Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MarlboroGold

#5426 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Moram priznati... znate dobro kuhati, ali i zakuhati :lol:

@omarka - nemam vremena o ozbiljnim pričama koje mi oduzimaju vrijeme. Alt+tab i tako to... multitasking. Radim istovremeno.
a u vezi ostalog... ti si svoje rekla sa ispadom na temi o serijama i filmovima kad sam tražio da mi neko preporuči seriju, a i dale je svjedok. Tako da... 2 metra od mene i nemoj me više spominjati. Iritantnija si od vješalice, a mislio sam da je to nemoguće.
Last edited by MarlboroGold on 15/02/2019 15:16, edited 3 times in total.
wewa

#5427 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

dale cooper wrote:
Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:

Nemoj živ bio. Samo se nje plašim. Alpha zeko :|
Jarane ja sam fluffy.
Boj se wewe i hadzinice... :mrgreen:
Za sve tri... :kiss:
pik ja prva! :oops: :lol: :kiss:
MarlboroGold

#5428 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

.

dupli
Bloo
Globalna šefica

#5429 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: Ok. Zato je i odgovornost Mede i sličnih, tj. njegovih vjerskih lidera da stanu u kraj ljudima poput Smrleta, zar ne? Do tad će samo nastaviti trovati ljude. Isto je i za anomalije u feminizmu.
Mislim da je u tom slučaju samo Bog nadležan :D
Oni ga mogu samo smaknuti ....
wewa

#5430 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Islam, izmedju ostalog, uci o tome da se vjera siri primjerom, a ne kritikom.

tako nekako i ja postupam kad je feminizam u pitanju.

btw nekidan mi se najmladja sokirala kad me vidjela da zvacem zvaku, jer mi to nije obicaj. jos veli: pa samo djecaci zvacu zvake! (vidjela brata i tatu kako prezivaju...) e tu se probudi onaj djavo s gif-a pa joj objasnim da svi mogu sve, ako im se to svidja.
nakon toga, bira sebi svesku za vrtic, nudim joj neku s Mickeyjem i Minnie, a ona odabra Spidermana. za maskenbal je trazila da bude krokodil. :D
Bloo
Globalna šefica

#5431 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Tako i ja primjerom dokazujem jednakost....nosam pakete na poslu, a intimni partner riba fuge u wcu
PSC

#5432 Re: Danasnji "feminizam"

Post by PSC »

wewa wrote:Islam, izmedju ostalog, uci o tome da se vjera siri primjerom, a ne kritikom.

tako nekako i ja postupam kad je feminizam u pitanju.

btw nekidan mi se najmladja sokirala kad me vidjela da zvacem zvaku, jer mi to nije obicaj. jos veli: pa samo djecaci zvacu zvake! (vidjela brata i tatu kako prezivaju...) e tu se probudi onaj djavo s gif-a pa joj objasnim da svi mogu sve, ako im se to svidja.
nakon toga, bira sebi svesku za vrtic, nudim joj neku s Mickeyjem i Minnie, a ona odabra Spidermana. za maskenbal je trazila da bude krokodil. :D
beton post :thumbup:
wewa

#5433 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Bloo wrote:Tako i ja primjerom dokazujem jednakost....nosam pakete na poslu, a intimni partner riba fuge u wcu
u mojoj kuci ja gletujem, a pater familias obavlja shopping namirnica, izmedju ostalog.

starija djeca znaju sve, nebitno kojeg su roda. sinko pravi odlicne palacinke, kcerka zna zamijeniti sijalicu i cemu sluzi sarafciger. i nisu im se zbog tog promijenile ni primarne ni sekundarne oznake roda.
triconja

#5434 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:Tako i ja primjerom dokazujem jednakost....nosam pakete na poslu, a intimni partner riba fuge u wcu
Ja sam onda bas feminista, kolko sam puta cenifu oribo, prozore opro, kucu usiso, prasinu obriso i sudje opro :lol: .

