Treba im novi Gazimestan jer ne mogu na Kosovo a ni u Hrvatsku gdje se nalazi Jasenovac pa bi da od Bosne prave poligon za srbovanje i pravdanje sadašnjim i budućim generacijama agresorsko genocidne pohode nad Bosnom i Bošnjacima kao opravdanje za Srebrenicu. Pa i film su snimili o Jasenovcu nakon toliko godina jer je snimljen film o Srebrenici.vatrogasac wrote: ↑10/09/2021 16:59Ne smeta Jasenovac nego ono što će se sada raditi po Bosni, a ne smije u Hrvatskoj gdje se nalazi Jasenovac. Mahat će se u Bosni srbijanskim trobojkoma i kokardama, pjevati o Kosovu..... a zažto u Bosni?
Dešavanja u Srbiji
-
Bossona
#54001 Re: Dešavanja u Srbiji
-
DonieBrasco
#54002 Re: Dešavanja u Srbiji
Negira se genocid a hoce u zemlji gdje je pocinjen da prave svoje spomenike. 
- vatrogasac
#54003 Re: Dešavanja u Srbiji
Upravo to. Njima Srebrenica visi kao kamen o vratu. Idu sada na to kako smo svi isti na Balkanu jer uvijek je bilo neko ko je doživljavao progone i da se genocid u Srebrenici relativizira, a Srbija ispadne i ne tako loš momak kako se priča o njoj 3 decenije. Usput dobijaju gratis srbovanje po Bosni. Pa kada navale popovi sa tamjanom. Eto i autobusa i auta. Srebrenica mora po njihovom planu postati blijeda sjena.Bossona wrote: ↑10/09/2021 17:16Treba im novi Gazimestan jer ne mogu na Kosovo a ni u Hrvatsku gdje se nalazi Jasenovac pa bi da od Bosne prave poligon za srbovanje i pravdanje sadašnjim i budućim generacijama agresorsko genocidne pohode nad Bosnom i Bošnjacima kao opravdanje za Srebrenicu. Pa i film su snimili o Jasenovcu nakon toliko godina jer je snimljen film o Srebrenici.vatrogasac wrote: ↑10/09/2021 16:59
Ne smeta Jasenovac nego ono što će se sada raditi po Bosni, a ne smije u Hrvatskoj gdje se nalazi Jasenovac. Mahat će se u Bosni srbijanskim trobojkoma i kokardama, pjevati o Kosovu..... a zažto u Bosni?
-
konami666
#54004 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa gradit će na teritoriji republike srpske, ne na teritoriji FBiH koliko sam razumio. Znaci sve ok.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#54005 Re: Dešavanja u Srbiji
Bossona wrote: ↑10/09/2021 17:16 Treba im novi Gazimestan jer ne mogu na Kosovo a ni u Hrvatsku gdje se nalazi Jasenovac pa bi da od Bosne prave poligon za srbovanje i pravdanje sadašnjim i budućim generacijama agresorsko genocidne pohode nad Bosnom i Bošnjacima kao opravdanje za Srebrenicu. Pa i film su snimili o Jasenovcu nakon toliko godina jer je snimljen film o Srebrenici.
Bravo, nadam se da ce ovi nasi vise progledati i nece pasti u zamku kao Alija glupan!
Znaci BOV-ovi za MUP, povecanje broja policajaca, NI puni kapacitet u tri smjene....
-
L u c i f e r
-
konami666
#54007 Re: Dešavanja u Srbiji
Kako je okupirana kad ju je Alija potpisao pred zvanicnicima EU i USA? Nisam ja bio u dejtonu i potpisivao dokumente
-
Bossona
#54008 Re: Dešavanja u Srbiji
Sve je to Servia bre, pardon serpski svEt, pardon otvoreni balkan ili ti ga minin šengen,....
