BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zippoo87

#54101 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

mali_milojica wrote:
zrakomlat wrote:https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5f281e1d5ee.html

Nije ovo loše. Uz ugovor 12/24 biraš dupli internet ili 10%/20% manju pretplatu.
Da li ako uzmes npr dupli internet u ovoj akciji na 2god gubis pravo na kupovinu telefona po povoljnim uslovima?
ne bi trebalo...ovo ti je kao neka dodatna usluga
btw.sta se ovo telekom trznuo u decembru...svaki dan neka nova "pogodnost",te nagradne igre,te popusti...te svasta nesto :D

ko je sa foruma sapnuo menadzmentu da korisnici odlaze,pa se menadzment trznuo malo :lol:
Tesla Edison

#54102 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

zippoo87 wrote:
mali_milojica wrote:
zrakomlat wrote:https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5f281e1d5ee.html

Nije ovo loše. Uz ugovor 12/24 biraš dupli internet ili 10%/20% manju pretplatu.
Da li ako uzmes npr dupli internet u ovoj akciji na 2god gubis pravo na kupovinu telefona po povoljnim uslovima?
ne bi trebalo...ovo ti je kao neka dodatna usluga
btw.sta se ovo telekom trznuo u decembru...svaki dan neka nova "pogodnost",te nagradne igre,te popusti...te svasta nesto :D

ko je sa foruma sapnuo menadzmentu da korisnici odlaze,pa se menadzment trznuo malo :lol:
Menadžment se zaista trznuo ali da odlaze ne stoji baš :D
Laertes

#54103 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Koliko vremena prođe dok BonusPlus registruje bodove? Platio sam račun u petak, bodova još nema. A htio bih ih iskoristiti.
I da li mogu bodove iskoristiti na više brojeva uvezanih u Moj Izbor? Htio bih umanjiti sljedeći račun za 50 KM, a ostatak bodova da djeci na ultre dodam po 1 gb. Jel' može tako?
ing-ecc

#54104 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Laertes wrote:Koliko vremena prođe dok BonusPlus registruje bodove? Platio sam račun u petak, bodova još nema. A htio bih ih iskoristiti.
I da li mogu bodove iskoristiti na više brojeva uvezanih u Moj Izbor? Htio bih umanjiti sljedeći račun za 50 KM, a ostatak bodova da djeci na ultre dodam po 1 gb. Jel' može tako?
za svaku uslugu koju imaš aktiviraš određeni broj bodova i uslugu koja pokriva te bodove :D
zateznistub

#54105 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

TESLA_EDISON wrote:
zippoo87 wrote: ne bi trebalo...ovo ti je kao neka dodatna usluga

Misliš?
studiorum_tuzlaensis

#54106 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Laertes wrote:Koliko vremena prođe dok BonusPlus registruje bodove? Platio sam račun u petak, bodova još nema. A htio bih ih iskoristiti.
meni obicno dan dva. dosad sam 2 puta aktivirao bonus poene.
Laertes

#54107 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

studiorum_tuzlaensis wrote:
meni obicno dan dva. dosad sam 2 puta aktivirao bonus poene.
Ma ja čekao da skupim ovih 1667, ali ću imati i 150 viška.
Tesla Edison

#54108 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

zateznistub wrote:
TESLA_EDISON wrote:
zippoo87 wrote: ne bi trebalo...ovo ti je kao neka dodatna usluga

Misliš?
Pa dobro, ima tu i tamo ali na svakog odjavljenog ide u prosjeku 5-6 novih ;). Moja Tv uskoro prelazi 200 000 korisnika a kada bi se čitali postovi forumskih eksperata, ispada da je BHT pred stećajem :D.
zateznistub

#54109 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

TESLA_EDISON wrote: Pa dobro, ima tu i tamo ali na svakog odjavljenog ide u prosjeku 5-6 novih ;). Moja Tv uskoro prelazi 200 000 korisnika a kada bi se čitali postovi forumskih eksperata, ispada da je BHT pred stećajem :D.
Volio bih da je tako, zaista... Ali ukoliko ne prorade na usluzi.... Čisto sumnjam...
Laertes

