SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

addem

#54076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by addem »

torbica wrote: 13/02/2022 23:52
vjeshalica wrote: 13/02/2022 23:48

Onda implicira da je njegovo dijete zasluzilo da bude zgazeno jer mu je i otac neposten kao i izedinov sin? De bgt....ako smo spali na to da dijete od 17 godina u taj kontekst stavljamo onda...
Naravno da ne implicira. Nisam uopšte rekao da je Danis kriv za to što mu se desilo, nego sam slučaj stavio u kontekst cijelog sistema. Ja sredim metar drva, sljedeći sredi posao na fakultetu, sljedeći sredi da ga policija ne zaustavlja i svima super dok se ne desi neka tragedija.
Ne treba nikakav doktorat da bi predavao na akademiji scenskih vec iskljucivo magistarski. Danis kada je biran u zvanje vanrednog profesora nije trebao ni magistarski vec obicana diploma sa akademije. Vlast je stalno mijenjala zakone o visokom obrazovanju tako da je danis zrtva neukih politicara i truhlog sistema. Covjek je najnagradjivaniji bh reditelj svih vremena. Niko u ovoj zemlji nema reference u tom poslu bolje od njega. E sad Orhan Pamuk je studirao arhitekturu pa zurnalizam, a danas predaje na Columbia University NY. Mislis da je jednog od najboljih zivucih knjizevnika neko pitao jel ima doktorat ili magistarski prije nego ga je zaposlio? :lol:
Nadam se da ce dijete da bude dobro a isto tako se nadam da ce i Danis da predaje na akademiji jer je to dobro za nas, za ovu zemlju da oni koji nesto znaju prenose to znanje a ne kao vecina na UNSA koji veze u svojoj struci nemaju, niti ih iko igdje priznaje al eto imaju doktorat pa su se izborili da predaju i prenose svoje neznanje na buduce generacije.
ljubicasti limun

#54077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ljubicasti limun »

emko1234 wrote: 13/02/2022 23:58
ljubicasti limun wrote: 13/02/2022 23:48 ja kako citam ovog emku, cini mi se da on nije za B. Spahovica, vec protiv Danisa Tanovica.

Boze sacuvaj, kakve stvari ljudi pisu, a covjeku dijete skoro na smrt pregazeno. :-) Kao on se pita da li bi nekom, ko je vozeci neprilagodjenom brzinom udario pjesaka na pjesackom, pri cemu je pjesak maloljetnik koji se bori za zivot, bio odredjen pritvor da se u slucaju pjesaka ne radi o sinu Danisa Tanovica. I smetaju mu navodni dvostruki arsini. :-) Mislim, i da postoje ti dvostruki arsini, u ovom slucaju je ispravno postupano dok u drugim, u kojim nije odredjen pritvor pri ovakvoj teskoj saobracajnoj nesreci, nije. Onda, usporedjivanje toga da jedan oscarovac predaje na Akademiji bez doktorata sa osobom osvjedocene kriminalne proslosti.

Ne kontam, emko, jel to neki argumentum ad hominem protiv Danisa Tanovica, da ga se diskreditira, da se umanji jaka simpatija naroda? Sta? Mislim, stvarno dno dna. Citas li ti ovo sto pises?
Protiv Danisa Tanovića bih imao svašta nešto napisati. Ali obzirom da ja nisam vidio svojim očima, ne želim da se bavim špekulacijama i to svakako nije tema. Ali možete guglat.

A što se tiče dvostrukih aršina, mislim da u pravu to ne bi trebalo da postoji. Temelj svakog sisttema je pravna država, samim tim ako je temelj sistema zasnovan na duplim aršinima, onda je taj isti sistem kurac.
A to smo upravo naučili iz ovog slučaja. Određene kaste u društvu imaju povlašten položaj i omogućava im se da uživaju određene pogodnosti koje za obične smrtnike ne važe. Da ste pametni, na to bi se fokusirali.
Selektivna pravda bi sutra mogla zakačiti vas ili nekoga vašeg. Jebo vas, uz dužno poštovanje Benjo debil i Izo još veći debil.

Da iko od vas ima imalo mozga, shvatio bi da je srž ove situacije nešto sasvim drugo. Meni je žao svakog nedužnog čovjeka. Zaboli me jel mu tata Danis ili Meho što cijepa drva.

