Prevaranti na PIK-u
-
Heller
#5427 Re: Prevaranti na PIK-u
Jel postoji način da se filtiriraju stanovi? Jebote dok nađeš stan u zgradi nađeš i nađeš i 12 na vrhu Pofalića il na entitetskoj linij, naravno u opisu 5 minuta od centra, jes al ako si Noriaki Kassai pa slletiš.
- _Reds_
#5428 Re: Prevaranti na PIK-u
Postoji li način kakv da se prijave nekoj institaciji ovi koji naruče artikala brzom postom, i ti platis regularno postarinu prilikom slanja, i onda odbiju primanje paketa kad ih kurir zove.
- Warashii
#5429 Re: Prevaranti na PIK-u
Daj Boze da ima, jedino ih prijavis administraciji, al slaba je to utjeha. Desavalo mi se isto_Reds_ wrote:Postoji li način kakv da se prijave nekoj institaciji ovi koji naruče artikala brzom postom, i ti platis regularno postarinu prilikom slanja, i onda odbiju primanje paketa kad ih kurir zove.
- CaneBos
#5430 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma nista ne postoji, osim da sjednes u auto, dodjes mu na kucnu i obijes mu taj paket od glavu!_Reds_ wrote:Postoji li način kakv da se prijave nekoj institaciji ovi koji naruče artikala brzom postom, i ti platis regularno postarinu prilikom slanja, i onda odbiju primanje paketa kad ih kurir zove.
Desava se i to je to..totalni nedostatak svjesti, da nekome uzimas i novac i vrijeme iz neke zajebancije. Hajde, kada mi se jave pa se izvinu jer nisu mogli iz ovog ili onog razloga, ali kad se dzonovski usuti, onda bas popizdim..al i to mi dzaba.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5431 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma i administracija drka kurac iako ih razumijem. Prije su banovali takvu gamad, sada pominju dojmove. Zasticen si samo ako korsitis onu njihovu brzu postu, tada ti onaj drugi mora vratiti novac.Warashii wrote:Daj Boze da ima, jedino ih prijavis administraciji, al slaba je to utjeha. Desavalo mi se isto_Reds_ wrote:Postoji li način kakv da se prijave nekoj institaciji ovi koji naruče artikala brzom postom, i ti platis regularno postarinu prilikom slanja, i onda odbiju primanje paketa kad ih kurir zove.a nakon nekog vremena lik zove opet i hoce isto da mu posaljem.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#5432 Re: Prevaranti na PIK-u
pa nek obriše oglas i neće mu ljudi slati poruke za auto koji prodajeseoBIH wrote:Zato sto zaprimi 100 takvih poruka pa dosadi covjeku.
možda da ih molimo da nam odgovore
ne kontam ovu gamad koja stavi oglas i kad ih ljudi pitaju oko tog artikla mrsko im uspostaviti komunikaciju sa potencijalnim kupcem
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5433 Re: Prevaranti na PIK-u
zamisli takvog nakon 25 poziva
ili 5 ljudi koji dođu vidjeti artikal
smorena faca... ja ja... buraz...
ili 5 ljudi koji dođu vidjeti artikal
smorena faca... ja ja... buraz...
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#5434 Re: Prevaranti na PIK-u
zamisli da postoji povrat kao na zapadu
da se lik vrati nakon sedam dana i kaže neću i moraš mu vratiti pare
da se lik vrati nakon sedam dana i kaže neću i moraš mu vratiti pare
- Laertes
#5435 Re: Prevaranti na PIK-u
Samo da upozorim na prodavca "bhveze" iz tz koji prodaje igre za ps4. Uredno prodaje ps+ na godinu dana i igre na, kako se ispostavilo, sekundarnom profilu, koji ugasi nakon par mjeseci.
- basicm
#5436 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja svaki oglas na kojem u javnim porukama pise da je prodato prijavim administraciji, i nijedan nisu skinuli. Slabo oni ono rade.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
9876543210
#5437 Re: Prevaranti na PIK-u
Molim savjet ...
