Pa imaju li stida imalo?zomri wrote: liverpool (BRA)![]()
![]()
Panini sličice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- turbofolk
#5426 Re: Panini sličice
- AmiĐa_Idriz
#5427 Re: Panini sličice
Mati mila sta je ovozomri wrote: hajde ti njega, ja ću drugog golmana![]()
buci buci![]()
liverpool (BRA)![]()
![]()
Moja:

Za SP cu napraviti u MyPanini njegovu slicicu za havatara
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5428 Re: Panini sličice
Evo sad uzeo i iste sličice dobio.ExNihilo wrote:Da, iste slibe sam dobio u 2 albuma.turbofolk wrote:Pa to je onda to. Nisam znao.
Znači:
Poljak Zielinski, onaj neki Korejac, Sane, Keylor, Tom Rogić i famozni Herrera
U kući rat
Jebo me Amidza kud ga kupih
- ExNihilo
#5429 Re: Panini sličice
mali_milojica wrote:Evo sad uzeo i iste sličice dobio.ExNihilo wrote:Da, iste slibe sam dobio u 2 albuma.turbofolk wrote:Pa to je onda to. Nisam znao.
Znači:
U kući ratstariji se obradovao,mladji plaće hoće on. Mladji hoće da lijepi,da nosa album. Vriska. Biće dobro ako neko ne dobije degenek do kraja dana.
- turbofolk
#5430 Re: Panini sličice
Samo staneš pred njih i lijepo: Eh nećete sad nijedan. Ionako sam ovo sebi kupiomali_milojica wrote: Evo sad uzeo i iste sličice dobio.
U kući ratstariji se obradovao,mladji plaće hoće on. Mladji hoće da lijepi,da nosa album. Vriska. Biće dobro ako neko ne dobije degenek do kraja dana.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5431 Re: Panini sličice
Pa što će izbaciti na jesen kada se na zimskoj polusezoni promijene kompletne ekipe i ostanu dva trenera?Logovan wrote:turbofolk wrote: Znači ima interesanata i za ovaj vid zabave
Vezano za taj album, jučer pročitah u komentarima na tu vijest nešto kao:
Hoćel biti svih 5 trenera Čelika, Hoćel biti Musa dva put?
![]()
![]()
![]()
Naši idioti u martu izbace sličice u prodaju, a trebali bi na početku sezone.Iako i u ovom slučaju nema pola igrača i dobar dio trenera u ligi koje imaš u albumu, ali je opet bolje i logičnije.
![]()
- AmiĐa_Idriz
#5432 Re: Panini sličice
mali_milojica wrote:Evo sad uzeo i iste sličice dobio.ExNihilo wrote:Da, iste slibe sam dobio u 2 albuma.turbofolk wrote:Pa to je onda to. Nisam znao.
Znači:
Nemoj da me mali proklinje ako bude marisane
Nego neko spomenu Rafu, postoji li to jos
Kad se sketim raja pricala, kupe 2 3 kesice dodju im identicne slicice, ono u onom velikom paketu im budu sve iste slibe pa to haos nastao
- AhmetShabo
#5433 Re: Panini sličice
Sta mislite, isplati li se skrenirati slicice pa ih printtati u boji ?
-
Havarija!
#5434 Re: Panini sličice
Isplatnije ti je skenirati stranice albuma s polijepljenim slicicama, pa ih onda printati.AhmetShabo wrote:Sta mislite, isplati li se skrenirati slicice pa ih printtati u boji ?
- turbofolk
#5435 Re: Panini sličice
Ja se sve nadam da će Panini nekad, nakon što manija oko sakupljana i lijepljena sličica splasne, printati tvrdo-ukoričeni album sa kvalitetnim printom stranica, a na praznim poljima za sličice da bude isprintana sličica igrača, stadiona, grba itd. identična onoj samoljepljivoj. Naravno, pošto bi takav album izašao nakon prvenstva, trebale bi i reprezentacije da budu obogaćene sličicama igrača koji su igrali, a nisu bili u onom prvobitnom albumu. Naravno treba mu dati i kvalitetnu cijenu, a mislim da bi takav album imao značajan broj mušterija.AhmetShabo wrote:Sta mislite, isplati li se skrenirati slicice pa ih printtati u boji ?
Takođe bi bilo dobro da i ovi albumi u koji se sličice lijepe, umjesto praznih bijelih polja za sličice, imaju blijedo ili čak crno-bijelo odštampan sadržaj polja (igrač, stadion itd) kako bi i oni koji ne stignu skupit sve sličice do kraja, bar imali privid popunjenog albuma. Čak i prazan album, ovako dizajniran bio bi lijep kolekcionarski primjerak.
