Pa stavi se u njihovu poziciju... Što bliže Turskoj, što bliže Evropi, što bliže novom životu...Kikibombona wrote:Da ih nije Asad i ovdje naguzio ili su pobunjenici sami zeljeli pobjeci tamo gdje je sigurnije a ne gdje su potrebniji!??
Sirija vol. 2
- Challenger__
#5426 Re: Sirija vol. 2
- Mlohavi
#5427 Re: Sirija vol. 2
Zbog velikog broja civila i ranjenih i bolje da je ovaj konvoj otisao u Idlib.Kikibombona wrote:
Cudno je da idu u Idlib a ne u Talbiseh ili Rastan gdje je otisla grupa koja je prosle godine napustili centar Homsa. U tim gradovima su neuporedivo potrebniji nego u Idlibu.
Da ih nije Asad i ovdje naguzio ili su pobunjenici sami zeljeli pobjeci tamo gdje je sigurnije a ne gdje su potrebniji!??
Nimalo ne sumnjam da je u tim pregovorima SAA zavrsila gornja, a sta su izvukli saznat cemo, sve je moguce.
- Co0l
#5428 Re: Sirija vol. 2
Ah,pa sto odmah ne kazes da ne razumijes sta je 'traktorijada',da se ne trudim objasnjavat.Vidim da nesto nepovezano pises al sad mi je jasno i zastoBlack swan wrote:al u svakom slucaju je traktorijada samo autobusimaCo0l wrote: U sasvim drugom kontekstu i u funkciji ismijavanja salonaca koji su egzaltirano podrzavali separatiste,agresiju i aneksiju,nikako patnjama jadnih civila.Jasno mi je kako nisi u stanju dokuciti to.
U svakom slucaju,labudanova paralela je totalno promasena ali njemu moze i biti oprosteno jer je totalni laik kad je vanjska politika u pitanju.
medjutim posto su pokrivene zene to se ne smije ismijavati
ipak je ovo klix postoje neke granice
-
Avetinho
#5429 Re: Sirija vol. 2
Ovo me podsjeca na Slobin govor na Kosovu 1987.Challenger__ wrote:
Jah... Podržavao neonaciste i huntu, želio progon Rusa i ispao mazga. Sada bi da se reinterpretira. OK.
Svi na Ruse navalili da ih progone.
- Co0l
#5430 Re: Sirija vol. 2
Zasto je to cudno?Kikibombona wrote:Cudno je da idu u Idlib a ne u Talbiseh ili Rastan gdje je otisla grupa koja je prosle godine napustili centar Homsa. U tim gradovima su neuporedivo potrebniji nego u Idlibu.Mlohavi wrote:Danas je napustila grupa od cini mi se nekih 170 vojnika, 450 clanova im porodica i tesko ranjeni. Kroz naredna 2 mjeseca ce valjda otici svi oni koji odbijaju poloziti oruzje, ovi koji ostaju polazu oruzje.Kikibombona wrote: Jesu to brade sasvim napustile Var ili?
Dalje sta ce se desavati, izgleda da jedna od strana nije dobro shvatila.![]()
Pobunjenici govore da rezimska vojska ni policija nece ulaziti u kvartove vec bi oni izmedu sebe osnovali neke grupe koje bi vodile brigu o redu. Dok druga strana govori kako se ti kvartovi potpuno vracaju pod kontrolu rezima.
Da ih nije Asad i ovdje naguzio ili su pobunjenici sami zeljeli pobjeci tamo gdje je sigurnije a ne gdje su potrebniji!??
