nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sarajevo-x.com
#5426 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zaholcava se tema 
- zateznistub
#5427 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A drugi život? Ruku....nogu...mirzet87sa wrote:Bujrum, uvaljujte i oduzimajte, mozda i naletite. Zaradujem sasvim dovoljno da mogu priustiti drugo auto.
- supercali
#5428 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Klikne restart na kompuzateznistub wrote:A drugi život? Ruku....nogu...mirzet87sa wrote:Bujrum, uvaljujte i oduzimajte, mozda i naletite. Zaradujem sasvim dovoljno da mogu priustiti drugo auto.
-
mirzet87sa
#5429 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kazem ti, bujrum pa probaj.. Svakom svojezateznistub wrote: A drugi život? Ruku....nogu...
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#5430 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Došlo je do usijanjasarajevo-x.com wrote:Zaholcava se tema
- zateznistub
#5431 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne pada mi na pamet...moja guzica mi je draza nego bilo koje uvaljivanje...To što ti mislliš da si zajebana šoferčina i ne bi pustio budalu koja ti se pokušava uvaliti...govori mnogo o tebi kao vozaču...ako si uopšte vozać---ovo ti govori neko čija je vozačka starija nego pola vaših rodnih listova...mirzet87sa wrote:Kazem ti, bujrum pa probaj.. Svakom svojezateznistub wrote: A drugi život? Ruku....nogu...
al nejse, svakom svačije...
- drug_profi
#5432 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
On ima pravo da te pretice tamo gdje je dozvoljeno, a ti si duzan da ne ubrzavas i da mu dozvolis da se vrati u traku.mirzet87sa wrote:Sta to mene cini trkacem, sto se priljubim uz karambolku ispred i ne dam bijedniku da se nasilno uvali? Bezbroj puta sam ih tako iskucao s ceste. Vidis mu dijasporcicu strah u ocima, ne zna gdje ce. Proba da se uvali, ne ide, proba da prestigne, ne ide, po kocnici, ne ide.. Livada/bankina/provalija/kanal vazda slobodan/a. Apsolutno me boli kurac je li mu dijete u autu i hoce li ko poginuti. O tome treba da misli on, ne ja. Sto se tice fizickih obracuna, prijetnji i slicno, nek proba
Da se razumijemo, ko god vozi i ponasa se normalno u saobracaju, ako ga ometam i sl. ja se sklonim sam, pomaknem se eventualno skroz desno i prestizi. Jednostavno sam alergican na trkace, ne dam i kraj.
To sto si ti opisao da radis cini te ubicom s predumisljajem, a ako zaista to radis, spadas u red notornih papaka sa ceste.
To sto ti mislis da to nisi, uopste ne mijenja stvar, jer je bitno sta kaze zakon i sta kazu pravila ponasanja medju ljudima.
Nije cesta OK koral, jebote...
- Bakir1
#5433 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa nije rekao da svima to radi....
Te koje je opisao to je specifican soj nesorte koja je navikla na nekoga se vaditi i sa cvajom dunjaluk kupovati...
I mene takvi nerviraju i nista im lijepo ne zelim ali tjerati Inat ne ide ni to
Te koje je opisao to je specifican soj nesorte koja je navikla na nekoga se vaditi i sa cvajom dunjaluk kupovati...
I mene takvi nerviraju i nista im lijepo ne zelim ali tjerati Inat ne ide ni to
-
zdruzdjo
#5434 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja idem varijantom vozi baja, sretno ti bilo. Ne zurim nigdje toliko. Ponekad mi se upali "battle mod" kao kod mirzeta. To ono bas kad vidim da neko se zajebava i onako bezveze ugrozava nekog drugog a nema iskustva. Onda onako seljacki malo pipnem po gasu samo da mu dignem pritisak i otkucaje srca.