- Muhamed Đakmić
#5436 Re: Panini sličice
Kvalitet papira užasan, znači album Premijer lige BiH je samim kvalitetom papira deset puta ispred ovog Paninijevog.
Dizajn je dobar, ali bojim se da u ovo smeće neću lijepiti sličice, strah me da se ne raspadne za godinu dana. Tvrde korice čekati, nema drugog izbora.
Dizajn je dobar, ali bojim se da u ovo smeće neću lijepiti sličice, strah me da se ne raspadne za godinu dana. Tvrde korice čekati, nema drugog izbora.
- sve_ovo_ja
#5437 Re: Panini sličice
Imam osjećaj da ću ipak ove godine lijepiti sličice, ali ne za Rusiju, nego lagano uzimati za prošla SP i EP. Jest da nije to to, ali opet ostaje u kolekciji, a 2-3 puta jeftinije izađe. Kad Bosna bude opet igrala, onda razmisliti...
Euro 2012, 200 paketića 8 eura: https://www.ebay.de/itm/Panini-EM-EC-Eu ... Sw-RFaiU5d
Brazil (ko nije skupljao), 300 paketića (1500 sličica), 23 eura: https://www.ebay.de/itm/Panini-WC-WM-BR ... SwWMhakv98
Itd.
Euro 2012, 200 paketića 8 eura: https://www.ebay.de/itm/Panini-EM-EC-Eu ... Sw-RFaiU5d
Brazil (ko nije skupljao), 300 paketića (1500 sličica), 23 eura: https://www.ebay.de/itm/Panini-WC-WM-BR ... SwWMhakv98
Itd.
- Muhamed Đakmić
#5438 Re: Panini sličice
Pametno, ovo ti kaže neko ko nikako ne može da se suzdrži i počne kupovati tek kad cijene padnusve_ovo_ja wrote:Imam osjećaj da ću ipak ove godine lijepiti sličice, ali ne za Rusiju, nego lagano uzimati za prošla SP i EP. Jest da nije to to, ali opet ostaje u kolekciji, a 2-3 puta jeftinije izađe. Kad Bosna bude opet igrala, onda razmisliti...
Itd.
Ja imam neki iracionalni strah da tako neću uspjeti sakupiti sve, mada nema nikakve logike, jer ljudi kompletne setove prodaju za pedesetak do 100 eura, bilo kojeg od albuma iz novijeg vremena. Recimo od Svjetskog 2002. pa naovamo.
Inače, mislim da su u svijetu a i kod nas hit albumi Paninija bili Minhen 1974, Italija 1990, Francuska 1998 i Brazil 2014. Jednostavno je kompletna atmosfera bila potpuno drugačija. Za druga dva znam, a za prva dva mi pričali
- mali_milojica
#5439 Re: Panini sličice
Italija 90 je isto bila ludnica. Pa u mojoj ulici je svaki dječak imao popunjen album. Imam ga i ja dan danas,ali fali jedna sličica. Piere Litbarski. Tražio sam po Piku,frajer ima 500 slicica,ali njega ne
Niko ga nema.
Niko ga nema.
- sve_ovo_ja
#5440 Re: Panini sličice
https://www.ebay.de/itm/Panini-WM-Itali ... Sw93Zaup2Kmali_milojica wrote:Italija 90 je isto bila ludnica. Pa u mojoj ulici je svaki dječak imao popunjen album. Imam ga i ja dan danas,ali fali jedna sličica. Piere Litbarski. Tražio sam po Piku,frajer ima 500 slicica,ali njega ne![]()
Niko ga nema.
Ako ti se ne žuri (a ne žuri čim je nemaš 28 godina
- sve_ovo_ja
#5441 Re: Panini sličice
Za Brazil ne znam (u svijetu kako je), jer je teško procijeniti obzirom da smo se mi plasirali, ali ta 3 koja si naveo su sigurno među najpopularnijim. France 1998 sam imao manje od 10 godina, ali se dobro sjećam nekih sličica kada ih sad vidim na netu, odmah neki povratak u djetinjstvoMuhamed Đakmić wrote:Pametno, ovo ti kaže neko ko nikako ne može da se suzdrži i počne kupovati tek kad cijene padnusve_ovo_ja wrote:Imam osjećaj da ću ipak ove godine lijepiti sličice, ali ne za Rusiju, nego lagano uzimati za prošla SP i EP. Jest da nije to to, ali opet ostaje u kolekciji, a 2-3 puta jeftinije izađe. Kad Bosna bude opet igrala, onda razmisliti...
