Sirija

Locked
Challenger__

#5426 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

"Početak istinske pobjede je u misli"
Putin: Izrael se treba denuklearizirati

Ruski predsjednik je naglasio da se hemijsko oružje Sirije nalazilo spram nuklearnog arsenala Izraela a potom je zatražio čišćenje regiona Bliskog istoka od nuklearnog oružja. Vladimir Putin je zatraživši denuklearizaciju Bliskog istoka saopštio da se hemijsko oružje Sirije nalazilo spram nuklearnog arsenala Izraela.
IRIB

Ne *ebe ih lik ni 2 %. Udara ih u glavu - u ideju o umišljenoj posebnosti. Kako SAD, tako Izrael, koji je umislio da samo on treba da bude bezbjedan. Uzgred, ideja o posebnosti nije nikakav političko-filozofski unikat, tu istu ideju je baštinio majmun Hitler.

Lik ih je već načeo na filozofskoj i psihološkoj ravni, preostaju "fini radovi" na terenu.
Challenger__

#5427 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Već sam napisao, vrijedi ponoviti. Sirija nije samo izraelsko-američki proxy-war, to je sudar pravnih koncepcija:

1. sa jedne strane imamo ideju ekskluzivizma, tobožnje posebnosti, izuzetnosti SAD, Izraela i tekfirijske bande; koji su umislili da im je sve dozvoljeno;
2. sa druge strane ideju potpune i apsolutne jednakopravnosti

Oko ove dvije grupacije se gomilaju sve veći antagonizmi.
Last edited by Challenger__ on 22/09/2013 00:05, edited 1 time in total.
agnostic_front

#5428 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

De nam ponovi, ko zastupa te ideje pod brojem 2?
Challenger__

#5429 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

agnostic_front wrote:De nam ponovi, ko zastupa te ideje pod brojem 2?
Svi oni koji ne misle da 1. tekfirijski elementi, 2. Izrael i 3. SAD imaju veća prava od ostalih.
Challenger__

#5430 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ako hoćeš da personalizuješ stvar, možeš krenuti od Brazila i njihove predsjednice koja traži izvinjenje od Bijele Kuće za to što su je NSA propaliteti neovlašteno prisluškivali, te je otkazala posjetu SAD-u, sve dok ne dobije javno izvinjenje:

Image

LINK

Dakle, drugu grupu ne sačinjavaju slinave pi*ketine, nego karakteri. Uzgred, žena je moj politički favorit No. 1.
agnostic_front

#5431 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Hehe, talk is cheap što bi kazao neki tamo reper američki.

Neka predsjednica odbije pomoć od USAID-a, i ostale grantove koje dobijaju. To bi već bio karakter.

Inače će otkazivanje posjete tvog političkog favorita ozbiljno da uzdrma SAD. Trgovina između dvije zemlje se mjeri desetinama milijardi dolara, vojska SAD-a naručuje avione od brazilskih firmi itd.

Ali hajde nejse, oni su pravi, SAD su krivi. Samo da znam.
Challenger__

#5432 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne SAD, nego pojedini faktori u SAD koji plasiraju ideologiju i provode praksu ekskluzivizma. SAD su OK, protagonisti ideologije ekskluzivizma su opasni i po SAD i po svijet. Kao tekfirije kod muslimana, npr.

Gđa Dilma i ekipa (širom svijeta) tim prostačkim faktorima zavrću uši, razumiješ? Ne razumiješ... Samo prati i sve će ti se samo kazati... Nadam se.

Image

:run:
agnostic_front

#5433 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Koji su to faktori? Gore si napisao SAD. Nisam toliko prosvijetljen od propagande očišćenim RT-om (više mi odgovara FoxNews) da bih mogao znati šta se misli kad se napiše SAD. Je li to vojno industrijski kompleks? Šta?

Ne razumijem kako im zavrću uši, molim za crtež?
Predsjedniče Obama, zahtijevamo objašnjenje za špijuniranje ili ćemo vam nastaviti zavrtati uši, jer ništa drugo nismo u stanju, budući da je SAD prejaka za nas. Nema šta, propade SAD od zavrtanja.
Challenger__

#5434 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

agnostic_front wrote: Ne razumijem kako im zavrću uši, molim za crtež?
Kad već insistiraš...

