BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
skafiskafsnjak

#54201 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

jarobot wrote:
46 km je ta njegova tarifa + HD paketi su uključeni i pink+ paket otključan
Imam isto mojatv net + dodatni paket 1 samo malo sporiji internet varira oko 40 mb sa upaljenim STB_om :D
Isto zadovoljni korisnik :-D
Image

Veoma zadovoljan korisnik za 52km :mrgreen:
Last edited by skafiskafsnjak on 20/12/2017 14:50, edited 2 times in total.
made_in_sarajevo

#54202 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

jarobot wrote:
made_in_sarajevo wrote:eto vas 2 na nas 20 koji ni 10mbita ne moze imati sa upaljenim STB-ovima :mrgreen:
jesili probao da ti uključe dodatni paket 1 VDSL..
nema tehnicke mogucnosti. stara mi parica, moze maksimalno 20mbita gurati i ne moze vise i sa tim mogu samo imati moja tv full paket sa najmanjom brzinom. u najbolje slucaju kad se gleda TV da mi speed test pokaze oko 9mbita. to nije stalno ali eto, iznenadi me nekad :mrgreen:

zato sam gore u postovima rekao, nek mi Tesla sredi da imam 25+mbita internet sa upaljena 2 STB-a i da dobijem napokon nov telefon koji mi pripada u sklopu paketa,a ne ofucani polovni koji je vec jednom bio na samrti i nikakv problem, ja odma jos 2 godine saram ugovor.
Saka

#54204 Re: BHTelecom All About

Post by Saka »

noviclan wrote:
Cossack wrote:
zrakomlat wrote:https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5f281e1d5ee.html

Nije ovo loše. Uz ugovor 12/24 biraš dupli internet ili 10%/20% manju pretplatu.
odlično :thumbup:
pa ovo i nije tako lose da im jebes majku npr. midi30 - 7km mjesecno *24 smanjis cijenu nekog mobitela za 150 km jbg
Napokon neka akcija koja ima smisla. Dosad je sve bilo smiješno. Sad se već može polako ponovo prešaltati na post-paid.
Maharadza

#54205 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

TESLA_EDISON wrote:
drugi profil wrote:
TESLA_EDISON wrote: Sad da se krene u privatizaciju ne može se sve završiti za 5-6 godina a ti bi ga za 3 prodao? MTEL u Srbiji se deset godina prodavao i niko ga nije htio. Nema od prodaje ništa.
Due diligence se zavrsi za godinu. Samo je pitanje kad ce MMF zavrnuti ruku Vladi.
Postoji opasnost da niko nece htjeti da kupi BHT, to je tacno. Samo to valjda govori najbolje o predmetu prodaje.
Medjutim uvijek je samo pitanje cijene jer svaka roba ima svog kupca.
Kad se ruka dobro zavrne, na sve se uslove pristaje, a glad i imperativ za ostankom na vlasti su veliki!
Ova tema je nastala 2009. i od tada pa do danas svi govore da se prodaje. To je skoro 9 godina šuplje priče. Ništa nema ni narednih 9 godina sigurno ;)

Znam da će zbog toga maharadža skončati na aparatima ali tako je kako je ;)

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mmf-nem ... /171003068

:skoljka:
rizibizi

#54206 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Ne pise nigdje sta uzimaju u akciji :D , ovo sto daju ne da je na kasicicu nego na onu malu za bebe jebo li ih dupli internet i 20% niza pretplata. Prvi operater (a da nije BHT) koji ponudi da mogu na jednu pretplatu kupiti vise od jednog mobitela ja kod njega odoh. Do tad nek jebu i ne vade :run:
jarobot

#54207 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

rizibizi wrote:Ne pise nigdje sta uzimaju u akciji :D , ovo sto daju ne da je na kasicicu nego na onu malu za bebe jebo li ih dupli internet i 20% niza pretplata. Prvi operater (a da nije BHT) koji ponudi da mogu na jednu pretplatu kupiti vise od jednog mobitela ja kod njega odoh. Do tad nek jebu i ne vade :run:
Nek me neko ispravi ako nije tačno ali čini mi se da se u BH telekomu mogu kupiti do 3 uređaja na jednu pretplatu.
Mensčini tebi da Džaba daju ti bi tražio da ti još plate mjesečno... :D
zippoo87

