Ukrajina

Post Reply
Orgasmatron

#5426 Re: Ukrajina

Post by Orgasmatron »

Ovu temu treba podhitno zaključati, broj ispranih mozgova over 9000.

Mlatite, a pojma nemate.
Lasta92

#5427 Re: Ukrajina

Post by Lasta92 »

U nedjelju Bosanski neonacisti ili ti ga BPNP daju podrsku sebi slicnima u Ukrajini kroz skup podrske ispred Sarajevske Katedrale, sto je najgore skup je uredno prijavljen MUP-u KS koji su i dozvolili okupljanje neonacista na ulicama Sarajeva !!
Itakoto

#5428 Re: Ukrajina

Post by Itakoto »

Bodkin wrote:
Itakoto wrote:
Bodkin wrote:eki fol. sta treba, da ih prebrojim i uradim regresiju iz nivo signifikantnosti od 1% ? da, 70% ih je protiv rusa (zna se zasto), 20% za ruse ( zna se zasto) i 10% koji pokusavaju da dobiju objektivnu sliku desavanja. pogodi gdje si ti 8-)
:kiss: Hvala na pojasnjenju. Je li mozes onako objektivno objasniti zasto su Rusi zauzeli Krim pa ti se mozda i pridruzim u jednoj od ove dvije preostale grupe? Ova prva od 70% mi nesto ne lezi.
zato sto im je u interesu. luka i to tako. njihovo dvoriste i njihovi interesi. e sad, nije poenta zasto ni ima li uporiste ni je li protiv medjunarodnog prava (a nema nista od navedenog). poenta je sto su oni rusija i oni mogu. a ostali mogu da izbacuju rezolucije. kao sto mogu ameri. ili francuzi u africi. i zato mi je smijesno kada neko pokusava da opravda ruse nekim historijskim pravom na krim ili amere nekom odbranom civila.

eto nadam se da sam ti pomogao :kiss:
Ma odlicno si mi pomogao. Po ovome ja zavrsih u grupi sa 70% jer sam vjerovatno stasticki modus. Ne preostaje mi nista drugo nego da sam sebi objasnim trenutno stanje. :D
radostan dan

#5429 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Image
General War

#5430 Re: Ukrajina

Post by General War »

Hlapoje wrote:
General War wrote: Prijatelju pocinjes od sredine...bili su uslovi koje je slobo (inace do tada faktor mira) trebao ispuniti i nebi se desila 1999, nije bas krenulo "iz neba pa u rebra". Bili su pregovori, bili su ultimatumi...
Kakve to veze ima sa medjunarodnim pravom?
Znači, ako Rusi sad daju neke ultimatume novoj vladi u Kijevu, a ovi ne ispune uslove...Rusi će moći legalno i u skladu sa medjunarodnim pravom okupirati deo Ukrajine.

Ono što se desilo na Kosovu je klasičan primer kršenja medjunarodnog prava zarad američkog intervencionizma.
Sve je odradjeno mimo mandata UN-a i Saveta Bezbednosti...
PA rusi se nisu zamarali sa time da se "vlasi ne sjete" sa bilo kakvim konerencijama ili ultimatumima...cak im mrsko bilo potpisati i dokumenta sa pobunjenicima vec uhvatis sve nespremne na svrsen cin.
Na kraju krajeva, zasto je srbija prihvatila rezoluciju 1244 ako je sve na njenoj strani i sacekala NATO da udari sa kopna..branila se, i sacuvala obraz.
I ono sto je srbija cinila na kosovu je krsenje medjunarodnog prava isto i pretjerana upotreba sile uz mrcvarenje stanovnistva...Srbija bi najradije vratila kosovo ali ne i albance.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5431 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ja diskusije ko da će svako dobit milion po postu ako pobjede "naši" :-) :roll: ubleha za nehljebe
Lasta92

#5432 Re: Ukrajina

Post by Lasta92 »

kultivator wrote:
Lasta92 wrote:U nedjelju Bosanski neonacisti ili ti ga BPNP daju podrsku sebi slicnima u Ukrajini kroz skup podrske ispred Sarajevske Katedrale, sto je najgore skup je uredno prijavljen MUP-u KS koji su i dozvolili okupljanje neonacista na ulicama Sarajeva !!
sumnjam da će nacisti četnici smjeti doći u Sa do katedrale
Ljude žive sa nama, rade sa nama, nalaze nam se u komsiliku i sl. da dodju iz Sarajeva u Sarajevo !? :-) raspitaj se malo, na fb. ih ima preko 80. da ce doci sto iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Mostara, Bihaca itd., ljudi punim imenom i prezimenom, usput kakvi crni četnici !? :-)
Hlapoje

