SDP

johntra

#54101 Re: SDP

Post by johntra »

Hafis wrote:Aner Žuljević, zvani ''ostali''.
Solidna kopija Denisa Bećirevića, s potpuno istim životnim backgroundom, ali doduše i manje poznatog široj javnosti jer se ne gura u neka tijela u SDP-u. Pametan, pusti ove delegate nek se hrvu gore..k'o ova teška intelektualka aaaa Lana aaaa Prlić (pokušavam imitirati ono njeno neodređeno akanje pred izgovaranje rečenice)
Da se vratimo ovome veteranu i jednome od državnih rekordera u vremenu provedenom u skupštinskim klupama. Genjče spavaš li mirno :)
Inače, klasična BiH ''socijaldemokratska'' priča.
Poslije završetka srednje škole, kao i većina Zlatkovih mladih lavova priključen na proračunsku sisu, točnije zavaren za skupštinsku klupu, ponekad u županijskoj, više u federalnoj skupštini,isključivo i jedino na radnom mjestu ''ostali', i tako već nekih 15-tak godina, a meni se čini i više.
U životu ni sekunde radnog staža mimo proračuna. Uspio i doktorirati između skupštinskh sjednica.

Jedino što ga može zajebati i spriječiti obnašanje radnog mjesta ''ostali'' u skupštini do kraja svog radnog vijeka, moguće su izmjene izbornog zakona, i eventualno pretumbavanje načina popunjavanja doma naroda. To bi ga mislim dotuklo....život bez poslaničkih primanja i ostalih pogodnosti

I sad i on udri po Zlatku. Što kaže stara zagorska: na mrtvom vuku i zec qurac oštri.

hahahha...da znaš, ko što ništa ne znaš, znao bi da Aner nije uzeo ni marke sa skupštinskog budžeta/proračuna, jer već tri mandata zaredom nije profesionalizirao svoj status...uživaj i dalje u neznanju...
Styling

#54102 Re: SDP

Post by Styling »

bunk wrote:

:mrgreen:
Damir je sve u pravu. Jedini ima petlje da javno kaze sve sto drugi misle a nece da kazu. Sa njim bar znas na cemu si.
drug_profi

#54103 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ma ovo je buđenje mrtvaca. Kakav ba povratak Lagumdzije?
SDP je već uspio da se ogadi većini onih koji hoće promjene. Malo je ostalo glasača koji u tom akronimu sa crvenim slovima vide nadu i vjeru u povratak pravde i reda. Jednostavno, ogoljeno je ovo što je Senad napisao. SDP je samo crvena SDA. Članovi SDP se razlikuju samo po tome što većina danas neće na džumu, već će na pivu.
To je za moj život bitno kao da li će Ramos napustiti Real.

Hadžikadić je rekao nešto što ovi SDP-ovci zaboravljaju.
Obećali su, na kongresu odlučili, da nema govora o koaliranju sa nekim opcijama. Sada se pehlivane, ko možda i bi. Jer to kao birači hoće.
Ma MRŠ u pizdu materinu!
Nikad više glasa nećete dobiti!
Znači neću da mislim hoće li neki GO ili KO ili neko govno korumpirano odlučivati šta će uraditi sa mojim glasom.

A na kraju ono najbitnije: ODJEBITE DF iz koalicije!!!!!
Mandat će vam potrošiti kroz blokade i bezvezna prepucavanja.
Hafis

#54104 Re: SDP

Post by Hafis »

johntra wrote:
Hafis wrote:Aner Žuljević, zvani ''ostali''.
Solidna kopija Denisa Bećirevića, s potpuno istim životnim backgroundom, ali doduše i manje poznatog široj javnosti jer se ne gura u neka tijela u SDP-u. Pametan, pusti ove delegate nek se hrvu gore..k'o ova teška intelektualka aaaa Lana aaaa Prlić (pokušavam imitirati ono njeno neodređeno akanje pred izgovaranje rečenice)
Da se vratimo ovome veteranu i jednome od državnih rekordera u vremenu provedenom u skupštinskim klupama. Genjče spavaš li mirno :)
Inače, klasična BiH ''socijaldemokratska'' priča.
Poslije završetka srednje škole, kao i većina Zlatkovih mladih lavova priključen na proračunsku sisu, točnije zavaren za skupštinsku klupu, ponekad u županijskoj, više u federalnoj skupštini,isključivo i jedino na radnom mjestu ''ostali', i tako već nekih 15-tak godina, a meni se čini i više.
U životu ni sekunde radnog staža mimo proračuna. Uspio i doktorirati između skupštinskh sjednica.

