradnju novih naselja na okupiranoj teritoriji, plus Benjo prvi strani vladar koji nakon inauguracije dolazi u Ameriku na noge Trumpu, ili obratno, Trump njemu nanoge, isto se pise :D :oops: .
Post Reply