BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Cossack

#54126 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

drugi profil wrote:Ok, tješi se.
Neka tebe tješi činjenica da bi se jednog dana ipak mogao prodati :mrgreen:
Tesla Edison

#54127 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Cossack wrote:
To je to. Mogao i jeste nije isto :D

Mogao sam i ja biti milioner ali nisam. Jbg, dešava se. :D
zateznistub

#54128 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Cossack wrote:
Koliko god sam se ja prvi ljutio kad bi zo neko prije napisao, to je jedino rješenje za bht. Lijenost, nezainteresiranost i broj onih koji su uhljebljeni je za neizdrzat, samo privatnik će rastjerati neradnike i nesposobne i poraditi na usluzi i ponudi.
Dok sam radio u energoinvestu imali smo jedan projekat ispitivanja mobilne bazne stanice i radi neke blesave uštede biva će njihovi monteri raditi na pripremi i montaži iste. Ne dao Bog nikome tu količinu lijenosti i ne posvećenosti poslu. Dolazili iza 8 pauzu pravili po sat i po do dva i odlazili kuci dobro prije kraja radnog vremena. Moj tadašnji direktor pjenio ali...
Last edited by zateznistub on 19/12/2017 13:22, edited 1 time in total.
BarbaDue

#54129 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

ing-ecc wrote:
BarbaDue wrote:sakupio sam 1048 bodova na BONUS PLUS, šta mi predlažete, kako i kada da ih utrošim?
da umanjiš ovaj račun za 30 KM ili da kupiš neki uređaj sa manjom cijenom za 30 KM :D
a kada, pa ODMAH sada 8-)
druže zadnji račun sam platio u petak 15.12.2017. tako da mi je danas SALDO 1048 bodova.
jel mogu umanjiti račun za decembar koji ću platiti tek u januaru 2018?
drug_profi

#54130 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

TESLA_EDISON wrote:
Cossack wrote:
To je to. Mogao i jeste nije isto :D

Mogao sam i ja biti milioner ali nisam. Jbg, dešava se. :D
Znate kako se kaže. Ko se zadnji :lol:
I niste svjesni jedne činjenice: što vrijeme više prolazi, BHT je sve manje atraktivan kupcima.
I na kraju ko će htjeti ohrndanu mladu? Samo loš mladoženja. Što neće donijeti dobro ni drzavi, uposlenim, a bogami ni korisnicima.
A moraće se prodati vrlo brzo i to na vrat-na nos, jer FBiH neće imati odakle više otimati poreze da bi finansirala sve što treba.

A kad se sjetim da je Austrija Telekom nudio 1,1 milijardu eura za 51% vlasništva... :sad:
pepeljara

#54131 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

drugi profil wrote:......
A kad se sjetim da je Austrija Telekom nudio 1,1 milijardu eura za 51% vlasništva... :sad:

A drug, tad bi se radilo... mislim kontas :)
zippoo87

#54132 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

Laertes wrote:Stvar je u tome da je nas dosta pod ugovorom i da baš ne možemo napustiti odmah. Međutim, konkurencija odmiče u pogledu programske tv ponude, i ako se ništa ne promijeni, nakon isteka ugovora prelazimo konkurenciji. Ne drage volje, ali...
to je to
mnogi su na ugovorima i vecina je iskoristila pogodnosti,uzela nesto na rate a kada to prodje,ako imaju telemach na svojoj lokaciji,garantujem da ce barem 90% preci na telemach
TESLA_EDISON wrote: Menadžment se zaista trznuo ali da odlaze ne stoji baš :D
a tesla,ovo sto si napisao da na jednog izgubljenog dobijete 5-6 novih ,ja mislim da ni ti ne vjerujes u to sto si napisao...budimo realni :D
cinjenica je da se jos uvijek ne gube korisnici na veliko iz razloga sto ni telemach nije pokrio ni pola gradova u FBiH...a gdje pokriju,tu mozete samo izgubiti korisnike...osim ako se sta ne promijeni u skorijoj buducnosti

btw.jedno pitanje...mozes li provjeriti da li je u Gracanici pocela upotreba optike za krajnjeg korisnika,jer su to proveli jos prije nekih 8-9 mjeseci ?
Tesla Edison

#54133 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Haj mi objasni kako to da je u februaru 2010. MTV imala 0 Korisnika a Telemach oko 30 000. Prošle godine MTV imala 150 000 korisnika a TMCH oko 50 000. Kako to da će kraj godine biti zaključen sa 200 000 korisnika a TCMH oko 50 000?

