SDP
- tranquil
#54176 Re: SDP
Drago mi je da su Jasmin i gradski SDP (barem dio), uprkos svojim manama, protiv ove sramote, i da se ne izjednačuje Tuzla i tuzlanski SDP sa ovim izdajničkim prijedlogom.
-
KomunistaTZ
#54177 Re: SDP
Kako Bjedic i D. niksic razvaljuju partiju, to je za plakati 
- Kikibombona
#54178 Re: SDP
Ako SDP ne izbaci SDA spavace iz stranke, ponovo ce na desetogodisnje hladjenjedoktor78 wrote:Potpisnikad_vise wrote:Mi koji zivimo na TK,znamo da ti ljudi u sustini nisu nikakva promjena i da sami dodju na vlast.Mnogo je smeca po SDP-u sirom kantona i oni se s SDA ne razlikuju uopste po kriminalu,razlika je samo u toj lafo "ideologiji" ako je uopste ima.Dovoljno je pogledati Bijedica na celu tog SDP-a i covjeku je sve jasno.Da ne govorimo o zadnjim dogadanjima gdje grebu i rukama i nogama da idu u koaliciju s SDA.Njima jednostavno trebaju fotelje,i SDP i da dodje na vlast u TK,oni su u TK isti kao i SDA,nista bolji.
http://gosdptuzla.ba/saopstenje-za-javn ... SBP45ghvaE
- Roccohljup
#54179 Re: SDP
Džaba se vi u "provinciji" sekirate....bit će kako vam Sarajlije odluče
Hebo cirkus kolorado....

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#54180 Re: SDP
Jasko zapeo Ne ko Tito Staljinu 
- tranquil
#54181 Re: SDP
I treba zapeti, ovo je možda zadnja šansa da se spasi SDP kao najjača opoziciona stranka, i Tuzla kao najjače SDP-ovo uporište. I bolje da se sve riješi što prije, i bilo kako. Pa makar po cijenu raspada stranke na crveni SDA i pravu opoziciju, koliko god minorna bila, i to je bolje nego ova iluzija opozicije i lagano truljenje.
Kako ljudi razvaljuju stranku iznutra ovo fakat nije normalno. Formulacija "SDA spavači" je u potpunosti tačna.
Kako ljudi razvaljuju stranku iznutra ovo fakat nije normalno. Formulacija "SDA spavači" je u potpunosti tačna.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#54182 Re: SDP
treba, slazem setranquil wrote:I treba zapeti, ovo je možda zadnja šansa da se spasi SDP kao najjača opoziciona stranka, i Tuzla kao najjače SDP-ovo uporište. I bolje da se sve riješi što prije, i bilo kako. Pa makar po cijenu raspada stranke na crveni SDA i pravu opoziciju, koliko god minorna bila, i to je bolje nego ova iluzija opozicije i lagano truljenje.
-
hizo ramidovic
#54183 Re: SDP
ja sam davno napiso da je povratak lagundzije za ezdepe jedina samsa da prezivi i da jope budne vlast.
ovo sad sto vlada u toj partiji je obicna prdimahovina.
cvrsta zeljezna ruka jedini je spas za njih
vrijeme ce pokazat...
ovo sad sto vlada u toj partiji je obicna prdimahovina.
cvrsta zeljezna ruka jedini je spas za njih
vrijeme ce pokazat...
- ultima_palabra
#54184 Re: SDP
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/107 ... dp_om.html
Zna Senad jos dobro srociti...
Zna Senad jos dobro srociti...