Itd.Na najbolji način narušavaš Paninijev bezobrazni poslovni model.
Ja imam neki iracionalni strah da tako neću uspjeti sakupiti sve, mada nema nikakve logike, jer ljudi kompletne setove prodaju za pedesetak do 100 eura, bilo kojeg od albuma iz novijeg vremena. Recimo od Svjetskog 2002. pa naovamo.
Inače, mislim da su u svijetu a i kod nas hit albumi Paninija bili Minhen 1974, Italija 1990, Francuska 1998 i Brazil 2014. Jednostavno je kompletna atmosfera bila potpuno drugačija. Za druga dva znam, a za prva dva mi pričali![]()
- Romanista 101%
#5442 Re: Panini sličice
ja sam prije godinu kupio preko ebaya 3 albuma sa komplet setom slicica, (EP 2008 + 2012, i SP 2010) 60 eura sa postarinom.
- AmiĐa_Idriz
#5443 Re: Panini sličice
Uporedio sam ga sa Brazilom. Mnogo losiji papir, kako albuma tako i slicica, nije nesto sad spesl ni prosli bio al je za koplje bolje od ovog odrona, uzas stvarno ko da Avaz drzim u rukama. Dizajn mnogo bolji kod ovog Ruskog, i dosta novih stvari ubaceno, zanimljivo ako nista. Slicice stadiona nisu dvodijelne vec u jednom komadu sto je isto super. No, ocekivano je da bude bolje jer je novije, ali materijal od kojeg je napravljen je 0 bodova.
- mali_milojica
#5444 Re: Panini sličice
Hvala ti.sve_ovo_ja wrote:https://www.ebay.de/itm/Panini-WM-Itali ... Sw93Zaup2Kmali_milojica wrote:Italija 90 je isto bila ludnica. Pa u mojoj ulici je svaki dječak imao popunjen album. Imam ga i ja dan danas,ali fali jedna sličica. Piere Litbarski. Tražio sam po Piku,frajer ima 500 slicica,ali njega ne![]()
Niko ga nema.
![]()
Ako ti se ne žuri (a ne žuri čim je nemaš 28 godina), dobiti ćeš je do ljeta
Baš ću gledati da ovo nekako nabavom, a onda napraviti video za YT. Kompletiranje albuma nakon 30god
- cyprus
#5445 Re: Panini sličice
Te sam i ja dobioturbofolk wrote:Pa to je onda to. Nisam znao.
Znači:
Nego, i ja imam dojam da će se album raspast prije nego zalijepim 100 sličica... Još ja volim listat često...
- Muhamed Đakmić
#5446 Re: Panini sličice
Je li neko možda kupio album od 3 KM da nam kaže iz prve ruke kakav je, je li isti kao i ovaj besplatni?
Besplatni imaju žutu traku na kraju korica, obični nemaju, to je jedina razlika koja je meni poznata. Ali kontam da je ta traka bila način da se najniži kvalitet albuma razdvoji od onih barem malo boljih
Besplatni imaju žutu traku na kraju korica, obični nemaju, to je jedina razlika koja je meni poznata. Ali kontam da je ta traka bila način da se najniži kvalitet albuma razdvoji od onih barem malo boljih
- SmokingMan
#5447 Re: Panini sličice
Ima ko ko ovih kodova za elektronski sticker album. 
- diablobih
#5448 Re: Panini sličice
Pa imas na prijasnjim stranicama, nije moguce da si ih sve potrosio.SmokingMan wrote:Ima ko ko ovih kodova za elektronski sticker album.
- SmokingMan
#5449 Re: Panini sličice
diablobih wrote:Pa imas na prijasnjim stranicama, nije moguce da si ih sve potrosio.SmokingMan wrote:Ima ko ko ovih kodova za elektronski sticker album.
Nisam niti ijedan!Ne znam da li važi ko priv njemu kod?
- diablobih
#5450 Re: Panini sličice
Ne, vaze ovi kodovi, samo oni iz albuma kada kupis, tj. timske slike su one time code. Ove sto su postavljali ovdje su svi validni.SmokingMan wrote:diablobih wrote:Pa imas na prijasnjim stranicama, nije moguce da si ih sve potrosio.SmokingMan wrote:Ima ko ko ovih kodova za elektronski sticker album.
Nisam niti ijedan!Ne znam da li važi ko priv njemu kod?