FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tomahawk11
Globalni moderator

#54076 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:
Tomahawk11 wrote:Slažem se, ovo što Real trenutno radi je puno bolje. Ja nisam vjerovao da će se Pero opametiti.
Izgleda da jeste. Ili je ona njegova ludost prešla na ove Barsine :mrgreen:
Polako polako...

Ima jos 20 dana a fali napadac.

Mbape ili..... Ako moze seik Mensur, Flo moze bolje i vise :D
Na početku prelaznog roka sam mislio da će se zaletjeti na Mbappea ili De Geu, ali....kako se bliži kraj prelaznog roka, sve više mislim da od toga nema ništa. Možda bude neki napadač, ali 180 miliona za Mbappea, eto reci koliko je to realno?! Ja u to ne vjerujem.
Nije upitno može li, ali pogledaj, tih nekih 100-ak miliona za Ronalda, pa i Balea, to je nešto drugo....Mbappe?! Nije to ta japija.
skenderija04

#54077 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:
Na početku prelaznog roka sam mislio da će se zaletjeti na Mbappea ili De Geu, ali....kako se bliži kraj prelaznog roka, sve više mislim da od toga nema ništa. Možda bude neki napadač, ali 180 miliona za Mbappea, eto reci koliko je to realno?! Ja u to ne vjerujem.
Nije upitno može li, ali pogledaj, tih nekih 100-ak miliona za Ronalda, pa i Balea, to je nešto drugo....Mbappe?! Nije to ta japija.
Znam, ali ovo ljeto je markirano sa Neymarovim transferom. Berza ide gore, i zato insistiram da se ne dira nista.

Samo pomislim na Dembelea. Mlad je to momak, a socio Barce za te pare trazi nemoguce. Bilo bi neizdrzivo. Nakod tri diskretne partije poceli bi zvizduci, a Dembele ni za tri mjeseca nece ni znati gdje je stadion i gdje treba da parkira
Tomahawk11
Globalni moderator

#54078 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Sve to možeš preslikati i na Mbappea.
ultima_palabra

#54079 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Sve to možeš preslikati i na Mbappea.
Nije baš isto... dvije LP i Liga u zadnje dvije godine = mir u kući bar neko vrijeme i manji pritisak.
Tomahawk11
Globalni moderator

#54080 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Nije baš isto... dvije LP i Liga u zadnje dvije godine = mir u kući bar neko vrijeme i manji pritisak.
Ne za to, nego igrač kao igrač. Mlad, pritisak, ode sve u neku stvar.
Naravno da je Real trenutno u boljoj poziciji i da se tamo hladnije glave misli.
Nije ono ništa preko noći došlo. Prošlo je igrača i trenera dok se nije dobilo ovo što ima danas.
Kod Barse je obrnut proces. Jedan uspješan projekat je krenuo nizbrdo i okrenulo se dovođenju igrača.
A tamo niko nema nos za igrača. Bolje ljudi na FM posluju po tom pitanju.
skenderija04

#54081 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:
Ne za to, nego igrač kao igrač. Mlad, pritisak, ode sve u neku stvar.
Naravno da je Real trenutno u boljoj poziciji i da se tamo hladnije glave misli.
Nije ono ništa preko noći došlo. Prošlo je igrača i trenera dok se nije dobilo ovo što ima danas.
Kod Barse je obrnut proces. Jedan uspješan projekat je krenuo nizbrdo i okrenulo se dovođenju igrača.
A tamo niko nema nos za igrača. Bolje ljudi na FM posluju po tom pitanju.
Pa i nije bas tako. Problem nisu rezultati. Problem je sto se ne vidi gdje ide klub. I igra koja je se igrala za Luis Enriquea je dosta ljudi odbila od ekipe. Jebes rezultat ako ne uzivas. Real je druga prica. Rezultat i samo rezultat. Recimo ono sto se desilo u Madridu kada je nakon utakmice protiv Bayerna Cristiano izasao i molio da mu ne zvizde je nezamislivo u Barceloni. Dva razlicita koncepta
Tomahawk11
Globalni moderator

#54082 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:
Pa i nije bas tako. Problem nisu rezultati. Problem je sto se ne vidi gdje ide klub. I igra koja je se igrala za Luis Enriquea je dosta ljudi odbila od ekipe. Jebes rezultat ako ne uzivas. Real je druga prica. Rezultat i samo rezultat. Recimo ono sto se desilo u Madridu kada je nakon utakmice protiv Bayerna Cristiano izasao i molio da mu ne zvizde je nezamislivo u Barceloni. Dva razlicita koncepta
Koncepti jesu različiti, ali reći da Real ide samo na rezultat....jesi li gledao ovaj superkup? Šta je onda United igrao, ako je ono Realovo bilo na rezultat?
Ne tako davno, nije se vidjelo ni u Madridu. Rekoh već, ovo što Madrid ima danas, dugo se to tražilo. Sjećam se ja i haosa, sjećam se kad se nije znalo ko pije, ko plaća.
Možda to nije Madrid kao onaj iz doba galacticosa, ali ima i ovaj svoj potpis, itekako. Dosta je radnika, rudara, nekad se čini da je tako, kako ti kažeš, ali onda imamo jednu utakmicu kao onu u finalu protiv Juventusa i tad vidiš puni sjaj ovog sastava.
skenderija04

