PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

denimb

#5426 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

Apsolutno ga nije stid?
biske

#5427 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

Kikibombona wrote:Nisam siguran da ovaj narod u ovom trenutku ima kapacitet razracunati se sa mafijom. Nece oni tako lako otici. Mogu malo ustuknuti, ali sigurno nece odustati. Tek sada slijedi spletkaranje i pokusaj razbijanja i deskreditacije protesta.

Cak i na ovom forumu ima dobar broj sluga mafije, kao i onih koji naivno/nesvjesno osudjuju demonstrante i na taj nacin rade u korist mafije.

Al dobro, neka se zakotrljalo. Ako se ne rijesi sad, rijesit ce se za 5, 10, 20 godina. Napravljen je veliki iskorak. Narod se probudio iz teske apatije.

Ljudi, ubijeni smo u pojam. Ako kod nas izadje 5 000 ljudi na ulice, to je kao da u Madridu izadje 1 000 000. Eto koliko smo sjebani u svakom pogledu.

ovaj narod je dosad pokazao iznenađujuće veliki kapacitet u pravljenju pravih poteza. "udba" je na koljenima, mada se doziva velikom brzinom.
todd_smith

#5428 Re: PROTESTI!!!

Post by todd_smith »

nagib uzbrdica wrote:
todd_smith wrote:
nagib uzbrdica wrote: Nije problem nikakav, evo nek sam za potrebe ove rasprave, samo....ima li sta ovdje da nije istina?
Taj koga spominjes je od danas postao meta vlasti, do juce mu niko nije pridavao paznju. Kako, zasto...i nije neka pamet zakljuciti.
https://www.youtube.com/watch?v=GyQ8Llb8ebI
sto volim kad dijete nesto pokusa odgovorit, pa se, oprosti, upisa :D hajd, jadan ne bio, zaobidji me
kako te nije stid onakve gluposti pisati kada vrlo dobro znas kakva te osoba placa?!

Izdajes sebe, svoj narod i svoju drzavu, dobro znas o cemu pricam
iPod

#5429 Re: PROTESTI!!!

Post by iPod »

Mislim da bi već od sutra bilo neophodno kao prvu tačku uvrstiti sljedeće:

1. Smjena ili ostavka Ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića

Ukoliko se ispuni ova tačka, ne vidim niti jedan razlog zašto Nermin Nikšić i svi ostali ne bi podnjeli ostavku. Ovo bi svakako dalo legitimnost zahtjevima, jer ako nije inicijalno imao svog doprinosa (valjda će neka istraga pokazati, da li je ili nije), itekako je u proteklim danima imao svoj negativan doprinos u dešavanjima tokom protesta širom BiH.

Ovo organizovanje protesta iz dana u dan sigurno će značiti i osipanje broja demonstranata, a samim tim i slabljenje tako da će praktično biti nemoguće ispuniti bilo kakav zahtjev sa one liste.

Također, bilo bi neophodno uputiti poziv svima u drugim gradovima da se pridruže dostojanstvenim i mirnim demonstracijama u Sarajevu.

Ključno je da se ne zaboravi da su svi isti počevši od SDA, SDP, SBB, SBiH, HDZ, Lijanovići i sva ostala svita koja nas fashira iz dana u dan.

Onaj ko misli da je Radončić pozitivan lik u svemu ovome ili je bezobrazan i član SBB-a, ili je lud. Tog čovjeka je stvorila SDA od naših para i donacija, na koje se on sada poziva kao da su dijeljene nekome drugome.....

Pod hitno formirati plenum građana i istrajati u svim zahtjevima koji su već ranije formirani, ali nikako ne odustajati od smjene SVIH.

Propaganda i spinovanje koje proteklih dana vode centrale protiv protesta, neki pro, a neki kontra, ne treba se osvrtati, to je samo znak da im je svima dogorilo ispod nogu i hvataju se za svaku slamčicu spasa.

