mojne tako Tuzla je za zelene kmere uvijek bila bastion komunizmaputokaz1 wrote:SDP Ruralne Tuzel?JoseMujica wrote:iz SDP-a uskoro nastaje još jedna sranka
ujedinjenje ljevice u BiH je veća ubleha i od komunizma
SDP
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#54226 Re: SDP
-
putokaz1
#54228 Re: SDP
Na TK SDP je dobio u 4 veće općine a ima načelnike i u petoj iako je kao stranka pometenmadner wrote:Jeste opcina Tuzla. Nije TK.
- JThomas
#54229 Re: SDP
možda je bila najbolja na konkursu.
- Pauza
#54230 Re: SDP
Žurnal.info piše Avdo Avdić
Jak članak ... eh moji SDPovci http://www.zurnal.info/novost/21939/bud ... ca-i-cevre
SPIDERMAN
Irfan Čengić je ljevičar. Socijaldemokrata. Kafandžija. Sekretar najveće „ljevičarske“ partije u BiH. I Spajdermen. Od njegovog izbornog penjanja po krovovima starogradskih kuća kako bi zakačio morbidnu poruku za današnjeg člana Predsjedništva BiH, samo je gluplje pravdanje u medijima.
„Pisalo je El Fatiha za Šefika. Fatiha je dova, a šefika je na desetine“, objasnio je u studiju N1 Irfan Čengić.
Tokom predizborne kampanje obećao je podnijeti ostavku na mjesto generalnog sekretara SDP-a ukoliko Denis Bećirović ne bude izabran za člana Predsjedništva BiH. Bećirović nije izabran, a Čengić je i danas generalni sekretar SDP-a koji je svojim upravljanjem Stranku odveo u dužničko ropstvo. Preko Fonda za profesonalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i stranačkog kolege Nerina Dizdara, svom bratu Tariku je obezbijedio oko 250 hiljada maraka za privatni biznis. S nešto manjim iznosom, Čengić i Dizdar su „pogurali i firmu“ u kojoj je direktor momak Lane Prlić, još jedne vedete SDP-a BiH.
SUŠI ILI MEZA
Za razliku od Čengića, Damir Mašić nema „moralnih dilema“. Njegova ljevičarska dilema je „suši ili meza“. Svoj novi parlamentarni ljevičarski mandat započeo je povećanjem vlastite plate za 33 KM. Što je ocijenio „mizernim povećanjem“.
Za kavijar socijaldemokratu, sklonom promociji vlastitih skupocjenih zabava, i jeste.
SPIDERMAN
Irfan Čengić je ljevičar. Socijaldemokrata. Kafandžija. Sekretar najveće „ljevičarske“ partije u BiH. I Spajdermen. Od njegovog izbornog penjanja po krovovima starogradskih kuća kako bi zakačio morbidnu poruku za današnjeg člana Predsjedništva BiH, samo je gluplje pravdanje u medijima.
„Pisalo je El Fatiha za Šefika. Fatiha je dova, a šefika je na desetine“, objasnio je u studiju N1 Irfan Čengić.
Tokom predizborne kampanje obećao je podnijeti ostavku na mjesto generalnog sekretara SDP-a ukoliko Denis Bećirović ne bude izabran za člana Predsjedništva BiH. Bećirović nije izabran, a Čengić je i danas generalni sekretar SDP-a koji je svojim upravljanjem Stranku odveo u dužničko ropstvo. Preko Fonda za profesonalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i stranačkog kolege Nerina Dizdara, svom bratu Tariku je obezbijedio oko 250 hiljada maraka za privatni biznis. S nešto manjim iznosom, Čengić i Dizdar su „pogurali i firmu“ u kojoj je direktor momak Lane Prlić, još jedne vedete SDP-a BiH.
SUŠI ILI MEZA
Za razliku od Čengića, Damir Mašić nema „moralnih dilema“. Njegova ljevičarska dilema je „suši ili meza“. Svoj novi parlamentarni ljevičarski mandat započeo je povećanjem vlastite plate za 33 KM. Što je ocijenio „mizernim povećanjem“.
Za kavijar socijaldemokratu, sklonom promociji vlastitih skupocjenih zabava, i jeste.
-
putokaz1
#54231 Re: SDP
Nemoj tako moj Lukavčaninu Avdo,pa zar se ne sjećaš da je Magazinović pojeo glasačku Kutiju
- drug_profi
#54232 Re: SDP
Ma hajte, te izjave i ta glupa obećanja niko ozbiljno nije ni shvatao. Više kao stilska figura. Kao kad ja kažem ako Liverpul ne pobijedi neću više nikad gledati fudbal.
Ali obećati da nećeš sa onima koji su nas doveli do ovde ipak je nešto drugo.