Image

Dakle, treba učiti nove lekcije:
- "Iako sam Amer, ne vrijedim ništa više od... Tunižanina. Ja sam isti ku*ac kao Somalijac. Iako sam Izraelac, moj život nije skuplji od sirijskog. Nisam poseban, ja sam isto što i sav drugi svijet. Ako sam musliman, nemam pravo tekfiriti druge, inače sam majmun.......
- Iako sam Amer, ne vrijedim ništa više od... Tunižanina. Ja sam isti ku*ac kao Somalijac. Iako sam Izraelac, moj život nije skuplji od sirijskog, nisam poseban, ja sam samo običan, kao i ostali. Ako sam musliman, nemam pravo tekfiriti druge, inače sam majmun.......
- Iako sam Amer, ne vrijedim ništa više od... Tunižanina. Ja sam isti ku*ac kao Somalijac. Iako sam Izraelac, moj život nije skuplji od sirijskog, nisam poseban, ja sam samo običan, kao i ostali. Ako sam musliman, nemam pravo tekfiriti druge, inače sam majmun.......
- Iako sam Amer, ne vrijedim ništa više od... Tunižanina. Ja sam isti ku*ac kao Somalijac. Iako sam Izraelac, moj život nije skuplji od sirijskog, nisam poseban, ja sam samo običan, kao i ostali. Ako sam musliman, nemam pravo tekfiriti druge, inače sam majmun......."
pa onda:

"svi ljudi su jednaki i svi smo braća, svi ljudi su jednaki i svi smo braća, svi ljudi su jednaki i svi smo braća, svi ljudi su jednaki i svi smo braća, svi ljudi su jednaki i svi smo braća, svi ljudi su jednaki i svi smo braća, svi ljudi su jednaki i svi smo braća, svi ljudi su jednaki i svi smo braća, svi ljudi su jednaki i svi smo braća, svi ljudi su jednaki i svi smo braća..."

Ponavljaj.
agnostic_front

#5435 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Hahaha, vlažni snovi komunjara.
Challenger__

#5436 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne razlikuješ temeljnu ideju prava (jednakopravnost, koju podržavam) od utopije (socijalne jednakosti, koju ne podržavam). Hajde, dosta ti je od mene.

Uči ono gore.
agnostic_front

#5437 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Pa dao si mi crtež, na kojem je osoba koja ima tetovažu kakvu? Šta ću da zaključim, nego komunjara.

Zanimljivo je da svi vi borci za jednakost, uvijek nastupate s visine. Uči, ponavljaj, ne znaš, ispran ti je mozak, ja znam i ostale fraze. Ali svi smo braća, samo što vi znate malo više i treba vam se vjerovati? A tim načinom nećeš nikoga ni ubijediti u ono što pišeš i zastupaš. Ali sve mi se čini da to i nije cilj, nego jednostavno biti u manjini koja zna i koja je u pravu.

I nismo svi braća, i nisu svi ljudi jednaki, tako da takve gluposti nemam potrebu da učim.
Challenger__

#5438 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nema mjesta surevnjivosti, malo šale neće škoditi nikome. Pričam o načelima, pravilima. Nema tog ekskluziviteta koji bilo kome daje za pravo da - recimo - prati privatnu prepisku šefova država i vlada drugih zemalja. Nema tog ekskluziviteta koji - dajem primjer - Izraelu daje za pravo da bombarduje koga i kada hoće po svom nahođenju. Nema tog ekskluziviteta koje nekom umišljenom majmunu, tekfiriji, daje za pravo da ubija neistomišljenike jer ne pripadaju njegovoj školi mišljenja itd...

Šta hoću da ti kažem? Pravo je ili univerzalno (odnosi se na sve, erga omnes), ili nije pravo.