-
sarajevoxxxx
#5431 Re: Sirija vol. 2
I još jednom: TOW, južna okolina Haleba, i vojno vozilo krcato djecoubicama.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
- Co0l
#5433 Re: Sirija vol. 2
Ma dobro,da pises lazi odavno vise nije nikakva novost niti iznenadjenje pa tako ni sada.Challenger__ wrote:Jah... Podržavao neonaciste i huntu, želio progon Rusa i ispao mazga. Sada bi da se reinterpretira. OK.Co0l wrote:
U sasvim drugom kontekstu i u funkciji ismijavanja salonaca koji su egzaltirano podrzavali separatiste,agresiju i aneksiju,nikako patnjama jadnih civila.Jasno mi je kako nisi u stanju dokuciti to.
- Mlohavi
#5434 Re: Sirija vol. 2
Ma ja, sasvim svejedno je jesu li rodeni tu i napustaju li svoj dom, il' su bjelosvjetski olos koji se slio u njihovu zemlju.Black swan wrote:idlib rastan al baba nebitno
ionako cekaju proljece za put u zapadnu europu
neki se vracaju a drugi idu prvi put
Sve u isti kos, svima istu sudbinu.
Last edited by Mlohavi on 09/12/2015 21:38, edited 1 time in total.
- Co0l
#5435 Re: Sirija vol. 2
Rusi sve iracionalniji u svojim postupcima.Maystor wrote:bye bye turska nuklearna elektrana![]()
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusij ... /151209083
ovo znači da Rusija ne preza ni od poteza koji su na vlastitu štetu u namjeri da kazni Prdoganovu Tursku i da će posljedici biti mnogo dalekosežnije nego što mnogi misle. Tako i treba!
Turskoj nece naskoditi koliko ce sebi jer za ovakvim projektima vlada veliko interesovanje i Turci ce sigurno naci nekog drugog partnera koji ce omastit brk umjesto Rusa.
- Co0l
#5436 Re: Sirija vol. 2
Opet snimak koji na kakav RTS podsjecasarajevoxxxx wrote:Snimak jučerašnjeg zauzimanja sela Banis u južnoj okolini Haleba i bježanija djecoubica:
https://www.facebook.com/aldoraralshami ... 2/?theater
- Challenger__
#5437 Re: Sirija vol. 2
Nemoj se samo sekirati. Nije sramota biti neznalica i hejter. Ti si tu prosjek, tako reći mjerna Be-i-Ha jedinica. Sve će biti u redu. Koga ti podržavaš tome niko ne može pomoći.Ma dobro,da pises lazi odavno vise nije nikakva novost niti iznenadjenje pa tako ni sada.
Nemoj me slučajno hvaliti, u najmanju ruku mi ne gine stomatolog.
- Challenger__
-
Avetinho
#5439 Re: Sirija vol. 2
Napokon i od tebe nesto sto imas smisla.Challenger__ wrote:.
- Challenger__
#5440 Re: Sirija vol. 2
- Čitav dan onaj čovjek (Sa'vox) piše o nekakvom potopu SAA i saveznika južno od Alepa a sa druge strane, antivladine snage upozoravaju da se oni (SAA i saveznici) nalaze samo jedan kilometar od autoputa, da su nadomak gubitka prometnice, da je situacija kritična... traže hitnu pomoć!
LINK
LINK
Southern Aleppo Countryside - Militants say SAA & Allies are only 1 KM from Damascus/Aleppo Highway & warning that they are on the verge of losing Aleppo/Damascus highway and if thats cut then Road Access to Huraytan (North Aleppo will also be cut) Message is directed to Jund al Aqsa to come help.
- Kikibombona
#5441 Re: Sirija vol. 2
Samo par kilometara sjevernije se nalaze pobunjenicka uporista koja se nalaze u potpunom okruzenju.Co0l wrote: Zasto je to cudno?
Var je skroz na jugu a iznad je velika pobunjenicka enklava

-
sarajevoxxxx
#5442 Re: Sirija vol. 2
Desetine poginulih i ranjenih djecoubica u avionskom bombardovanju režimskih uporišta i tvornica u Adri. Nije poznat avion koji je monstrume bombardovao.