#54208 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

evo super stvar od telekoma,za ultru
sve uduplano za isto para
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5983f794fa1.html
rizibizi

#54209 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

jarobot wrote:
rizibizi wrote:Ne pise nigdje sta uzimaju u akciji :D , ovo sto daju ne da je na kasicicu nego na onu malu za bebe jebo li ih dupli internet i 20% niza pretplata. Prvi operater (a da nije BHT) koji ponudi da mogu na jednu pretplatu kupiti vise od jednog mobitela ja kod njega odoh. Do tad nek jebu i ne vade :run:
Nek me neko ispravi ako nije tačno ali čini mi se da se u BH telekomu mogu kupiti do 3 uređaja na jednu pretplatu.
Mensčini tebi da Džaba daju ti bi tražio da ti još plate mjesečno... :D
Dobro tiscini mogu se kupiti 1 sa popustom jedan bez popusta i neki ultra plus.Od svega sto nude to im je jedini plus u odnosu na konkurenciju.Za dzabe nema ni u stare telekom babe placam ja pomasno svoja dva mobitela koja sam kupio i ne zalim se ali prvi ko se pojavi s boljom ponudom njima je mahanje.Pa nigdje na svijetu nema da uzmes najskuplji paket usluga i placas 50 km mjesecno na 2 godine najskuplji flagship u ponudi.Znaci minimum cca 190-200 km mjesecno za traljavu ponudu i dobar telefon i tako 24 mjeseca.
jarobot

#54210 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

rizibizi@
Nigdje u svijetu nema plata 700 km dvoje djece idu u škilu muž žena imaju auto ,stan, full uslugu nekog operater + svako po smartfon.
Bosna ti je sva zemlja apsurda.
Kažu korpa 800 km a penzija 350 i ...šta dalje :D :D :D
zippoo87

#54211 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

jarobot wrote:rizibizi@
Nigdje u svijetu nema plata 700 km dvoje djece idu u škilu muž žena imaju auto ,stan, full uslugu nekog operater + svako po smartfon.
Bosna ti je sva zemlja apsurda.
Kažu korpa 800 km a penzija 350 i ...šta dalje :D :D :D
nema ni kod nas druze...jer sve to sto si ti nabrojao niko nije mogao obezbjediti tim parama...kod nas se mnogo toga naslijedi i onda se od te neke dvije plate i moze nekako krpiti porodicno,uz jedno auto...rijetkost je da imaju dva,mada nije ni da nema
i ja sve sto imam sam naslijedio...jako je tesko i prezivjeti od plate a kamoli nesto izgraditi
Ali_G

#54212 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Kod mene MojaTV cini mi se net, 36KM mjesecno. Evo pustio na tv neki uhd video preko youtube, download 25, upload 40. Optika u pitanju.
Vidal89

#54213 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

Ja cu uraditi sljedece, produziti na 2 god jos i trazit umanjenje paketa s 15 na 12KM i bice onda 14KM s pdv i onda uzeti moj m surf 1GB za 5KM s pdv tako da cu imati 1,5GB za 19KM :D
jarobot

#54214 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Vidal89 wrote:Ja cu uraditi sljedece, produziti na 2 god jos i trazit umanjenje paketa s 15 na 12KM i bice onda 14KM s pdv i onda uzeti moj m surf 1GB za 5KM s pdv tako da cu imati 1,5GB za 19KM :D
Odlično.
Ali pazi sad kad se probude dežurni pljuvači BHtelekoma potudiće se da te ubjede da to nevalja ,da ti ne vidiš dobro svojim očima ,da si u najmanju ruku lud ,BHtelekom uhljebi....itd :D :D :D :D
jarobot