#5433 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

General War wrote: Ocito da je bitno, jer svako malo se vracamo na ova pitanja...Sadam je posalo svoje vazduhoplovstvo u iran, cinjenica da je potusio kurde, napao kuvajt i funtao sa iranom...Ako ga nisu nasli (do sada) ne znaci da ga nema jer je bilo...mozda mu je Assad malo pricuvao WMD dok se ne stisa pomama?
Izvini...da li ti znaš kad je bio iračko-iranski rat? Da li znaš da je SAD u to vreme pomagala Sadama?
Da li znaš da je otprilike u to vreme Sadam i potušio Kurde?
I šta sad?
15 godina kasnije Amerika napada Sadama zbog fantomskog oružja za masovno uništenje, koje nikad nije pronadjeno, niti je svet uopšte dobio priliku da sazna šta to predstavlja. Ni danas niko nema predstavu o čemu se tu radilo. Kakvo je oružje?
Očigledno nikakvo...Američka izmišljotina, kao razlog za napad.
Tako i Rusi mogu sad napasti Ukrajinu zbog nekog oružja za masovno uništenje, pa posle reći "nismo ga našli, al ne znači da ga nije bilo".

Za snajperiste u ukrajini...znam da se time bave balisticari a ne rekla kazala...i da jesu, zar je to povod da rusija napadne ukrajinu* Pa nisu gadjali Ruse vec "fasiste i desnicare" kako ih od milja nazivaju....znaci win-win kombinacija, e sad nisam cuo i za win-win-win kombinaciju sto Rusija hoce da izmisli i opravda.
Ja ne znam da se time iko bavi.
I nisu gadjani samo fašisti i desničari, već i običan narod i ukrajinska policija.
Kal El

#5434 Re: Ukrajina

Post by Kal El »

kultivator wrote:
Lasta92 wrote:U nedjelju Bosanski neonacisti ili ti ga BPNP daju podrsku sebi slicnima u Ukrajini kroz skup podrske ispred Sarajevske Katedrale, sto je najgore skup je uredno prijavljen MUP-u KS koji su i dozvolili okupljanje neonacista na ulicama Sarajeva !!
sumnjam da će nacisti četnici smjeti doći u Sa do katedrale
Čuj BPNP neonacisti. :lol: Hajde smrdi razgulite
Bodkin

#5435 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Itakoto wrote:
Ma odlicno si mi pomogao. Po ovome ja zavrsih u grupi sa 70% jer sam vjerovatno stasticki modus. Ne preostaje mi nista drugo nego da sam sebi objasnim trenutno stanje. :D
tako je i najbolje. ali samo stanje. nemoj samo ubjedjivati i navijati i sve ce biti ok. takvih vec ima 90% na temi :evil: :D
udar 99

#5436 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

informaticko doba i nema tajni , Putin je bio KGB
i na tome polju dobija
jedna za drugom otkrivaju se fakti sta i kako se odvijala "revolucija" u Ukrajini
Ruska duma zasjeda i zahtijevace medjunarodnu istragu o ubistvima snajperima na trgu Euromajdan
istim oruzjem pogadjani i policajci i demonstranti
Janukovic bi trebao prihvatiti poziv na sudjenje ali da budu pozvani i celnici EU i SAD takodjer
mozda u Hagu

http://www.globalresearch.ca/the-big-li ... rs/5372048
Kal El

#5437 Re: Ukrajina

Post by Kal El »

kultivator wrote:
Lasta92 wrote:
kultivator wrote: sumnjam da će nacisti četnici smjeti doći u Sa do katedrale
Ljude žive sa nama, rade sa nama, nalaze nam se u komsiliku i sl. da dodju iz Sarajeva u Sarajevo !? :-) raspitaj se malo, na fb. ih ima preko 80. da ce doci sto iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Mostara, Bihaca itd., ljudi punim imenom i prezimenom, usput kakvi crni četnici !? :-)
slažem se žive sa nama, rade sa nama, nalaze se u komšiluku, često se postrojavaju u uniformama, marširaju, zastave, skupovi, ikonografija, još im fali oružje, ali ni njega ne manjka, pune su štale, sijena i podrumi..čak su neki i do Ukrajine kao dobrovoljci stigli..treba li napominjati koje su sve zločine činili po Balkanu i da su genocid napravili ?! a da, oni su nebitni i bezopasni, bitno je par desetina bubuljičavih balavaca, virtuelnih handžarovaca sa Facebooka koji su u nekom potencijalnom sukobu bitni koliko i šahovski klub u Sapni.. :-)
:thumbup:
Hlapoje