- klixoris
#54185 Re: SDP
Aj Si Kju (ICQ)sumirprimus wrote:il onog drugog kju kako se zvalo
- drug_profi
#54186 Re: SDP
Ja od juce pokusavam da se sjetim. E hvala ti sto me rijesi belaja.klixoris wrote:Aj Si Kju (ICQ)sumirprimus wrote:il onog drugog kju kako se zvalo
- addem
#54187 Re: SDP
Davno sam napisao SDP je gubitnik pa sta god da odluce. Toliko su razvukli donosenje odluka pokazali svu svoju podjeljenost sto oni pravdaju slobodom misljenja.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#54188 Re: SDP
za sdp bi najbolje bilo da se otarase i bijedica i damira niksica.
bilo koji od te dvojice da ostane u partiji, samo ce donositi probleme, a niti jedan nije vrijedan partije.
damir je u posljednje vrijeme opasno skrenuo sa kursa. puno se uzdigao i misli da je on donio nesto sdpu. ubode on par puta u srz, ali previse izdize sebe i pokazuje se bitnim i principijelnim, a zaboravlja da je prije par mjeseci digao paniku oko izbora ministara u ks, pa onda savio kičmu i usutio se.
neka osnuje svoju partiju, pa da svi vidimo tu njegovu moc. lako je tudjim gloginje mlatiti.
bilo koji od te dvojice da ostane u partiji, samo ce donositi probleme, a niti jedan nije vrijedan partije.
damir je u posljednje vrijeme opasno skrenuo sa kursa. puno se uzdigao i misli da je on donio nesto sdpu. ubode on par puta u srz, ali previse izdize sebe i pokazuje se bitnim i principijelnim, a zaboravlja da je prije par mjeseci digao paniku oko izbora ministara u ks, pa onda savio kičmu i usutio se.
neka osnuje svoju partiju, pa da svi vidimo tu njegovu moc. lako je tudjim gloginje mlatiti.
- Leverage
#54189 Re: SDP
Nije bitan Damir Nikšić per se nego ono što on govori.malakh wrote:za sdp bi najbolje bilo da se otarase i bijedica i damira niksica.
Potpuno je nebitno da li će on biti član ili ne, nego da li će SDP raditi (u najvećem dijelu) na način kako to on zagovara. Da li će doprijeti ta priča do većine članstva i vodećih ljudi u SDP-u.
-
KomunistaTZ
#54190 Re: SDP
Izvini, koja priča!? On je plitki populista kojeg su mladunci doveli u partiju. Sta sada, trebamo gledati kako on svojim pernarovskim populizmom razara ljevicu u bih? Tacno treba gradski SDP Tuzla da se odvoji i napravi svoju partiju. A vi se bakcite sa likovima koje ste postavili.Leverage wrote:Nije bitan Damir Nikšić per se nego ono što on govori.malakh wrote:za sdp bi najbolje bilo da se otarase i bijedica i damira niksica.
Potpuno je nebitno da li će on biti član ili ne, nego da li će SDP raditi (u najvećem dijelu) na način kako to on zagovara. Da li će doprijeti ta priča do većine članstva i vodećih ljudi u SDP-u.
-
putokaz1
#54191 Re: SDP
dAMIRA Nikšića smo vidjeli bez Partije
Gneral JNA načelnik Centra
Gneral JNA načelnik Centra
- Leverage
#54192 Re: SDP
To što ti ne razumiješ njegov politički diskurs mene naravno ne čudi niti me obavezuje da ti pojašnjavam pozitivne stvari u njegovim stavovima.KomunistaTZ wrote: Izvini, koja priča!? On je plitki populista kojeg su mladunci doveli u partiju. Sta sada, trebamo gledati kako on svojim pernarovskim populizmom razara ljevicu u bih? Tacno treba gradski SDP Tuzla da se odvoji i napravi svoju partiju. A vi se bakcite sa likovima koje ste postavili.
Baš me briga šta ćeš ti gledati i kako generalno vidiš stvari kroz svoju iskrivljenu prizmu.
Nikog u SDP-u ja nisam postavio, a bakćat ću se s čim god želim, bez obzira na tvoje ambicije na tu temu.
SDP nije partija lokalne zajednice tako da ni SDP Tuzla neće niti treba praviti posebnu partiju.
Doviđenja i prijatno.
- kmirsad
#54193 Re: SDP
SituAcija u SDP , a je kristalno jasno.
Imamo dvije suprostavljene struje.