Jedino što ga može zajebati i spriječiti obnašanje radnog mjesta ''ostali'' u skupštini do kraja svog radnog vijeka, moguće su izmjene izbornog zakona, i eventualno pretumbavanje načina popunjavanja doma naroda. To bi ga mislim dotuklo....život bez poslaničkih primanja i ostalih pogodnosti

I sad i on udri po Zlatku. Što kaže stara zagorska: na mrtvom vuku i zec qurac oštri.

hahahha...da znaš, ko što ništa ne znaš, znao bi da Aner nije uzeo ni marke sa skupštinskog budžeta/proračuna, jer već tri mandata zaredom nije profesionalizirao svoj status...uživaj i dalje u neznanju...
Ma nemoj. Pričala raja u Zele u Cernici.
Ima li kakav konkretan izvor, ili da ti vjerujem na riječ.
Banksy

#54105 Re: SDP

Post by Banksy »

drug_profi wrote:
Ma ovo je buđenje mrtvaca. Kakav ba povratak Lagumdzije?
Bivša Zlatkova služinčad, što je po Zlatkovoj komandi lajala na koga mu se reklo, sad tobože laje na Zlaju, a zapravo mahala i cilja na današnji SDP.

SDP, NS, to su ciljevi na koje se udara i koje se želi difamirati.

Policijski, školski standardno i već viđeno, ali i prilično providno.
bunk

#54106 Re: SDP

Post by bunk »

Ma nema se sta lajat na ns,oni sami sebi pucaju u noge..pustit nek nastave tako :mrgreen:
johntra

#54107 Re: SDP

Post by johntra »

Hafis wrote: Ma nemoj. Pričala raja u Zele u Cernici.
Sve je na dohvat ruke, samo treba naći informaciju...prima samo paušal iz HNK, nije profesionalac...paušal je u odnosu na plate u Domu naroda, gdje je tri puta zaredom izabran, zaista smiješan...
Last edited by johntra on 08/03/2019 10:36, edited 1 time in total.
Banksy

#54108 Re: SDP

Post by Banksy »

bunk wrote:
Ma nema se sta lajat na ns,oni sami sebi pucaju u noge..pustit nek nastave tako :mrgreen:
Koliko je SDA digla svojih spavača u medijima, i cijelom javnom prostoru, ne bi se reklo da dijele tvoje mišljenje.
JThomas

#54109 Re: SDP

Post by JThomas »

malakh wrote:damir je apsolutno u pravu. sdp je već 1998. godine trebao protjerati lagumdžiju i to ga protjerati kao najvećeg izdajnika, brutalno, sa noge na nogu, ali bukvalno. to su neki ljudi i predlagali i bili glasni u tome. naravno, svi su oni brutalno pometeni u sdpu od strane nikšića i ekipe, a uporedo govorili kako je lagumdžija angažiran u sdpu. pomaže općinskoj organizaciji, glavnom odboru. diskutuje, prenosi iskustvo i tako dalje.

pokojni alija behmen je jednom rekao da je sdp od 2014. farsa i da je to samo priprema da se lagumdžija ponovo vrati.

sada se lagum vraća i kao svjetla obraza će ovim levatima nabiti na nos loš izborni rezultat i tražiti njihovu smjenu. realno gledajući, da nije bilo damira nikšića, sdp bi imao svega tri mandata u sarajevu. to je lošije nego kada ih je lagumdžija vodio 2014. godine.
samo jedna mala kozmetička korekcija... :mrgreen:
Kikibombona

#54110 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote:Zlatni dio citata
Postavlja se pitanje šta je cijena i za čiji račun ostvareni ljudi na kraju karijere krenu na taj način u javnu devalvaciju vlastitog kredibiliteta.
8) :lol:
A ni ovaj dio nije nista manje zlatan
Posebna je tema ko je u prethodnom vremenu dao doprinos u kampanji SDP-a, a ko je, kada i kako i iz kojih razloga sarađivao i pomagao političke protivnike SDP-a. Dok su u kampanji činili sve da izborni rezultat SDP-a bude što lošiji, danas bi da iskoriste rezultat, kakav god da je, da nas uvuku u vlast sa SDA. O tome, razumjet ćete, ne želim detalje govoriti u medijima, nego ćemo se pogledati u oči i razgovarati o tome na sjednicama organa SDP-a – kaže Žuljević.
SDP treba ocistiti od SDA diverzanata na celu sa Lagumdzijom i Bijedicem.