Poenta je u tome da svaki ekskluzivitet generiše bezakonje. Nasuprot toj vrsti ekskluziviteta su oni koji su za strogo, dosljedno i univerzalni poštovanje pravila, bilo da su u pitanju SAD, Somalija, Izrael, zalivske zemlje, bilo ko.

Ni manje ni više.
Challenger__

#5439 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Vrijeme u kome živimo je vrijeme u kome će ili trijumfovati arbitrarnost, dakle samovolja po mjeri ekskluzivizma, ili će trijumfovati univerzalno pravilo ponašanja, pravo koje važi za sve. Ekskluzivizam je put haosa i rata, a jednaka pravila za sve - garant stabilnosti i mira.

To je temeljno pitanje danas.
Kaćunak

#5440 Re: Sirija

Post by Kaćunak »

kad sam vec tu...kako ide ona čuvena odvala od Challengera gdje kaze da svoje znanje o medjunarodnom pravu bazira na dugometraznom serijalu n TVu? :lol:

Inace, na temu, prizeljkujem sadovu glavu na kolcu... 8-)
Challenger__

#5441 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kaćunak wrote:...
Još samo da to potkrijepiš kvotanjem da ne ispadneš lažov :-D .
prometheus

#5442 Re: Sirija

Post by prometheus »

Sve je odavno istruhlo. Zapadno tumacenje svijeta i zivota na njemu su nekom vrh evolucije ljudskog roda, a nekom duboka dehumanizacija i anti-natura smjer.

Progres i "demokratija" su neodrzivi na duge staze, a to dobro znaju multinacionale, odnosno istinske drzave modernog svijeta.

U medjuvremenu nama je zadato da se bakcemo oko ljevice-desnice, oko abstraktnih pojmova poput pravde i slobode...

Zivi bili!
_majevica_

#5443 Re: Sirija

Post by _majevica_ »

Ko zna na sta ce ovo sve izrasti u Siriji :-)

http://www.dw.de/nova-slika-sirijskih-p ... 62-html-cb
Nova slika sirijskih pobunjenika

Radikalni islamisti ugrožavaju sirijsku opoziciju. U porastu je broj radikalnih organizacija povezanih sa Al-Kaidom. Njih pomažu i podržavaju zemlje iz Perzijskog zaliva. Koliko su opasni džihadisti?

Ustanici u Siriji mijenjaju sliku o sebi. U mnogim regionima su islamisti-tvrdolinijaši potisnuli ustanike sa umjerenim vjerskim nazorima. Ako je vjerovati novoj studiji stručnog časopisa Jane's polovina, od ukupno stotinu hiljada boraca opozicije, su islamisti raznih profila. Otprilike deset hiljada njih su džihadisti, koji će svoju borbu nakon pobjede koju žele ostvariti u Siriji, nastaviti negdje drugo.

Michael Stephens iz britanskog Instituta Royal United Services Institut (RUSI) kaže:"Procjenjuje da je u Siriji oko 60.000 boraca-islamista, od kojih su 2.000 do 3.000 zaista islamisti, od kojih bi nas mogla zaboljeti glava. Mislim da je svaka veća brojka pretjerivanje. Pa ipak, dvije do tri hiljade ljudi koji ti zadaju brige je 2.000 do 3.000 ljudi previše."
underwater

#5444 Re: Sirija

Post by underwater »

_majevica_ wrote:Ko zna na sta ce ovo sve izrasti u Siriji :-)

http://www.dw.de/nova-slika-sirijskih-p ... 62-html-cb
Nova slika sirijskih pobunjenika

Radikalni islamisti ugrožavaju sirijsku opoziciju. U porastu je broj radikalnih organizacija povezanih sa Al-Kaidom. Njih pomažu i podržavaju zemlje iz Perzijskog zaliva. Koliko su opasni džihadisti?

Ustanici u Siriji mijenjaju sliku o sebi. U mnogim regionima su islamisti-tvrdolinijaši potisnuli ustanike sa umjerenim vjerskim nazorima. Ako je vjerovati novoj studiji stručnog časopisa Jane's polovina, od ukupno stotinu hiljada boraca opozicije, su islamisti raznih profila. Otprilike deset hiljada njih su džihadisti, koji će svoju borbu nakon pobjede koju žele ostvariti u Siriji, nastaviti negdje drugo.

