BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Sanjarko

#5426 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Image

Halo na laptopu preko mobitela i hotspota.
Sanjarko

#5427 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Tema nastavak na ovu je obrisana i na njoj je bila Mtel brzina na stiku interneta koja je ako se sjecam dobro tada upola od ove bila. Izgleda Halo popravio brzine. Prije mi na mobitelu nije prelazilo 7. Uvijek 6 i nesto bilo. Za Halo. :thumbup:
Posmatrac_007

#5428 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Posmatrac_007 »

dejang93 wrote:Mislim da se radi o grešci u uslovima korištenja. Tarifna opcija 5GB za 30 dana ostaje i nakon 15.01. po informacijama koje ja imam. Uglavnom, u januaru slijedi redizajn informacija na sajtu pa će se sve znati.
Evo upravo sam provjerio, potvrdili su mi u m:telu da opcija 5GB 30 dana ostaje do 31.12.2017. u ponudi. Nakon toga nemaju informaciju da li će biti produžena, a kažu da ukoliko se ne produži vraća se stara opcija 1GB 30 dana za 11,70KM ovaj put bez flat-a.
avaks

#5429 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

kloniran wrote: je li ovo na telekomu stalna ili promocija, jer ova ponuda na haloo vazi di 16.01.2018
Akcija i jedno i drugo, samo na Haloo malo ranije počela a ovi kontru udarili a tri puta lošije :lol:
Sanjarko

#5431 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ma kazem steta izbrisase onu temu nastavak na ovu sta sam ja otvorio. Bila slika koliko mi je Mtel internet na stiku bio brz. Mislim ako se dobro sjecam da je upola od ove Halo bila brzina. Ej preko mobitela hvatam i hotspota, jedna crtica manji signal i opet Halo brzina dobra i leti mi sada cini mi se kada puni tabove. :D

Stvarno uzeo bi jos jednu karticu pa tako da za laptop imam flat a za mobitel i nemora. Da furam dva telekoma paralelno. Cak kontam ako mi mobitel pregori ionako je slab mogu od nekoga isto takav slican slab mobitel za 30-tak km kupiti pa opet furati sa njega internet i opet mi dodze jeftinije nego ovo sa stika.

Govorio sam ja davno svojima da je to trebalo odjaviti ali nisu slusali. Sad kada vide sljedeci mjesec da se nemora platiti 24,5 km racun i misliti na placanje racuna, laknuti ce im. :D
Sanjarko

#5433 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Nego sto se ovako brzo mi trosi Halo internet. 3 Gb skoro spuca za 4,5 dana. Nikako mi ovo nije jasno. A nista nesto previse nisam koristio kako sam znao gledat serije, utakmice, filmove itd. :?
O'zone
Globalni moderator

#5434 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by O'zone »

Vizionar 1985 wrote:Nego sto se ovako brzo mi trosi Halo internet. 3 Gb skoro spuca za 4,5 dana. Nikako mi ovo nije jasno. A nista nesto previse nisam koristio kako sam znao gledat serije, utakmice, filmove itd. :?
Ponijela te brzina :mrgreen: ;-)

Možda ipak negdje ostalo nešto od aplikacija što ti je povuklo net.
Sanjarko

#5435 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

O'zone wrote:
Vizionar 1985 wrote:Nego sto se ovako brzo mi trosi Halo internet. 3 Gb skoro spuca za 4,5 dana. Nikako mi ovo nije jasno. A nista nesto previse nisam koristio kako sam znao gledat serije, utakmice, filmove itd. :?
Ponijela te brzina :mrgreen: ;-)

Možda ipak negdje ostalo nešto od aplikacija što ti je povuklo net.
Ma kakvi. Ogranicio laptop na metrovanu konekciju, pola utakmice juce gledao, par jutub klipova na 360 rezoluciji, jadan crtani, i pretrazivao specifikacije aparata i nista vise. Prije sam znao i to i jos serije svaki dan i to po 2 serije dnevno.

Da nije se pokvario mobitel pa da nije zaglavilo ovaj dio sto hvata internet pa mozda samo skida internet jer mu je ispuhala baterija pa reko da se taj dio nije pregrijao i da ne skida vise interneta nego prije.
bumerangss

#5436 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

Vizionar 1985 wrote:
avaks wrote:Na Haloo kada ispucaš promet koji si uplatio nemaš interneta :mrgreen:
Odnosno prebaci ti na kredit pa i njega spuca a onda kada si švorc nemaš interneta :-)
Ma znam. To im je mana jedina, ali ima ogranicenje. Da hoce barem uvesti da kada se net potrosi da se blokira. A ko zna mozda uzmem i Go Fri samo dok prosiri malo mrezu svoju. Mislim na dopune gdje se sve mogu uzeti. Cak mozda i Mtel uzmem, pa kombinovano Mtel i Halo posto mi je dual SIM mobitel. :D

Jb-ga nije mala usteda kako sam racunao. Kako sam racunao ustedit cu 200 km godisnje mozda i vise.
Ja evo oko skoro dva mjeseca kako sam prešao sa bhtelecoma na go free i prezadovoljan sam. Za cenera aktivirao 3 gige koje su mi vrijedile 30 dana ali ja potrosio dvije gige i kad mi je isticao 30-ti dan ja opet to aktivirao tako da mi se ta jedna giga sabrala sa nove tri pa sam u novih 30 dana ušao sa 4 gige tako da se ne sustežem sad ni od YT ni klipova na fb jer ne strahujem ako i potrošim te gige nastavit cu koristiti net po 128 kbps do isteka 30-og dana.
Uvijek imam kredota oko cenera za pozivati ali rijetko kad zovem jer viber je zakon!