Eto da ne udjoh ne bih ni znao da sam taki :lol:
triconja

#5435 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

wewa wrote:
u mojoj kuci ja gletujem, a pater familias obavlja shopping namirnica, izmedju ostalog.

starija djeca znaju sve, nebitno kojeg su roda. sinko pravi odlicne palacinke, kcerka zna zamijeniti sijalicu i cemu sluzi sarafciger. i nisu im se zbog tog promijenile ni primarne ni sekundarne oznake roda.
Nauci je da il na prekidacu ili na osiguracu gasi kolo prije diranja, ha ja nek dobije instikt na vrijeme :mrgreen:
almir90

#5436 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

hadzinicasa wrote: a ne mogu a da se ne vratim na ovaj post. a pokusala sam, majke mi.

zasto je on manji od makovog zrna ako suti na (tacnu) izjavu vlastite zene da vise zaradjuje od njega? sta treba da kaze? da ne projeciras ti malo svoja, da ne kazem malogradjanska reci cu zastarjela shvatanja, da je musko - musko samo ako vise ili jedino zaradjuje u porodici i da mora njegova bit' zadnja ili je papucar? pa te malo stid zbog njega?

po meni je u tom slucaju on vise musko jer mu je ili svejedno koliko ko zaradjuje, sto ce znaciti da ima zdrav stav prema zajednici, a s druge strane boli ga djon sta ce ko misliti o tome kako on sa svojom zenom, a pod trece ne misli da ga cini manje muskarcem to sto kad zena prica on suti ili sto ima drugaciji posao koji je manje placen.

a da se uopce ne doticem sijela na kojima se raspravlja i iznosi ko koliko zaradjuje.
Ti ne razumiješ kako muški mozak funkcioniše i kako smo kreirani. Zapravo tvoj post je pun šovinizma i omaložavanja muškarca. U jednakopravnim, normalnim i zdravim odnosom žena ne bi trebala da ima potrebu njemu nabijati na nos da ona više zarađuje. Ovako pred svima ona njemu zapravo govori da je on'pokvarena roba' i ponižava ga. Mi to shvaćamo kao omaložavanje, jer mi se rađamo s tom ulogom da se brinemo o ženi. I ne mislim na to da mi zarađujemo, a ona k'o rob kod kuće. U ovom slučaju ona njemu daje do znanja da on nije dobar za nju i koristi priliku da pokaže ostalim da on nije muškarac. Eto kako mi vidimo ovu sliku.

Hoćemo o emancipaciji i jednakopravnosti, poštivanju jedni drugih u životu. Uzeti ću ovaj primjer gdje on manje zarađuje. Zašto to ne bila privatna stvar samo njih dvoje i ona kao njegov partner u životu ne bi davala više podrške i motivisala ga da se on posveti tome da nađe način kako da više zarađuje? Da li ti misliš da je ova opcija druga od one prve?
Bloo
Globalna šefica

#5437 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Ne rađaš se sa tom ulogom.
almir90

#5438 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Bloo wrote:Ne rađaš se sa tom ulogom.
Na osnovu čega to tvrdiš?
Bloo
Globalna šefica

#5439 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

almir90 wrote:
Bloo wrote:Ne rađaš se sa tom ulogom.
Na osnovu čega to tvrdiš?
Na osnovu čega ti tvrdiš da se iko rađa sa ugrađenim društvenim ulogama, a koje su konstrukcija društva?
PSC

#5440 Re: Danasnji "feminizam"

Post by PSC »

kao nije do njega sto ona vise zaradjuje, nego je do nje sto to jos i spominje. i sto vise zaradjuje :D
jaysus
almir90

#5441 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Prvo ti odgovori na moje pitanje.
omar little

#5442 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

zasto je ta jedna zena izvor generalizacije a, muskarac koji tuce i ponizava zenu nije?
triconja

#5443 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

omar little wrote:zasto je ta jedna zena izvor generalizacije a, muskarac koji tuce i ponizava zenu nije?
Zato sto ta zena "talasa" a ovaj muz radi ono sto mu je i otac radio.
Bloo
Globalna šefica

#5444 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

almir90 wrote:Prvo ti odgovori na moje pitanje.
Ti si prvi izjavio nešto antropološki nebulozno. :)

Zašto bi jedinka jedne vrste imala urođenu potrebu da se brine o jedinci druge vrste, a suprotnog spola, samo jer je ista suprotnog spola? Kod ljudi možda ženke jesu većinom konstitucijom slabije, ali imaš vrsta gdje su ženke veće od mužjaka.
Da li to znači da kod jednog homoseksualnog para, nema te brige "zašticnicke"?