- Co0l
#5443 Re: Sirija vol. 2
Komentari su ti stvarno jadni i to odavno.Sve vise pokazujes odlike primitivizma.Prije si se barem ogranicavao na copy/paste metod pa se to nije toliko primjecivalo,sada sve cesce pokazujes pravo lice.Challenger__ wrote:Nemoj se samo sekirati. Nije sramota biti neznalica i hejter. Ti si tu prosjek, tako reći mjerna Be-i-Ha jedinica. Sve će biti u redu. Koga ti podržavaš tome niko ne može pomoći.Ma dobro,da pises lazi odavno vise nije nikakva novost niti iznenadjenje pa tako ni sada.
Nemoj me slučajno hvaliti, u najmanju ruku mi ne gine stomatolog.
- Challenger__
- Co0l
#5445 Re: Sirija vol. 2
Ljudi godinama bili u okruzenju i pri tome prosli sve grozote rata i sad iz jednog okruzenja treba da s porodicama idu u drugo.Aha...Kikibombona wrote:Samo par kilometara sjevernije se nalaze pobunjenicka uporista koja se nalaze u potpunom okruzenju.Co0l wrote: Zasto je to cudno?
Var je skroz na jugu a iznad je velika pobunjenicka enklava
- Challenger__
#5446 Re: Sirija vol. 2
Da se vratimo na temu.
- Uglavnom, prema antivladinim izvorima jasno je da je priča o potopu provladinih snaga južno od Alepa notorna budalaština. Naprotiv, situacija u kojoj se nalaze antivladine snage je KRITIČNA.
- Uglavnom, prema antivladinim izvorima jasno je da je priča o potopu provladinih snaga južno od Alepa notorna budalaština. Naprotiv, situacija u kojoj se nalaze antivladine snage je KRITIČNA.
Last edited by Challenger__ on 09/12/2015 22:16, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#5447 Re: Sirija vol. 2
Zasto onda i ovi sjeverno od Homsa ne napuste enklavu zajedno sa porodicama. Rezim bi ih ispratio sa sokovima i sendvicima.Co0l wrote:
Ljudi godinama bili u okruzenju i pri tome prosli sve grozote rata i sad iz jednog okruzenja treba da s porodicama idu u drugo.Aha...
Asadu savrseno odgovara sto su pobunjenici otisli u Idlib.
Pobunjenici iz Zabadanija su kao uslov za povlacenje trazili da ih se pusti u Damask dok je SAA insistirala da idu u Idlib.
-
sarajevoxxxx
#5448 Re: Sirija vol. 2
Emiratska naftna kompanija ADCO otpustila svih 96 radnika sirijskog porijekla.
-
sarajevoxxxx
#5449 Re: Sirija vol. 2
Tražili su da idu Idlib.Niko Damask nije spomenuo.Kikibombona wrote:Zasto onda i ovi sjeverno od Homsa ne napuste enklavu zajedno sa porodicama. Rezim bi ih ispratio sa sokovima i sendvicima.Co0l wrote:
Ljudi godinama bili u okruzenju i pri tome prosli sve grozote rata i sad iz jednog okruzenja treba da s porodicama idu u drugo.Aha...
Asadu savrseno odgovara sto su pobunjenici otisli u Idlib.
Pobunjenici iz Zabadanija su kao uslov za povlacenje trazili da ih se pusti u Damask dok je SAA insistirala da idu u Idlib.
- Mlohavi
#5450 Re: Sirija vol. 2
Pa vala dovoljno je samo pogledati mapu da vidis da im je voda do grla dole...Challenger__ wrote:Da se vratimo na temu.
Mislim da su ovaj put oni ti koji imaju problema s ljudstvom, zadnjih par sedmica nisam vidio one konvoja s pojacanjima da idu bilo gdje a na nekoliko frontova im je kriticno.
Last edited by Mlohavi on 09/12/2015 22:25, edited 1 time in total.