#54215 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

drugi profil wrote:Meni ovo najsmješnije kad mi počnu svoje speed testove izbacivati.
Halo ba? Koji procenat korisnika ima TM za nešto veće od netflat10 i to bez MTV?
Pa ni taj netflat10 ne radi brze od 8 - 8,5 uz mizeriju od uploada.
Dok sam bio korisnik trazio paket 20 i čekao 2 mjeseca da dobijem odgovor da nemam TM. 10 minuta pjehe od telekom centra na Malti? Stambena zgrada sa stotinu stanova. Pa ko ih i gdje ima?
Da ne kazem da svako vece imam upload u desetinama a nekad i stotinama megabajta završenog posla koji se dize na sluzbeni server. I sad zamisli kad dizes 100 megabajta brzinom koja je deklarisana kao 1 mbps, a realno ne znam da je ikad bila veća od 0,45 -0,5.
A onda ti jos pukne veza. I taj prekid konekcije ne bih ni primjetio da nema tog uploada. Ti su se prekidi desavali desetak puta dnevno. Gotovo svake sedmice zvao 1444. Skoro svaki vikend imao duze prekide, itd.
Prevrsila dara mjeru, nakon vise od decenije, odustao sam. I super mi je kad mi zadovoljni korisnici počnu kačiti svoje speedtestove. Valjda da me ubjeda da haluciniram ili lažem, šta li...
Mogao bih i ja pokačiti desetine sasvim suprotnih rezultata na istom provajderu.
Zar ti nisi presmiješan kad kao korisnik drugog provajdera dolaziš trolati na temu provajdera kog ne koristiš i još ti nešto krivo kad netko kaže da je zadovoljan zakači dobar spid test itd
Čuj bogati uvrijedio se zato što je neko zadovoljan sa uslugom BH telekoma neko ko ne koristi BH telekom. :skoljka:
Ovo o pucanje veze ADSL_a na BH telekomu je u najmanju ruku pretjerivanje da ne kažem laganje. Ja koliko koristim BHtelekom internet sad moja TV nesjećam se da li mi je u 10_tak godina pukla veza svega par puta a u ovoj godini gotovo ni jednom.

Ma hajte molim vas.... :D :D :D
drug_profi

#54216 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

jarobot wrote:
drugi profil wrote:Meni ovo najsmješnije kad mi počnu svoje speed testove izbacivati.
Halo ba? Koji procenat korisnika ima TM za nešto veće od netflat10 i to bez MTV?
Pa ni taj netflat10 ne radi brze od 8 - 8,5 uz mizeriju od uploada.
Dok sam bio korisnik trazio paket 20 i čekao 2 mjeseca da dobijem odgovor da nemam TM. 10 minuta pjehe od telekom centra na Malti? Stambena zgrada sa stotinu stanova. Pa ko ih i gdje ima?
Da ne kazem da svako vece imam upload u desetinama a nekad i stotinama megabajta završenog posla koji se dize na sluzbeni server. I sad zamisli kad dizes 100 megabajta brzinom koja je deklarisana kao 1 mbps, a realno ne znam da je ikad bila veća od 0,45 -0,5.
A onda ti jos pukne veza. I taj prekid konekcije ne bih ni primjetio da nema tog uploada. Ti su se prekidi desavali desetak puta dnevno. Gotovo svake sedmice zvao 1444. Skoro svaki vikend imao duze prekide, itd.
Prevrsila dara mjeru, nakon vise od decenije, odustao sam. I super mi je kad mi zadovoljni korisnici počnu kačiti svoje speedtestove. Valjda da me ubjeda da haluciniram ili lažem, šta li...
Mogao bih i ja pokačiti desetine sasvim suprotnih rezultata na istom provajderu.
Zar ti nisi presmiješan kad kao korisnik drugog provajdera dolaziš trolati na temu provajdera kog ne koristiš i još ti nešto krivo kad netko kaže da je zadovoljan zakači dobar spid test itd
Čuj bogati uvrijedio se zato što je neko zadovoljan sa uslugom BH telekoma neko ko ne koristi BH telekom. :skoljka:

Ma hajte molim vas.... :D :D :D
Ja sam i dalje korisnik bhmobile, tako da ima razloga zasto sam na temi. Pri tom ne hvalim konkurenciju, samo kritikujem ono sto jeste za kritiku kod provajdera iz naslova teme.I govorim samo cinjenice pri tom, dok ti pokusavas da uzorak od 2% predstavis kao standardnu uslugu.
Ali ti to ne mozes shvatiti, ofkors.
drug_profi