POČELA JE REALIZACIJA "SRPSKOG SVETA" U BiH: Vučić sa patrijarhom Profirijem "dogovorio" gradnju spomenika u BIH - "Za Srbe stradale na teritorijama koje nisu pod kontrolom srpskog naroda"
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/21 ... 9dqq6odz3Y
Last edited by Bossona on 10/09/2021 18:27, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#54009 Re: Dešavanja u Srbiji
A jel mozda potpisano jos nesto, kao npr da je entitet u sastavu BiH.
Osim toga, potpisano pod genocidom, al haj nek stoji dok se postuje Dejton.
Polahko, nije hica po turski....
- vatrogasac
#54010 Re: Dešavanja u Srbiji
U tome i jeste problem što žele nova Cetinja. Entitet rs je kao i kanton tk, dio teritorije u Bosni i Hercegovini, ali sa razlikom što entitet rs želi u srpski svet za razliku od kantona tk koji to ne želi.
-
llull
#54011 Re: Dešavanja u Srbiji
Hajde ponovi malo istoriju i geografiju, kompleks logora se prostirao i na jednoj i drugoj strani rijeka. Donja Gradina gdje je planirana izgradnja pripada BIH/RS. Tako da ...
-
konami666
#54012 Re: Dešavanja u Srbiji
Bossona wrote: ↑10/09/2021 18:21Sve je to Servia bre, pardon serpski svEt, pardon otvoreni balkan ili ti ga minin šengen,....
POČELA JE REALIZACIJA "SRPSKOG SVETA" U BiH: Vučić sa patrijarhom Profirijem "dogovorio" gradnju spomenika u BIH - "Za Srbe stradale na teritorijama koje nisu pod kontrolom srpskog naroda"
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/21 ... 9dqq6odz3Y
Jbg možete pričati šta hoćete ali se zove republika srpska. Možete vi to objašnjavati strancima koliko hoćete, da je entitet, da je ovo da je ono ali realno imaju ovlasti kao da su nezavisna država. U državi. Koliko puta su me stranci pitali kako to da je Bosna podijeljena izmedju dva dijela i jedan se zove republika srpska, da li to znaci da pripada Srbiji? I onda kažem ne, nego se samo tako zove. I onda hiljadu pitanja a kako to a zašto to, nema nikakvog smisla, mozak ne može da svari to.L u c i f e r wrote: ↑10/09/2021 18:26A jel mozda potpisano jos nesto, kao npr da je entitet u sastavu BiH.
Polahko, nije hica po turski....![]()
Činjenica je da je Alija prodao 49% teritorije kako bi napravio palestinu u kojoj može vladati on i porodica mu. To se može zaključiti po svemu onome sto sda radi zadnjih 30 godina. Mozemo mi prditi koliko hocemo ali to je činjenica.
- vatrogasac
#54013 Re: Dešavanja u Srbiji
Koji je glavni grad rs-a kao entiteta?
-
detroit-mercy
#54014 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa onda neka se sove Donja Gradina, najmanje su ovdje u pitanju zrtve a vise neke druge stvari, ali znas i ti sam to.
-
detroit-mercy
#54015 Re: Dešavanja u Srbiji
Istocno Sapajebo
- vatrogasac
#54016 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije.
-
L u c i f e r
#54017 Re: Dešavanja u Srbiji
Cinjenica je i da je to entitet nastao zlocinom, genocidom, u cijim su temeljima masovne grobnice sakrivane i premjestane od strane tog istog entiteta nakon rata.konami666 wrote: ↑10/09/2021 18:41Jbg možete pričati šta hoćete ali se zove republika srpska. Možete vi to objašnjavati strancima koliko hoćete, da je entitet, da je ovo da je ono ali realno imaju ovlasti kao da su nezavisna država. U državi. Koliko puta su me stranci pitali kako to da je Bosna podijeljena izmedju dva dijela i jedan se zove republika srpska, da li to znaci da pripada Srbiji? I onda kažem ne, nego se samo tako zove. I onda hiljadu pitanja a kako to a zašto to, nema nikakvog smisla, mozak ne može da svari to.L u c i f e r wrote: ↑10/09/2021 18:26
A jel mozda potpisano jos nesto, kao npr da je entitet u sastavu BiH.