#54110 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Stvar je u tome da je nas dosta pod ugovorom i da baš ne možemo napustiti odmah. Međutim, konkurencija odmiče u pogledu programske tv ponude, i ako se ništa ne promijeni, nakon isteka ugovora prelazimo konkurenciji. Ne drage volje, ali...
made_in_sarajevo

#54111 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

vala to 5-6 novih mi je nesto previse za uslugu koja vec koliko 2 ili 3 godine tapka u mjestu. nikakvog pomaka za brzine interneta, tv kanale, na stanju opreme vise nema nego sto ima i slicno.

mali logosoft koji pokriva 3 ulice za 17,5KM 10/1 internet, licno testiran u Tibri na Stupu. Telekom ovu brzinu za 27KM nudi sa ovom akcijom oko 25KM izadje. dakle sad prica "pokriva 3 ulice jebo njih" to mozete sefovima telekoma prosipati, korisnike to ne zanima. korisnika zanima kao ova situacija, izvagale se dvije ponude gdje je trebao samo internet, pregledali se uslovi i izabrali logosoft. usput ova cijena logosofta je na 12 mjeseci,a telekom i telemach imaju samo na 24 mjeseca ako se hoce beneficije tipa dzaba modem, prikljucak 1KM i slicno.

ne zelim raspravu ko je mali, ko je veliki i ko krade bandere, zelim reci vrijeme pici, sve se mjenja na bolje ili na gore,a samo telekom vec godinama tapka u mjestu bez nekog znacajnog pomaka i zato mi je cudno da na jednog-dvojicu odlazecih korisnika dodje 5-6 novih.

na kraju krajeva ugasiti sve sto imam, ostaviti internet samo od bilo koga, to jest u tom trenutku najbolje i uzeti IPTV listu. dodje me isto para kao neki Duo paketi,a dobijem kanala sto bi ovamo placao haman 100KM mjesecno, sa prevodima. to je isto vec testirano na staroj instalaciji sa upaljena 2 stb-a, wifi na 2 laptopa i meni radi lista bez problema.
drug_profi

#54112 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

U naredne 3 godine max. ovo ide novom vlasniku. Ovi se toliko zaduzuju da bi ostali na vlasti da ce morati pristati na svaki uslov MMF-a.
zateznistub

#54113 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Laertes wrote:Stvar je u tome da je nas dosta pod ugovorom i da baš ne možemo napustiti odmah. Međutim, konkurencija odmiče u pogledu programske tv ponude, i ako se ništa ne promijeni, nakon isteka ugovora prelazimo konkurenciji. Ne drage volje, ali...
Kakve veze ima ugovor, ja prekinuo i prešao izmirio rata koliko imam za aparat i papa
Tesla Edison

#54114 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

drugi profil wrote:U naredne 3 godine max. ovo ide novom vlasniku. Ovi se toliko zaduzuju da bi ostali na vlasti da ce morati pristati na svaki uslov MMF-a.
Sad da se krene u privatizaciju ne može se sve završiti za 5-6 godina a ti bi ga za 3 prodao? MTEL u Srbiji se deset godina prodavao i niko ga nije htio. Nema od prodaje ništa.
skafiskafsnjak

#54115 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

zateznistub wrote:
Laertes wrote:Stvar je u tome da je nas dosta pod ugovorom i da baš ne možemo napustiti odmah. Međutim, konkurencija odmiče u pogledu programske tv ponude, i ako se ništa ne promijeni, nakon isteka ugovora prelazimo konkurenciji. Ne drage volje, ali...
Kakve veze ima ugovor, ja prekinuo i prešao izmirio rata koliko imam za aparat i papa
Prije par godina, kada sam zelio prekinuti, trazili su da izmirim sve racune do isteka ugovora i plus rate ako sam uzeo aparast.

Npr . ako ti je ostalo ugovora 10mjeseca, a mjesecni racun ti 20km , moras im platiti 200 km da bi prekinuo . E sad....kako je sada, ne znam
zateznistub

#54116 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

skafiskafsnjak wrote:
zateznistub wrote:
Prije par godina, kada sam zelio prekinuti, trazili su da izmirim sve racune do isteka ugovora i plus rate ako sam uzeo aparast.