Ali naučili smo da je Danisov sin, kojem usput od srca želim da se oporavi, važniji od Have, onih cura iz Hrvatske i osnovnoškolskog profesora.
Ma, emko dragi, bit ce te sram jednog zbog ovoga. Vjeruj mi, nista nije vrijedno licnog integriteta i karaktera, ni strah, ni novac, ni animozitet prema nekome, koji se, usput, u tvojim postovima ni ne skriva vise. Tebi svako dobro, ali nije ti ovo u redu nikako.
uglavnomja

#54078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

emko1234 wrote: 13/02/2022 23:47
drag_gost wrote: 13/02/2022 23:44

Sta je bolan tacno? Otkada je potreban doktorat da se predaje na Akademiji?
Nije se dobro izrazila/izrazio. Poenta priče je da Danis nema adekvatnu dokumentaciju za obavljanje posla na ASU.

"U odgovoru se podsjeća na istorijat Tanovićevih akademskih titula na ASU. Slavni režiser je upisao ASU prije rata, ali je zbog burnih ratnih događaja, nakon odlaska iz Sarajeva, diplomu stekao 1997. u Belgiji na Visokom državnom Institutu za scensku umjetnost i tehnologiju iz Brisela. Diploma mu je nostrificirana 2007. na Akademiji scenskih umjetnosti. Mada Institut iz Belgije nema status fakulteta, nego više škole, nostrifikaciju Tanovićeve briselske diplome potvrdila su i nadležna tijela Sarajevskog Univerziteta.

Tanović je, navodi dalje Kantonalna inspekcija, krajem prošle godine podnio zahjev za ekvivalenciju 12 godina ranije nostrificirane diplome, što je učinila nadležna Komisija ASU dodjeljujući mu zvanje magistra, a nekoliko dana kasnije, 27.12., prošle godine to je potvrdilo i Nastavno naučno Vijeće ASU. To vremenski koincidira za raspisivanjem konkursa za profesora režije na kojeg se prijavio Tanović."

Čitajte malo.
hm

odakle je ovaj tekst, ovo boldirano me zanima
skola se zove Institut national supérieur des arts du spectacle et des techniques de diffusion, u prevodu Nacionalni visoki institut za scenske umjetnosti i tehnike emitiranja
znaci skola je visoka, jer nema nista iznad "supérieur "

L’ouverture internationale de l’école est importante avec une vingtaine de nationalités parmi les étudiants. Danis Tanović, détenteur de l'Oscar du Meilleur film étranger en 2002 avec No Man's Land, y a ainsi effectué sa quatrième année d'étude.

znaci danis je zavrsio cetverogodisnji studij u prvoj generaciji internacionalnih studenata

problem je u papirima, u nadleznostima, u sistemu ... u seljakluku i papanluku i primitivcima i ljubomori ... a ne u znanju i zvanju
skafiskafsnjak

#54079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

torbica wrote: 14/02/2022 00:02
skafiskafsnjak wrote: 13/02/2022 23:55 Ja ne mogu da vjerujem kakvih mozgova ima...
Da vas nesto pitam....

Da je ovaj idiot udario VASE DIJETE, da li biste bili tako realni ?
Ako se meni obraćaš, svaki put kad se desi nešto ovako pomislim da je i moje dijete moglo biti na tom mjestu. Ja bih prvi volio da se ovakve stvari nikad nikom ne dešavaju, ali truhli smo od vrha do dna i ništa se ne mijenja, samo idemo iz slučaja u slučaj.
Mislio sam na sve vas sto pokusavate neshto realni biti....
Pa sta ako pomislis? Da li bi bio "realan" kao.sto.si sada ?

Bi bi... Ali u q.

Sto.ti ne vozis tako brzo? Sto.ja ne vozim?
Voze ovakvi idioti koje nijedna.voda.oprati ne moze
Last edited by skafiskafsnjak on 14/02/2022 00:09, edited 1 time in total.
emko1234

#54080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

ljubicasti limun wrote: 14/02/2022 00:04
emko1234 wrote: 13/02/2022 23:58
Protiv Danisa Tanovića bih imao svašta nešto napisati. Ali obzirom da ja nisam vidio svojim očima, ne želim da se bavim špekulacijama i to svakako nije tema. Ali možete guglat.