Licemjernost svih je lako uvidjeti, od toga da je pravljena koalicija SDA-SDP, pa je puklo pa se SDP i SBB slizali, sada optužuju jedni druge.

Premijer nema pravo da laže i govori kako dopremijer Lijanović ima legitimitet, kao i neki drugi poput ministara iz HSP-a. Lijanović je od naših sredstava finansirao svoju političku kampanju, dijelio poticaje kako je kome stigao, po nekom svom rodžačko-stranačkom ubjeđenju.

Zatim, u telefonskoj izjavi u Vijesti 7 na televiziji Hayat, dopremijer Lijanović hladno reče da u ovom trenutku ostavke ne bi nikome odgovarale? Kome? Njima ili narodu za koje oni misle da fakat narod vjeruje da oni rade ispravno i u interesu građana.

Umjesto što pričaju o legitimitetu, poštenije bi bilo da kažu da je Lijanović ključni čovjek kako bi se i dalje vladalo/uništavalo FDS-om, Razvojnom bankom FBiH i mnogim drugim javnim kompanijama gdje je taj čovjek jezičak na vagi.

Onda kada smo svi mislili da skidaju Arslanagića kako bi se procesuiralo njegovo dugogodišnje gazdovanje nad Bosnalijekom, pokazalo se ipak da je po srijedi prodaja te kompanije.

O licemjerima iz ostalih partija kao npr. SBB kojima su puna usta borbe protiv korupcije i privatizacijskog kriminala, gdje su bili kada se usvajao set anti-korupcionih zakona, kakvi su takvi su *ebat ih valjda bi dali neke rezultate, a kola su se uvijek na nekome lomila, jer sistem nikada nije niti može biti jednak za sve.

Kada treba braniti stolice i čuvati pozicije spremni su lizati ono što su davno popljuvali. Sve se svodi na isto, a to je da su SVI ISTI.

Imamo čovjeka koji zagovara uvođenje bonova, eto kao to je rješenje dati ljudima bonove da kupe mjesečno namirnica i da budu sretni do kraja života i slučajno da im ne padne na pamet da se požale, a kamoli da izadju na proteste, jerbo zbog demonstracija u SCC neće doći Zara?! Pita li se on ko će kupovati u toj Zari ili tom SCC-u? Predpostavljam onih 85 što imaju 9 milijardi u svom potezu, a ne onih nekoliko stotina hiljada koji su mu dali glas na prošlim izborima.

Opet ponavljam, bitno je da se prešlo na nacionalističku retoriku, podjele po torovima, a sve u cilju skretanja pažnje na glavni uzrok nezadovoljstva većine građana.
Last edited by iPod on 11/02/2014 03:07, edited 6 times in total.
biske

#5430 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

tode, čiji je nagib. ne mogu više da upratim...
hrastov žižak

#5431 Re: PROTESTI!!!

Post by hrastov žižak »

Pa eto, razglasite po društvenim mrežama da jedan od zahtjeva bude i Fahrova smjena. Potpuno opravdan zahtjev. Pustio je balavurdiju da urade to što jesu. Sad neka snosi odgovornost. Neka mu se vrati kao bumerang.
biske

#5432 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

nagib uzbrdica wrote: Neko danas rece da se za par dana nakupilo humora da se cijepas sljedecih 20 godina.
Sve to bolan pokazuje koliko su se usrali. Jebala ih fotelja da ih jebala
čvoka!

najveći humor proizvodi tvoj omiljeni političar. :wink:
ZaraFashion

#5433 Re: PROTESTI!!!

Post by ZaraFashion »

denimb wrote:

Apsolutno ga nije stid?
Ma dobro, idiot, njegov posao je da nema stida... ali zar nije simptomaticno i indikativno koliko ljudi javno lajkuje i podrzava njegov status... koliko ljudi podrzava ali ne ode na lajk, koliko ih spava i koliko ih ne koristi fb.