Polahko, nije hica po turski....![]()
Činjenica je da je Alija prodao 49% teritorije kako bi napravio palestinu u kojoj može vladati on i porodica mu. To se može zaključiti po svemu onome sto sda radi zadnjih 30 godina. Mozemo mi prditi koliko hocemo ali to je činjenica.
Politicki i vojni vrh tog entiteta sada ladi muda u cuzi.
Ceracemo se jos, ovaj put nadajmo se samo politicki, ekonomski i natalitetom.
Last edited by L u c i f e r on 10/09/2021 18:50, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#54018 Re: Dešavanja u Srbiji
Laktasi
- vatrogasac
#54019 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne zezam se. OD 2003. Sarajevo je glavni grad rs-a dok je Banja Luka samo administrativni centar. Oni tamo narod lažu.
-
llull
#54020 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja sam za to da svaka zrtva dobije svoj spomenik i da svako oplakuje svoje zrtve kako dolikuje. Jasno je da je ovo i politikanstvo, ali opet ne vidim kako ovo skodi drzavi BIH. Koliko sam za ovaj spomenik toliko sam isto da se poskidaju one odvratne biste Drazi Mihajlovicu kojih ima po RS.
Jer je za mene kao Srbina to velika sramota.
Sad neki tumace da je Istocno neki komplet Sarajevo... ali uvalim mu, Vojkovici su glavni grad hahahaNe zezam se. OD 2003. Sarajevo je glavni grad rs-a dok je Banja Luka samo administrativni centar. Oni tamo narod lažu.
-
konami666
#54021 Re: Dešavanja u Srbiji
Naravno glavni grad kao entiteta nemaju ali će skoro svaki Srbin koji živi u RSu sigurno reci da im je glavni grad Beograd.
Sve se ja sa tobom slažem, tu nema dvojbe. Ali hajde da idemo kroz te tri stavke koje si naveo:L u c i f e r wrote: ↑10/09/2021 18:49Cinjenica je i da je to entitet nastao zlocinom, genocidom, u cijim su temeljima masovne grobnice sakrivane i premjestane od strane tog istog entiteta nakon rata.konami666 wrote: ↑10/09/2021 18:41
Jbg možete pričati šta hoćete ali se zove republika srpska. Možete vi to objašnjavati strancima koliko hoćete, da je entitet, da je ovo da je ono ali realno imaju ovlasti kao da su nezavisna država. U državi. Koliko puta su me stranci pitali kako to da je Bosna podijeljena izmedju dva dijela i jedan se zove republika srpska, da li to znaci da pripada Srbiji? I onda kažem ne, nego se samo tako zove. I onda hiljadu pitanja a kako to a zašto to, nema nikakvog smisla, mozak ne može da svari to.
Ceracemo se jos, ovaj put nadajmo se samo politicki, ekonomski i natalitetom.![]()
1. Politički: u BiH nema niti jedan sposoban političar koji je za RBiH. Dok hrvatski dio koji se zalaze za treći entitet na svojoj strani imaju hrvatsku, EU i Ameriku, srpski koji imaju Srbiju, kinu i Rusiju, bošnjački politički vrh u aferama od pranja para od respiratora do lažne diplome direktorice kcus.
2. Ekonomski: ne znam koji je entitet veća karina sto se tiče ekonomije, i jednom i drugom trebaju pare od MMF-a inače puse kitu. Zato se odma dogovore kada treba kredit potpisati.
3. Natalitet ko ekonomija: niko neće da se karindza i pravi sirotinju, barem oni sa mozgom. Oni koji naprave dijete gledaju kako da ga pošalju na zapad. Najveće koristi od novog priraštaja u BiH ima zapadna Europa.