Poručio sam monitor od tipa koji ima dosta pozitivnih dojmova (doduše na piku nisam vidio nikoga ko ima i jedan negativan dojam).
Pri razgovoru o stanju monitora prodavac tvrdi da je uređaj "bukvalno nov bez ijedne packice". Nisam tražio da spusti cijenu ni za marku niti da snosi troškove dostave. Monitor je isporučen a kod preuzimanja od brze pošte nisam otvarao paket da provjerim stanje. Naknadno ustanovim da ima nekoliko oštećenja na kućištu ( kao da je polomljen prilikom otvaranja) i dodatno ne rade tipke za uključivanje , kontrast ...(niti jedna tipka ne radi)
Zanemario bih činjenicu da je izgreban na 100 mjesta, a opisan je kao bukvalno nov
, Prodavac tvrdi da je uređaj poslao kako je i opisano (ispravan i bez oštećenja, a brza pošta tvrdi da sam trebao pri preuzimanju provjeriti stanje u paketu (bez prava da uključim uređaj i napravim i tu provjeru). U međuvremnu je artikal izbrisan sa pik-a.
Šta mogu uraditi ?
Poručio sam monitor od tipa koji ima dosta pozitivnih dojmova (doduše na piku nisam vidio nikoga ko ima i jedan negativan dojam).
Pri razgovoru o stanju monitora prodavac tvrdi da je uređaj "bukvalno nov bez ijedne packice". Nisam tražio da spusti cijenu ni za marku niti da snosi troškove dostave. Monitor je isporučen a kod preuzimanja od brze pošte nisam otvarao paket da provjerim stanje. Naknadno ustanovim da ima nekoliko oštećenja na kućištu ( kao da je polomljen prilikom otvaranja) i dodatno ne rade tipke za uključivanje , kontrast ...(niti jedna tipka ne radi)
Zanemario bih činjenicu da je izgreban na 100 mjesta, a opisan je kao bukvalno nov
Šta mogu uraditi ?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5438 Re: Prevaranti na PIK-u
Previše off topica na ovoj temi, niko ne piše ono što bi trebao da piše...
Naručio jaranu Nokiu 8800 Carbon Arte od korisnika Zliko15(kako mi odmah nije bilo jasno da će prevariti, zliko-zlikovac-lopov-prevarant, sam nick mu je sve govorio) i pošaljem poruku za zadnju cijenu i da pitam je li ispravan telefon, kaže 100% ispravan. Cijena bila 130KM, spusti na 80KM, kažem ja jaranu sumnjivo mi je to malo što je ovoliko spustio, kaže vidiš da je piše da može jeftinije za cash, naruči mi, i ja mu naručim. Došao telefon, dostavljač Euroexpresa dozvoljava samo ga da onako naokolo pogleda, neda da mu išta više radim ni da ga palim, kaže može da crkne na sljedećem paljenju, i nije dao da da ga upalim prije nego sam platio.
Kada sam ja upalio telefon vidim da ništa nije kao što se čini, flat kabal prekida, sim karticu kad ubacim neće uopšte da je učita, kao da je nisam ni ubacio, a vrhunac je njegovo majstorstvo, on ga otvarao nešta i pravio, i nije ni vratio sve šerafe. Ako se to računa kao 100% ispravan, onda ne znam kako treba da se računa neispravan, možda slupan i u komadima...
Jedna baterija došla ispravna, druga neispravna, i nisu došle slušalice kao što je pisalo u oglasu, ali to dvoje nije ni bitno, da je bilo samo to oprostio bi mu, ali uvaliti pokvaren telefon pod ispravan, to mu neću oprostiti iako ja nisam dao pare za telefon.
Završio je prodaju prije nego je i poslao mobitel iako sam ja poslao zahtjev za kupovinom, tako da nisam mogao ni da mu ostavim taj negativan dojam, ali zato nek bude siguran da ako budem dolazio u Gacko da neću doći sam i da će zažaliti što je ikad ikog prevario.

