Ukrajina
-
Orgasmatron
#5426 Re: Ukrajina
Ovu temu treba podhitno zaključati, broj ispranih mozgova over 9000.
Mlatite, a pojma nemate.
Mlatite, a pojma nemate.
-
Lasta92
#5427 Re: Ukrajina
U nedjelju Bosanski neonacisti ili ti ga BPNP daju podrsku sebi slicnima u Ukrajini kroz skup podrske ispred Sarajevske Katedrale, sto je najgore skup je uredno prijavljen MUP-u KS koji su i dozvolili okupljanje neonacista na ulicama Sarajeva !!
-
Itakoto
#5428 Re: Ukrajina
Ma odlicno si mi pomogao. Po ovome ja zavrsih u grupi sa 70% jer sam vjerovatno stasticki modus. Ne preostaje mi nista drugo nego da sam sebi objasnim trenutno stanje.Bodkin wrote:zato sto im je u interesu. luka i to tako. njihovo dvoriste i njihovi interesi. e sad, nije poenta zasto ni ima li uporiste ni je li protiv medjunarodnog prava (a nema nista od navedenog). poenta je sto su oni rusija i oni mogu. a ostali mogu da izbacuju rezolucije. kao sto mogu ameri. ili francuzi u africi. i zato mi je smijesno kada neko pokusava da opravda ruse nekim historijskim pravom na krim ili amere nekom odbranom civila.Itakoto wrote:Bodkin wrote:eki fol. sta treba, da ih prebrojim i uradim regresiju iz nivo signifikantnosti od 1% ? da, 70% ih je protiv rusa (zna se zasto), 20% za ruse ( zna se zasto) i 10% koji pokusavaju da dobiju objektivnu sliku desavanja. pogodi gdje si tiHvala na pojasnjenju. Je li mozes onako objektivno objasniti zasto su Rusi zauzeli Krim pa ti se mozda i pridruzim u jednoj od ove dvije preostale grupe? Ova prva od 70% mi nesto ne lezi.
eto nadam se da sam ti pomogao
- General War
#5430 Re: Ukrajina
PA rusi se nisu zamarali sa time da se "vlasi ne sjete" sa bilo kakvim konerencijama ili ultimatumima...cak im mrsko bilo potpisati i dokumenta sa pobunjenicima vec uhvatis sve nespremne na svrsen cin.Hlapoje wrote:Kakve to veze ima sa medjunarodnim pravom?General War wrote: Prijatelju pocinjes od sredine...bili su uslovi koje je slobo (inace do tada faktor mira) trebao ispuniti i nebi se desila 1999, nije bas krenulo "iz neba pa u rebra". Bili su pregovori, bili su ultimatumi...
Znači, ako Rusi sad daju neke ultimatume novoj vladi u Kijevu, a ovi ne ispune uslove...Rusi će moći legalno i u skladu sa medjunarodnim pravom okupirati deo Ukrajine.
Ono što se desilo na Kosovu je klasičan primer kršenja medjunarodnog prava zarad američkog intervencionizma.
Sve je odradjeno mimo mandata UN-a i Saveta Bezbednosti...
Na kraju krajeva, zasto je srbija prihvatila rezoluciju 1244 ako je sve na njenoj strani i sacekala NATO da udari sa kopna..branila se, i sacuvala obraz.
I ono sto je srbija cinila na kosovu je krsenje medjunarodnog prava isto i pretjerana upotreba sile uz mrcvarenje stanovnistva...Srbija bi najradije vratila kosovo ali ne i albance.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5431 Re: Ukrajina
ja diskusije ko da će svako dobit milion po postu ako pobjede "naši"
ubleha za nehljebe
-
Lasta92
#5432 Re: Ukrajina
Ljude žive sa nama, rade sa nama, nalaze nam se u komsiliku i sl. da dodju iz Sarajeva u Sarajevo !?kultivator wrote:sumnjam da će nacisti četnici smjeti doći u Sa do katedraleLasta92 wrote:U nedjelju Bosanski neonacisti ili ti ga BPNP daju podrsku sebi slicnima u Ukrajini kroz skup podrske ispred Sarajevske Katedrale, sto je najgore skup je uredno prijavljen MUP-u KS koji su i dozvolili okupljanje neonacista na ulicama Sarajeva !!
-
Hlapoje
#5433 Re: Ukrajina
Izvini...da li ti znaš kad je bio iračko-iranski rat? Da li znaš da je SAD u to vreme pomagala Sadama?General War wrote: Ocito da je bitno, jer svako malo se vracamo na ova pitanja...Sadam je posalo svoje vazduhoplovstvo u iran, cinjenica da je potusio kurde, napao kuvajt i funtao sa iranom...Ako ga nisu nasli (do sada) ne znaci da ga nema jer je bilo...mozda mu je Assad malo pricuvao WMD dok se ne stisa pomama?