-
sarajevo-x.com
- vješalica
#5436 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
refreshsupercali wrote:Klikne restart na kompuzateznistub wrote:A drugi život? Ruku....nogu...mirzet87sa wrote:Bujrum, uvaljujte i oduzimajte, mozda i naletite. Zaradujem sasvim dovoljno da mogu priustiti drugo auto.
on neki kauboj kad nekoga ni krivog ni dužnog pošalje u grob tako dijeleći pravdu nekoj budaletini
onda ćemo ovdje lijepiti naslove kako svijet gine
kompleksi,misli ako spriječi budalu u nekom uvaljivanju da je nekom nešto dokazao pogotovo tom majmunu što se tako ponaša,pa samo more biti gori od njegazateznistub wrote: Ne pada mi na pamet...moja guzica mi je draza nego bilo koje uvaljivanje...To što ti mislliš da si zajebana šoferčina i ne bi pustio budalu koja ti se pokušava uvaliti...govori mnogo o tebi kao vozaču...ako si uopšte vozać---ovo ti govori neko čija je vozačka starija nego pola vaših rodnih listova...
al nejse, svakom svačije...
-
mirzet87sa
#5437 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Gdje ja sporim da me nije dozvoljeno preteci? Jesi li procitao moj post? Ko god me krene preticat, da zmigavac, ja idem skroz desno usporim bujrum oko leti. Vozim 60, ogranicenje 60, krenes me preticat bujrum oko opet. Ako smo u koloni, a nadje se neki pametnjakovic da pretice istu i uvaljuje se kad koje auto naleti, ja ga bolan pustit necu taman da svi redom izginemo. Tipican primjer jutros na aneksu, kolona kilometarska on u golfcini naso se pametan suprotnom trakom, naleti auto hop meni, neces i bog. Nemas ti meni, a ni bilo ko drugi, davati predavanje o zakonima i moralnim vrijednostima kad je taj isti ugrozio sve navedeno svojim krkanlukom. Na kraju krajeva, sta zakon kaze za preticanje? Dozvoljeno preko pune? Dozvoljeno kolonu? Sta onda pametujes?drugi profil wrote:
On ima pravo da te pretice tamo gdje je dozvoljeno, a ti si duzan da ne ubrzavas i da mu dozvolis da se vrati u traku.
To sto si ti opisao da radis cini te ubicom s predumisljajem, a ako zaista to radis, spadas u red notornih papaka sa ceste.
To sto ti mislis da to nisi, uopste ne mijenja stvar, jer je bitno sta kaze zakon i sta kazu pravila ponasanja medju ljudima.
Pusti mi se seljacke price ja imam vozacku duze nego ti godina, ja ovo ja ono, sta si bolan ti? Ja potencijalni ubica, a 90% vas vozi preko ogranicenja, neki i debelo, pod izgovorom ravnica. Nemoj gledat drugome kad si i sam gori.
- vješalica
#5438 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa što se onda podmećeš budali da te negdje skine sa svojim ponašanjem?
-
mirzet87sa
#5439 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne razumijem, podmecem? Podmecem se time sto vozim svojom trakom i cekam u koloni ko sve ostale budale? Aha, da sljedeci put se popenem na trotoar, mogu stat 3 auta u 2 trake, svakako nece on dugo ide dalje? To ti radi, ja necu.
- drug_profi
#5440 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Procitao jesam i opet ti kazem, duzan si uciniti sto mozes da do nesrece ne dodje. Bilo da on krsi propise ili ne. Jel treba zbog tebe da neko iz suprotnog pravca strada ni kriv ni duzan? De malo mozak upali. Nije cesta mjesto za obracune. Nisam jednom zbog takvih budala bjezao u jarak jer se dvojica iz suprotnog pravca nadjebaju. I to buraz sa djecom u autu. Niko meni nije stetu namirio niti djecu smirio nego ja. A sto? Radi dvojice majmuna.mirzet87sa wrote:Gdje ja sporim da me nije dozvoljeno preteci? Jesi li procitao moj post? Ko god me krene preticat, da zmigavac, ja idem skroz desno usporim bujrum oko leti. Vozim 60, ogranicenje 60, krenes me preticat bujrum oko opet. Ako smo u koloni, a nadje se neki pametnjakovic da pretice istu i uvaljuje se kad koje auto naleti, ja ga bolan pustit necu taman da svi redom izginemo. Tipican primjer jutros na aneksu, kolona kilometarska on u golfcini naso se pametan suprotnom trakom, naleti auto hop meni, neces i bog. Nemas ti meni, a ni bilo ko drugi, davati predavanje o zakonima i moralnim vrijednostima kad je taj isti ugrozio sve navedeno svojim krkanlukom. Na kraju krajeva, sta zakon kaze za preticanje? Dozvoljeno preko pune? Dozvoljeno kolonu? Sta onda pametujes?drugi profil wrote:
On ima pravo da te pretice tamo gdje je dozvoljeno, a ti si duzan da ne ubrzavas i da mu dozvolis da se vrati u traku.