A što se tiče dvostrukih aršina, mislim da u pravu to ne bi trebalo da postoji. Temelj svakog sisttema je pravna država, samim tim ako je temelj sistema zasnovan na duplim aršinima, onda je taj isti sistem kurac.
A to smo upravo naučili iz ovog slučaja. Određene kaste u društvu imaju povlašten položaj i omogućava im se da uživaju određene pogodnosti koje za obične smrtnike ne važe. Da ste pametni, na to bi se fokusirali.
Selektivna pravda bi sutra mogla zakačiti vas ili nekoga vašeg. Jebo vas, uz dužno poštovanje Benjo debil i Izo još veći debil.

Da iko od vas ima imalo mozga, shvatio bi da je srž ove situacije nešto sasvim drugo. Meni je žao svakog nedužnog čovjeka. Zaboli me jel mu tata Danis ili Meho što cijepa drva.

Ali naučili smo da je Danisov sin, kojem usput od srca želim da se oporavi, važniji od Have, onih cura iz Hrvatske i osnovnoškolskog profesora.
Ma, emko dragi, bit ce te sram jednog zbog ovoga. Vjeruj mi, nista nije vrijedno licnog integriteta i karaktera, ni strah, ni novac, ni animozitet prema nekome, koji se, usput, u tvojim postovima ni ne skriva vise. Tebi svako dobro, ali nije ti ovo u redu nikako.
Čega tačno bi me moglo biti stid? Što nemam kolektivnu svijest i rezon? Što ne primjenujem sistem krda prilikom razmišljanja? Što konkluziju izlačim iz premisa? Što kažem ono što mislim? Što nisam bezkarakterni mediokritet koji ide linijom manjeg otpora?

I ja tebi želim svako dobro od srca. I nadam se da nikad nećeš doći u situaciju da osjetiš šta znači selektivno primjenjivati bilo koji zakon.
FunkyzeitGames

#54081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FunkyzeitGames »

Emko, razumijem ja da želiš da situaciju dovedeš na malo objektivniji nivo i ponudiš perspektivu iz drugog ugla, ali to se ne radi subjektivnim tepanjem "Benji" i podobrim (ali ne i potpunim) ignorisanjem činjenice da je vozio debelo preko ograničenja u uskoj ulici, većinu dana prepunoj mladih osoba koje pohađaju nekoliko obrazovnih ustanova u tom radijusu od ~300m. Apsolutno nema sumnje da je lik potpuno neodgovorno divljao na takvoj dionici, čak i u slučaju da forumske računice brzina/zaustavni put imaju veća odstupanja.

Da, ne znamo kome je bilo zeleno a kome crveno, ne znamo tačne cifre zaustavne putanje kao ni x faktora iz te noći koji bi tu računicu mogli drastično promijeniti. Da, čak je i vrlo moguće da je mali pretrčavao na crvenom a "Benjo" prošao kroz svoje zeleno, ali ograničenje od 40km/h postoji sa jako dobrim razlogom na tom dijelu, da punoljetnoj osobi za volanom ukaže na to da mora preuzeti odgovornost i usporavanjem spriječiti teže povrede kod grupe ljudi od kojih mnogi nisu dovoljno zreli i svjesni okruženja da uvijek budu odgovorni pješaci, i nije ih iz očiglednih razloga moguće držati na punoj odgovornosti u slučaju nesreće čak i kada su po zakonima odraslih ljudi krivci.
Last edited by FunkyzeitGames on 14/02/2022 00:12, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#54082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

FunkyzeitGames wrote: 14/02/2022 00:10 Emko, razumijem ja da želiš da situaciju dovedeš na malo objektivniji nivo i ponudiš perspektivu iz drugog ugla, ali to se ne radi subjektivnim tepanjem "Benji" i podobrim (ali ne i potpunim) ignorisanjem činjenice da je vozio debelo preko ograničenja u uskoj ulici, većinu dana prepunoj mladih osoba koje pohađaju nekoliko obrazovnih ustanova u tom radijusu od ~300m. Apsolutno nema sumnje da je lik potpuno neodgovorno divljao na takvoj dionici, čak i u slučaju da forumske računice brzina/zaustavni put imaju veća odstupanja.