Da li znaš da je otprilike u to vreme Sadam i potušio Kurde?
I šta sad?
15 godina kasnije Amerika napada Sadama zbog fantomskog oružja za masovno uništenje, koje nikad nije pronadjeno, niti je svet uopšte dobio priliku da sazna šta to predstavlja. Ni danas niko nema predstavu o čemu se tu radilo. Kakvo je oružje?
Očigledno nikakvo...Američka izmišljotina, kao razlog za napad.
Tako i Rusi mogu sad napasti Ukrajinu zbog nekog oružja za masovno uništenje, pa posle reći "nismo ga našli, al ne znači da ga nije bilo".
Ja ne znam da se time iko bavi.Za snajperiste u ukrajini...znam da se time bave balisticari a ne rekla kazala...i da jesu, zar je to povod da rusija napadne ukrajinu* Pa nisu gadjali Ruse vec "fasiste i desnicare" kako ih od milja nazivaju....znaci win-win kombinacija, e sad nisam cuo i za win-win-win kombinaciju sto Rusija hoce da izmisli i opravda.
I nisu gadjani samo fašisti i desničari, već i običan narod i ukrajinska policija.
- Kal El
#5434 Re: Ukrajina
Čuj BPNP neonacisti.kultivator wrote:sumnjam da će nacisti četnici smjeti doći u Sa do katedraleLasta92 wrote:U nedjelju Bosanski neonacisti ili ti ga BPNP daju podrsku sebi slicnima u Ukrajini kroz skup podrske ispred Sarajevske Katedrale, sto je najgore skup je uredno prijavljen MUP-u KS koji su i dozvolili okupljanje neonacista na ulicama Sarajeva !!
-
Bodkin
#5435 Re: Ukrajina
tako je i najbolje. ali samo stanje. nemoj samo ubjedjivati i navijati i sve ce biti ok. takvih vec ima 90% na temiItakoto wrote:
Ma odlicno si mi pomogao. Po ovome ja zavrsih u grupi sa 70% jer sam vjerovatno stasticki modus. Ne preostaje mi nista drugo nego da sam sebi objasnim trenutno stanje.
-
udar 99
#5436 Re: Ukrajina
informaticko doba i nema tajni , Putin je bio KGB
i na tome polju dobija
jedna za drugom otkrivaju se fakti sta i kako se odvijala "revolucija" u Ukrajini
Ruska duma zasjeda i zahtijevace medjunarodnu istragu o ubistvima snajperima na trgu Euromajdan
istim oruzjem pogadjani i policajci i demonstranti
Janukovic bi trebao prihvatiti poziv na sudjenje ali da budu pozvani i celnici EU i SAD takodjer
mozda u Hagu
http://www.globalresearch.ca/the-big-li ... rs/5372048
i na tome polju dobija
jedna za drugom otkrivaju se fakti sta i kako se odvijala "revolucija" u Ukrajini
Ruska duma zasjeda i zahtijevace medjunarodnu istragu o ubistvima snajperima na trgu Euromajdan
istim oruzjem pogadjani i policajci i demonstranti
Janukovic bi trebao prihvatiti poziv na sudjenje ali da budu pozvani i celnici EU i SAD takodjer
mozda u Hagu
http://www.globalresearch.ca/the-big-li ... rs/5372048
- Kal El
#5437 Re: Ukrajina
kultivator wrote:slažem se žive sa nama, rade sa nama, nalaze se u komšiluku, često se postrojavaju u uniformama, marširaju, zastave, skupovi, ikonografija, još im fali oružje, ali ni njega ne manjka, pune su štale, sijena i podrumi..čak su neki i do Ukrajine kao dobrovoljci stigli..treba li napominjati koje su sve zločine činili po Balkanu i da su genocid napravili ?! a da, oni su nebitni i bezopasni, bitno je par desetina bubuljičavih balavaca, virtuelnih handžarovaca sa Facebooka koji su u nekom potencijalnom sukobu bitni koliko i šahovski klub u Sapni..Lasta92 wrote:Ljude žive sa nama, rade sa nama, nalaze nam se u komsiliku i sl. da dodju iz Sarajeva u Sarajevo !?kultivator wrote: sumnjam da će nacisti četnici smjeti doći u Sa do katedraleraspitaj se malo, na fb. ih ima preko 80. da ce doci sto iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Mostara, Bihaca itd., ljudi punim imenom i prezimenom, usput kakvi crni četnici !?
-
Hlapoje
#5438 Re: Ukrajina
Ništa nije bilo na strani Srbije, sem činjenice da je napadnuta protivno medjunarodnom pravu.General War wrote:
PA rusi se nisu zamarali sa time da se "vlasi ne sjete" sa bilo kakvim konerencijama ili ultimatumima...cak im mrsko bilo potpisati i dokumenta sa pobunjenicima vec uhvatis sve nespremne na svrsen cin.