Pusti mi se seljacke price ja imam vozacku duze nego ti godina, ja ovo ja ono, sta si bolan ti? Ja potencijalni ubica, a 90% vas vozi preko ogranicenja, neki i debelo, pod izgovorom ravnica. Nemoj gledat drugome kad si i sam gori.
I to u vezi vozacke - vidim ja da si iskusan vozac - mora da imas bar cca 70 godina zivota... ako ti je vozacka stara 50.
Hajd sad se skuliraj fino i pokusaj razmisliti sta si pisao da radis, a pogotovo ako to stvarnio radis.
Drugo je to kad kolona stoji, a papak se gura. Ne bih ga ni ja pustio.
-
mirzet87sa
#5441 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nista ti procitao nisi, barem za tvoje dobro se nadam da nisi. Ne gine niko zbog mene, nego zbog usijane glave koja pokusava sprovoditi silu. Nikada ja gasa preko ogranicenja dao nisam, niti sam se usudio preticati nekoga preko pune/kolonu. Uvaljivati mi se u koloni jer smo mi svi glupi, a ti pametan, nece niko. Barem mu do sad uspjelo nije, nit ce.drugi profil wrote: Procitao jesam i opet ti kazem, duzan si uciniti sto mozes da do nesrece ne dodje. Bilo da on krsi propise ili ne. Jel treba zbog tebe da neko iz suprotnog pravca strada ni kriv ni duzan? De malo mozak upali. Nije cesta mjesto za obracune. Nisam jednom zbog takvih budala bjezao u jarak jer se dvojica iz suprotnog pravca nadjebaju. I to buraz sa djecom u autu. Niko meni nije stetu namirio niti djecu smirio nego ja. A sto? Radi dvojice majmuna.
I to u vezi vozacke - vidim ja da si iskusan vozac - mora da imas bar cca 70 godina zivota... ako ti je vozacka stara 50.
Hajd sad se skuliraj fino i pokusaj razmisliti sta si pisao da radis, a pogotovo ako to stvarnio radis.
Drugo je to kad kolona stoji, a papak se gura. Ne bih ga ni ja pustio.
- seoBIH
#5442 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Steta je velika za onu djevojku, sestru od Zana, u onom plavom golfu, da se onako ponaša u vožnji. Ono prolaženje kroz crveno i škripa guma su najmanje pozitivan podsjetnik na njenog nesretno nastradalog brata.
-
zdruzdjo
#5443 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa prije ili kasnije je musterija za naljepnicu na autu. Slicnog sadrzaja kao i bratova.seoBIH wrote:Steta je velika za onu djevojku, sestru od Zana, u onom plavom golfu, da se onako ponaša u vožnji. Ono prolaženje kroz crveno i škripa guma su najmanje pozitivan podsjetnik na njenog nesretno nastradalog brata.
- kabal1337
#5444 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
niste vi shvatili sta je mirzet napisao. Zatvaranje je kada u retrovizoru vidis nekod trkaca sto se provlaci izmedu traka.
Ti vozis iza nekog auta koji je u traci pored tebe. Ti se ravnas sa autom sa strane zatvarajuci prostor trkacu koji je iza da se provlaci I glupira tj. ubaci ispred tvog auta.
Nije to naglo ulijetanje u traku. Vec je vise planiranje unaprijed kada se "igra" zatvaranja.
Tu se malo trkaci iznerviraju ali I smire jer ne mogu da divljaju.
Slicnu tehniku policajci u Americi koriste da sigurno zaustave vozilo koje se brzo krece.