#54217 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Vidim da si dopisivao tekst.
Da, pucala je veza konstantno, i kad se nazove 1444 u roku od dva tri sata to prestane.
I tako svake sedmice. Mijenjao rutere, kupovao svoje, nista. Jbg. vidim nerviram se zbog vlastite ljenosti da nesto poduzmem.
Nazovem jedne zakazem, zatim nazovem druge, otkazem i eto.
Ne bih nikad ni pomenuo taj usrani ADSL bhtelekoma da nema trolova kao sto si ti i slicni koji zaebaju narod sa speedtestovima koje moze samo mali broj korisnika ovog provajdera imati.
I pri tom se prave da im to nije poznato.
Ono kontas li ti da ljudi znaju odlicno sta je i kako je i to nece promijeniti screenshot tvog speedtesta?
jarobot

#54218 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

drugi profil wrote:Vidim da si dopisivao tekst.
Da, pucala je veza konstantno, i kad se nazove 1444 u roku od dva tri sata to prestane.
I tako svake sedmice. Mijenjao rutere, kupovao svoje, nista. Jbg. vidim nerviram se zbog vlastite ljenosti da nesto poduzmem.
Ne bih nikad ni pomenuo taj usrani ADSL bhtelekoma da nema trolova kao sto si ti i slicni koji zaebaju narod sa speedtestovima koje moze samo mali broj korisnika ovog provajdera imati.
Ono kontas li ti da ljudi znaju odlicno sta je i kako je i to nece promijeniti screenshot tvog speedtesta?
Ono jebote ne smiješ na temi BHtelekom od raznoraznih trolova napisati da si zadovoljan uslugom-smiješno.. :D
Eto samo na BH telekomu puca veza i zastajkuje kod nekih korisnika usluge ( kažeš meni nešto a na osnovu svog primjera generaliziraš kako nešto ne valja ,a ja navodno po tebi generaliziram da valja kod mene lično ), drugi su avaj bajni i kod svih radi 100%.
Kad bi postavili neku statistiku vidjelo bi se ko ima najviše smetnji od provajdera...
Znam u mom mjestu da od oko 700 korisnika Telemah svakodnevno imaju do 50 intervencija na terenu i kaže monter da se ljudi žale i čak gube korisnike ne dobijaju nove...toliko o drugima
Ko ti je trol bolan imam VDSL internet oko 40/2,5 MB/s a skoro sam 800 metara od zadnjeg čvorišta.
I to nije trolanje to je istina :D
drug_profi

#54219 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

jarobot wrote:
drugi profil wrote:Vidim da si dopisivao tekst.
Ono jebote ne smiješ na temi BHtelekom od raznoraznih trolova napisati da si zadovoljan uslugom-smiješno.. :D
Eto samo na BH telekomu puca veza i zastajkuje kod nekih korisnika usluge ( kažeš meni nešto a na osnovu svog primjera generaliziraš kako nešto ne valja ,a ja navodno po tebi generaliziram da valja kod mene lično ), drugi su avaj bajni i kod svih radi 100%.
Kad bi postavili neku statistiku vidjelo bi se ko ima najviše smetnji od provajdera...
Znam u mom mjestu da od oko 700 korisnika Telemah svakodnevno imaju do 50 intervencija na terenu i kaže monter da se ljudi žale i čak gube korisnike ne dobijaju nove...toliko o drugima
Ko ti je trol bolan imam VDSL internet oko 40/2,5 MB/s a skoro sam 800 metara od zadnjeg čvorišta.
I to nije trolanje to je istina :D
Lijepo, drago mi je zbog tebe. A zašto ja nisam mogao dobiti istu uslugu? Zašto sam ja morao skoro svaki vikend da se nerviram što mi puca net?
Taj odgovor ja nisam nikad dobio.
Sad imam drugog provajdera, nisam nešto prezadovoljan, ali jesam zadovoljan. Bilo je par puta nekih prekida i zato ne mogu reci da je savršeno, međutim mnogo je bolje nego BHT.
Nisam rekao koji je to jer nije red na ovoj temi reklamirati druge.
Dalje da te pitam, šta ti misliš koliko procentualno stanovnika eto samo Sarajeva, urbanog dijela, od Dobrinje do Čaršije, može imati uslugu ADSL 20 ili 50, i za koje to pare?
Cossack