Naručio jaranu Nokiu 8800 Carbon Arte od korisnika Zliko15(kako mi odmah nije bilo jasno da će prevariti, zliko-zlikovac-lopov-prevarant, sam nick mu je sve govorio) i pošaljem poruku za zadnju cijenu i da pitam je li ispravan telefon, kaže 100% ispravan. Cijena bila 130KM, spusti na 80KM, kažem ja jaranu sumnjivo mi je to malo što je ovoliko spustio, kaže vidiš da je piše da može jeftinije za cash, naruči mi, i ja mu naručim. Došao telefon, dostavljač Euroexpresa dozvoljava samo ga da onako naokolo pogleda, neda da mu išta više radim ni da ga palim, kaže može da crkne na sljedećem paljenju, i nije dao da da ga upalim prije nego sam platio.
Kada sam ja upalio telefon vidim da ništa nije kao što se čini, flat kabal prekida, sim karticu kad ubacim neće uopšte da je učita, kao da je nisam ni ubacio, a vrhunac je njegovo majstorstvo, on ga otvarao nešta i pravio, i nije ni vratio sve šerafe. Ako se to računa kao 100% ispravan, onda ne znam kako treba da se računa neispravan, možda slupan i u komadima...
Jedna baterija došla ispravna, druga neispravna, i nisu došle slušalice kao što je pisalo u oglasu, ali to dvoje nije ni bitno, da je bilo samo to oprostio bi mu, ali uvaliti pokvaren telefon pod ispravan, to mu neću oprostiti iako ja nisam dao pare za telefon.
Završio je prodaju prije nego je i poslao mobitel iako sam ja poslao zahtjev za kupovinom, tako da nisam mogao ni da mu ostavim taj negativan dojam, ali zato nek bude siguran da ako budem dolazio u Gacko da neću doći sam i da će zažaliti što je ikad ikog prevario.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5439 Re: Prevaranti na PIK-u
fakat krs
ko efekti b filma iz 1981
ko efekti b filma iz 1981
- Ljakan
#5440 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovu kantu nebi uzo ni cigo da je naso u smecu.Zajeba vas zliko
-
Kataklinger
#5441 Re: Prevaranti na PIK-u
Vidim na pošiljci označeno otvaranje paketa (uz saglasnost pošiljaoca). Tvoja greška što to nisi iskoristio, iskreno ispao si glup. Pošiljaocu si ostavio sad prostora da se vadi na to da je mobitel poslan u stanju kako je i opisan. Ne podržavam ga sekunde, jer je mobitel očito otvaran i kanturina, prevario te jest ali kulturno. Imao si mogućnost da to spriječiš. Gori su mi oni koji ne daju da se artikal otvori na licu mjesta + slažu. A još gori kupci koji na to sve pristanu. Što se tiče brze pošte, prodavač ako ne ostavi mogućnost da pregledam pošiljku na licu mjesta, tu prestaje svaka dalja nagodba. Brzom poštom uzimam većinom nove stvari, a polovne, pogotovo TEHNIKU, je osjetljivo uzimati vjerujući na riječ i tu treba bit svjestan da se kupoprodaja uzima na dozu rizika. Polovno putem pošte bih kupio od nekog ko je renomiran i dugo se bavi određenim biznisom, jer pretpostavljam da takva osoba ne bi sebi pokvarila ugled na ovaj način. Na primjer, da uzmem polovan radio od Senijada iz Krajine, jer je lik dugo u tom poslu i vidim da mu je pozitivnost na nivou. Ili recimo jedan lik iz Brčkog što dila gume, ja od njega kupio skoro nove 4 ljetne gume, poslao mi brzom poštom o svom trošku i rekao da ih detaljno pregledam na licu mjesta i da ako primijetim bilo kakvo odstupanje od rečenog, da slobodno vratim. Čak mi je rekao da ako ne budem zadovoljan gumama nakon nekoliko dana, da ih spakujem i pošaljem, ponovo o njegovom trošku. Ima ugovor sa Euroexpress-om. Ja ne bih nikad polovan mobitel kupio bez da se nađem s prodavačem u četiri oka. Jbg, koliko su danas prodavači prevaranti i pokvareni, toliko su izgleda i kupci glupi. Puna tema ovakvih slučajeva, i opet se pojedini usuđuju na takve kupoprodaje.
