SDP
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#54151 Re: SDP
Jasmin je tri puta dobio izbore jer se Tuzlaci boje/uzasavaju SDA. I ovo iz intervjua je istina bila i u oktobru i danas i sutra.
Nazalost, kanton je druga prica.
Nazalost, kanton je druga prica.
- Banksy
#54152 Re: SDP
Ne da zamjeraju, nego skoro da će postići efekat kao da su ušli s SDA.Chmoljo wrote:
zamjeraju i ovo nećkanje
Pet mjeseci nakon izbora, ono i dalje "razmišlja"...
- Banksy
#54153 Re: SDP
bunk wrote:
Jer ako se moze u Sk biti fikus i dizati ruka za nip i ns
- bunk
#54154 Re: SDP
Kad parcijalno citiras ispane dobar folBanksy wrote:bunk wrote:
- Banksy
#54155 Re: SDP
Ne laskaj si, glupost je glupost, parcijalna ili integralna.bunk wrote:Kad parcijalno citiras ispane dobar folBanksy wrote:bunk wrote:
- johntra
#54156 Re: SDP
s ovim si sve rekao...pozdrav...Hafis wrote:
Vidiš, neznanje je relativan pojam.
Usput da te uputim: nije ti taj niti jedne jedine marke oprostio proračunu.
Sve što se moglo za ovih 15-20 godina naplatiti od ove sirotinje što ga redovno puni - naplatio je.
Znam lika površno...pametan, uhljebio se od srednje škole do mirovine.
Ima sve predispozicije da na kraju prestigne u otimanju para od sirotinje sve ove Špiriće, Genjce, Bećireviće, Krište, Čolake, Komšiće..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#54157 Re: SDP
Ne podrzavas jer ne glasas za njih.bunk wrote:Ja nikad nikoga nisam nazvao nekim imenom na forumu niti podrzavam etiketiranje ovako po internetu. A stavove kantonalnog Sdp isto tako nije izmislio nitko na forumu klixa.
Ja ih podrzavam i mislim da su u pravu.Jer ako se moze u Sk biti fikus i dizati ruka za nip i ns te u Usk biti marioneta asda zasto onda kao najjaca opcija ne bi u Tk bili nosioci vlasti.
Na rende kora bolan.
- nikad_vise
#54158 Re: SDP
Pa u Sarajevu su u koaliciji s strankama koje su stale u kraj dugogodisnjem kriminalu lopovske SDA stranke,i u takvoj koaliciji biti fikus i marioneta je drzavnicka,ljudska i moralna obaveza.U TK i treba da budu nosioci vlasti,ali ne sa SDA u koaliciji.Sta vise,skeptican sam i po pitanju SDP-a TK i njihovih kadrova.Mi koji zivimo na TK,znamo da ti ljudi u sustini nisu nikakva promjena i da sami dodju na vlast.Mnogo je smeca po SDP-u sirom kantona i oni se s SDA ne razlikuju uopste po kriminalu,razlika je samo u toj lafo "ideologiji" ako je uopste ima.Dovoljno je pogledati Bijedica na celu tog SDP-a i covjeku je sve jasno.Da ne govorimo o zadnjim dogadanjima gdje grebu i rukama i nogama da idu u koaliciju s SDA.Njima jednostavno trebaju fotelje,i SDP i da dodje na vlast u TK,oni su u TK isti kao i SDA,nista bolji.To se najbolje vidjelo na kongresu.Chmoljo wrote:Ne podrzavas jer ne glasas za njih.bunk wrote:Ja nikad nikoga nisam nazvao nekim imenom na forumu niti podrzavam etiketiranje ovako po internetu. A stavove kantonalnog Sdp isto tako nije izmislio nitko na forumu klixa.
Ja ih podrzavam i mislim da su u pravu.Jer ako se moze u Sk biti fikus i dizati ruka za nip i ns te u Usk biti marioneta asda zasto onda kao najjaca opcija ne bi u Tk bili nosioci vlasti.
Na rende kora bolan.
U Sarajevu imas NS i NiP koji guraju sve ove procese i promjene,i njima se prikljucila ova mlada garnitura SDP-a.U TK imas kompromitovane SDP-ovce koji nemaju namjeru nista u sustini ni da mjenjaju nego jednostavno da podjele fotelje.Sto se mene licno tice,mogu slobodno s SDA u koaliciju na TK,i onako ne ocekujem nikakve promjene jer su pokazali i na kongresu da su oni ista struja kao i SDA.Mentalni ruralci.