To je nešto što su ljudi uzeli za ozbiljno i od toga nema izvlačenja.
-
starisalko
#54233 Re: SDP
Bilo je obecanja koja i nisu bas kao stilske figure, a koje su ljudi shvatili ozbiljno.drug_profi wrote:Ma hajte, te izjave i ta glupa obećanja niko ozbiljno nije ni shvatao. Više kao stilska figura. Kao kad ja kažem ako Liverpul ne pobijedi neću više nikad gledati fudbal.
- bunk
#54234 Re: SDP
Pa dobro sta se sastanci po hotelima?
Da se nece pravit A- BH blok?

-
starisalko
#54235 Re: SDP
bunk wrote:Pa dobro sta se sastanci po hotelima?
Sta se desava,ako ti nije zahmetli
- kmirsad
#54236 Re: SDP
Počele su neke glasine po Tuzli... moguča koalicija SDP, DF, NS. PDA, SBB...
-
starisalko
#54237 Re: SDP
Odakle NS sa PDA.. moral i principikmirsad wrote:Počele su neke glasine po Tuzli... moguča koalicija SDP, DF, NS. PDA, SBB...
- kmirsad
#54239 Re: SDP
drug_profi wrote:A sto se ti primis odmah.
- kmirsad
#54240 Re: SDP
To sam ih je udrobio u priču... Iskreno , lično ne bih imao ništa protiv te kombinacije...starisalko wrote:Odakle NS sa PDA.. moral i principikmirsad wrote:Počele su neke glasine po Tuzli... moguča koalicija SDP, DF, NS. PDA, SBB...
-
KomunistaTZ
#54242 Re: SDP
Naravno da ti meni ne mozes da objasnis pozitivne stavove koje on zastupa, jer je to gomila populistickih ispraznih tvrdnji pomijesanih sa uvredama. Koje ba pozitivne stavove, on nema stav, on je napabircena gomila youtube salonskih protestnih aktivnosti, ispraznjen od bilo kakvog sadrzaja. Pa njemu je uspjeh sto ja uopste raspravljam o njemu sa sendvicarem. A kamoli da je on neki faktor u partiji, da je razara svojim djelovanjem. Ali opet ponavljam, meni ni iz dzepa, ni u dzep. Mladunci i svi koje su oni postavljali, od Bijedica do Niksica, neka se brinuLeverage wrote:To što ti ne razumiješ njegov politički diskurs mene naravno ne čudi niti me obavezuje da ti pojašnjavam pozitivne stvari u njegovim stavovima.KomunistaTZ wrote: Izvini, koja priča!? On je plitki populista kojeg su mladunci doveli u partiju. Sta sada, trebamo gledati kako on svojim pernarovskim populizmom razara ljevicu u bih? Tacno treba gradski SDP Tuzla da se odvoji i napravi svoju partiju. A vi se bakcite sa likovima koje ste postavili.
Baš me briga šta ćeš ti gledati i kako generalno vidiš stvari kroz svoju iskrivljenu prizmu.
Nikog u SDP-u ja nisam postavio, a bakćat ću se s čim god želim, bez obzira na tvoje ambicije na tu temu.
SDP nije partija lokalne zajednice tako da ni SDP Tuzla neće niti treba praviti posebnu partiju.
Doviđenja i prijatno.
- nemampojma0
#54243 Re: SDP
Razumijem da se ovdje stvari uglavnom posmatraju navijacki, al majku mu ima li igdje ikakva granica ili dodirna tacka svih bosanski orijentisanih partija odnosno nas koji smo glasali za te partije? Je li Izborni zakon ili ulazak u NATO od strateskog interesa svih nas koji smo za ocuvanje BiH?
Ako neko ne vidi ili namjerno zmiri na neke stvari, sto se ostali povode za tim i papagajski ponavljaju neke izmisljene price?
Ovi politicki kepeci iz Sdp, masici, cengici, magazinovici, puni egoizma i samodovoljnosti mogu uticati na misljenje samo onih najzagrizenijih navijaca kojima je uprostavanje politickih odnosa i podijela na crno-bijelo jedini nacin na koji "shvataju" politiku i drzavu.
Oni opasniji po drzavu iz Sbb/Pda i NS mogu kreirati misljenje samo uskog kruga istih takvih.
Ali sta je s ostalim, jel imate snage suocit se sa stvarnoscu i ozbiljnoscu situacije u kojoj smo se nasli, jel mozete izaci iz sablona i razmisliti? Pustite vise stranke, one su samo instrument, vazna je drzava. Vidite da se pravi nova diferencijacija po tome ko je spreman da se suprotstavi realnim opasnostima po drzavu i po tome ko ne vidi ili namjerno podrzava tu opasnost.
