Streptokok wrote:Hakiz wrote:Streptokok wrote:Ne razumijem zasto je problem privatna praksa u slobodno vrijeme?
Ja doktor, radim na klinici i imam privatnu praksu. Ti dođeš kod mene u ordinaciju na klinici. Ja ti kažem da nema na klinici uslova da te liječim (a možda lažem, ima uslova), ali ako dođeš u moju privatnu kliniku i platiš mi koliko košta, sigurno imam uslove da te nastavim liječiti.
I tako liječenje koje si mogao i trebao dobiti kao osiguranik, moraš meni privatno platiti.
Jedan od razloga.
ne mozes covjeku zabranitii da unovci svoje znanje. Ja prvi ne bi gore radio za 2000km. Mizerna je to plata za jednog hirurga. Neka im daju onoliko koliko zasluzuju pa onda nek postavljaju uslove.
I nemam namjeru da mu zabranim. Neka se odluči da radi u državnoj ili da radi u privatnoj klinici. Ali ne može u obje.
A i zakon o radu kaže slijedeće:
IX. ZABRANA TAKMIČENJA RADNIKA SA POSLODAVCEM Zakonska zabrana
takmičenja
Član 85.
Radnik može, samo uz prethodno odobrenje poslodavca, za svoj ili tuđi račun ugovarati i
obavljati poslove iz djelatnosti koju obavlja poslodavac.
Ugovorena zabrana takmičenja
Član 86.
(1) Poslodavac i radnik mogu ugovoriti da se određeno vrijeme, nakon prestanka ugovora o radu,
a najduže dvije godine, radnik ne može zaposliti kod drugog lica koje je u tržišnoj utakmici sa
poslodavcem i da ne može za svoj ili za račun trećeg lica, ugovarati i obavljati poslove kojima se
takmiči sa poslodavcem.
(2) Ugovor iz stava 1. ovog člana zaključuje se u pisanoj formi ili može biti sastavni dio ugovora o
radu.
Naknada u slučaju ugovorene zabrane takmičenja
Član 87.
(1) Ugovorena zabrana takmičenja obavezuje radnika samo ako je ugovorom poslodavac preuzeo
obavezu da će radniku za vrijeme trajanja zabrane isplaćivati naknadu najmanje u iznosu polovine
prosječne plaće isplaćene radniku u periodu od tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.
(2) Naknadu iz stava 1. ovog člana poslodavac je dužan isplatiti radniku krajem svakog
kalendarskog mjeseca.
(3) Visina naknade iz stava 1. ovog člana usklađuje se na način i pod uvjetima utvrđenim
kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu.
Prestanak ugovorene zabrane takmičenja
Član 88.
Uvjeti i način prestanka zabrane takmičenja uređuju se ugovorom između poslodavca i radnika.