- KB9
#5442 Re: Prevaranti na PIK-u
upravo tako
dok je ovaca bice i vune
dok je ovaca bice i vune
- skafiskafsnjak
#5443 Re: Prevaranti na PIK-u
Sjedi jedan !
- kinzekonze
#5444 Re: Prevaranti na PIK-u
I još plus kinez. Ni jedna Nokia 8800 nema mogućnost memorijske kartice. Arte i safir imaju gigu memoriju, a karbon i gold 4GB.Mehemed wrote:Previše off topica na ovoj temi, niko ne piše ono što bi trebao da piše...
- zli_hordas
#5445 Re: Prevaranti na PIK-u
Vidis da je nepismen gdje ces sa njim poslovati,seljacka posla.
- skafiskafsnjak
#5446 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja lijepo kazem, zelim da se naznaci mogucnost otvaranja, nakon toga da upalim i pregledam tel ... Ako odbije, nemam sta dalje pricati. Inace, rijetko se odlucujem tako kupovati ...ako bas ne mogu nov uzeti, onda bar iz ovih prodavnica polovan...
-
plinas
#5447 Re: Prevaranti na PIK-u
A sto ce ti ova Nokia u danasnje doba?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5448 Re: Prevaranti na PIK-u
Izvini DOKTORE NAUKA, nisam te prepoznao. Ja sam to iskoristio, ali mogao sam pogledati telefon samo onako, nit mi je dostavljač dao da ga upalim, niti išta drugo(kao što sam i napisao u orginalnom postu), kaže može da crkne baš pri tom paljenju(nigdje veze).Kataklinger wrote:Vidim na pošiljci označeno otvaranje paketa (uz saglasnost pošiljaoca). Tvoja greška što to nisi iskoristio, iskreno ispao si glup.
Da ti to ne reče ja nebi ni obratio pažnju na to, al jbg i da sam to znao nije mi dostavljač dozvolio da otvorim zadnji poklopac i da ga palim, tako da nebi pomoglo.kinzekonze wrote: I još plus kinez. Ni jedna Nokia 8800 nema mogućnost memorijske kartice. Arte i safir imaju gigu memoriju, a karbon i gold 4GB.
Htio prijatelj da ga kupi, ja ne kupujem polovne mobitele, kupim nov, koristim ga 3-4 godine i onda opet kupim novi, i tako.plinas wrote:A sto ce ti ova Nokia u danasnje doba?
Kaže jbt ga, nije hiljadu maraka, al opet ja bi volio da spriječim da još nekog ne za**be.
-
Kataklinger
#5449 Re: Prevaranti na PIK-u
Akademiče, ja pod otvaranje pošiljke podrazumijevam detaljan pregled na licu mjesta, trajao on 5 ili 15 minuta. I to naravno zagovaram s prodavačem prije kupovine. Ne može tebi dostavljač zabraniti kad on nema veze s artiklom. Mislim barem meni ne bi mogao zabraniti jer bih mu vratio iste sekunde. Ljuti se ti koliko hoćeš, ali ima i tvoje krivice jer si mu dozvolio da te do kraja zajebe a mogao si to izbjeći.
- Laertes
#5450 Re: Prevaranti na PIK-u
Čovjek je svjestan da se zajebao, i ovdje nas upozorava, vrlo detaljno, na prevaranta na piku. A vi mu solite pamet, trebao vako, trebao nako. Hvala, druže, na upozorenju. I ja sam, kao što gore napisah, ispao budala sa ovim za ps igre. Neću više, ali neka drugi znaju za njega.