-
L u c i f e r
#54022 Re: Dešavanja u Srbiji
E ovo je vec korektno, aferimllull wrote: ↑10/09/2021 19:05 Ja sam za to da svaka zrtva dobije svoj spomenik i da svako oplakuje svoje zrtve kako dolikuje. Jasno je da je ovo i politikanstvo, ali opet ne vidim kako ovo skodi drzavi BIH. Koliko sam za ovaj spomenik toliko sam isto da se poskidaju one odvratne biste Drazi Mihajlovicu kojih ima po RS.
Sad neki tumace da je Istocno neki komplet Sarajevo... ali uvalim mu, Vojkovici su glavni grad hahahaNe zezam se. OD 2003. Sarajevo je glavni grad rs-a dok je Banja Luka samo administrativni centar. Oni tamo narod lažu.
-
detroit-mercy
#54023 Re: Dešavanja u Srbiji
Naravno da neka svaka zrtva ima svoj spomenik, ali od 45 je proslo vec 75 godina, stradanja tog naroda su obiljezena mnogim spomenicima i sto je najinteresantnije, te spomnike obilazi sve manji i manji broj ljudi.llull wrote: ↑10/09/2021 19:05 Ja sam za to da svaka zrtva dobije svoj spomenik i da svako oplakuje svoje zrtve kako dolikuje. Jasno je da je ovo i politikanstvo, ali opet ne vidim kako ovo skodi drzavi BIH. Koliko sam za ovaj spomenik toliko sam isto da se poskidaju one odvratne biste Drazi Mihajlovicu kojih ima po RS.
Ovo je vec nesto drugo, cisto politikantstvo i da se nacija drzi homogenom kao i da se pokaze moc Vucka.
Najmanje je njim do zrtava.
-
L u c i f e r
#54024 Re: Dešavanja u Srbiji
Ko sto reko ceracemo se, a sta ce biti bice, ko dozivi pricace...konami666 wrote: ↑10/09/2021 19:11Naravno glavni grad kao entiteta nemaju ali će skoro svaki Srbin koji živi u RSu sigurno reci da im je glavni grad Beograd.
Sve se ja sa tobom slažem, tu nema dvojbe. Ali hajde da idemo kroz te tri stavke koje si naveo:L u c i f e r wrote: ↑10/09/2021 18:49
Cinjenica je i da je to entitet nastao zlocinom, genocidom, u cijim su temeljima masovne grobnice sakrivane i premjestane od strane tog istog entiteta nakon rata.
Ceracemo se jos, ovaj put nadajmo se samo politicki, ekonomski i natalitetom.![]()
1. Politički: u BiH nema niti jedan sposoban političar koji je za RBiH. Dok hrvatski dio koji se zalaze za treći entitet na svojoj strani imaju hrvatsku, EU i Ameriku, srpski koji imaju Srbiju, kinu i Rusiju, bošnjački politički vrh u aferama od pranja para od respiratora do lažne diplome direktorice kcus.
2. Ekonomski: ne znam koji je entitet veća karina sto se tiče ekonomije, i jednom i drugom trebaju pare od MMF-a inače puse kitu. Zato se odma dogovore kada treba kredit potpisati.
3. Natalitet ko ekonomija: niko neće da se karindza i pravi sirotinju, barem oni sa mozgom. Oni koji naprave dijete gledaju kako da ga pošalju na zapad. Najveće koristi od novog priraštaja u BiH ima zapadna Europa.
Ovo je pickin dim u kakvim smo bili nepovoljnim okolnostima 92-95, embargo na oruzje, okruzenje, glad, rat na 3 fronta, pa izgurasmo, opstasmo, opstade i drzava Bosna.
Mi bosnje generalno mozda nismo plaho ni pametni ni radisni, al smo zato zilavi i tvrdoglavi u pm.
Dokle ce nas to dovesti, vidjecemo.
Licno i dalje nemam mrznje ni prema kome, i najvise bih volio da se svi zajedno okrenemo zivotu i radu, umjesto jalovim prepucavanjima i inadjenjima.
A zivot je tako kratak...
-
daddy-kool