Što se tice mjesta za dopunu duhanpromet trafike su na svakom koraku tako da mi ni to nije problem :-D
Sanjarko

#5437 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

bumerangss wrote:
Ja evo oko skoro dva mjeseca kako sam prešao sa bhtelecoma na go free i prezadovoljan sam. Za cenera aktivirao 3 gige koje su mi vrijedile 30 dana ali ja potrosio dvije gige i kad mi je isticao 30-ti dan ja opet to aktivirao tako da mi se ta jedna giga sabrala sa nove tri pa sam u novih 30 dana ušao sa 4 gige tako da se ne sustežem sad ni od YT ni klipova na fb jer ne strahujem ako i potrošim te gige nastavit cu koristiti net po 128 kbps do isteka 30-og dana.
Uvijek imam kredota oko cenera za pozivati ali rijetko kad zovem jer viber je zakon!

Što se tice mjesta za dopunu duhanpromet trafike su na svakom koraku tako da mi ni to nije problem :-D
Ma znam da ima, ali u Zenici slabije ima a nemogu da svoje zamaram da mi ganjaju dopune. Nije ni od Mtel-a sada ponuda ona losa ako je ima. Ono 3 gige, 3 dana, za 3 km jer daju po usporenoj brzini. Ni BH telekom ponuda ne bi bila losa da je za 1 km dnevna i sedmicna malo vise jer blokiraju internet kada se potrosi a mjesecna im je najbolja mislim trenutno ponuda 10 giga za 15 km ali im je mana sto se dokupljuje ona ponovo automatski.

Imam problem a ne znam je li do ovog starog mobitela, moguce da je pokvaren, sprzen prijemnik signala zbog ispuhane baterije i stalnog skoro drzanja ukljucenog u struji pa da je zaglavio prijemnik i da samo skida internet. Ne razumijem se u tehnologiju i informatiku pa ne znam je li ovo moguce. 3 gige na Halu mi spuca za 3 dana a nista specijalno nisam trosio.

Ali kako sam racunao i da dajem ovako opet mi jeftinije izadze skoro 100 km godisnje nego prije a imam vise interneta nego prije, da cu cak moci i televiziju gledati samo dok nabavim od nekoga pasvord i profil ko ima kablovsku.

A car u tome da vise nisam pod ugovorom i ispadne plati pa se klati. :D
diablobih

#5438 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

Mozes vidjeti na sta ti je sve trosio internet kada udjes u postavke i onda na mobilni podaci.
Sanjarko

#5439 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

diablobih wrote:Mozes vidjeti na sta ti je sve trosio internet kada udjes u postavke i onda na mobilni podaci.
Nemogu nisam na mobitelu potrosio nego na laptopu preko hospota a evo danas samo 100 mb a uhvatio sam ga kako skida i kada je iskljucen hotspot tako da mi nikako nije jasno. Istina danas nisam nista koristio sem foruma samo. Ali kazem opet ce mi se isplatit ako trajno Halo uvede ovo kao ponudu. Jos kazem moci cu i televiziju mozda gledati i da hoce uvesti da se blokira internet kada se potrosi Halo bi bio onda prilicno dobar bolji od telekoma.
diablobih

#5440 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

Ako imas windows 10, i tu mozes provjeriti mobile usage.
Sanjarko

#5441 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

diablobih wrote:Ako imas windows 10, i tu mozes provjeriti mobile usage.
Nemam. Sinoc opet spucalo 250 mb za samo sat i nesto. Sredzivao samo malo bukmarke pa njihove stranice otvarao. Kazem mora da je se prijemnik mozda na mobitelu pokvario pa da vuce vise nego sto treba. Ali nema veze opet stedim kako god okrenem.
zrakomlat

#5442 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Vizionar 1985 wrote:
diablobih wrote:Ako imas windows 10, i tu mozes provjeriti mobile usage.
Nemam. Sinoc opet spucalo 250 mb za samo sat i nesto. Sredzivao samo malo bukmarke pa njihove stranice otvarao. Kazem mora da je se prijemnik mozda na mobitelu pokvario pa da vuce vise nego sto treba. Ali nema veze opet stedim kako god okrenem.
Ne kontam se u te stvari nešto posebno, al sam siguran da to ne funkcioniše na principu vodovoda koji gubi dio vode od izvora do potrošača zbog starih cijevi ili kvara na nečemu :)

