Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
bjelave
#5426 Re: Sarajevski derbi
Meni su draze ovakve pobjede kad komsince kukaju i kad im se cini da su mogli proci bolje. Sjecam se ja, imam dovoljno godina, i rasturanja od 5:0 kad su skretnicari iste sezone ispraceni u drugu ligu.
Ipak ovakve pobjede su sladje jer ih vise peku.
- vozač
#5427 Re: Sarajevski derbi
ima jedan detalj koji mi je upao u oči, dok su se igrači sarajeva radovali željini sve namjestili na centru, čekaju da krenu, a naši svi još iza gola i onda neko od igrača sarajeva, ne znam ko je to bio, pređe preko centra i stane među željine, valjda da onaj sudija ne da znak da igra krene ... ne mogu da vjerujem da bi sudija to uradio, al eto iznenadio me ovaj igrač sarajeva pravo pametnim potezom, ovo kontam nakon što sam vidio onu vijest iz španske lige kad je sudija dao znak da se igra, a golmana nigdje
Last edited by vozač on 05/11/2012 11:41, edited 2 times in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#5428 Re: Sarajevski derbi
Sve stoji ...Tomahawk11 wrote:Yebo fudbal ako ce nam glavna tema biti sudija.
- Obuca9
#5429 Re: Sarajevski derbi
Sarajevo je pobjedilo Željezničar.veljaca wrote:Neka ovo ostane zabiljezeno ..... Samo za arhivu .... I nije da bas nije navlacio za nekoga ...Obuca9 wrote:Jeste Suljić je mogao dobiti drugi žuti karton, ali nije.
Mogao ga je dobiti i Zeba, kada je u 40 sekundi napravio dva starta nad istim Suljićem, oba za karton, ali nije.
Mogao ga je dobiti i Adilović, kada je u dvije minute, dva puta simulirao jedanaesterac i tražio ga, ali nije.
Mogao je i Bogičević dati gol iz slobodnjaka, koji uopšte nije trebao biti direktni slobodni udarac, nego indirektni, ali nije.
Mogao je sudija u dva navrata pustiti Šunjevarića i Beloševića odmah nazad u igru, a ne da stoje dvije minute pored terena, kao što je reicmo Bogičevića u prvom poluvremenu pustio ISTE sekunde kad je izašao s terena, ali nije.
Dakle, zaključak, sudija Pilav je jako loše vodio meč, imao je nekoliko grešaka sa obje strane, ali da je za nekoga navlačio to nije.
A to šta je rekao taj kapiten i "reprezentativac" me ne interesuje. On je svoje ponašanje pokazao, kada je ono dijete što dohvaća lopte kod istoka, trznuo loptom, kao da će ga pogoditi. Tako se ponaša pravo gradsko dijete i kapiten i reprezentativac, nema šta. Ali bitno je po Saidu pljuvati, Said je papak...
Zabilježi ti ovu u arhivu, to je bitno
- Baltazar_khan
#5430 Re: Sarajevski derbi
ja šta im radi said strašni
pojedoše se, ode zdravlje polako komšije
pojedoše se, ode zdravlje polako komšije
- Obuca9
#5431 Re: Sarajevski derbi
Tatomirović je bio u pitanjuvozač wrote:ima jedan detalj koji mi je upao u oči, dok su se igrači sarajeva radovali željini sve namjestili na centru, čekaju da krenu, a naši svi još iza gola i onda neko od igrača sarajeva, ne znam ko je to bio, pređe preko centra i stane među željine, valjda da onaj sudija ne da znak da igra krene ... ne mogu da vjerujem da bi sudija to uradio, al eto iznenadio me ovaj igrač sarajeva pravo pametnim potezom, ovo kontam nakon što sam vidio onu vijest iz španske lige kad je sudija dao znak da se igra, a golmana nigdje
- htcxone
#5432 Re: Sarajevski derbi
e jja se ne slažem sa ovim jer lično znam sudiju koji kaze da imate svoje sidije, jedan od njih Vukasović koji dobije za dobar posao i po 10 000 na kafu ... očigledno je da je čelig POJEDEN od sudije u zenici, očigledno je da niste oštećeni ima dvije godine što je u našoj ligi NEVJEROVATNO... da ne pričam o bekrićevoj igri rukom prošlo gostovanje... itd itd
s toga, ako su krupne stvari i vidljivo namjjestene uvijek se treeba pričati o tome, a ako su neke gluposti SLAŽEM SE DA NE TREBA....
LSD@ KO VAM PIŠE TE GLUPOSTI? RAJA IZ SEDMOG 2?
s toga, ako su krupne stvari i vidljivo namjjestene uvijek se treeba pričati o tome, a ako su neke gluposti SLAŽEM SE DA NE TREBA....