Da, ne znamo kome je bilo zeleno a kome crveno, ne znamo tačne cifre zaustavne putanje kao ni x faktora iz te noći koji bi tu računicu mogli drastično promijeniti. Da, čak je i vrlo moguće da je mali pretrčavao na crvenom a "Benjo" prošao kroz svoje zeleno, ali ograničenje od 40km/h postoji sa jako dobrim razlogom na tom dijelu, da punoljetnoj osobi za volanom ukaže na to da mora preuzeti odgovornost i usporavanjem spriječiti teže povrede kod grupe ljudi od kojih mnogi nisu dovoljno zreli i svjesni okruženja da uvijek budu odgovorni pješaci, i nije ih iz očiglednih razloga moguće držati na punoj odgovornosti u slučaju nesreće čak i kada su po zakonima odraslih ljudi krivci.
"Benjo" pise jer ga ocigledno.licno zna .
Ovakve likove pustiti da ovakve "objektivnosti" kuci prosipaju. Samo ignorisati.

Ja se samo pitam, da li bi bili objektivni da njihovo.dijete neki Benjo ovako pokupi :roll:
emko1234

#54083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

FunkyzeitGames wrote: 14/02/2022 00:10 Emko, razumijem ja da želiš da situaciju dovedeš na malo objektivniji nivo i ponudiš perspektivu iz drugog ugla, ali to se ne radi subjektivnim tepanjem "Benji" i podobrim (ali ne i potpunim) ignorisanjem činjenice da je vozio debelo preko ograničenja u uskoj ulici, većinu dana prepunoj mladih osoba koje pohađaju nekoliko obrazovnih ustanova u tom radijusu od ~300m. Apsolutno nema sumnje da je lik potpuno neodgovorno divljao na takvoj dionici, čak i u slučaju da forumske računice brzina/zaustavni put imaju veća odstupanja.

Stani ko je rekao da nije kriv? Ja negdje napisao da on nije kriv. Nemoj izvrtat moje riječi.
Nisam napisao ni da nije vozio prebrzo. Samo ukazujem na to da su ovdje svi spremni da zapale lomaču bez da znaju sve činjenice. Svi se žale na sistem ali u ovom slučaju podržavaju selektivno djelovanje sistema. O tome ja pričam, ovako laički rečeno.
emko1234

#54084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

skafiskafsnjak wrote: 14/02/2022 00:14

Ovakve likove pustiti da ovakve "objektivnosti" kuci prosipaju. Samo ignorisati.

Ja se samo pitam, da li bi bili objektivni da njihovo.dijete neki Benjo ovako pokupi :roll:
Ako je ovo jedino što si mogao zaključiti iz mojih postova, onda vjerujem da ti je ispravno percipiranje stvari jača osobina.
Garant trebu u kafani štociras kad se smije i gleda u tvom pravcu, ono misliš da se tebi smije.
Last edited by emko1234 on 14/02/2022 00:19, edited 1 time in total.
veliki_ah

#54085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by veliki_ah »

emko1234 wrote: 14/02/2022 00:16

Stani ko je rekao da nije kriv? Ja negdje napisao da on nije kriv. Nemoj izvrtat moje riječi.
Nisam napisao ni da nije vozio prebrzo. Samo ukazujem na to da su ovdje svi spremni da zapale lomaču bez da znaju sve činjenice. Svi se žale na sistem ali u ovom slučaju podržavaju selektivno djelovanje sistema. O tome ja pričam, ovako laički rečeno.
Kao sto si ti spreman da branis potencijalnog ubicu iako ne znas cinjenice, samo jer “ne mirises” oca od zrtve.

Malo licemjerno, zar ne?

Da ne kazem šupački.
skafiskafsnjak

#54086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

emko1234 wrote: 14/02/2022 00:19

Ako je ovo jedino što si mogao zaključiti iz mojih postova, onda vjerujem da ti je ispravno percipiranje stvari jača osobina.
Garant trebu u kafani štociras kad se smije i gleda u tvom pravcu, ono misliš da se tebi smije.
Gdje si realista...
Bi li bio objektivan da pokupi tvoje dijete?
emko1234

#54087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

veliki_ah wrote: 14/02/2022 00:22
Kao sto si ti spreman da branis potencijalnog ubicu iako ne znas cinjenice, samo jer “ne mirises” oca od zrtve.