Mi se ne borimo samo protiv vlastodrzaca, mi se borimo protiv nas samih... tesko ce biti ignorisati sve ljude ispranog mozga i sve ljude koji imaju direktnu korist od ove vlasti. :sad: :-?
Last edited by ZaraFashion on 11/02/2014 02:50, edited 2 times in total.
biske

#5434 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

hrastov žižak wrote:Pa eto, razglasite po društvenim mrežama da jedan od zahtjeva bude i Fahrova smjena. Potpuno opravdan zahtjev. Pustio je balavurdiju da urade to što jesu. Sad neka snosi odgovornost. Neka mu se vrati kao bumerang.
što se svi pravite naivni i blesavi? demonstranti baš ne idu (još uvijek) sa zahtjevima prema državnom nivou jer bi to srbi jedva dočekali. a smjena federalne vlade je nešto što hadezeovi traže već godinama. izbjegava se uplitanje nacionalizma i to vrlo uspješno. to smeta SVIMA koji imaju imalo hajra od ovog nakaradnog sistema.
SMRT-SDASBBSDP

#5435 Re: PROTESTI!!!

Post by SMRT-SDASBBSDP »

ZaraFashion wrote:
denimb wrote:

Apsolutno ga nije stid?
Ma dobro, idiot, njegov je posao je da nema stida... ali zar nije simptomaticno i indikativno koji ljudi javno lajkuje i podrzava njegov status... koliko ljudi podrzava ali ne ode na lajk, koliko ih spava i koliko ih ne koristi fb.

Mi se ne borimo samo protiv vlastodrzaca, mi se borimo protiv nas samih... tesko ce biti ignorisati sve ljude ispranog mozga i sve ljude koji imaju direktnu korist od ove vlasti. :sad: :-?
Zato ja danas spominjem nanu Hatidžu iz Nahoreva. Izbori su kataklizma za ovu revoluciju.
drmadzija

#5436 Re: PROTESTI!!!

Post by drmadzija »

Edited...
Last edited by drmadzija on 04/02/2016 15:47, edited 2 times in total.
Kikibombona

#5437 Re: PROTESTI!!!

Post by Kikibombona »

biske wrote:
Kikibombona wrote:Nisam siguran da ovaj narod u ovom trenutku ima kapacitet razracunati se sa mafijom. Nece oni tako lako otici. Mogu malo ustuknuti, ali sigurno nece odustati. Tek sada slijedi spletkaranje i pokusaj razbijanja i deskreditacije protesta.

Cak i na ovom forumu ima dobar broj sluga mafije, kao i onih koji naivno/nesvjesno osudjuju demonstrante i na taj nacin rade u korist mafije.

Al dobro, neka se zakotrljalo. Ako se ne rijesi sad, rijesit ce se za 5, 10, 20 godina. Napravljen je veliki iskorak. Narod se probudio iz teske apatije.

Ljudi, ubijeni smo u pojam. Ako kod nas izadje 5 000 ljudi na ulice, to je kao da u Madridu izadje 1 000 000. Eto koliko smo sjebani u svakom pogledu.

ovaj narod je dosad pokazao iznenađujuće veliki kapacitet u pravljenju pravih poteza. "udba" je na koljenima, mada se doziva velikom brzinom.
Pa vidi, ja sam prijatno iznenadjen. Ovo svakako nisam ocekivao. S obzirom na okolnosti, zadovoljan sam kako god zavrsi. Vec je puno uradjeno. Drustvo se budi iz teske apatije, to je najveca pobjeda.

Ako nas sada zajebu, vec sljedeci put ce imati manje sanse. Sve ovo je proces i nista ne ide preko noci. Vec sam rekao, mi prolazimo period koji su evropski narodi prosli prije 100-200 godina. Vjerujem da cemo se polako oslobadjati podanickog mentaliteta koji proizilazi iz stotina godina zavisnosti od nekoga. Vremenom cemo shvatiti da odlucujemo o svojoj sudbini i da je mozemo mijenjati.

