Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#5401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Toga se na autoputu treba čuvati. Kad ideš dosta brže od vozila ispred sebe, uvijek blicaj bio dan ili pogotovo noć. Pomaže jer naši seljaci sebi dopuštaju da na autoputu idu u ljevu traku bez gledanja ljevog rezrovizora. To je ravno samoubistvu ali šta ćeš navikli voziti po livadama, makadamima....

Mene jutros umalo nije na kružnom toku udarilo drugo vozilo, milimetri su bili u pitanju, baš me trznulo. U vanjskoj traci čovjek sa Goflom 4 obilazi cijeli kružni tok, koji je pun vozila i ljudi koji idu na posao. U vanjskoj traci on obilazi krug po kružnom toku :-) Srećom uspio je prikočiti, ako ništa inače udario bi mi prednju desnu stranu vozila.
ZABO

#5402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZABO »

Prije par dana stojim na semaforu na tranzitu,ispred mene niko,iza mene niko,al hajd čekam ja fino i turpijam nokte :nokti: ,redeovno bacam pogled na semafor,u taj čas doleti audi, stade djelić sekunde iza mene,svirnu iz sve snage,stakla mi ispadoše iz naočara,zaobiđe me ko lud i još dok sam ja gledala u njega dade mi znak da sam luda,kao šta čekam ja tu,uopšte :repetirana: ..ja pogledam još crveno,rekoh sabi mođda je semafor u kvaru,kad u taj čas upali se zeleno ta i ja u prvu i hajd svojim poslom :autic:
nightvision

#5403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

O'zone wrote:Jučer na brzoj cesti vozim lijevom trakom cca 120-130 km/h...
Brza cesta, autoput ili trkaca staza? :skoljka:
condy wrote: vanjskoj traci čovjek sa Goflom 4 obilazi cijeli kružni tok, koji je pun vozila i ljudi koji idu na posao. U vanjskoj traci on obilazi krug po kružnom toku :-) Srećom uspio je prikočiti, ako ništa inače udario bi mi prednju desnu stranu vozila.
Kruzni tok inace ne sluzi za kruzno kretanje vozila. :lol: Ako covjek vozi kruznim tokom a ti "uletis" i oduzmes mu prednost, znas ko je kriv? Ako covjek vozi vanjskom trakom a ti mu iz unutrasnje oduzmes prednost, znas ko je kriv?
condy

#5404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

nightvision wrote:
condy wrote: vanjskoj traci čovjek sa Goflom 4 obilazi cijeli kružni tok, koji je pun vozila i ljudi koji idu na posao. U vanjskoj traci on obilazi krug po kružnom toku :-) Srećom uspio je prikočiti, ako ništa inače udario bi mi prednju desnu stranu vozila.
Kruzni tok inace ne sluzi za kruzno kretanje vozila. :lol: Ako covjek vozi kruznim tokom a ti "uletis" i oduzmes mu prednost, znas ko je kriv? Ako covjek vozi vanjskom trakom a ti mu iz unutrasnje oduzmes prednost, znas ko je kriv?
Ja sam se kretao unutrašnjom trakom kružnog toka tako da nigdje nisam uletio. Kretanje kružnim tokom je regulisano saobraćajnim znakom ispred kružnog toka. Za vanjsku traku kružnog toka je saobraćajnim znakom regulisano da je izlazna traka a za unutrašnju traku da je traka za kretanje po kružnom toku. Trake se mogu mijenjati iz unutrašnje u vanjsku sa ukljućenim žmigavcem i obratno. Tako ako je mislio vozač Golfa 4 nastaviti kretati se po kružnom toku, trebao je upaliti ljevi žmigavac i ući u unutrašnju traku, a ne to raditi vanjskom trakom.
Last edited by condy on 02/11/2015 11:10, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#5405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

nightvision wrote:
Realno ono autoput nije, posebno kad ideš iz smjera Mostarskog prema Ilidži u tom je smjeru lijeva traka je sve osim autoputa. Više je brza cesta a da je trkaća staza ne bih se ograničavao na 120-130 :mrgreen:

Inače nikad ne vozim tim pravcem nego idem starom cestom kroz Plandište ali jučer žurio a gužva na izlasku iz Sa.

Sreća pa se autoput Sa-Ze naplaćuje inače bi bilo mrtvih svaki dan zbog ovakvih situacija.
relax11

#5406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

condy wrote:Toga se na autoputu treba čuvati. Kad ideš dosta brže od vozila ispred sebe, uvijek blicaj bio dan ili pogotovo noć. Pomaže jer naši seljaci sebi dopuštaju da na autoputu idu u ljevu traku bez gledanja ljevog rezrovizora. To je ravno samoubistvu ali šta ćeš navikli voziti po livadama, makadamima....