Jednu, KO SDP TK, predvodi Enver Bijedić sa svojim istomišljenicima koji žarko šele iskorististiti rezultate SDP-a da uđe u vlast sa SDA, i time pokupi par funkcija, i poreda svoje poslušnike na poluge vlasti, dočepa se love, moči, zaštite od tužilaštva i suda... i sve novčane tokove stavi pod svoju kontrolu, Posebno želi da bude dio priče kada se budu krčmile pare od Bloka 7.
Ta struja u vrhu stranke ima podršku od starih prdonja, Lagumđije, Lazoviča, Komšića...kojima je cilj da zadnje godine života dočekaju kao vlast i mlatnu još para...
Drugu predvodi GrO SDP Tuzla na čelu sa Slađanom Iličem i Jasminom Imamovićem, koji je SDP- u TK donio ovaj rezultat... rezultat koji prva struja želi upregnuti u svoje gore pomenute interese.
Ta struja iza koje stoji 90 % ukupnog članstava SDP TK, ne želi ni pod razno u vlast sa SDA.
Damir Nikšič je u ovoj priči nebitan, hoče li biti iskuljčem iz partije, neče li biti to služi samo za zamajavanje i okretanje pažnje javnosti sa onoga bitnog.
Za SDP BiH, pa samim tim i BH Blok... jedino pravo pitanje... je Bijedić i njegovi u vrhu SDP.
Ovdje se radi o borbi dobra i zla.
Čudi me i razočarava nepromišljeno ponašanje NS u ovakvoj situaciji.
Koliko vidim ima popriličan broj osoba iz Reg.Odbora NS TK i GrO NS Tuzla... koji hinjski, fol neutralno... ko ne bi oni da se mješaju u unutarnje stvari SDP-a, bježe od izgovaranja Enkog imena, kao Đavo od krsta, a u stvari tako podržavaju Bijedića i SDA, laju na Jasmina gdje god stignu... videći svoj sitni šičar i priliku da preko Enke dobiju kakav dobro plačeni posao u Bloku 7, zaposle preko Enke koga svoga na buđet... i priliku da iskažu svoju ličnu netrpeljivost prema Imamoviću i zadovoljavanje potrebe za osvetom, za neke aferime od ranije, opravdane ili neopravdane, potpuno je svejedno.
To nije interes NS-a, ali se pokušava tako predstaviti... kao fol, predizborna za lokalne.
Onih pojedinaca koji duboko u sebi, sanjaju da budu Halid, mjesto Halida.
Glupo je obarati Jasmina. Nisam siguran, ali koliko ja znam, Imamoviću je ovo posljednji mandat na mjestu gradonačelnika... pa je pucanje na njega pogrešno, uzaludno trošenje municije, ispucavanje dragocjene municije u zrak...
Cilj moraju biti nacionalno kriminalne stranke i prije svega, njihovo istiskivanje iz G. i O. Viječa TK... tek eventualno... načelnička i gradonačelničko mjesto...ukoliko se imaju prave osobe za tae poslove.
Ne vidi se od šume drvo.
Imamo dvije suprostavljene struje.
Jednu, KO SDP TK, predvodi Enver Bijedić sa svojim istomišljenicima koji žarko šele iskorististiti rezultate SDP-a da uđe u vlast sa SDA, i time pokupi par funkcija, i poreda svoje poslušnike na poluge vlasti, dočepa se love, moči, zaštite od tužilaštva i suda... i sve novčane tokove stavi pod svoju kontrolu, Posebno želi da bude dio priče kada se budu krčmile pare od Bloka 7.
Ta struja u vrhu stranke ima podršku od starih prdonja, Lagumđije, Lazoviča, Komšića...kojima je cilj da zadnje godine života dočekaju kao vlast i mlatnu još para...
Drugu predvodi GrO SDP Tuzla na čelu sa Slađanom Iličem i Jasminom Imamovićem, koji je SDP- u TK donio ovaj rezultat... rezultat koji prva struja želi upregnuti u svoje gore pomenute interese.
Ta struja iza koje stoji 90 % ukupnog članstava SDP TK, ne želi ni pod razno u vlast sa SDA.
Damir Nikšič je u ovoj priči nebitan, hoče li biti iskuljčem iz partije, neče li biti to služi samo za zamajavanje i okretanje pažnje javnosti sa onoga bitnog.