- drug_profi
#54159 Re: SDP
kako ja to gledam. Jedno je sloboda misljenje i govora.
A sasvim drugo namjerno zagovaranje prevare biraca.
Dakle NIJE SMJELO biti ni price o pregovorima sa SDA.
Izvolite gospodo izborni pobjednici formirati vlast onako kako ste posijali.
Mi nismo dobili mandat od građana da tako nešto radimo sa vama.
I kraj price.
Ono sto sad pratija MORA uraditi da bi izasla bez stete iz ovog pehlivanjenja:
IZBACITI SVE KOJI ZAGOVARAJU PREVARU BIRAČA!
Jasno je ko dan zbog čega to rade. Noga!!!!
I kraj price.
- kmirsad
#54160 Re: SDP
drug_profi wrote:kako ja to gledam. Jedno je sloboda misljenje i govora.
I kraj price.
-
Novak20
#54161 Re: SDP
drug_profi wrote:kako ja to gledam. Jedno je sloboda misljenje i govora.
I kraj price.
Ja bih se složio s tvojim mišljenjem ali drug Lazović se ne bi.
Najsmješnije mi je što bombastični Lazović ovdje nije advokat SDP nego Komšića i DF, a u stvari radi za SDA da sa DF sahrane zajedno SDP ili barem Nikšića.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... itika.html
„Ja sam prije formuliranja Bh. Bloka rekao da je došlo vrijeme nakon 25 godina Bh. blok hrabro iskorači na teren i uđe u strukture vlasti sa jasnom politikom jer sam uvjeren da je došlo vrijeme susreta u institucijama sistema, a uvjeren sam da su te ideje jače od etničkih politika. Opozicija je sasvim racionalan izbor ali pošto ne postoji opcija vanrednih izbora, bojim se da će etničke stranke dalje završiti posao i da će destruktuirati BiH i da će doći do novih podjela i da ćemo nakon 4 godina imati dosta destruktuiranu državu. Vidimo kroz razne izjave pojedinaca u Bh. bloku da on nije homogen, ali mislim da je propuštena šansa u startu da Bh. Blok nije smogao snage da bude jedan od pokretača BiH“, kazao je Lazović te nastavio:
„Očekujemo da će u narednih 10 dana dio Bh. bloka ući u vlast. SDP nije nikada raspravljao o tome da sam ulazi u vlast, bilo je govora o tome da s DF-om napravimo nešto. Ostao je problem Tuzle i to bi se trebalo uskoro riješiti. Ja sam malo iznenađen zašto Nikšić nije imao jasan stav. Mogao je reći da ne ulazimo u vlast. Mislim da je tu jedan od problema zašto SDP ima različite poglede kada je u pitanju ulazak u strukture vlasti. Žao mi je što je Komšić izložen sam udaru etničkih politika bez čvrste odbrane koju mu je trebao davati Bh. Blok“, kazao je Lazović.
-
Vidal89
#54162 Re: SDP
Zasto u TK samo SDA odgovara SDPu kao partner?
Pa jer im onda ne treba treci u vlasti, SDA i SDP bi imali 19.
Nece kao sa PDA jer je to nacionalna stranka, a kao SDA nije hahaha, stvarnost je sto sa PDA nece jer bi im trebao i SBB, kako to da NIP nije nacionalisticka stranka??
Ovdje se radi samo o interesu SDP da dobije vise kod raspodjele, nikakvi programi i principi to je samo prica za javnost, za onu javnost koja ce ih osamariti momacki na iducim izborima ako odu sa SDA da ce biti nesto poput SBIH na kraju
Pa jer im onda ne treba treci u vlasti, SDA i SDP bi imali 19.
Nece kao sa PDA jer je to nacionalna stranka, a kao SDA nije hahaha, stvarnost je sto sa PDA nece jer bi im trebao i SBB, kako to da NIP nije nacionalisticka stranka??
Ovdje se radi samo o interesu SDP da dobije vise kod raspodjele, nikakvi programi i principi to je samo prica za javnost, za onu javnost koja ce ih osamariti momacki na iducim izborima ako odu sa SDA da ce biti nesto poput SBIH na kraju
-
doktor78
#54163 Re: SDP
Potpisnikad_vise wrote:Mi koji zivimo na TK,znamo da ti ljudi u sustini nisu nikakva promjena i da sami dodju na vlast.Mnogo je smeca po SDP-u sirom kantona i oni se s SDA ne razlikuju uopste po kriminalu,razlika je samo u toj lafo "ideologiji" ako je uopste ima.Dovoljno je pogledati Bijedica na celu tog SDP-a i covjeku je sve jasno.Da ne govorimo o zadnjim dogadanjima gdje grebu i rukama i nogama da idu u koaliciju s SDA.Njima jednostavno trebaju fotelje,i SDP i da dodje na vlast u TK,oni su u TK isti kao i SDA,nista bolji.