Ovo meni nije opadanje.

Nedavno je bio izvještaj i za mobilu gdje se drastično povećao broj korisnika.

Nešto ti ne štima u tvojoj računici ;)

BTW, za optiku ne znam ništa. I kod mene kući je provedena, postavljena kutija i sve ali nije pušteno. Nije to moj reon tako da ne znam o tome haman ništa :(.
Last edited by Tesla Edison on 19/12/2017 15:11, edited 1 time in total.
sencobih

#54134 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

A kad se sjetim da je Austrija Telekom nudio 1,1 milijardu eura za 51% vlasništva...

a od tad je telekom uplatio 10 milijardi, a država još uvijek ima 90% vlasništva
zippoo87

#54135 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

TESLA_EDISON wrote:Haj mi objasni kako to da je u februaru 2010. MTV imala 0 Korisnika a Telemach oko 30 000. Prošle godine MTV imala 150 000 korisnika a TMCH oko 50 000. Kako to da će kraj godine biti zaključen sa 200 000 korisnika a TCMH oko 50 000?

Ovo meni nije opadanje.

BTW, za optiku ne znam ništa. I kod mene kući je provedena, postavljena kutija i sve ali nije pušteno. Nije to moj reon tako da ne znam o tome haman ništa :(.
ti gledas ukupan broj i to je ok a ja govorim o novim ugovorima i tamo gdje postoji konkurencija,tu moja tv gubi korisnike
evo u Gracanici,od prosle godine od kako je telemach dosao,bht je izgubio bruku korisnika i svakodnevno gubi...vjerovatno i ja krajem januara prelazim na telemach...razloge znas i sam,ne trebam nista objasnjavati

evo upravo i ovo sa optikom je veliki problem sa telekom i njihova neozbiljnost...treba im 10 godina da provedu neku uslugu u djelo i upravo ta neodgovorna politika i nezainteresovanost za svakog kupca ce i urusiti firmu

sto se mobilne telefonije tice,tu je telekom konkurentan i tu ima puno manje zalbi...od mene jedina zamjerka je na premalo interneta uz postpaid pakete,ostalo manje vise kao i kod konkurencije
Cossack

#54136 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Po gubicima korisnika, kako ih pojedinci ovdje prikazuju, BHT je do sada treba tri puta trebao otići u minus! :lol:
escobar__

#54137 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Glavni konkurent je i po Tuzli počeo rovit ceste i širit infrastrukturu, a vi ubacujte web kamere i seoske programe u shemu.
Cossack

#54138 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

escobar__ wrote:Glavni konkurent je i po Tuzli počeo rovit ceste i širit infrastrukturu, a vi ubacujte web kamere i seoske programe u shemu.
Zašto ne hvališ te što rove na njihovoj temi? Zar to nije pametnije nego ovdje sol prosipati? Otopio je snijeg, nema potrebe za tim.

Najjači su mi oni sa pričom, ja sam prešao kod tog i tog i svaka mi čast! :lol:
escobar__

#54139 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Zato što je ovo forum u kom mi neće svaki kokošar određivat gdje i šta ću pisat. Prosto mi ćejf.
drug_profi

#54140 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

sencobih wrote:
A kad se sjetim da je Austrija Telekom nudio 1,1 milijardu eura za 51% vlasništva...