Veliki broj gradjana je i dalje apatican. Ja imam odlicna primanja, ali sam opet izasao na proteste. Vecina mojih komsija koji jedva sastavljaju kraj sa krajem je ostala kuci. Kroz razgovor sa njima vidim da su ogorceni sa politickim vodstvom, ali... Jebena psihoza. Bolesno drustvo. Ne vjeruju da mogu nesto promijeniti, plase se, zadovoljavaju se sa par maraka u dzepu i misle da ne moze bolje, lijenost itd itd itd itd... Al polako, mic po mic. Bice jednom dobro. Mozda mi to necemo doziviti, ali bice.
biske

#5438 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

nagib uzbrdica wrote:
todd_smith wrote: Izdajes sebe, svoj narod i svoju drzavu, dobro znas o cemu pricam
Pohapsice vas Fahrudin sve do jednog :D
Odakle nekom 10 stanova, 3 vikendice, vodaju se najskuplje kurave i td. a neki cekaju na skener dok ne presele. Nije fer jebaji ga
Sve se vrti oko stecenih, vrlo velikih privilegija, dok smo zadnji po svemu - Fahrpo je u pravu :D
Fakat ste smijesni koliko vas konkretan lik iritira
odakle nekom toranj?
denimb

#5439 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

ZaraFashion wrote:
denimb wrote:

Apsolutno ga nije stid?
Ma dobro, idiot, njegov je posao je da nema stida... ali zar nije simptomaticno i indikativno koliko ljudi javno lajkuje i podrzava njegov status... koliko ljudi podrzava ali ne ode na lajk, koliko ih spava i koliko ih ne koristi fb.

Glas polupismenog gorstaka koji glasa po default-u se broji isto kao glas akademika...danas mi ovdje tako objasnise, iako sam znao, ali duboko u sebi nisam htio da vjerujem...

Borimo se mi protiv takvih uglavnom.

Ovaj lik je vrijeđanje inteligencije, i nista vise...
Goldenhand

#5440 Re: PROTESTI!!!

Post by Goldenhand »

biske wrote:
nagib uzbrdica wrote:
todd_smith wrote: Izdajes sebe, svoj narod i svoju drzavu, dobro znas o cemu pricam
Pohapsice vas Fahrudin sve do jednog :D
Odakle nekom 10 stanova, 3 vikendice, vodaju se najskuplje kurave i td. a neki cekaju na skener dok ne presele. Nije fer jebaji ga
Sve se vrti oko stecenih, vrlo velikih privilegija, dok smo zadnji po svemu - Fahrpo je u pravu :D
odakle nekom toranj?
Allah ga nagradio
Maharadza

#5441 Re: PROTESTI!!!

Post by Maharadza »

hrastov žižak wrote:Pa eto, razglasite po društvenim mrežama da jedan od zahtjeva bude i Fahrova smjena. Potpuno opravdan zahtjev. Pustio je balavurdiju da urade to što jesu. Sad neka snosi odgovornost. Neka mu se vrati kao bumerang.
Kakva ba smjena, DEPORTACIJA U NAJKRAĆEM ROKU I ZABRANA ULASKA U BiH! :evil:

BACI BOMBU, GONI BANDU IZVAN SARAJEVA (I BIH)! :mrgreen:

Butmiran

#5442 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

Jebo li vam politika majku više. Cijelu mladost o čemu slušam, o politici jebla vas ona u usta. Dignu se ljudi zbog lošeg stanja u državi, na kraju opet sve na politiku ode. Na ovom forumu ima toliko ubačenih elemenata iz svih stranaka da mi se gadi ovo sve. Vama je važno da vaša stranka jebena bude bolja od druge i nimalo vas nije stid zbog tog. To što faktički izdajete svoju državu i svoj narod zbog stranke to vam nije bitno. Nabijem vas na kurac redom sve, počevši od ovih s foruma pa dalje sve vaše havere do vrha stranke pičkice prodane.
biske

#5443 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

Kikibombona wrote:
biske wrote:

Pa vidi, ja sam prijatno iznenadjen. Ovo svakako nisam ocekivao. S obzirom na okolnosti, zadovoljan sam kako god zavrsi. Vec je puno uradjeno. Drustvo se budi iz teske apatije, to je najveca pobjeda.