LSD@ KO VAM PIŠE TE GLUPOSTI? RAJA IZ SEDMOG 2?
- vozač
#5433 Re: Sarajevski derbi
i meni je najslađe reći "tako je, u pravu si"bjelave wrote:Meni su draze ovakve pobjede kad komsince kukaju i kad im se cini da su mogli proci bolje. Sjecam se ja, imam dovoljno godina, i rasturanja od 5:0 kad su skretnicari iste sezone ispraceni u drugu ligu.
- Charuga
- Globalni moderator
#5434 Re: Sarajevski derbi
Jest, jest, "vezao pertle" prema istoku tamo ... 
- vozač
#5435 Re: Sarajevski derbi
Obuca9 wrote:Sarajevo je pobjedilo Željezničar.veljaca wrote:Neka ovo ostane zabiljezeno ..... Samo za arhivu .... I nije da bas nije navlacio za nekoga ...Obuca9 wrote:Jeste Suljić je mogao dobiti drugi žuti karton, ali nije.
Mogao ga je dobiti i Zeba, kada je u 40 sekundi napravio dva starta nad istim Suljićem, oba za karton, ali nije.
Mogao ga je dobiti i Adilović, kada je u dvije minute, dva puta simulirao jedanaesterac i tražio ga, ali nije.
Mogao je i Bogičević dati gol iz slobodnjaka, koji uopšte nije trebao biti direktni slobodni udarac, nego indirektni, ali nije.
Mogao je sudija u dva navrata pustiti Šunjevarića i Beloševića odmah nazad u igru, a ne da stoje dvije minute pored terena, kao što je reicmo Bogičevića u prvom poluvremenu pustio ISTE sekunde kad je izašao s terena, ali nije.
Dakle, zaključak, sudija Pilav je jako loše vodio meč, imao je nekoliko grešaka sa obje strane, ali da je za nekoga navlačio to nije.
A to šta je rekao taj kapiten i "reprezentativac" me ne interesuje. On je svoje ponašanje pokazao, kada je ono dijete što dohvaća lopte kod istoka, trznuo loptom, kao da će ga pogoditi. Tako se ponaša pravo gradsko dijete i kapiten i reprezentativac, nema šta. Ali bitno je po Saidu pljuvati, Said je papak...
u 100. derbiju
- veljaca
#5436 Re: Sarajevski derbi
Ja sam u arhivu zabiljezio 05.06.1998. godine ..... i Zubandan ....Obuca9 wrote:Sarajevo je pobjedilo Željezničar.veljaca wrote:Neka ovo ostane zabiljezeno ..... Samo za arhivu .... I nije da bas nije navlacio za nekoga ...Obuca9 wrote:Jeste Suljić je mogao dobiti drugi žuti karton, ali nije.
To je najveca pobjeda, kada je u direktnom sudaru odluceno ko ce osvojiti Titulu .... Sve ostale utakmice su malene uza ovu ....
Last edited by veljaca on 05/11/2012 11:47, edited 1 time in total.
- BlueBlood
#5437 Re: Sarajevski derbi
nek vam je soljanin rodjen u Sjenici zapjev'o "zajedno smo rasli grade ja i ti..." 
- JThomas
#5438 Re: Sarajevski derbi
o nekim detaljima se može pričati, ali mislim da je priča o "krađi" deplasirana, sa bilo koje strane.
- vozač
#5439 Re: Sarajevski derbi
pravi potez, a i ja tek skontao kad sam pogledao na teren, jbg ... ludilo, zanijeli se malo, ne igra se 100. derbi svaki danObuca9 wrote:Tatomirović je bio u pitanjuvozač wrote:ima jedan detalj koji mi je upao u oči, dok su se igrači sarajeva radovali željini sve namjestili na centru, čekaju da krenu, a naši svi još iza gola i onda neko od igrača sarajeva, ne znam ko je to bio, pređe preko centra i stane među željine, valjda da onaj sudija ne da znak da igra krene ... ne mogu da vjerujem da bi sudija to uradio, al eto iznenadio me ovaj igrač sarajeva pravo pametnim potezom, ovo kontam nakon što sam vidio onu vijest iz španske lige kad je sudija dao znak da se igra, a golmana nigdje![]()
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#5440 Re: Sarajevski derbi
I nije baš isto kada Svraka kaže da možda nije bio faul i kada komitet kaže, citiram:
" Sudijski tim na čelu sa T. Čuić nije imao tendenciozno suđenje, ali je bilo dosta propusta. Najviše zamjerki Komitet za sudije i suđenje je imao na propuste koji se odnose na poštovanje disciplinskih mjera, kao i nepravilno priznat pogodak za „FK Željezničar“ (cijela lopta nije prešla liniju vrata). kraj citata
" Sudijski tim na čelu sa T. Čuić nije imao tendenciozno suđenje, ali je bilo dosta propusta. Najviše zamjerki Komitet za sudije i suđenje je imao na propuste koji se odnose na poštovanje disciplinskih mjera, kao i nepravilno priznat pogodak za „FK Željezničar“ (cijela lopta nije prešla liniju vrata). kraj citata
- Charuga
- Globalni moderator
#5441 Re: Sarajevski derbi
htcxone wrote:e jja se ne slažem sa ovim jer lično znam sudiju koji kaze da imate svoje sidije, jedan od njih Vukasović koji dobije za dobar posao i po 10 000 na kafu
- vozač
#5442 Re: Sarajevski derbi
zapjevao je i tebi, ako nisi skontao na vrijemeBlueBlood wrote:nek vam je soljanin rodjen u Sjenici zapjev'o "zajedno smo rasli grade ja i ti..."