Za SDP BiH, pa samim tim i BH Blok... jedino pravo pitanje... je Bijedić i njegovi u vrhu SDP.
Ovdje se radi o borbi dobra i zla.
Koliko vidim ima popriličan broj osoba iz Reg.Odbora NS TK i GrO NS Tuzla... koji hinjski, fol neutralno... ko ne bi oni da se mješaju u unutarnje stvari SDP-a, bježe od izgovaranja Enkog imena, kao Đavo od krsta, a u stvari tako podržavaju Bijedića i SDA, laju na Jasmina gdje god stignu... videći svoj sitni šičar i priliku da preko Enke dobiju kakav dobro plačeni posao u Bloku 7, zaposle preko Enke koga svoga na buđet... i priliku da iskažu svoju ličnu netrpeljivost prema Imamoviću i zadovoljavanje potrebe za osvetom, za neke aferime od ranije, opravdane ili neopravdane, potpuno je svejedno.
To nije interes NS-a, ali se pokušava tako predstaviti... kao fol, predizborna za lokalne.
Glupo je obarati Jasmina. Nisam siguran, ali koliko ja znam, Imamoviću je ovo posljednji mandat na mjestu gradonačelnika... pa je pucanje na njega pogrešno, uzaludno trošenje municije, ispucavanje dragocjene municije u zrak...
Cilj moraju biti nacionalno kriminalne stranke i prije svega, njihovo istiskivanje iz G. i O. Viječa TK... tek eventualno... načelnička i gradonačelničko mjesto...ukoliko se imaju prave osobe za tae poslove.
Ne vidi se od šume drvo.
- drug_profi
#54194 Re: SDP
Po meni vrlo koristan nusprodukt ove situacije i ovog pehlivanjenja je to sto svaka zvijer ostavlja trag.
Evo kako kmirso kaze i u NS ima pojedinaca koji bi rado da se uhvate sise bez obzira na birace, principe, obecanja.
Dakle izvrsna prilika da se i SDP i NS ociste od losih kadrova, od uljeza koji su tu samo radi svog interesa.
(znamo da su politicari prije svega u politici radi svog interesa, pa tek onda naseg, ali treba detektovati one koji nemaju namjeru da stite nase uopste - a ovo je izvrsna prilika)
Evo kako kmirso kaze i u NS ima pojedinaca koji bi rado da se uhvate sise bez obzira na birace, principe, obecanja.
Dakle izvrsna prilika da se i SDP i NS ociste od losih kadrova, od uljeza koji su tu samo radi svog interesa.
(znamo da su politicari prije svega u politici radi svog interesa, pa tek onda naseg, ali treba detektovati one koji nemaju namjeru da stite nase uopste - a ovo je izvrsna prilika)
-
starisalko
#54195 Re: SDP
Ko bi onda ostaodrug_profi wrote:Po meni vrlo koristan nusprodukt ove situacije i ovog pehlivanjenja je to sto svaka zvijer ostavlja trag.
- drug_profi
#54196 Re: SDP
Kontam da li da ti odgovorim jer je tvoje pitanje bez ikakvog smisla i postavljeno samo kao trolanje.starisalko wrote:Ko bi onda ostaodrug_profi wrote:Po meni vrlo koristan nusprodukt ove situacije i ovog pehlivanjenja je to sto svaka zvijer ostavlja trag.
Pogledaj recenicu u kurzivu pa ako ti nije jasno i dalje, onda vidi ko bi ostao u onim strankama koje ti podrzavas.
Ovdje je sasvim jasno da u SDP i NS postoji dovoljan broj ljudi koji su sad odlucili da nece izdati posljednju nadu koju građani ovdje imaju da se nesto moze promijeniti, samo radi svog interesa.
-
džakailibu
#54197 Re: SDP
Ne vidi se od šume drvo.[/quote]
Mislim da ovdje nisi u pravu. ovo nemjesanje je potpuno normalno i mislim da se ne moze povezati sa nekim idejama izvan zvanicne politike NS.
