jarobot wrote:
Za skidanje UHD filma u normalnoj zemlji bi ti sjedio 7-8 godina u Zenici i radio da otplatiš 100.000 km odštete nekoj filmskoj kući.
znaci hvala ti Telekome sto nam dajes saku jada jer skidanje nigdje u svijetu nije dozvoljeno. mars na pijacu i kupi dvd. eh cuj ono bi skidalo nesto, nema veze i ako se plati da se skine...
Japan je jedna od zemalja koje trenutno rade na superbrzom internetu od 100 gbps. U međuvremenu, japanski provajder So-net nudi 2 gbps interneta, što je dvostruko više u odnosu na Google Fiber i što ga čini jednom od najbržih komercijalno dostupnih internet usluga.
sta japanac zna sta je internet, budala ba.
ono sto hocu ja reci i jos bruku korisnika, a da se ne izvlaci recenica kao sto si ti izvukao, a to je da Telekom prestane SRATI kako je nekom 5mbita dovoljno jer NIJE. Na kraju krajeva boli Telekoma ona stvar hocu li ja u kuci imati evo ovih 2gbps ili 10mbita, njihovo je da to OBEZBJEDE,a korisnici ce sami sebi probrati sta im treba. Dakle ima bruku stvari koje se plate pa i tako UHD pa se skine, plati se netflix pa se gleda, plati se hbo pa se gleda, plati se windows pa se skine, skine se autocad... i to sve sa stranica proizvodjaca. Dakle 5-10mbita za jednu kucu danas nije dovoljno i zato jesmo 71. na listi po brzinama interneta. U Svedskoj prosjek 30mbita interneta,a nama dovoljno, ma i previse 6mbita, nagura nekad i na 9 kad se ugasi STB.
Telekom kad bi ovo vrijeme sto trosi na uzaludno ubjedjivanje korisnika kako je njihova usluga sasvim dovoljna,odlicna i najbolja u evropi, mogli smo sad svi mi korisnici imati prosjecnu brzinu 30mbita ko Svedska. Politika im ne smeta da obezbjede svima ogromne brzine interneta, ali smetaju oni sami sebi. Evo ljudima dosla optika do praga medju kojima je i Tesla,a imaju korist od toga da okace gace da im se suse i to vec mjesecima. Rekao sam Tesli iznad i ponavljam, nek na mojoj lokaciji obezbjedi da imam paket od 70KM i 100mbita interneta ja cu odmah produziti jos 2 godine ugovor. Ovo nece obezbjediti jer tamo nekog sefa boli cuna jel telekom ima 200 000 korisnika ili 10 000, jel internet 10mbita,1mbita ili 100mbita. Ljudina primi 2000+KM platu i jebe se njemu, a ovi "obicni pijuni" kao Tesla, ing-ecc, mirza se bore da pomognu raji i onda pocnu ubjedjivati ljude da to tako treba, a vjerovatno su i sami svjesni cinjenica da im je smijesna ta prica.