ŠTa ćemo sa morskim konjicima, gdje se ženka brine o mužjaku tokom trudnoće?
Ili u slučajevima društava/plemena gdje žene vode riječ u političkom , ekonomskom i svakom drugom smislu? Njihovi muškarci se ne rađaju sa tom ulogom?
madner

#5445 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Pa nije niko rekao da nema vrsta gdje stvari nisu drugacije poredane. Evolucija je probala gotovo svaku kombinaciju, samo su neke uspjesnije od drugih.
Bloo
Globalna šefica

#5446 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Btw, da li je to jednosmjerni ili dvosmjerni odnos?
Da bi veza uspjela, muškarac treba da ispolji svoju urodenu ulogu zastitnika, a zena da buda primatelj - neko koja treba zastititi?
Ako zena ne zeli biti "zasticena" (sta god to znacilo), da li to znaci da neispunjava svoju urodenu ulogu zene - one koje treba zastititi?
almir90

#5447 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Bloo wrote:
almir90 wrote:Prvo ti odgovori na moje pitanje.
Ti si prvi izjavio nešto antropološki nebulozno. :)

Zašto bi jedinka jedne vrste imala urođenu potrebu da se brine o jedinci druge vrste, a suprotnog spola, samo jer je ista suprotnog spola? Kod ljudi možda ženke jesu većinom konstitucijom slabije, ali imaš vrsta gdje su ženke veće od mužjaka.
Da li to znači da kod jednog homoseksualnog para, nema te brige "zašticnicke"?

ŠTa ćemo sa morskim konjicima, gdje se ženka brine o mužjaku tokom trudnoće?
Ili u slučajevima društava/plemena gdje žene vode riječ u političkom , ekonomskom i svakom drugom smislu? Njihovi muškarci se ne rađaju sa tom ulogom?
Dakle za negaciju moje teze se povlačiš na homoseksualne parove i na životinje? U redu imaš to pravo. Ali ovo dokazuje to da vrlo malo znaš o muškarcima i stvarima sa kojima se rađamo, i ovo se odnosi na heteroseksualne.
almir90

#5448 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Bloo wrote:Btw, da li je to jednosmjerni ili dvosmjerni odnos?
Da bi veza uspjela, muškarac treba da ispolji svoju urodenu ulogu zastitnika, a zena da buda primatelj - neko koja treba zastititi?
Ako zena ne zeli biti "zasticena" (sta god to znacilo), da li to znaci da neispunjava svoju urodenu ulogu zene - one koje treba zastititi?
Naravno da je dvosmjerni odnos, pričamo o zdravim odnosima između žene i muškarca. Koliko kod se dešavalo promjena u društvu zadnjih tridesetak godina, neke stvari se ne mogu promijeniti. I jedna takva stvar je da muškarac ima ulogu u kojoj on uvijek može biti podrška ženi koju voli, kada ima loš dan ili šta bilo on je tu da je sasluša. To je taj zaštitnički instiikt, a primjera je mnogo, ovo je banalan.

Dakle, jednostavno ako ti njega poštuješ, on će tebe cijeniti i truditi se oko tebe. Ako ti imaš potrebu da iskazuješ samo to šta je loše na njemu, nisi zadovoljna i hoćeš da ga mijenjaš, dobijaš samo da hladi prema tebi više. I ne kažem ja da ti nemaš pravo da radiš šta želiš i da budeš šta želiš, daleko od toga. Ali i muškarci i žene moraju više učiti jedni o drugima da bi odnosi bili bolji.
Hakiz

#5449 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

almir90 wrote:
Bloo wrote:Btw, da li je to jednosmjerni ili dvosmjerni odnos?
Naravno da je dvosmjerni odnos, pričamo o zdravim odnosima između žene i muškarca. Koliko kod se dešavalo promjena u društvu zadnjih tridesetak godina, neke stvari se ne mogu promijeniti. I jedna takva stvar je da muškarac ima ulogu u kojoj on uvijek može biti podrška ženi koju voli, kada ima loš dan ili šta bilo on je tu da je sasluša. To je taj zaštitnički instiikt, a primjera je mnogo, ovo je banalan.

Dakle, jednostavno ako ti njega poštuješ, on će tebe cijeniti i truditi se oko tebe. Ako ti imaš potrebu da iskazuješ samo to šta je loše na njemu, nisi zadovoljna i hoćeš da ga mijenjaš, dobijaš samo da hladi prema tebi više. I ne kažem ja da ti nemaš pravo da radiš šta želiš i da budeš šta želiš, daleko od toga. Ali i muškarci i žene moraju više učiti jedni o drugima da bi odnosi bili bolji.
Ljudi nisu dobar prijer za biološke zakonitosti.

Imamo tehnologiju i nauku koje mijenjaju biološke "zadatosti". Slabije jedinke uz pomoć tehnologije mogu uradit isto ili i bolje od onoga šta jače jednike mogu bez tehnologije.

Tako da nismo mi primjer ni za šta.

Ili sa druge strane, prirodne i biološke zakonitosti se na nas ne mogu primijeniti.

Kako god hoćete da na to gledate.
almir90

#5450 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Hakize nemoj zamjeriti, al' ovo je glupost koju ne bih ni komentarisao.
Post Reply