- drug_profi
#54164 Re: SDP
Dakle ako si dao glas SDP-u jer je OBEĆAO da neće spašavati SDA, i ovi ti pola godine pamet razvlaće da li da to ispoštuju ili da te zajebu, zašto bi iko normalan, zapravo iko ko nije totalni idiot TREĆI put pao na isti fol pa opet nekad glasao za SDP?
Jel oni fakat misle da su im birači tako retardirani? Jel oni misle da mi gutamo ove priče?
SDA/HDZ su uredili federaciju, a sa partnerima iz RS i drzavu, onako kako njima odgovara. I samo budala misli da se sa njima u saradnji nešto može mijenjati. A promjene su itekako nuzne.
Drugo ne moras biti u vlasti da bi u pralamentu branio drzavu od nacionalista u kapacitetu koji si dobio na izborima.
I trece, narod uvijek dobije onakvu vlast kakvu zasluzi, pa ako narod zeli naci stranke, eto mu ih.
A ti nemas pravo da ubijes nadu u alternativu time sto ces zgrabiti fotelju.
Kako vrijeme prolazi, shvatam da je Damir Niksic upotrijebio pravu dozu ostrine i potpuno tacno definisao problem.
Jel oni fakat misle da su im birači tako retardirani? Jel oni misle da mi gutamo ove priče?
SDA/HDZ su uredili federaciju, a sa partnerima iz RS i drzavu, onako kako njima odgovara. I samo budala misli da se sa njima u saradnji nešto može mijenjati. A promjene su itekako nuzne.
Drugo ne moras biti u vlasti da bi u pralamentu branio drzavu od nacionalista u kapacitetu koji si dobio na izborima.
I trece, narod uvijek dobije onakvu vlast kakvu zasluzi, pa ako narod zeli naci stranke, eto mu ih.
A ti nemas pravo da ubijes nadu u alternativu time sto ces zgrabiti fotelju.
Kako vrijeme prolazi, shvatam da je Damir Niksic upotrijebio pravu dozu ostrine i potpuno tacno definisao problem.
- Leverage
#54165 Re: SDP
Bezveze smara s pričom o Tuzli i Sarajevu, samo pokvari dojam inače kvalitetnog razmišljanja.
Evo ja predlažem da sjedište progresivnog SDP-a bude u Tuzli, a sjedište ruralnog da bude u Sarajevu i da ga vodi Lagumdžija.
Evo ja predlažem da sjedište progresivnog SDP-a bude u Tuzli, a sjedište ruralnog da bude u Sarajevu i da ga vodi Lagumdžija.
-
sumirprimus
#54166 Re: SDP
nas ne interesuje kanton samo tuzla 
-
sumirprimus
#54167 Re: SDP
vi ostali se ionako samo slihtate zelji sarajevu
- Leverage
#54168 Re: SDP
Moglo je to dvoje stat' i u jedan post.
-
sumirprimus
#54169 Re: SDP
jok vako mi tuzlaci mezimo natenane 
vidim branis i osime
vidim branis i osime
- Leverage
#54170 Re: SDP
Nije bolan, to samo ti tako, ostalo ti iz vremena mirca.
-
sumirprimus
#54171 Re: SDP
il onog drugog kju kako se zvalo 
-
sumirprimus
#54172 Re: SDP
jasmin je reko i da ce sloboda igrat evropu na svom stadionu, ni evrope ni stadionaSimkeA wrote:Drug, velika je razlika izmedju nikad i u skorije vrijeme. Imamovic u svakom svom javnom nastupu naglasi da se mora ostati na predizbirnim obecanjima. To je ponovio i prije dvije sedmice. Tuzlanski SDP nije isto sto i kantonalni Sdp Tuzla.
http://tip.ba/2019/02/22/videoimamovic- ... e-slagati/
-
palermo
-
SimkeA
#54174 Re: SDP
Evo, ipak ima i onih koji imaju koliko toliko obraza
http://tip.ba/2019/03/12/interesne-skup ... upak-njih/
- Roccohljup
#54175 Re: SDP
Ko? jasmin ili ti sto rade anketu ?SimkeA wrote:Evo, ipak ima i onih koji imaju koliko toliko obraza