a od tad je telekom uplatio 10 milijardi, a država još uvijek ima 90% vlasništva
Od tad je telekom uplatio oko milijardu maraka u budzet, a izgubio na vrijednosti minimalno toliko.
Podsjećam te da bi i u tom slučaju državi ostalo 39% vlasništva pa bi istom stopom, da čak i nije poboljšano poslovanje (što teško da bi bio slučaj) primila faktički 45% od tih milijardu maraka dividende i imala bi one dvije milijarde i dvjesto miliona za investicije.
Dakle sad 51% telekoma vrijedi max. milijardu MARAKA i to ako nađemo naivčinu. Izgubljeno je direktno oko 600 miliona u razlici između onogo što se moglo na jedan ili drugi način unijeti u budzet.
I imali bi i dalje 39% da ih prodamo nekom ako zapne. U krajnjem građanima BiH pomalo, da izvučemo onaj novac sa privatnih štednih računa.
I da napomenem da bi tih 39% vrijedilo više nego što vrijedi sada.

jel sad jasnije koliko se uhljebljenici grčevito bore da sačuvaju stranački bankomat?
ing-ecc

#54141 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

BarbaDue wrote:
ing-ecc wrote:
BarbaDue wrote:sakupio sam 1048 bodova na BONUS PLUS, šta mi predlažete, kako i kada da ih utrošim?
da umanjiš ovaj račun za 30 KM ili da kupiš neki uređaj sa manjom cijenom za 30 KM :D
a kada, pa ODMAH sada 8-)
druže zadnji račun sam platio u petak 15.12.2017. tako da mi je danas SALDO 1048 bodova.
jel mogu umanjiti račun za decembar koji ću platiti tek u januaru 2018?
Da. :-) upravo to, sada aktiviraj i uz decembarski racun (dobijes u JAN) imas -30 km.
Ja danas platio i hocu sve odjednom.da.skrham. :D
A bicceeeee masalaaaaaa :)
Tesla Edison

#54142 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

zippoo87 wrote:
TESLA_EDISON wrote:Haj mi objasni kako to da je u februaru 2010. MTV imala 0 Korisnika a Telemach oko 30 000. Prošle godine MTV imala 150 000 korisnika a TMCH oko 50 000. Kako to da će kraj godine biti zaključen sa 200 000 korisnika a TCMH oko 50 000?

Ovo meni nije opadanje.

ti gledas ukupan broj i to je ok a ja govorim o novim ugovorima i tamo gdje postoji konkurencija,tu moja tv gubi korisnike
evo u Gracanici,od prosle godine od kako je telemach dosao,bht je izgubio bruku korisnika i svakodnevno gubi...vjerovatno i ja krajem januara prelazim na telemach...razloge znas i sam,ne trebam nista objasnjavati

evo upravo i ovo sa optikom je veliki problem sa telekom i njihova neozbiljnost...treba im 10 godina da provedu neku uslugu u djelo i upravo ta neodgovorna politika i nezainteresovanost za svakog kupca ce i urusiti firmu

sto se mobilne telefonije tice,tu je telekom konkurentan i tu ima puno manje zalbi...od mene jedina zamjerka je na premalo interneta uz postpaid pakete,ostalo manje vise kao i kod konkurencije
Mobila je po meni i najvaznija. Kad dođe 5G kad tad, optika ide u prošlost kao i svaki drugi vid fiksne mreže. Za 6G da i ne govorim...
escobar__

#54143 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Kod vas 5G neće do 2070. godine. O 6G je suludo pričat.
zippoo87

#54144 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

pa i 4G da imamo,sve bi islo wireless...kao sto je sada u uredjenim drzavama...eno i u hrvata je dosao net na ovaj nacin i brzine prijenosa su odlicne

mi kao gradjani nismo ni svjesni koliku stetu sebi cinimo drzeci ove iste lopove na vlasti i sta sve propustamo,samo zato sto su oni na vlasti
kod nas je politicko pitanje i digitalizacija cak i sve zivo se politizira i logicno da nema napretka ni u jednoj drustvenoj sferi zivota
Cossack

#54145 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

escobar__ wrote:Zato što je ovo forum u kom mi neće svaki kokošar određivat gdje i šta ću pisat. Prosto mi ćejf.
Promijeni nick u "Otvarac ociju", nekako ti bolje stoji! :mrgreen:
sencobih