#54083 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:
skenderija04 wrote:
Koncepti jesu različiti, ali reći da Real ide samo na rezultat....jesi li gledao ovaj superkup? Šta je onda United igrao, ako je ono Realovo bilo na rezultat?
Ne tako davno, nije se vidjelo ni u Madridu. Rekoh već, ovo što Madrid ima danas, dugo se to tražilo. Sjećam se ja i haosa, sjećam se kad se nije znalo ko pije, ko plaća.
Možda to nije Madrid kao onaj iz doba galacticosa, ali ima i ovaj svoj potpis, itekako. Dosta je radnika, rudara, nekad se čini da je tako, kako ti kažeš, ali onda imamo jednu utakmicu kao onu u finalu protiv Juventusa i tad vidiš puni sjaj ovog sastava.
Vidio sam. A vidio sam i 10 dana prije :D

Ne znam, ali prije par godina to se smatralo dosadnim peljanjem :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#54084 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:
Vidio sam. A vidio sam i 10 dana prije :D

Ne znam, ali prije par godina to se smatralo dosadnim peljanjem :D
Madridska tika taka :mrgreen:
Dobro, nije baš isto.
AmiĐa_Idriz

#54085 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Skendere, zar ovi likovi fakat nemaju alternative? Evo i sluzbeno i javno odbijenica od Liverpoola, opet se proteze prica kako ce ga sad nagovarati na bojkot vamo tamo...
skenderija04

#54086 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

AmiĐa_Idriz wrote:Skendere, zar ovi likovi fakat nemaju alternative? Evo i sluzbeno i javno odbijenica od Liverpoola, opet se proteze prica kako ce ga sad nagovarati na bojkot vamo tamo...
Pa ne mogu imati alternativu kada nemaju ni plan. Ovo sto sada rade je sve samo ne planski.

Znaju oni kada su mirni i kada znaju sta im treba. Imas dva primjera vise nego ocigledna

1. Luis Suarez. 81 milion 2014 je bilo bas puno. Ali su znali sta hoce , prodali su Fabregasa i Alexisa i dogovorili se fino sa Liverpoolom

2. Neymar. Sljakali su dvije godine dovodjenje igraca

Ovo sada je neki glupi osjecaj izmedju straha i panike jer se boje reakcije navijaca. Dovoljno je da izadje jedan od njih i kaze:" Drugovi, mi necemo da placamo tolike pare za igrace koji ne nude nikakvu garanciju. Vjerujemo onima sto su tu i znamo da imamo pravog trenera" Ali za to treba imati muda.
ITNet

#54087 Re: FC Barcelona

Post by ITNet »

A gdje oni kontaju sa Dembeleom? Mislim covjek se vodi da je AM/RLC, ali je on klasicni right winger, moze on i kroz sredinu igrati ali nije on bas sposoban da igra nekog inside forwarda na lijevoj strani, mozda sa nekim vremenom nesto i postane ali...
supercali

#54088 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Neka se okrenu la mesiji nek halale par godina taborenja iza reala to bi bio najbolji potez po meni jer real sada ima ono sto je barca otprilike imala 2006-7e
LSD

#54089 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Paulinho iz Kine za 40 miliona :lol: :lol: :-) cirkus
Nadzorna_ploca

#54090 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

Andre Gomez, Arda Turan, pa ovaj firaun. Pa njih ne treba ni žaliti. :mrgreen:
dinao

#54091 Re: FC Barcelona

Post by dinao »

Ovaj ce ko Douglas zavrsit. Ne mozes ga poslije nikom utrpat. Pa Juve Pjanica kupio za 36 a Barca ovog panja za 40! :roll:
channel10

#54092 Re: FC Barcelona

Post by channel10 »

Otkud sad panj? Trebat ce malo vremena da uđe u šemu, ali će sigurno pomoći ekipi.
dinao

#54093 Re: FC Barcelona

Post by dinao »

Daj nemoj zezat, kako nije panj? Jesi li cuo za njega prije ovog prelaznog roka?
Nadzorna_ploca

#54094 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

Pa ne pratimo svi fudbal od jucer. :mrgreen:
Sanjarko

#54095 Re: FC Barcelona

Post by Sanjarko »

Nikad cuo. Samo iz imena kontam Brazilac neki.
channel10

#54096 Re: FC Barcelona

Post by channel10 »

Odigrao 43 utakmice za brazilsku reprezentaciju. Valverde je tražio da ga dovedu.
aveos

#54097 Re: FC Barcelona

Post by aveos »

Vizionar 1985 wrote:Nikad cuo. Samo iz imena kontam Brazilac neki.
Bio u tottenhamu nije se snasao i ovi ga se jedva rijesili..za 15mil ga prodali u kinu
°u°

#54098 Re: FC Barcelona

Post by °u° »

:mrgreen:
https://www.facebook.com/offside.hr/vid ... 625489195/

Čitam i da je Neymar kao potpisao za PSG još 30.6. i da je muljao mjesec samo da bi uzeo još 26 milja. Ako je istina onda je stvarno pacov.

Edit :D https://pbs.twimg.com/media/DEslhOUXkAA5oCb.jpg
Distortion

#54099 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

LSD wrote:Paulinho iz Kine za 40 miliona :lol: :lol: :-) cirkus
Dovodjenne Paulinha za 40 mil € je cirkus. Ljudi u klubu su izgubili kompas, nisu sposobni i to je ocito. Vidim onaj tweet psuje Barcu i Cataloniu i velica Madrid i jos ga ovi dovode. Pa jesul normalni jbte?
Ako je Zubizareta smjenjen sta onda trebamo reci za ublehu Roberta i Braide? Ne kontam sta je taj Braida uradio za ovo vremena dok je u klubu?

Ne poznajem Dembelea, nisam ga gledao da bih davao neki sud ali 100+ mil ne vrijedi. Samo budale iz Barcelone mogu dat taj novac.
skenderija04

#54100 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ima li iko da ide iz kluba?
Briga me ko dolazi, interesuje me ko ide
Post Reply