Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#5426 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Da ih nije Asad i ovdje naguzio ili su pobunjenici sami zeljeli pobjeci tamo gdje je sigurnije a ne gdje su potrebniji!??
Pa stavi se u njihovu poziciju... Što bliže Turskoj, što bliže Evropi, što bliže novom životu... :wink:
Mlohavi

#5427 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
Cudno je da idu u Idlib a ne u Talbiseh ili Rastan gdje je otisla grupa koja je prosle godine napustili centar Homsa. U tim gradovima su neuporedivo potrebniji nego u Idlibu.

Da ih nije Asad i ovdje naguzio ili su pobunjenici sami zeljeli pobjeci tamo gdje je sigurnije a ne gdje su potrebniji!??
Zbog velikog broja civila i ranjenih i bolje da je ovaj konvoj otisao u Idlib.
Nimalo ne sumnjam da je u tim pregovorima SAA zavrsila gornja, a sta su izvukli saznat cemo, sve je moguce.
Co0l

#5428 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Black swan wrote:
Co0l wrote: U sasvim drugom kontekstu i u funkciji ismijavanja salonaca koji su egzaltirano podrzavali separatiste,agresiju i aneksiju,nikako patnjama jadnih civila.Jasno mi je kako nisi u stanju dokuciti to.

U svakom slucaju,labudanova paralela je totalno promasena ali njemu moze i biti oprosteno jer je totalni laik kad je vanjska politika u pitanju.
al u svakom slucaju je traktorijada samo autobusima
medjutim posto su pokrivene zene to se ne smije ismijavati
ipak je ovo klix postoje neke granice
Ah,pa sto odmah ne kazes da ne razumijes sta je 'traktorijada',da se ne trudim objasnjavat.Vidim da nesto nepovezano pises al sad mi je jasno i zasto :thumbup:
Avetinho

#5429 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Jah... Podržavao neonaciste i huntu, želio progon Rusa i ispao mazga. Sada bi da se reinterpretira. OK.

:thumbup:
Ovo me podsjeca na Slobin govor na Kosovu 1987.

Svi na Ruse navalili da ih progone.
Co0l

#5430 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Mlohavi wrote:
Kikibombona wrote: Jesu to brade sasvim napustile Var ili?
Danas je napustila grupa od cini mi se nekih 170 vojnika, 450 clanova im porodica i tesko ranjeni. Kroz naredna 2 mjeseca ce valjda otici svi oni koji odbijaju poloziti oruzje, ovi koji ostaju polazu oruzje.

Dalje sta ce se desavati, izgleda da jedna od strana nije dobro shvatila. :lol:

Pobunjenici govore da rezimska vojska ni policija nece ulaziti u kvartove vec bi oni izmedu sebe osnovali neke grupe koje bi vodile brigu o redu. Dok druga strana govori kako se ti kvartovi potpuno vracaju pod kontrolu rezima.
Cudno je da idu u Idlib a ne u Talbiseh ili Rastan gdje je otisla grupa koja je prosle godine napustili centar Homsa. U tim gradovima su neuporedivo potrebniji nego u Idlibu.

Da ih nije Asad i ovdje naguzio ili su pobunjenici sami zeljeli pobjeci tamo gdje je sigurnije a ne gdje su potrebniji!??
Zasto je to cudno?
sarajevoxxxx

#5431 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

I još jednom: TOW, južna okolina Haleba, i vojno vozilo krcato djecoubicama. :-)

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#5432 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Co0l

#5433 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:
U sasvim drugom kontekstu i u funkciji ismijavanja salonaca koji su egzaltirano podrzavali separatiste,agresiju i aneksiju,nikako patnjama jadnih civila.Jasno mi je kako nisi u stanju dokuciti to.
Jah... Podržavao neonaciste i huntu, želio progon Rusa i ispao mazga. Sada bi da se reinterpretira. OK.

:thumbup:
Ma dobro,da pises lazi odavno vise nije nikakva novost niti iznenadjenje pa tako ni sada.
Mlohavi

#5434 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Black swan wrote:idlib rastan al baba nebitno
ionako cekaju proljece za put u zapadnu europu
neki se vracaju a drugi idu prvi put
Ma ja, sasvim svejedno je jesu li rodeni tu i napustaju li svoj dom, il' su bjelosvjetski olos koji se slio u njihovu zemlju.
Sve u isti kos, svima istu sudbinu.
Last edited by Mlohavi on 09/12/2015 21:38, edited 1 time in total.
Co0l

#5435 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Maystor wrote:bye bye turska nuklearna elektrana :run:

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusij ... /151209083

ovo znači da Rusija ne preza ni od poteza koji su na vlastitu štetu u namjeri da kazni Prdoganovu Tursku i da će posljedici biti mnogo dalekosežnije nego što mnogi misle. Tako i treba!
Rusi sve iracionalniji u svojim postupcima.
Turskoj nece naskoditi koliko ce sebi jer za ovakvim projektima vlada veliko interesovanje i Turci ce sigurno naci nekog drugog partnera koji ce omastit brk umjesto Rusa.
Co0l

#5436 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:Snimak jučerašnjeg zauzimanja sela Banis u južnoj okolini Haleba i bježanija djecoubica:

https://www.facebook.com/aldoraralshami ... 2/?theater
Opet snimak koji na kakav RTS podsjeca :roll:
Challenger__

#5437 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ma dobro,da pises lazi odavno vise nije nikakva novost niti iznenadjenje pa tako ni sada.
Nemoj se samo sekirati. Nije sramota biti neznalica i hejter. Ti si tu prosjek, tako reći mjerna Be-i-Ha jedinica. Sve će biti u redu. Koga ti podržavaš tome niko ne može pomoći.