Sada se vidi kako je veliki posao uradio Damir Niksic. :D On ce mozda pasti, ali ce povuci SDA diverzante sa sobom. :evil: :thumbup: Damir se bacio pod tenk za partiju. :mrgreen: :mrgreen:
bunk

#54111 Re: SDP

Post by bunk »

Banksy wrote:
bunk wrote:
Koliko je SDA digla svojih spavača u medijima, i cijelom javnom prostoru, ne bi se reklo da dijele tvoje mišljenje.
A sta ja znam,meni tako izgleda..
Pa vidi ti kikija i njegove postove.
Militantni liberal,hvaleci kolumnistickog psovaca reze granu na kojoj sjedi..
kmirsad

#54112 Re: SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:
Banksy wrote:
bunk wrote:
A sta ja znam,meni tako izgleda..
Kiki piše sjajne postove... istinite, iskrene i srcem.
Kikibombona

#54113 Re: SDP

Post by Kikibombona »

bunk wrote:A sta ja znam,meni tako izgleda..
Nisam nikakav liberal, ljevicar ili ne daj boze komunista. Nisam ni centrista a narocito ne desnicar. Operisan sam od bilo kakve ideologije.

Mi imamo problem jer su na vrhu piramide okorjeli kriminalce. Drzava je leglo kriminala i korupcije. A sve to zahvaljujuci SDA, SNSD i HDZ, troglavoj azdahi.
Hafis

#54114 Re: SDP

Post by Hafis »

johntra wrote:
Hafis wrote: Ma nemoj. Pričala raja u Zele u Cernici.
Sve je na dohvat ruke, samo treba naći informaciju...prima samo paušal iz HNK, nije profesionalac...paušal je u odnosu na plate u Domu naroda, gdje je tri puta zaredom izabran, zaista smiješan...
Aha, znači prima ''samo'' paušal.
Onda oprosti, učini mi se da si napisao:
"johntra"
...da znaš, ko što ništa ne znaš, znao bi da Aner nije uzeo ni marke sa skupštinskog budžeta/proračuna, jer već tri mandata zaredom nije profesionalizirao svoj status...uživaj i dalje u neznanju...
Vidiš, neznanje je relativan pojam.

Usput da te uputim: nije ti taj niti jedne jedine marke oprostio proračunu.
Sve što se moglo za ovih 15-20 godina naplatiti od ove sirotinje što ga redovno puni - naplatio je.
Znam lika površno...pametan, uhljebio se od srednje škole do mirovine.
Ima sve predispozicije da na kraju prestigne u otimanju para od sirotinje sve ove Špiriće, Genjce, Bećireviće, Krište, Čolake, Komšiće..
Chef_Sale

#54115 Re: SDP

Post by Chef_Sale »

Styling wrote: Damir je sve u pravu. Jedini ima petlje da javno kaze sve sto drugi misle a nece da kazu. Sa njim bar znas na cemu si.
Naravno da je u pravu. Ako ga izbace, bit će jasno da su odustali od ljevice i građanske opcije.
drug_profi

#54116 Re: SDP

Post by drug_profi »

Damira Nikšića se ne smije izbaciti.
Ukoriti radi riječnika - da, ali isključiti ne!
Jer ispada da je isključen zato što govori šta misli, a to onda nikako ne ide u prilog partiji.
cyprus

#54117 Re: SDP

Post by cyprus »

Damir je zasrao samo što je uveo u priču urbani vs ruralni... Većinu ostalih stvari je pikno u centar...
JThomas

#54118 Re: SDP

Post by JThomas »

da. prvo što je apsolutno netačno, a ne bi bilo mudro tako prikazivati i da jeste tačno.
drug_profi

#54119 Re: SDP

Post by drug_profi »

Damir je, po mom shvatanju, malo rogobatno koristio strane riječi da kaže da je nešto seljačka (u karakternom smislu) tj. papanska politika.
JThomas

#54120 Re: SDP

Post by JThomas »

i to je jezički nepravilno i nepravedno iako jeste uvriježeno. eto kod nas građani i stare sarajlije i tuzlaci ne kradu i ne varaju. jašta. a tek u ovom konkretnom slučaju - nema finije gradske raje od ovog što je sve počeo i napravio sdp kao opoziciju u talu i po mjeri sda.

treba reći neutralno i istinito da je to koruptivna, pljačkaška politika. ništa manje, ništa više. ako smo pošteni i ne prihvatamo tu matricu, ništa više i ne treba, nema se šta izmišljati što nije.
Leverage

#54121 Re: SDP

Post by Leverage »

Nermin Nikšić zarad "mira u kući" želi da izbaci Damira, pravi rogobatne kompromise, dugo je pehlivanio oko koaliranja sa SDA, svoju ulogu predsjednika partije shvata kao dužnost da ujedinjuje sve pa i ono što je nemoguće ujediniti.

Što se mene tiče vrijeme je za promjenu i na toj poziciji, oko čega se naravno mora okupiti kritična masa. Tada će se stvoriti preduslovi da se Bijedić i ahbabi neutrališu. Makar me ne bi iznenadilo da Nermin Nikšić u tom slučaju zauzme tu stranu, pragmatično i neiskreno kao i uvijek.
drug_profi

#54122 Re: SDP

Post by drug_profi »

Pitao bih insajdere šta je sa Slavišom Šućurom? Jel izguran iz svega ili se sam povukao sa kandidatskih listi?
Koliko sam ga pratio bio je uvijek aktivan u parlamentu, jasan i oštar u riječniku i ne sjećam se da se sa nečim nisam složio.