Prvo nemjesanje je normalno jer se radi o drugoj stranci. A drugo NS je poprilicno na udaru od trenutka kada je sama izasla sa stavom da se nece ici u koaliciju sa SDA. potpuno podrzavam i stav i brzinu ali su se nasli u poziciji da ih napadaju sa svih strana. Nije NS toliko jak ni politicki ni medijski da moze iz te situacije izaci neokrznjen. Pa dodjemo do situacije kako kao NS diktira sdp-u i slicno. Mislim da samo zele izbjeci slicnu situaciju. Oko lajanja na Imamovica ne znam nista pa daj malo konrektno ko to laje i ko je protiv imamovica iz NS-a u ovom trenutku.
Ne vidi se od šume drvo.[/quote]
Mislim da ovdje nisi u pravu. ovo nemjesanje je potpuno normalno i mislim da se ne moze povezati sa nekim idejama izvan zvanicne politike NS.
Prvo nemjesanje je normalno jer se radi o drugoj stranci. A drugo NS je poprilicno na udaru od trenutka kada je sama izasla sa stavom da se nece ici u koaliciju sa SDA. potpuno podrzavam i stav i brzinu ali su se nasli u poziciji da ih napadaju sa svih strana. Nije NS toliko jak ni politicki ni medijski da moze iz te situacije izaci neokrznjen. Pa dodjemo do situacije kako kao NS diktira sdp-u i slicno. Mislim da samo zele izbjeci slicnu situaciju. Oko lajanja na Imamovica ne znam nista pa daj malo konrektno ko to laje i ko je protiv imamovica iz NS-a u ovom trenutku.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#54198 Re: SDP
dobro. što je novo damir rekao ono što mi već ne znamo. kao da mi nismo znali da je najveći problem sdpa lagumdžija i sujeta koja vlada među glavešinama. kao da mi nismo znali da je bijedić kriminalac i da je bruka i sramota za sdp.Leverage wrote: Nije bitan Damir Nikšić per se nego ono što on govori.
jedino što nismo znali da je damir nikšić toliko pomogao sdpu. čovječe kada ga slušam, reklo bi se da je on taj koji je izvukao sdp u kantonu sarajevo i u državi i da im je on donio 60% glasova. priča "nabacio sam vam freelancere", "nabacio sam vam mlade", je najblaže rečeno, smiješna.
na izborima 2016. godine je glasao za našu stranku i lobirao za njih, uporedo sa svojom kampanjom. sada se on pojavljuje kao reintegrator sdpa i mesija, koji će nakon 25 godina pročistiti i prosvijetlili sdp.
ne znam šta ti o tome misliš, ali to je obična self promotion. koliko ga interesira sdp, govori njegovo uporno ponavljanje kako je on sdpu donio jedan resor.
- bunk
#54199 Re: SDP
Ideja koja se provodi a glasi "necemo u vlast sa nacionalnim strankama" je nesto najgluplje sto se itko u sdp ili izvan njega mogao dosjetiti.
Da bi se sprovela sva tri konstitutivna naroda bi morala dat 50% plus 1 glas Sdp ili strankama koje su okupljene oko njega i guraju tu ideju .
A to ce se desiti po ovome kako stvari stoje otprilike nikad.
Jedini izlaz iz ovog za Sdp je kongres i smjena svih odgovornih za izborni debakl.
Ili je mozda ova slika iznad mog posta ono sto treba da bude socijaldemokratija
Da bi se sprovela sva tri konstitutivna naroda bi morala dat 50% plus 1 glas Sdp ili strankama koje su okupljene oko njega i guraju tu ideju .
Jedini izlaz iz ovog za Sdp je kongres i smjena svih odgovornih za izborni debakl.
- ultima_palabra
#54200 Re: SDP
Pa dobro, možda ljudi neće nikako da budu vlast. Što to tebe, kao neglasača, toliko tangira?bunk wrote:Ideja koja se provodi a glasi "necemo u vlast sa nacionalnim strankama" je nesto najgluplje sto se itko u sdp ili izvan njega mogao dosjetiti.