Nemoj me slučajno hvaliti, u najmanju ruku mi ne gine stomatolog.
Challenger__

#5438 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

.

:)
Avetinho

#5439 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:.

:)
Napokon i od tebe nesto sto imas smisla.
Challenger__

#5440 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Čitav dan onaj čovjek (Sa'vox) piše o nekakvom potopu SAA i saveznika južno od Alepa a sa druge strane, antivladine snage upozoravaju da se oni (SAA i saveznici) nalaze samo jedan kilometar od autoputa, da su nadomak gubitka prometnice, da je situacija kritična... traže hitnu pomoć!
Southern Aleppo Countryside - Militants say SAA & Allies are only 1 KM from Damascus/Aleppo Highway & warning that they are on the verge of losing Aleppo/Damascus highway and if thats cut then Road Access to Huraytan (North Aleppo will also be cut) Message is directed to Jund al Aqsa to come help.
:arrow: LINK
:arrow: LINK
Kikibombona

#5441 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote: Zasto je to cudno?
Samo par kilometara sjevernije se nalaze pobunjenicka uporista koja se nalaze u potpunom okruzenju.

Var je skroz na jugu a iznad je velika pobunjenicka enklava

Image
sarajevoxxxx

#5442 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Desetine poginulih i ranjenih djecoubica u avionskom bombardovanju režimskih uporišta i tvornica u Adri. Nije poznat avion koji je monstrume bombardovao.
Co0l

#5443 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Nemoj se samo sekirati. Nije sramota biti neznalica i hejter. Ti si tu prosjek, tako reći mjerna Be-i-Ha jedinica. Sve će biti u redu. Koga ti podržavaš tome niko ne može pomoći.

Nemoj me slučajno hvaliti, u najmanju ruku mi ne gine stomatolog.
Komentari su ti stvarno jadni i to odavno.Sve vise pokazujes odlike primitivizma.Prije si se barem ogranicavao na copy/paste metod pa se to nije toliko primjecivalo,sada sve cesce pokazujes pravo lice.
Challenger__

#5444 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Jah.
Co0l

#5445 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: Zasto je to cudno?
Samo par kilometara sjevernije se nalaze pobunjenicka uporista koja se nalaze u potpunom okruzenju.

Var je skroz na jugu a iznad je velika pobunjenicka enklava

Image
Ljudi godinama bili u okruzenju i pri tome prosli sve grozote rata i sad iz jednog okruzenja treba da s porodicama idu u drugo.Aha...
Challenger__

#5446 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Da se vratimo na temu.

- Uglavnom, prema antivladinim izvorima jasno je da je priča o potopu provladinih snaga južno od Alepa notorna budalaština. Naprotiv, situacija u kojoj se nalaze antivladine snage je KRITIČNA.
Last edited by Challenger__ on 09/12/2015 22:16, edited 1 time in total.
Kikibombona

#5447 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Ljudi godinama bili u okruzenju i pri tome prosli sve grozote rata i sad iz jednog okruzenja treba da s porodicama idu u drugo.Aha...
Zasto onda i ovi sjeverno od Homsa ne napuste enklavu zajedno sa porodicama. Rezim bi ih ispratio sa sokovima i sendvicima.

Asadu savrseno odgovara sto su pobunjenici otisli u Idlib.

Pobunjenici iz Zabadanija su kao uslov za povlacenje trazili da ih se pusti u Damask dok je SAA insistirala da idu u Idlib.
sarajevoxxxx

#5448 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Emiratska naftna kompanija ADCO otpustila svih 96 radnika sirijskog porijekla.
sarajevoxxxx

#5449 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Zasto onda i ovi sjeverno od Homsa ne napuste enklavu zajedno sa porodicama. Rezim bi ih ispratio sa sokovima i sendvicima.

Asadu savrseno odgovara sto su pobunjenici otisli u Idlib.

Pobunjenici iz Zabadanija su kao uslov za povlacenje trazili da ih se pusti u Damask dok je SAA insistirala da idu u Idlib.
Tražili su da idu Idlib.Niko Damask nije spomenuo.
Mlohavi

#5450 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Challenger__ wrote:Da se vratimo na temu.

- Uglavnom, prema antivladinim izvorima jasno je da je priča o potopu provladinih snaga južno od Alepa notorna budalaština. Naprotiv, situacija u kojoj se nalaze antivladine snage je KRITIČNA.
Pa vala dovoljno je samo pogledati mapu da vidis da im je voda do grla dole...
Mislim da su ovaj put oni ti koji imaju problema s ljudstvom, zadnjih par sedmica nisam vidio one konvoja s pojacanjima da idu bilo gdje a na nekoliko frontova im je kriticno.
Last edited by Mlohavi on 09/12/2015 22:25, edited 1 time in total.
Locked