#5438 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

General War wrote:
PA rusi se nisu zamarali sa time da se "vlasi ne sjete" sa bilo kakvim konerencijama ili ultimatumima...cak im mrsko bilo potpisati i dokumenta sa pobunjenicima vec uhvatis sve nespremne na svrsen cin.
Na kraju krajeva, zasto je srbija prihvatila rezoluciju 1244 ako je sve na njenoj strani i sacekala NATO da udari sa kopna..branila se, i sacuvala obraz.
I ono sto je srbija cinila na kosovu je krsenje medjunarodnog prava isto i pretjerana upotreba sile uz mrcvarenje stanovnistva...Srbija bi najradije vratila kosovo ali ne i albance.
Ništa nije bilo na strani Srbije, sem činjenice da je napadnuta protivno medjunarodnom pravu.
Time se ne možeš odbraniti od bombi.
Srbija se na Kosovu obračunavala sa paravojnim snagama koje su okupirale deo njene teritorije.
Priče o prekomernoj upotrebi sile su potpuno irelevantne, jer se može isto tako reći da je i NATO prekomerno upotrebio silu, gadjajući recimo civilne vozove 200 kilometara od Kosova.
seln

#5439 Re: Ukrajina

Post by seln »

Hlapoje wrote:
General War wrote:
Ništa nije bilo na strani Srbije, sem činjenice da je napadnuta protivno medjunarodnom pravu.
Srbija se na Kosovu obračunavala sa paravojnim snagama koje su okupirale deo njene teritorije.
Priče o prekomernoj upotrebi sile su potpuno irelevantne, jer se može isto tako reći da je i NATO prekomerno upotrebio silu, gadjajući recimo civilne vozove 200 kilometara od Kosova.
Jao, bre....
prekomerne hladnjace.
Hlapoje

#5440 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

seln wrote:
Jao, bre....
prekomerne hladnjace.
Da...bilo je prekomerne upotrebe sile i "hladnjača", ali tek nakon početka bombardovanja i izbijanja opšteg rata na Kosovu.
Do početka bombardovanja, većinu zločina je počinila OVK.
zilog

#5441 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Hlapoje wrote:
seln wrote:
Jao, bre....
prekomerne hladnjace.
Da...bilo je prekomerne upotrebe sile i "hladnjača", ali tek nakon početka bombardovanja i izbijanja opšteg rata na Kosovu.
:roll:
Hlapoje

#5442 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

kultivator wrote:
tek tada se saznali kako je biti gadjan bombama i raketama a ne moći učiniti ništa nego samo čekati kad će ti se zabiti neka u dupe...divan osjećaj, zar ne ? :izet:
Ne znam kako je taj osećaj relevantan za ovu priču.
Teletubbies

#5443 Re: Ukrajina

Post by Teletubbies »

Kako ste počeli završićemo i do Balkanskih ratova 1900-tih...
Kal El

#5444 Re: Ukrajina

Post by Kal El »

Hlapoje wrote:
seln wrote:
Jao, bre....
prekomerne hladnjace.
:lol: Oni vaši BD ili kako se zvali sa onim Markovićem su ubili šest vaših omladinaca koje ste sve do prije par mjeseci prepisivali OVK...vi ste činili zločine!
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#5445 Re: Ukrajina

Post by Picajzla »

Hlapoje wrote:
seln wrote:
Jao, bre....
prekomerne hladnjace.
:lol:
Hlapoje

#5446 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

zilog wrote:
Hlapoje wrote:
seln wrote:
Jao, bre....
prekomerne hladnjace.
:roll:
Pa može se to lako proveriti.
90% zločina koje je počinila srpska strana nad Albancima...desila se za vreme bombardovanja.
S druge strane, OVK je većinu svojih zločina počinila pre bombardovanja.
skenderija04

#5447 Re: Ukrajina

Post by skenderija04 »

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5448 Re: Ukrajina

Post by Truba »

oće deda malo meda

a jes grdna :lol: :lol:
tnnt

#5449 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Hlapoje wrote: Ništa nije bilo na strani Srbije, sem činjenice da je napadnuta protivno medjunarodnom pravu.
pa zar nisu i na Krimu paravojne snage koji su okupirali dio Ukrajine?
naravno to je drugo, jelda? :lol:
Srbi nebi nikad popušli Kosovo da nisu stvorili apartheid tamo i da nije zapad naučio kakva je politika Miloševića
prije toga bila u BiH i Hrvatskoj, nisu htjeli dozvoliti ista sranja i na Kosovu
Hlapoje

#5450 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

Kal El wrote: :lol: Oni vaši BD ili kako se zvali sa onim Markovićem su ubili šest vaših omladinaca koje ste sve do prije par mjeseci prepisivali OVK...vi ste činili zločine!
Spekuliše se svašta u vezi tog zločina u "Pandi". Ne isključujem ništa.
Ali recimo masakr Srba u Klečki tokom jula 1998 godine su dokazano počinili Albanci.
Post Reply