Ima ogroman kredit bosanskog patriote i borca. Ne znam kakav je kao šef, ideolog, ali mi karakterom izgleda kao materijal za lidera.
El_comadante

#54123 Re: SDP

Post by El_comadante »

i ja se slazem da treba izbaciti uljeze iz SDA sa,o je sada pitanje kako ih otkriti koji su to ljudi,
kmirsad

#54124 Re: SDP

Post by kmirsad »

https://tuzlainfo.ba/index.php/novosti/ ... rehmQtVFms
petak, 08 Mart 2019 13:00
Enver Bijedić o pričama da je uzeo novac za ulazak u vlast sa SDA: Zastupam interese Kantonalnog odbora SDP-a!
1602 bijedic

Trakavica oko toga treba li tuzlanska Socijaldemokratska partija u ovom kantonu formirati vlast ili ne, kraj bi konačno trebala dobiti 16. marta. Za taj dan zakazana je sjednica Glavnog odbora ove stranke, koji će razmatrati opciju da dopuni raniju odluku o nekoaliranju s nacionalnim strankama. To podrazumijeva odluku da je tuzlanski ogranak SDP-a izuzetak - piše Avaz.ba.

Gdje je razlika

Glavni zagovarač da SDP, odnosno Bh. blok, pravi vlast u Tuzli je predsjednik ovog ogranka Enver Bijedić.

- Socijaldemokratska partija ima tu obavezu, jer je pobjednička stranka. Potrebno je mijenjati trenutno stanje, koje je nezadovoljavajuće. SDP je dobio povjerenje. Pozivamo na pregovore i nudimo naš plan. Do sada smo pokušali praviti vlast tako što smo u Skupštini sakupili 19 od ukupno 35 ruku, ali to nije prošlo. Sad od Glavnog odbora tražimo da nam da mogućnost da pregovaramo dalje. Ukoliko je dobijemo, krećemo u pregovore i, ako ne uspijemo naći partnera koji će provoditi plan, mi svakako nećemo praviti vlast. Ukoliko ne dobijemo dozvolu, mi ćemo to poštovati – kaže Bijedić.

Zašto je u Sarajevu moguće praviti vlast bez SDA, ali ne u Tuzli?

- U Kantonu Sarajevo vlast je napravljena s određenim partijama koje ne egzistiraju u Tuzli. U Tuzli imate SDA, blok SBB-a i PDA i SDP, odnosno Bh. blok. Bez saradnje dva bloka, nije moguće praviti vlasti. To je razlika.

Direktno pitanje: Zašto je PDA drugačija od Naroda i pravde u Sarajevu ili A-SDA u Bihaću?

- Po meni nikakve razlike nema. I SDA, i A-SDA, i PDA su potpuno iste stranke.

Vrhovni organ

Znači li to da ne postoji volja da se u Tuzli pravi vlast? Zašto je u Sarajevu i Bihaću nešto prihvatljivo, a u Tuzli ne?

- E, to su već stavovi o kojima treba razgovarati. Ipak, potrebno nam je odobrenje Glavnog odbora. Šta god kažu, to je vrhovni organ SDP-a i mi ćemo to poštovati. Možemo se slagati ili ne, ali poštovati moramo.

Za Vas se priča da imate nekih privatnih problema, sudara sa zakonima, da ste uzeli ili da ćete uzeti ogroman novac ukoliko uđete u vlast sa SDA.

- Ako neko nađe taj novac, ja ću ga pokloniti odmah. Ne postoji to. Zastupam interese Kantonalnog odbora, koji je jednoglasno donio odluku da se pravi vlast. Ja sam glasnogovornik koji iznosi taj stav i zaključak.

Neću biti premijer niti u izvršnoj vlasti

Odmah nakon izbora govorilo se da ćete Vi biti premijer Tuzlanskog kantona.

- Ukoliko budemo vlast, ja sigurno to neću biti. Neću biti ni na kakvoj poziciji u izvršnoj vlasti. Ne radi se ovdje o mojim ličnim stavovima niti ambicijama. Neću biti ni na jednoj poziciji.
Ako je ovo boldirano... JEDNOGLASNO istina, znači da je i Gradski odbor SDP Tuzla, Jasmin i Slađan za koaliciju sa SDA... onda više ne vidim problem da ulaze u koaliciju.
Naravno da to ne podržavam, ali ako je stav SDP u TK jedinstven, onda im se ne treba miješati u unutar stranačku politiku. Sami pali, sami se ubili.
bunk

#54125 Re: SDP

Post by bunk »

...
Post Reply