Npr . ako ti je ostalo ugovora 10mjeseca, a mjesecni racun ti 20km , moras im platiti 200 km da bi prekinuo . E sad....kako je sada, ne znam
Boga mi, otišao u poslovnicu onu novu na AP i rekao da želim prekid ugovora, kaže teta imate aparat na rate reko nije problem, preostale rate i decembarski račun dolazi u januaru. Samo su me pitali za razlog i rekao prelazak na drugog operatera.
skafiskafsnjak

#54117 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

zateznistub wrote: Boga mi, otišao u poslovnicu onu novu na AP i rekao da želim prekid ugovora, kaže teta imate aparat na rate reko nije problem, preostale rate i decembarski račun dolazi u januaru. Samo su me pitali za razlog i rekao prelazak na drugog operatera.
Ocigledno su promjenili pravila... Jer ja iz tog razloga (placanje racuna do kraja ugovora) nisam htio prekinuti pa sam ostavio dok nije istekao ugovor.
ado_sar

#54118 Re: BHTelecom All About

Post by ado_sar »

Ovaj telefon daju za 1KM uz vecinu paketa i pretplatu od dvije godine. Telefon sam vrijedi oko 200KM. Sta mislite da li se isplati?

https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... 8c984.html
BarbaDue

#54119 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

sakupio sam 1048 bodova na BONUS PLUS, šta mi predlažete, kako i kada da ih utrošim?
skafiskafsnjak

#54120 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

ado_sar wrote:Ovaj telefon daju za 1KM uz vecinu paketa i pretplatu od dvije godine. Telefon sam vrijedi oko 200KM. Sta mislite da li se isplati?

https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... 8c984.html
Ako ces ti koristiti njihove usluge 2 godine, bez obzira na ugovor, onda se isplati uzeti bilo sta.
ing-ecc

#54121 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

BarbaDue wrote:sakupio sam 1048 bodova na BONUS PLUS, šta mi predlažete, kako i kada da ih utrošim?
da umanjiš ovaj račun za 30 KM ili da kupiš neki uređaj sa manjom cijenom za 30 KM :D
a kada, pa ODMAH sada 8-)
drug_profi

#54122 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

TESLA_EDISON wrote:
drugi profil wrote:U naredne 3 godine max. ovo ide novom vlasniku. Ovi se toliko zaduzuju da bi ostali na vlasti da ce morati pristati na svaki uslov MMF-a.
Sad da se krene u privatizaciju ne može se sve završiti za 5-6 godina a ti bi ga za 3 prodao? MTEL u Srbiji se deset godina prodavao i niko ga nije htio. Nema od prodaje ništa.
Due diligence se zavrsi za godinu. Samo je pitanje kad ce MMF zavrnuti ruku Vladi.
Postoji opasnost da niko nece htjeti da kupi BHT, to je tacno. Samo to valjda govori najbolje o predmetu prodaje.
Medjutim uvijek je samo pitanje cijene jer svaka roba ima svog kupca.
Kad se ruka dobro zavrne, na sve se uslove pristaje, a glad i imperativ za ostankom na vlasti su veliki!
The BEN10

#54123 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

ing-ecc wrote:
BarbaDue wrote:sakupio sam 1048 bodova na BONUS PLUS, šta mi predlažete, kako i kada da ih utrošim?
da umanjiš ovaj račun za 30 KM ili da kupiš neki uređaj sa manjom cijenom za 30 KM :D
a kada, pa ODMAH sada 8-)
A kako se iskoristi ta pogodnost?
Ja imam 500-tinjak tih bodova, SILVER status.
Tesla Edison

#54124 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

drugi profil wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Due diligence se zavrsi za godinu. Samo je pitanje kad ce MMF zavrnuti ruku Vladi.
Postoji opasnost da niko nece htjeti da kupi BHT, to je tacno. Samo to valjda govori najbolje o predmetu prodaje.
Medjutim uvijek je samo pitanje cijene jer svaka roba ima svog kupca.
Kad se ruka dobro zavrne, na sve se uslove pristaje, a glad i imperativ za ostankom na vlasti su veliki!
Ova tema je nastala 2009. i od tada pa do danas svi govore da se prodaje. To je skoro 9 godina šuplje priče. Ništa nema ni narednih 9 godina sigurno ;)

Znam da će zbog toga maharadža skončati na aparatima ali tako je kako je ;)
drug_profi

#54125 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Ok, tješi se.
Locked