Ulazak DF u vlast i pravljenje strateske saradnje sa Sda po pitanju Izbornog zakona i NATO puta je dovoljno samo po sebi, taman da sve ostalo zanemarimo. A itekako ima jos mnogo pitanja i podrucja na kojim se mora imati stabilan plan i realizacija istog.
Jedina normalna ideologija u ovakvim okolnostima je BiH, sve drugo je sporedne naravi.
PS. Morao sam ponoviti i na ovoj temi, jer pravi Sdp je prava bosanska stranka. Ovo sto danas vodi i sto se zove Sdp je sramota i za partiju i za drzavu.
Ako neko ne vidi ili namjerno zmiri na neke stvari, sto se ostali povode za tim i papagajski ponavljaju neke izmisljene price?
Ovi politicki kepeci iz Sdp, masici, cengici, magazinovici, puni egoizma i samodovoljnosti mogu uticati na misljenje samo onih najzagrizenijih navijaca kojima je uprostavanje politickih odnosa i podijela na crno-bijelo jedini nacin na koji "shvataju" politiku i drzavu.
Oni opasniji po drzavu iz Sbb/Pda i NS mogu kreirati misljenje samo uskog kruga istih takvih.
Ali sta je s ostalim, jel imate snage suocit se sa stvarnoscu i ozbiljnoscu situacije u kojoj smo se nasli, jel mozete izaci iz sablona i razmisliti? Pustite vise stranke, one su samo instrument, vazna je drzava. Vidite da se pravi nova diferencijacija po tome ko je spreman da se suprotstavi realnim opasnostima po drzavu i po tome ko ne vidi ili namjerno podrzava tu opasnost.
Ulazak DF u vlast i pravljenje strateske saradnje sa Sda po pitanju Izbornog zakona i NATO puta je dovoljno samo po sebi, taman da sve ostalo zanemarimo. A itekako ima jos mnogo pitanja i podrucja na kojim se mora imati stabilan plan i realizacija istog.
Jedina normalna ideologija u ovakvim okolnostima je BiH, sve drugo je sporedne naravi.
PS. Morao sam ponoviti i na ovoj temi, jer pravi Sdp je prava bosanska stranka. Ovo sto danas vodi i sto se zove Sdp je sramota i za partiju i za drzavu.
- drug_profi
#54244 Re: SDP
Evo posto se ponavljas, da se i ja ponovim ovdje:
Jadan ne bio kad ces shvatiti kako funkcionise zakonodavna vlast?
Nema nikakve veze sa tim sto si nabrojao ko je sve zgrabio fotelju.
Zakoni se donose u parlamentu. Tamo se i popravljaju, koriguju, dopisuju i brisu.
Tamo se odlucuje.
Vlada i ministarstva su samo operativni/izvrsni organ koji provodi volju parlamenta, tj. mogu raditi samo ono sto je parlament odobrio.
Tako da nikakve veze nema ko je zgrabio koje ministarstvo u vladi.
Svaki probosanski, prodrzavni prijedlog ili akt ce uvijek biti podrzan u parlamentu glasovima BH bloka.
Za razliku od SDA koja nece da podrzi probosanskog kandidata za DN jer nije u koaliciji sa njima. Radije ce pogurati SNSD i HDZ prijedloge.
Gdje su domovi naroda postali mjesto gdje su i HDZ i SNSD suvereni kontrolori veta na sve sto ide u korist BH.
I ko je to omogućio?
Pa koliko tupavi vi morate biti da stalno ponavljate jednu te istu glupost da je koalicija sa SDA kljucna za spas drzave?!
Ali hajte shvatite da tu glupost mozete samo djeci i neobrazovanima podmetati.
Uostalom ti si sebe obiljezio samim svojim nickom, a dokazujes se sa svakim svojim postom.
- Better Man
#54245 Re: SDP
Pa imao je Komšić priliku da bude principijelan i da prozove imenom i prezimenom lopove u SDP-u i da javno najavi kandidaturu za prvog čovjeka partije i da je to uradio dobio bi plebiscitarnu podršku, ali nije. Prvo je podvio rep i ušutio se, a onda je napustio stranku i nikad nije prozvao te lopove u SDP-u. Vjerovatno što je i on sličan njima i što je još bitnije,a to je da je nesposoban što je pokazo kao predsjednik DF-a.nemampojma0 wrote:Razumijem da se ovdje stvari uglavnom posmatraju navijacki, al majku mu ima li igdje ikakva granica ili dodirna tacka svih bosanski orijentisanih partija odnosno nas koji smo glasali za te partije? Je li Izborni zakon ili ulazak u NATO od strateskog interesa svih nas koji smo za ocuvanje BiH?