Na kraju krajeva, zasto je srbija prihvatila rezoluciju 1244 ako je sve na njenoj strani i sacekala NATO da udari sa kopna..branila se, i sacuvala obraz.
I ono sto je srbija cinila na kosovu je krsenje medjunarodnog prava isto i pretjerana upotreba sile uz mrcvarenje stanovnistva...Srbija bi najradije vratila kosovo ali ne i albance.
Time se ne možeš odbraniti od bombi.
Srbija se na Kosovu obračunavala sa paravojnim snagama koje su okupirale deo njene teritorije.
Priče o prekomernoj upotrebi sile su potpuno irelevantne, jer se može isto tako reći da je i NATO prekomerno upotrebio silu, gadjajući recimo civilne vozove 200 kilometara od Kosova.
- seln
#5439 Re: Ukrajina
Jao, bre....Hlapoje wrote:Ništa nije bilo na strani Srbije, sem činjenice da je napadnuta protivno medjunarodnom pravu.General War wrote:
PA rusi se nisu zamarali sa time da se "vlasi ne sjete" sa bilo kakvim konerencijama ili ultimatumima...cak im mrsko bilo potpisati i dokumenta sa pobunjenicima vec uhvatis sve nespremne na svrsen cin.
Srbija se na Kosovu obračunavala sa paravojnim snagama koje su okupirale deo njene teritorije.
Priče o prekomernoj upotrebi sile su potpuno irelevantne, jer se može isto tako reći da je i NATO prekomerno upotrebio silu, gadjajući recimo civilne vozove 200 kilometara od Kosova.
prekomerne hladnjace.
-
Hlapoje
#5440 Re: Ukrajina
Da...bilo je prekomerne upotrebe sile i "hladnjača", ali tek nakon početka bombardovanja i izbijanja opšteg rata na Kosovu.seln wrote:
Jao, bre....
prekomerne hladnjace.
Do početka bombardovanja, većinu zločina je počinila OVK.
-
zilog
#5441 Re: Ukrajina
Hlapoje wrote:Da...bilo je prekomerne upotrebe sile i "hladnjača", ali tek nakon početka bombardovanja i izbijanja opšteg rata na Kosovu.seln wrote:
Jao, bre....
prekomerne hladnjace.
-
Hlapoje
#5442 Re: Ukrajina
Ne znam kako je taj osećaj relevantan za ovu priču.kultivator wrote:
tek tada se saznali kako je biti gadjan bombama i raketama a ne moći učiniti ništa nego samo čekati kad će ti se zabiti neka u dupe...divan osjećaj, zar ne ?
- Teletubbies
#5443 Re: Ukrajina
Kako ste počeli završićemo i do Balkanskih ratova 1900-tih...
- Kal El
#5444 Re: Ukrajina
Hlapoje wrote:Da...bilo je prekomerne upotrebe sile i "hladnjača", ali tek nakon početka bombardovanja i izbijanja opšteg rata na Kosovu.seln wrote:
Jao, bre....
prekomerne hladnjace.
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#5445 Re: Ukrajina
Jao, bre....
prekomerne hladnjace.
-
Hlapoje
#5446 Re: Ukrajina
Pa može se to lako proveriti.zilog wrote:Hlapoje wrote:Da...bilo je prekomerne upotrebe sile i "hladnjača", ali tek nakon početka bombardovanja i izbijanja opšteg rata na Kosovu.seln wrote:
Jao, bre....
prekomerne hladnjace.
90% zločina koje je počinila srpska strana nad Albancima...desila se za vreme bombardovanja.
S druge strane, OVK je većinu svojih zločina počinila pre bombardovanja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5448 Re: Ukrajina
oće deda malo meda
a jes grdna

a jes grdna
-
tnnt
#5449 Re: Ukrajina
pa zar nisu i na Krimu paravojne snage koji su okupirali dio Ukrajine?Hlapoje wrote: Ništa nije bilo na strani Srbije, sem činjenice da je napadnuta protivno medjunarodnom pravu.
naravno to je drugo, jelda?
Srbi nebi nikad popušli Kosovo da nisu stvorili apartheid tamo i da nije zapad naučio kakva je politika Miloševića
prije toga bila u BiH i Hrvatskoj, nisu htjeli dozvoliti ista sranja i na Kosovu
-
Hlapoje
#5450 Re: Ukrajina
Spekuliše se svašta u vezi tog zločina u "Pandi". Ne isključujem ništa.Kal El wrote:Oni vaši BD ili kako se zvali sa onim Markovićem su ubili šest vaših omladinaca koje ste sve do prije par mjeseci prepisivali OVK...vi ste činili zločine!
Ali recimo masakr Srba u Klečki tokom jula 1998 godine su dokazano počinili Albanci.