Mene jutros umalo nije na kružnom toku udarilo drugo vozilo, milimetri su bili u pitanju, baš me trznulo. U vanjskoj traci čovjek sa Goflom 4 obilazi cijeli kružni tok, koji je pun vozila i ljudi koji idu na posao. U vanjskoj traci on obilazi krug po kružnom toku :-) Srećom uspio je prikočiti, ako ništa inače udario bi mi prednju desnu stranu vozila.
E vidis meni kad neko blicne na autoputu hoce mi nesto biti, nisam slijep vidim na gornji retrovizor da pretice, a jos su mi jaci oni kao ja idem 180 i upalit cu ti duga dok te ne zaobidem jer ja sam glavni
petunija

#5407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by petunija »

zdruzdjo wrote:Prije par dana putovah Sarajevo-Lukavac-Sarajevo.
Vozim od 1996-te i gotovo svaki dan sam za volanom u prosjeku 25-30 km.
Od te 1996 se nikad nisam vise istraumirao i iznervirao za volanom.
Hajmo redom

Bijeli Audi a6 quatro tdi nova linija ispred mene 10-ak kilometara voznje. Auto cim naleti iz suprotnog pravca, krk po kocinici. Okuka i najblaza, krk kocinica. Preticanje misaona imenica. Cim malo ravnice oplete po gasu. Umorio me. Pa jexx ga auto, nemoj ga voziti ako te strah.  Na kraju kad sam dobio priliku da ga preteknem, baja opleo po gasu i ne da mi. Auto iz suprotnog pravca ide. Toliko mi je zivce izvukao, da nije usporio fakat bi ga zgurao pa nek ide sve u pm. Poslije njega, par kamiona teskih i sa stranim tablama uz karaulu su fakat vitezovi. Cim uhvati se kolona od 4-5 auta sklone se da ih raja prodju. Svaka cast momci.
Onda spustanje niz karaulu. Lokalci holcanje, ljepljenje za karambolku, blicanje da kao se  ubrza, sjecenja okuka kao da su sami na cesti, preticanja na punoj, makazice.....
Od zivinica do lukavca pa do tuzle, odmor. 80-90 ak na sat i super. U tuzli horor. Skakanje po kocinicama, taksisti se trpaju pa koce ne bi li ih udario, cigani u kombijima isto, oduzimanje prednosti.....
U 17:00 krenuo nazad. Mrak. Uzas. Ne znas ko je gori: mala dostavna auta sto zure negdje, lokalci sa kašljavim dizelima, kombiji puni putnika koji hoce da pozure a ne mogu, kamioni mali(veliki su i u tom pravcu bili vitezovi).
Preticu na nepreglednim mjestima, one koje sam i koje su posli/posao preticati na sigurnim mjestima su vecinom ubrzavali.....
Vrhunac dana je prije bijambara na dva tri kilometra. Bijeli mercedes 190d koji je posao da pretice uzbrdo na punoj mene, auto ispred mene i kamion. Iz suprotnog pravca ide auto i blica mu. On prvo hoce meni da se utrpa pa odustade i prodje me, pa ovom liku ispred,  pa isto odustade, pa oplete kao da ce kamion preteci i na pola kamiona prikoci i vrati se ispred ovog lika ispred. Skakanje po kocinicama, sviranje, gledaj hoce li ko se zaljepiti u ledja.....Boli me kxxxxc hoce li debil poginuti ili nece, ali ce ga neko krknuti iz suprotnog pravca i baciti na mene pa cu ni kriv ni duzan najexxx
Tu mi je bio kraj. Stanem na neko prosirenje da odmorim. Malo dahnem par minuta i krenem. Na samom spustanju kod cevljanovica kolona. 4 kamiona se strateski rasporedila i guslaju. Kamion pa 4-5 auta+kombi, pa kamion pa 4-5 auta....i tako. Od cevljanovica do sarajeva nisam presao nigdje 50km/h. Dosao kuci u 19:30. 3 i 1/2 SATA????
Ne znam kako na toj dionici nema svake sedmice 20 udesa i kako nema bar 3-4 mrtvih mjesecno.

Skola: nikad vise (ako bas ne moram) na tu dionicu po mraku
Nikad vise tamo preko karaule. Fino brate na doboj namotas prema lukavcu i lagano 5-om. Jeste dalje i skuplje ali niko ti ne moze platiti zivce i nerviranje oko debila i voznju u grcu.
Prosle godine sam otisao u "dahu" u beograd i vratio se. Fino na doboj  samac, auto-put, beograd i nazad. Ma osjetio nisam. U povratku prije hrvatske stao negdje na autoputu popio kafu, wc i nastavi.
Ovu cu voznju pamtiti sigurno dugo vremena.
Za ovo bih uvela doživotnu robiju, na žalost vrlo česta slika na putevima
Pravi jado.
Na žalost, primjećujem da i neke vozačice ovo rade, što mi je bilo pravo čudno, ali eto i žena svakakvih :(
nightvision