Ako nas sada zajebu, vec sljedeci put ce imati manje sanse. Sve ovo je proces i nista ne ide preko noci. Vec sam rekao, mi prolazimo period koji su evropski narodi prosli prije 100-200 godina. Vjerujem da cemo se polako oslobadjati podanickog mentaliteta koji proizilazi iz stotina godina zavisnosti od nekoga. Vremenom cemo shvatiti da odlucujemo o svojoj sudbini i da je mozemo mijenjati.

Veliki broj gradjana je i dalje apatican. Ja imam odlicna primanja, ali sam opet izasao na proteste. Vecina mojih komsija koji jedva sastavljaju kraj sa krajem je ostala kuci. Kroz razgovor sa njima vidim da su ogorceni sa politickim vodstvom, ali... Jebena psihoza. Bolesno drustvo. Ne vjeruju da mogu nesto promijeniti, plase se, zadovoljavaju se sa par maraka u dzepu i misle da ne moze bolje, lijenost itd itd itd itd... Al polako, mic po mic. Bice jednom dobro. Mozda mi to necemo doziviti, ali bice.
da ovog trena sve stane šteta koja je nanesena bolesnom sistemu je nepopravljiva. 4/14 vlada je ustuknulo usljed reality check-a, a svim ostalim se gaće tresu. mnogo je kume...

osim toga, realnih prijetnji (mafija i to) se više boje oni koji doslovno nemaju šta izgubiti. to je paradoks samo takav.

a može se to i ovako reći:
Butmiran wrote:Jebo li vam politika majku više. Cijelu mladost o čemu slušam, o politici jebla vas ona u usta. Dignu se ljudi zbog lošeg stanja u državi, na kraju opet sve na politiku ode. Na ovom forumu ima toliko ubačenih elemenata iz svih stranaka da mi se gadi ovo sve. Vama je važno da vaša stranka jebena bude bolja od druge i nimalo vas nije stid zbog tog. To što faktički izdajete svoju državu i svoj narod zbog stranke to vam nije bitno. Nabijem vas na kurac redom sve, počevši od ovih s foruma pa dalje sve vaše havere do vrha stranke pičkice prodane.
Goldenhand

#5444 Re: PROTESTI!!!

Post by Goldenhand »

Maharadza wrote:
Kakva ba smjena, DEPORTACIJA U NAJKRAĆEM ROKU I ZABRANA ULASKA U BiH! :evil:

BACI BOMBU, GONI BANDU IZVAN SARAJEVA (I BIH)! :mrgreen:
Sutra u havazu:Ko se krije iza protesta?Grupa antisandžaklija koja nije zahvalna na tornjevima koje im gradimo :oops:
ZaraFashion

#5445 Re: PROTESTI!!!

Post by ZaraFashion »

Ma dobro, idiot, njegov je posao je da nema stida... ali zar nije simptomaticno i indikativno koji ljudi javno lajkuje i podrzava njegov status... koliko ljudi podrzava ali ne ode na lajk, koliko ih spava i koliko ih ne koristi fb.

Zato ja danas spominjem nanu Hatidžu iz Nahoreva. Izbori su kataklizma za ovu revoluciju.
Razumijem sta zelis reci, ali mislim da to ne mora ni ici toliko ekstremno. Moji roditelji i veci dio rodbine (koji si obrazovani) bi opet glasali za SDA jer vjeruju u to da su im oni garant vjersko-kulturnog identiteta i da je bolje biti gladan, ponizen i obespravljen ali zato mogu za Bajram tekbirati ulicom. SDA im je nametnula strah da bez njih ovdje nema ni islama i da ce pasti pod uticaj komunista, sekularista, da im kcerke nece moci biti pokrivene i da ce se medrese zatvoriti.