#54146 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

drugi profil wrote:
sencobih wrote:

Od tad je telekom uplatio oko milijardu maraka u budzet, a izgubio na vrijednosti minimalno toliko.
Podsjećam te da bi i u tom slučaju državi ostalo 39% vlasništva pa bi istom stopom, da čak i nije poboljšano poslovanje (što teško da bi bio slučaj) primila faktički 45% od tih milijardu maraka dividende i imala bi one dvije milijarde i dvjesto miliona za investicije.
Dakle sad 51% telekoma vrijedi max. milijardu MARAKA i to ako nađemo naivčinu. Izgubljeno je direktno oko 600 miliona u razlici između onogo što se moglo na jedan ili drugi način unijeti u budzet.
I imali bi i dalje 39% da ih prodamo nekom ako zapne. U krajnjem građanima BiH pomalo, da izvučemo onaj novac sa privatnih štednih računa.
I da napomenem da bi tih 39% vrijedilo više nego što vrijedi sada.

jel sad jasnije koliko se uhljebljenici grčevito bore da sačuvaju stranački bankomat?
Teoretski je to mozda tako, uspjesna prodaja, svjež novac za ulaganje itd, ali nesto ne vidjeh prosperitet RS-a nakon prodaje njihovog telekoma, jos su se vise strovalili a nemaju ni telekoma.
sencobih

#54147 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

escobar__ wrote:Kod vas 5G neće do 2070. godine. O 6G je suludo pričat.
A to kod vas ima i 5G i 6G ? Gdje si to ti?
AmirBaa

#54148 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

Postalo je vise neozbiljno uporedjivati telecom i telemach (kada je u pitanju internet i televizija) jer svaki i prosjecan korisnik shvata koliko je telemach ispred telecoma. 3 mjeseca sam trenutno na telemachu i ne mogu da skontam kako sam mogao godinama trpiti brzinu 11-12 a sada cu brzo prikljuciti i 100 u telemachu (nemoj da se ko pravi pametan pa kaze ima i telecom takvu brzinu, ima mozda gdje im se cejfne, ali meni u hrasnom nisu mogli isporuciti vise od 12). Gledam evo Telemach pustio mjesec dana dzaba Cinester premiere i HBO, jeste da stvarno ne gledam televiziju ali ce biti fin ugodjaj sad oko Bozica pogledati neke dobre filmove na tv-u, kao u stara vremena :) i da napomenem da sam se prebacio sa preplate na ultru jer se meni licno to vise isplati, ne zelim da mi dodatno na racun dolazi kad nazovem nekoga iz hrvatske ili kad platim parking u bbi-u (uhljupi pravi u telecomu) a vec sam pisao ovdje kako ne salju vise poruke kad istekne 7 dana interneta pa ti lako mogu kredit skinuti ako si zaboravio :) idemo prvi !
Tesla Edison

#54149 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

escobar__ wrote:Kod vas 5G neće do 2070. godine. O 6G je suludo pričat.
Da je do Telecom-a mi bi imali 4G prvi u evropi. Politika koči sve. Kako je krenulo preći će se odmah na 5G.
Tesla Edison

#54150 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

@ Amir
Ne vidim da je programska šema nešto naprednija od MTV osim Sport Kluba što je opet politika. MTV ima i HBO i Arene i Cinemax i Pink filmske (koji su bolji od Cimestara realno gledajući) i još mnoge druge. Dokumentarni su isto dosta dobro zastupljeni. Jedina mana po meni je nedostatak HD kanala ali vjerujem i to da ćense popraviti.

Kad uzmeš u obzir i mnoge druge pogosnosti kao moj izbor i sl, BHT je mnogo bolji.

Brzina interneta na Tmachu je samo kako bi se pojedini k***ili sa SpeedTest-om i sl. Nikakve posebne koristi nema pogotovo kada se uzme gore navedeno. Uz to sve, MTV je dosta jeftinija.
Zbog svega toga broj korisnika konstantno raste što je neupitna činjenica.
Locked