Malo licemjerno, zar ne?

Da ne kazem šupački.
hahahhahaa, ko ga bolan ne bio brani? Ja vam pokušavam objasniti koji bio ispravan put da se radi po zakonu a imajući u vidu da se poštuju načela i postulati pravne države.
uglavnomja

#54088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

upravo ti emko selektiivno djelujes

opravdavas, izmedju redova, i ovog majmuna i izvlacis besmislene primjere o kojim nista ne znas, havinog muza zoves nepoznatim ... samo da bi istresao neki svoj jed na danisa

:run:
skafiskafsnjak

#54089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

emko1234 wrote: 14/02/2022 00:24
veliki_ah wrote: 14/02/2022 00:22

Malo licemjerno, zar ne?

Da ne kazem šupački.
hahahhahaa, ko ga bolan ne bio brani? Ja vam pokušavam objasniti koji bio ispravan put da se radi po zakonu a imajući u vidu da se poštuju načela i postulati pravne države.
Da se radi po zakonu, ovaj krmak.bio bio u zatvoru kao.i caca mu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#54090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

@emko1234
Sve bi to bilo ok sto pricas, da smo u njemačkoj i da Spahovici i sl njima vec odavno ovaj sistem ne izvrcu ruglu, a posteni svijet prave budalama.
Ali smo u Bosni i narodu je pun Q svega, a kamoli Benja, Toma, Cela, Zika, Fadila i sl spodoba.
Last edited by sime_cipol on 14/02/2022 00:27, edited 1 time in total.
emko1234

#54091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

skafiskafsnjak wrote: 14/02/2022 00:23
emko1234 wrote: 14/02/2022 00:19
Gdje si realista...
Bi li bio objektivan da pokupi tvoje dijete?
Pitanje je apsolutno nelogično. To je isto ko da pitaš treba li izuzeti iz ovog postupka sudiju koji je u krvnom srodstvu sa Danisom Tanovićem.
emko1234

#54092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

uglavnomja wrote: 14/02/2022 00:24 upravo ti emko selektiivno djelujes

opravdavas, izmedju redova, i ovog majmuna i izvlacis besmislene primjere o kojim nista ne znas, havinog muza zoves nepoznatim ... samo da bi istresao neki svoj jed na danisa

:run:
A ko je to bio Havin muž u momentu kad je žena stradala?
pinkman

#54093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pinkman »

Pa i onom vozacu kamiona sto je dijete udario je bio pritvor odredjen, pa porodica preminulog djeteta trazila da ga se pusti na slobodu jer ima bolesnu zenu, tako nesto.

Dakle, bio mu je odredjen pritvor, a nije bio visestruki povratnik u cinjenju krivicnih djela.

Nesrece se dogadjaju, samo eto neko ima bas mnogo presuda, a takvi trebaju ici u pritvor jer je njihov svaki izlazak na ulicu, pjeske ili automobilom, veliki rizik.
FunkyzeitGames

#54094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FunkyzeitGames »

Ne mora da znači, ali moguće je i da mu je jaran kom je iz navike izletilo tepanje. Međutim on je upravu za neke stvari u postovima, ljudi ovdje su usijani da lika nabiju na kolac i za šta jeste i za šta nije kriv, a ni to nije rješenje za ovakvu situaciju jer koliko sam upoznat advokati mogu zloupotrijebiti neosnovanu dio hajke javnosti da traže olakšavajuće okolnosti za osnovane tačke optužnice.

Na primjer: "Klijentu mi je neosnovano pripisano X, Y i Z od strane javnosti, a slučaj, dokazi i proces su ekspresno formirani i pokrenuti na osnovu pritiska medija i upravo te javnosti, tako da želim provjeru poštovanja svih procedura za J, K i L kako bismo bili sigurni da to neko nije preskočio neke procedure u želji da sve što prije bude spremno.". Tu onda idu beskrajne odgode i prostor za malverzacije, podmazivanje i štimanje.
jasib

#54095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jasib »

emko1234 wrote: 14/02/2022 00:16 Nisam napisao ni da nije vozio prebrzo. Samo ukazujem na to da su ovdje svi spremni da zapale lomaču bez da znaju sve činjenice. Svi se žale na sistem ali u ovom slučaju podržavaju selektivno djelovanje sistema. O tome ja pričam, ovako laički rečeno.
Jedan pravnik ne može "laički" komentarisati djelovanje pravosuđa. Nije tema, niti želim pisati ad hominem, ali sam još danas intuitivno posumnjala u tvoj pravnički status, i mislim da sa pravom imaš konekciju preko kriminalistike, i da si involviran u ovaj slučaj i slične druge, preko policijskog radnog mjesta. Ali nije ni bitno, izvini na privatnosti.