To su manipulatori Prve Svjetske Manipulatorske Lige. Fuj.
Last edited by ZaraFashion on 11/02/2014 03:02, edited 1 time in total.
Nokian808

#5446 Re: PROTESTI!!!

Post by Nokian808 »

todd_smith wrote: Isti dnevnik koji je bio odredjen prije nego sto se bilo sta na ulici snimilo.

Al Jazeera je mozda jedina TV kuca koja je objektivna. Sve ostalo je kupljeno.
Poslije AJ kao jedine objektivne televizije pročitao sam te...ljudi ovo je SDA aktivist.
Znamo da Bakir ima prijatelje u arapskom svijetu pa i u Kataru...
biske

#5447 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

nagib uzbrdica wrote:
biske wrote:
nagib uzbrdica wrote: Pohapsice vas Fahrudin sve do jednog :D
odakle nekom toranj?
Sve ispitati!
Ali cak i tu ne mogu da ne primjetim koliko se razlikuje od te bagre koju branite, bar u tom nekom pojavnom obliku. On kaze da nekakv biznismen i td. dok ovi vasi kazu da nemaju bas nista i da su goli ko misevi. Sto te ba on od svih najvise nervira? Je li zato sto je odbio da ucestvuje u nasilnom gusenju protesta i osnivanju nekakvog "kriznog staba"? Opet ti kazem i m ilio puta cu ponoviti: za to mu treba cestitati!
znači samo pišeš gotove postove bez čitanja. na ovom forumu ja branim raju. poenta je da je on dio tog kruga 20 godina i da mu to ne može saprati milijarda spinova. IŠ!
IŠ!!!
Goldenhand

#5448 Re: PROTESTI!!!

Post by Goldenhand »

ZaraFashion wrote:

Razumijem sta zelis reci, ali mislim da to ne mora ni ici toliko ekstremno. Moji roditelji i veci dio rodbine (koji si obrazovani) bi opet glasali za SDA jer vjeruju u to da su im oni garant vjersko-kulturnog identiteta i da je bolje biti gladan, ponizen i obespravljen ali zato mogu za Bajram tekbirati ulicom. SDA im je nametnula strah da bez njih ovdje nema ni islama i da ce pasti pod uticaj komunista, sekularista, da im kcerke nece moci biti pokrivene i da ce se medrese zatvoriti.

To su manipulatori Prve Svjetske Manipulatorske Lige. Fuj.
Još dodaš porodice koje je SDA uhljebila i oni će opet dobro proći na izborima.Fuj!
denimb

#5449 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

Sto se vise pritisce sistem, to se vise vidi koliko je bolestan.

Panika, strah, osuđivanje, prebacivanje krivnje...a pitaj Boga sta se jos desava na sjednicama iza zatvorenih vrata.

Svaka cast narode, i laku noc.

I pozdrav za dede iz FBiH i RS-a koji znaju napamet koliko njihovih penzija iznosi plata Spirica :D da je bogdom vise ljudi kao sto su ovi penzioneri :wink:
biske

#5450 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

Nokian808 wrote:
todd_smith wrote: Isti dnevnik koji je bio odredjen prije nego sto se bilo sta na ulici snimilo.

Al Jazeera je mozda jedina TV kuca koja je objektivna. Sve ostalo je kupljeno.
Poslije AJ kao jedine objektivne televizije pročitao sam te...ljudi ovo je SDA aktivist.
Znamo da Bakir ima prijatelje u arapskom svijetu pa i u Kataru...
sve veće gluposti se lupaju. nije mu maslo za ramazana, ali ti damfaš nepodnošljivo.
Post Reply