Ti vozis iza nekog auta koji je u traci pored tebe. Ti se ravnas sa autom sa strane zatvarajuci prostor trkacu koji je iza da se provlaci I glupira tj. ubaci ispred tvog auta.
Nije to naglo ulijetanje u traku. Vec je vise planiranje unaprijed kada se "igra" zatvaranja.
Slicnu tehniku policajci u Americi koriste da sigurno zaustave vozilo koje se brzo krece.
-
quarterback
#5445 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ne baškabal1337 wrote:niste vi shvatili sta je mirzet napisao. Zatvaranje je kada u retrovizoru vidis nekod trkaca sto se provlaci izmedu traka.
mirzet87sa wrote:Ne mislim bukvalno izgurati nego te kamikaze sto krenu u pohod prestizanja, a auto iz suprotnog smijera naleti.. Krene se uvalit, ma ne dam da si mi otac rodjeni.. Da vidis straha u ocima
laku noć
- Daryl Dixon
#5446 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
dobro i ja nekad zatvorim nekog levata u jednom pravcu sa tri trake da ne divlja vise, ne bas tako cesto ali eto zna se desiti jednom u par mjeseci da se nadje takav hojrat, ono bas kad ga upratim u gradu da divlja i da se oštro ubacuje ja samo malo dodam gas u skladu sa ograničenjem 10km/h manje-vise i zatvorim mu ugao da ne radi makazice - pozelenikabal1337 wrote:niste vi shvatili sta je mirzet napisao. Zatvaranje je kada u retrovizoru vidis nekod trkaca sto se provlaci izmedu traka.
a sto se tiče dvosmjerne tu nek pretiže koga hoce, opet ce me sacekati na prvoj raskrsnici, semaforu, u 80% slucajeva je tako, nista nije postigao
-
mirzet87sa
#5447 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne bas, ne ometam niti usporavam ja ikoga na putu s vise traka. Nek se trka ko hoce, s kim hoce i do kad hoce, meni to ne smeta. Jednostavno, kada sam u koloni, a jesam svakog jutra, pa na retrovizoru primjetim neku usijanu glavu kojoj je mrsko cekat kao sav posten svijet i nadje se pametan pa krene prestizat sviju suprotnom trakom, te na nalet auta krene se uvalit nekome ja jednostavno primaknem auto autu ispred sebe i ne micem, a kad to uradim obicno i ovaj iza mene se uvali meni i tako redom pa nema gdje da skrene, pa se penje na trotoar/livadu/uz bankinu eventualno vraca u rikverc dok ga neko ne pusti, ja necu.. Svakog jutra neki pametnjakovic se nadje na pofalicima od FDS-a spicit ga suprotnim smijerom prema podvoznjaku i uvalit se na semaforu, prestizat kolonu na aneksu, bezbroj lokacija.kabal1337 wrote:niste vi shvatili sta je mirzet napisao. Zatvaranje je kada u retrovizoru vidis nekod trkaca sto se provlaci izmedu traka.
-
zdruzdjo
#5448 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A gdje su ljepotani na drinskoj? Ti su mi najdrazi. Svaki, ali bas svaki put kad sam ponekad ujutro u koloni na drinskoj, nadje se "winner"mirzet87sa wrote: .....Svakog jutra neki pametnjakovic se nadje na pofalicima od FDS-a spicit ga suprotnim smijerom prema podvoznjaku..........
-
Nepass
#5449 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Fino je to kad se sporo vozi, nedam ni ja da mi se uvaljuju.mirzet87sa wrote:Ne razumijem, podmecem? Podmecem se time sto vozim svojom trakom i cekam u koloni ko sve ostale budale? Aha, da sljedeci put se popenem na trotoar, mogu stat 3 auta u 2 trake, svakako nece on dugo ide dalje? To ti radi, ja necu.
Ali kad vozis preko 60 budali kad se pojavi auto on ce refleksno skrenuti u tebe, izgurati tebe sa ceste, gurnuti u jarak i stati na tvoje mjesto.
Toliko sebi stresa napravis ipak je lakse progutati ponos i pustitibudalu, ako se vozi brze.
- relax11
#5450 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Debilizam i renesansa