Da nije do kakve nepovoljne obračunske jedinice?
Sanjarko

#5443 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

zrakomlat wrote: Ne kontam se u te stvari nešto posebno, al sam siguran da to ne funkcioniše na principu vodovoda koji gubi dio vode od izvora do potrošača zbog starih cijevi ili kvara na nečemu :)

Da nije do kakve nepovoljne obračunske jedinice?
Ma moze biti da je do mobitela. Kad mu je ispuhala baterija da je se ostetio i prijemnik signala pa da ne vuce vise nego sto treba.
Sanjarko

#5444 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Evo dosad 27 mb povuklo a juce ujutro odmah nakon one poruke 250 mb pri sredzivanju bukmarka.
Sanjarko

#5445 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ne razumijem se ni ja. Reko mozda zaglavi u skidanju nekako podataka. Ali kazem nije toliko bitno ako ove ponude na Halu ostanu. Opet cu 100 km godisnje stediti.

On Topik probati cu veceras da odradim nesto u vezi teme. U vezi ponuda i po mom nekom misljenju sta su trebali ponuditi da bi bili konkurentni jedni drugima. Samo dok nadzem sve ponude njihove pa odradim.
Sanjarko

#5446 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Trenutno sada_______Treba da Bude

Dnevna

Bht | 2 gige | 1,5 km | gasi se |________| 2 gige | 1 km | gasi se|
Mtel | 2 gige | 2,3 flat |_______| 1 do 1,5 gige | 1 km | flat |
Eronet N/A [nema ovakvih ponuda kako vidim]
Go Fri | 1 giga | 1 km flat |_______| 1 do 1,5 giga| flat |
Halo | 3 gige | 1 km | ne gasi se |_______| 2 do 3 gige | 1 km | gasi se

Sedmicna

Bht | 2 gige | 3 km | gasi se |_______| isto ali sa flat |
Mtel nema ali ima 3 gige 3 km 3 dana tako da za 6 dana daje 6 giga za 6 km sa flat
Eronet N/A [nema ovakih ponuda kako vidim]
Go Fri | 2 gige | 3 km | flat |_______| isto ili vise |
Halo | 3 gige | 3 km | ne gasi se |_______| 3 gige | 3 km | da se gasi ili flat |

Mjesecna

Bht | 2 i 10 giga za 10 i 15 km nisam siguran ali mislim da ima flat |_______| 2 gige flat 5 km | i | 10 giga flat ista cijena kao i sada |
Mtel | 5 giga 11,7 flat |________| 7,5 giga | cijena ? | flat |
Eronet N/A [nema ovakih ponuda kako vidim]
Go Fri | 3 gige | 10 km | flat |_______| 5 do 6 giga | cijena ? | flat
Halo | 6 giga | 8 km | ne gasi se |_______| 6 giga | 8 km | gasi se ili flat |

Ovo je sto se tice interneta i po mom nekom misljenju sta su trebali da uvedu da bi bili konkurentni jedni drugima. A isto po nekom mom misljenju najbolje za nas korisnike kombinirati vise telekoma. Jer danas vecina ima dual SIM uredzaje.

Meni trenutno najzanimljivije Mtel ponuda za 3 dana, Go Fri sedmicna, i Halo ako ostane ovakva samo da uvedu da gase, kao i mjesecna u Bht samo sto ona ima manu ako se ne odjavi odmah se dokupi ponovo.

Za minute ne znam jer ne koristim tu vrstu toliko komunikacije.
Last edited by Sanjarko on 26/12/2017 01:50, edited 2 times in total.
Sanjarko

#5447 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

One ponude preko stik interneta su im katastrofa. Truba su skroz. Govorio sam ja svojima da placam najskuplji internet u drzavi.
thekupus

#5448 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by thekupus »

Sa Go Free Stranice

Od 1.12.
"Istovremeno, u ponudu se uvodi nova tarifna opcija GO! net 32 GB, u okviru koje se korisnicima dodjeljuje mobilni internet od 32 GB, po cijeni od 50,00 KM, sa uključenim PDV-om, a sa periodom važenja 90 dana."
Sanjarko

#5449 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

thekupus wrote:Sa Go Free Stranice

Od 1.12.
"Istovremeno, u ponudu se uvodi nova tarifna opcija GO! net 32 GB, u okviru koje se korisnicima dodjeljuje mobilni internet od 32 GB, po cijeni od 50,00 KM, sa uključenim PDV-om, a sa periodom važenja 90 dana."
Ma nije to losa ponuda ali puno mi iskesati 50 km.
Sanjarko

#5450 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ne znam koliko kartice vrijede kod koga. Znam u Halo-a vrijedi 14 dana, da znam koju da uzmem drugu da li Mtel ili Go Fri, cak i telekomovu razmisljam da uzmem. Cekati cu malo do nakon nove godine da vidim ko ce ostaviti kakvu ponudu.
Post Reply