A sad o boldiranom dijelu: Iako zagovaram strožiji režim pravosuđa kod ovakvih teških saobraćajnih slučajeva pritvaranjem počinilaca, pa čak i onih koje ti spominješ ovdje, a koji su odmah nakon nesreće pušteni na slobodu da se tako brane, slučaj B. Spahovića nije takav. Ne zbog Danisovog sina, iako neki insinuiraju strožiji režim tužilaštva zbog njegove pozicije i društvene moći, što bi bila strašno loša poruka, nego zbog opšte poznatog background-a porodice Spahović. Konačno se Spahovići moraju zaustaviti u njihovom tlačenju građana Sarajeva, zauvijek, jer su njihovim stopama krenuli i drugi, jer će postati primjer ponašanja kakvo ne želimo imati kraj sebe. Nažalost, tragedija djeteta nije trebala biti povod, ali jeste, i sada je prilika da pravosuđe Sarajeva ustane i počisti "sarajevske zlokovce" sa ulica i da ih smjesti na dugotrajan dobrovoljni rad u korist društva, na rehabilitaciju. A ima ih, svakim danom sve više :(
FunkyzeitGames

#54096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FunkyzeitGames »

Nigdje nije navedeno da ga uopšte ne smatraš krivim, čak je naglašeno da ne ignorišeš potpuno taj dio oko njegove krivice. Stvar je da ti tepanje rulja željna "Benjine" krvi neće moći svariti, i moraš vatru smirivati hladnom glavom, činjenicama i nepristrasno konstruisanim hipotetičkim scenarijima.
Dead Man Walking

#54097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

Smatra ga krivim za 20kmh preko ogranicenja, cuj mene 32kmh preko. Haj Bgt, sta je to, kako je on mogao znati da je to nedozvoljeno i opasno. Samo za ovo bi ga trebalo u cuzu i da nikog nije stigao udariti, a kamoli ovako, al to je eto nista posebno, pa svi mi nekad zagasamo duplo preko ogranicenja izmedju djece, samo imamo srece da nam ne iskacu kao hudom Bengeleu.
Guadalajara

#54098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

@jasib dobro si to skuzila.

:thumbup:
mirza_15

#54099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirza_15 »

rocco_siffredi wrote: 13/02/2022 23:00 Kako Emko brani Benju :D
Možda je auto neispravan, možda je vozio prebrzo, možda je na ljetnim gumama u zimskim uslovima, možda je prošao kroz crveno.
Da Benjo ovo čita rekao bi nemoj me više braniti.
Što je najgore, "pravnik po vokaciji" to smatra olakšavajućim okolnostima.
mirza_15

#54100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirza_15 »

Dimu1927 wrote: 13/02/2022 23:22 Isti sistem je omogucio bejtovici halimic da operisu malenu djevojcicu iz kaknja i da ne odgovaraju za svoje postupke jer su bliski sadasnjim vlastodrscima.
Kojim vlastodršcima? Kantonalnom tužilaštvu? Onom što mu skupština KS nije usvojila izvještaj i što je tražila da se uputi inicijativa VSTV-u da se smijeni glavna tužiteljica? Ta vlast koju ti spominješ je na ratnoj nozi sa tim tužilaštvom koje ima sva vještačenja i dokaze. Ništa nije sakriveno. Neka konačno podignu optužnice i rade svoj posao. A ako tužilaštvo ima kakav politički motiv onda on nije da se zaštite oni "koji su bliski sadašnjim vlastodršcima" nego baš obratno. Nakon razapinjanja u Skupštini KS gdje je Sabina Sarajlija od silne ljutnje napuštala salu pa se vraćala to tužilaštvo ima motiv više da ih uništi.
Post Reply