-
Heller
#54246 Re: SDP
Hajmo isključi Slučajnog 
- kmirsad
#54247 Re: SDP
Šta ti predviđaš... šta će se dogoditi danas na GO SDP-a...Heller wrote:Hajmo isključi Slučajnog
-
polacijela
#54248 Re: SDP
kazu Kuko odradio Nikšićakmirsad wrote:To sam ih je udrobio u priču... Iskreno , lično ne bih imao ništa protiv te kombinacije...starisalko wrote:Odakle NS sa PDA.. moral i principikmirsad wrote:Počele su neke glasine po Tuzli... moguča koalicija SDP, DF, NS. PDA, SBB...
@kmirsad znači, sa SDA ne, ali sa kriminalnim i mafijaškim krilom SDA (za koje je Enver Bijedic pudlica) da
pa, ako će ti biznis procvjetati i ako cijelo ovo vrijeme pišeš na ovoj temi na način kako pišeš iz ličnih razloga i šema, so let it be
- kmirsad
#54249 Re: SDP
polacijela wrote: kazu Kuko odradio Nikšića
@kmirsad znači, sa SDA ne, ali sa kriminalnim i mafijaškim krilom SDA (za koje je Enver Bijedic pudlica) da
pa, ako će ti biznis procvjetati i ako cijelo ovo vrijeme pišeš na ovoj temi na način kako pišeš iz ličnih razloga i šema, so let it be
Griješiš u procjeni... mene pare,vlast i pozicije ne interesuju... Volim sve ljude, sem SDA-ovaca i njihovih uvlakača iz svih stranaka...Oni su mi ukrali život. Uzdao sam se u NS, ali ih birači nisu prepoznali u dovoljnoj mmjeri...SDP se prodao, DF se prodao... a ja nemam vremena da čekam sljedeče izbore... i to mi jeko žao...
Pojasni mi molim te, na koji način ja to pišem...
U zadnje vrijeme mi čak mrsko i čitati nebulaze koje se pišu ovdje, pa što ne bih i ja...
- seln
#54250 Re: SDP
@mirso (a i vi ostali), malo vise principijelnosti ne bi skodilo.
Kada SDP ili DF pokazu namjeru ulaska u vlast sa SDA, onda je to izdaja ljevice, drzave, UN karte...
kada NS ode u vlast sa PDA (na kantonalnom nivou), onda je to za spas drzave.
Da vas podsjetim: Dino Kifla je onaj sporogoreci musliman, koji je din i iman otkrio tek kad mu je bog poslao viziju fotelja... i tu principijelnost je nastavio pokazivati i tokom politicke karijere.
Taj junosa je rusio SDP 2014. i to na izrazito krkanski, jalijaski nacin. Taj "partner za spas drzave" je okrenuo curak tek kad se sa svojim haverima iz SDA razisao oko tala.
Let me be very clear: ne zagovaram nikakvu koaliciju gradjanskih stranaka sa nacionalnim strankama ili njihovim derivatima. To sam rekao odmah poslije izbora i od tada sam za neke "gradjanske" forumase postao persona non grata, "zvrljotina u zraku", da parafraziram Dzemu Latica.
Sad citam tvoje postove kako je koalicija sa hrsuzom A pozeljna i nuzna, a sa hrsuzom B izdaja drzave.
Hrsuz je hrsuz. Ako gradjani (a bogami i seljaci) BiH zele gradjansku vlast, onda, neka je izaberu. U suprotnom, neka cekaju nova svitanja.
Kada SDP ili DF pokazu namjeru ulaska u vlast sa SDA, onda je to izdaja ljevice, drzave, UN karte...
kada NS ode u vlast sa PDA (na kantonalnom nivou), onda je to za spas drzave.
Da vas podsjetim: Dino Kifla je onaj sporogoreci musliman, koji je din i iman otkrio tek kad mu je bog poslao viziju fotelja... i tu principijelnost je nastavio pokazivati i tokom politicke karijere.
Taj junosa je rusio SDP 2014. i to na izrazito krkanski, jalijaski nacin. Taj "partner za spas drzave" je okrenuo curak tek kad se sa svojim haverima iz SDA razisao oko tala.
Let me be very clear: ne zagovaram nikakvu koaliciju gradjanskih stranaka sa nacionalnim strankama ili njihovim derivatima. To sam rekao odmah poslije izbora i od tada sam za neke "gradjanske" forumase postao persona non grata, "zvrljotina u zraku", da parafraziram Dzemu Latica.
Sad citam tvoje postove kako je koalicija sa hrsuzom A pozeljna i nuzna, a sa hrsuzom B izdaja drzave.
Hrsuz je hrsuz. Ako gradjani (a bogami i seljaci) BiH zele gradjansku vlast, onda, neka je izaberu. U suprotnom, neka cekaju nova svitanja.