-
ibizza
#5443 Re: Sarajevski derbi
Upravo sam i ja to primjetio,svaka mu cast!!!Obuca9 wrote:Tatomirović je bio u pitanjuvozač wrote:ima jedan detalj koji mi je upao u oči, dok su se igrači sarajeva radovali željini sve namjestili na centru, čekaju da krenu, a naši svi još iza gola i onda neko od igrača sarajeva, ne znam ko je to bio, pređe preko centra i stane među željine, valjda da onaj sudija ne da znak da igra krene ... ne mogu da vjerujem da bi sudija to uradio, al eto iznenadio me ovaj igrač sarajeva pravo pametnim potezom, ovo kontam nakon što sam vidio onu vijest iz španske lige kad je sudija dao znak da se igra, a golmana nigdje![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#5444 Re: Sarajevski derbi
Ili kad kazne sudije koje su sudile mec u Travniku izmedju Travnika i Želje ...Pitar sa Kariba wrote:I nije baš isto kada Svraka kaže da možda nije bio faul i kada komitet kaže, citiram:
- BlueBlood
#5445 Re: Sarajevski derbi
vi ste ga angazovali,nismo mi 
- Obuca9
#5446 Re: Sarajevski derbi
Geografija, filozofija, psihlogija, astronomija, astrologija, biologija, ekologija...BlueBlood wrote:nek vam je soljanin rodjen u Sjenici zapjev'o "zajedno smo rasli grade ja i ti..."
Kako ono ide, što ste takvi, niko da pomogne. Nešto stvar jedne nauke, nije druge, na vrh mi jezika.
-
pOZz
#5447 Re: Sarajevski derbi
Stvarno misliš da bi gol Bogičevića iz slobodnjaka bio priznat?Kemal Malovčić wrote:ja da sam mod, ja bih te banovo zbog ovog nonsensa, ko što ste vi mene tamo zbog onih mojih
- vozač
#5448 Re: Sarajevski derbi
kakve to veze ima, čovjek je pjevao vjerovatno najpopularniju pjesmu o gradu, krenuo je i sa himnom, sve je rađeno s ciljem da se derbi podigne na nivo koji zaslužuje,BlueBlood wrote:vi ste ga angazovali,nismo mi
e sad što navijači želje ne osjećaju sebe dijelom ove pjesme i istorije, pa ne žele da je pjevaju, pogotovo na utakmici, to je već njihov problem
iskreno ja sam očekivao da će benjamin izaći sa mikrofonom, ali očito da je i organizator sve napravio da derbi krene u fer i korektnoj atmosferi, bez ikakvih provokacija
Last edited by vozač on 05/11/2012 12:02, edited 1 time in total.
- BlueBlood
#5449 Re: Sarajevski derbi
vozač wrote:kakve to veze ima, čovjek je pjevao vjerovatno najpopularniju pjesmu o gradu, krenuo je i sa himnom, sve je rađeno s ciljem da se derbi podigne na nivo koji zaslužuje,BlueBlood wrote:vi ste ga angazovali,nismo mi
e sad što navijači želje ne osjećaju sebe dijelom ove pjesme i istorije, pa ne žele da je pjevaju, pogotovo na utakmici, to je već njihov problem
jedini ti ne kontas....
- Baltazar_khan
#5450 Re: Sarajevski derbi
kontamo da si ksenofob, jel ti sad lakše?BlueBlood wrote:vozač wrote:kakve to veze ima, čovjek je pjevao vjerovatno najpopularniju pjesmu o gradu, krenuo je i sa himnom, sve je rađeno s ciljem da se derbi podigne na nivo koji zaslužuje,BlueBlood wrote:vi ste ga angazovali,nismo mi
e sad što navijači želje ne osjećaju sebe dijelom ove pjesme i istorije, pa ne žele da je pjevaju, pogotovo na utakmici, to je već njihov problem![]()
jedini ti ne kontas....
Last edited by Baltazar_khan on 05/11/2012 12:02, edited 1 time in total.