Michael Stephens iz britanskog Instituta Royal United Services Institut (RUSI) kaže:"Procjenjuje da je u Siriji oko 60.000 boraca-islamista, od kojih su 2.000 do 3.000 zaista islamisti, od kojih bi nas mogla zaboljeti glava. Mislim da je svaka veća brojka pretjerivanje. Pa ipak, dvije do tri hiljade ljudi koji ti zadaju brige je 2.000 do 3.000 ljudi previše."
Moguce da su to tacni procenti, vecina su placenici, bez ideologije a i vjere u nekoj krajnjoj verziji.
Ali kao da je bitno koliki je procenat radikala.
Rebelsi su tako organizirani da radikali SVE kontroliraju.
A njih opet kontroliraju saudijske tajne sluzbe, sto znaci israel.
_majevica_

#5445 Re: Sirija

Post by _majevica_ »

Ebote..ima i seksualni dzihad...koje ovaj grijeh ima veze sa islamom :-)

http://www.telegraf.rs/vesti/834617-lud ... lni-dzihad
-Ministrastvo će raditi na sprovođenju plana informisanja i obrazovanja žena i porodica upošte, da bi ih upozorilo koliko je ova pojava ozbiljna – dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Lofti ben Džedu upozorio je prošle nedelje u skupštini da Tunišanke odlaze u Siriju, gde “imaju seksualne odnose sa 20, 30, 100 vojnika”, da mnoge s nekima od njih zatrudne, a zatim se, posle ove akcije koju nazivaju “džihad al-nikah” (seksualni sveti rat), vraćaju u Tunis, gde rađaju decu džihadista.
Challenger__

#5446 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

underwater wrote:...A njih opet kontroliraju saudijske tajne sluzbe, sto znaci israel.
Dabome. Izraelsko proljeće, izraelski mudžahedini, izraelski šehidi.
harunn

#5447 Re: Sirija

Post by harunn »

Preporucio bi svima, vezano za Iran i jos mnogo vise.

hronicna_upala

#5448 Re: Sirija

Post by hronicna_upala »

harunn wrote:Preporucio bi svima, vezano za Iran i jos mnogo vise.

uzalud preporučuješ, prosječnim Bošnjama diže se kosa na glavi kad vide raskoračenog džematliju u džamiji sa podvraćenim nogavicama, kako bi tek reagovali prosječne Bošnje da znaju istinu o ovom ''obnovitelju dina'' :-) zapalili bi onu prostoriju kod Vječne vatre 8-)
_majevica_

#5449 Re: Sirija

Post by _majevica_ »

hronicna_upala wrote: uzalud preporučuješ, prosječnim Bošnjama diže se kosa na glavi kad vide raskoračenog džematliju u džamiji sa podvraćenim nogavicama, kako bi tek reagovali prosječne Bošnje da znaju istinu o ovom ''obnovitelju dina'' :-) zapalili bi onu prostoriju kod Vječne vatre 8-)

Kakve veze imaju Bosnjaci sa muslimanima na bliskom istoku osim iste vjere a razlicitog mezheba?

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/saudi ... /130922054
hronicna_upala

#5450 Re: Sirija

Post by hronicna_upala »

_majevica_ wrote:
hronicna_upala wrote: uzalud preporučuješ, prosječnim Bošnjama diže se kosa na glavi kad vide raskoračenog džematliju u džamiji sa podvraćenim nogavicama, kako bi tek reagovali prosječne Bošnje da znaju istinu o ovom ''obnovitelju dina'' :-) zapalili bi onu prostoriju kod Vječne vatre 8-)

Kakve veze imaju Bosnjaci sa muslimanima na bliskom istoku osim iste vjere a razlicitog mezheba?

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/saudi ... /130922054
ne znam kakve veze ima link koji si postavio uopće sa ovom temom ? :-)
Locked