#54220 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

jarobot wrote:
Vidal89 wrote:Ja cu uraditi sljedece, produziti na 2 god jos i trazit umanjenje paketa s 15 na 12KM i bice onda 14KM s pdv i onda uzeti moj m surf 1GB za 5KM s pdv tako da cu imati 1,5GB za 19KM :D
Odlično.
Ali pazi sad kad se probude dežurni pljuvači BHtelekoma potudiće se da te ubjede da to nevalja ,da ti ne vidiš dobro svojim očima ,da si u najmanju ruku lud ,BHtelekom uhljebi....itd :D :D :D :D
MojMini 15 za čitavih 14 KM sa PDV-om... Ne valja to ništa! 8-) :mrgreen:
made_in_sarajevo

#54221 Re: BHTelecom All About

Znaci sjetili se uraditi nesto dobro,a posao im je da stalno daju nesto korisnicima, neke sitnice da bi oni zaradjivali i sad treba sve sto ne valja zanemariti, mi pljuvaci, sram nas bilo sto hocemo normalne brzine interneta...
Cossack

#54222 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

made_in_sarajevo wrote:Znaci sjetili se uraditi nesto dobro,a posao im je da stalno daju nesto korisnicima, neke sitnice da bi oni zaradjivali i sad treba sve sto ne valja zanemariti, mi pljuvaci, sram nas bilo sto hocemo normalne brzine interneta...
Upravo suprotno, ne treba sve što valja zanemariti.
made_in_sarajevo

#54223 Re: BHTelecom All About

Cossack wrote:
made_in_sarajevo wrote:Znaci sjetili se uraditi nesto dobro,a posao im je da stalno daju nesto korisnicima, neke sitnice da bi oni zaradjivali i sad treba sve sto ne valja zanemariti, mi pljuvaci, sram nas bilo sto hocemo normalne brzine interneta...
Upravo suprotno, ne treba sve što valja zanemariti.
pa sta raja najvise pljuje na forumu nego internet i tv kanale. svi su rekli da je mobilna uredu i bez popusta, mada kad se uzme regija i nije uredu ali eto. ne racunam onog sto po vazdan crta tabele u excelu za pljuvanje.

dakle najveci problem kod korisnika je jedan dio telekoma,a to je moja tv. drugi dio 50:50 je 1444,a ovih 50:50 je ko se javi na telefon. to je sve sto korisnike dira i s cim korisnici imaju dodira.

ono sto valja korisnici sute i koriste, evo trazi postove kad je neka akcija, promjena oko mobilne 98% ljudi podrzi to. sta je za moja tv nego konstantno pljuvanje,a telekom nam odgovori tako sto ubaci jos jednu kameru sa ulice kod dva goluba.
drug_profi

#54224 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Mobilna mreža je ok. Ako ikad uleti 4G bice izvrsno. Mislim ima tu mjesta za unapređenja, ali ok je ako se gleda u okviru BiH. Evo nedavno sam išao do Makedonije. Super je ovaj ugovor o niskim cijenama rominga, Srbija, Crna Gora, Makedonija. 14 feninga poruka, 44 feninga minut razgovora, sve sa pdv-om. Izvrsna stvar i svaka cast onome ko je to ispregovarao.
REDDEVILS

#54225 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Danas sam otisao u poslovnicu BH Telecoma i iskoristio sam bunus plus bodove za umanjenj mjesecnog racuna u iznosu od 10 KM tj. 334 od 593.9 i ostalo mi je jos 259.9 bodova.
E sad me zanima dali ja ostatak tih bodova mogu da iskoristim za dokup Instant internet 1 GB a da mi tek od januara aktiviraju ovaj internet paket koji iznosi 200 Bonus plus bodova.
Locked