#5408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

condy wrote: Ja sam se kretao unutrašnjom trakom kružnog toka tako da nigdje nisam uletio. Kretanje kružnim tokom je regulisano saobraćajnim znakom ispred kružnog toka. Za vanjsku traku kružnog toka je saobraćajnim znakom regulisano da je izlazna traka a za unutrašnju traku da je traka za kretanje po kružnom toku. Trake se mogu mijenjati iz unutrašnje u vanjsku sa ukljućenim žmigavcem i obratno. Tako ako je mislio vozač Golfa 4 nastaviti kretati se po kružnom toku, trebao je upaliti ljevi žmigavac i ući u unutrašnju traku, a ne to raditi vanjskom trakom.
Sto nije potpuno tacno. Vanjskom trakom je dozvoljeno voziti ako se namjeravas odvojiti u prvu ili drugu ulicu iz kruznog toka. Ako namjeravas kruziti onda da, trebas se prestrojiti u unutrasnju traku. I svejedno, u bilo kojoj varijanti, znaci cak i kada drugi ucesnik u saobracaju ne postupa pravilno, kada se nalazis u unutrasnjoj (lijevoj) traci duzan si propustiti vozila u vanjskoj (desnoj) traci. Da te ciko s golfom zavalio ti bi bio kriv.

Image

http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=141
nightvision

#5409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

O'zone wrote: Realno ono autoput nije, posebno kad ideš iz smjera Mostarskog prema Ilidži u tom je smjeru lijeva traka je sve osim autoputa. Više je brza cesta a da je trkaća staza ne bih se ograničavao na 120-130 :mrgreen:

Inače nikad ne vozim tim pravcem nego idem starom cestom kroz Plandište ali jučer žurio a gužva na izlasku iz Sa.

Sreća pa se autoput Sa-Ze naplaćuje inače bi bilo mrtvih svaki dan zbog ovakvih situacija.
Razumijem te, jer zna biti frustrirajuce kada ti neko tako uleti u putanju, ali valjda si svjestan da se moze desiti da zbog prekoracenja brzine nisi u stanju zadrzati odstojanje i u slucaju udesa ti si kriv. Ja se mogu oprati ako vozim u dozvoljenim granicama, ako neko tako izadje pred mene imam osnova dokazivati da je on kriv bez obzira sto sam ja njega udario, ali ako vozim (pre)brzo, tj nisko letim, nemam nikakvo opravdanje u slucaju udesa. Nema niko instaliran radar u autu da zna kojom brzinom se ko krece. Ako vozim u granicama ogranicenja i prestizem automobil koje vozi sporije a ti mene sustizes zato sto vozis puno brze po mom rezonu nemas nikakvog osnova da mi nesto zamjeras. Ja, ti, on, nista licno, licne zamjenice upotrebljavam cisto price radi.
holowey

#5410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

nightvision wrote:
O'zone wrote: Realno ono autoput nije, posebno kad ideš iz smjera Mostarskog prema Ilidži u tom je smjeru lijeva traka je sve osim autoputa. Više je brza cesta a da je trkaća staza ne bih se ograničavao na 120-130 :mrgreen:

Razumijem te, jer zna biti frustrirajuce kada ti neko tako uleti u putanju, ali valjda si svjestan da se moze desiti da zbog prekoracenja brzine nisi u stanju zadrzati odstojanje i u slucaju udesa ti si kriv. Ja se mogu oprati ako vozim u dozvoljenim granicama, ako neko tako izadje pred mene imam osnova dokazivati da je on kriv bez obzira sto sam ja njega udario, ali ako vozim (pre)brzo, tj nisko letim, nemam nikakvo opravdanje u slucaju udesa. Nema niko instaliran radar u autu da zna kojom brzinom se ko krece. Ako vozim u granicama ogranicenja i prestizem automobil koje vozi sporije a ti mene sustizes zato sto vozis puno brze po mom rezonu nemas nikakvog osnova da mi nesto zamjeras. Ja, ti, on, nista licno, licne zamjenice upotrebljavam cisto price radi.
ne bih se slozio s tobom, lijeva traka na autoputu je preticajna traka... znas li koja su pravila kod preticanja? ako vidis da je neko vec poceo preticanje (nalazi se u preticajnoj traci), ti imas pravo da mu uletis u putanju? ili treba da sacekas da prodje prije nego ti otpocnes preticanje?
nightvision

#5411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

holowey wrote: ne bih se slozio s tobom, lijeva traka na autoputu je preticajna traka... znas li koja su pravila kod preticanja? ako vidis da je neko vec poceo preticanje (nalazi se u preticajnoj traci), ti imas pravo da mu uletis u putanju? ili treba da sacekas da prodje prije nego ti otpocnes preticanje?
Ako momak nisko leti pa me sustize njegov je problem sto mora kociti. A ako me udari neka policiji objasnjava zasto nije na vrijeme poletio. Treba ja da pazim i da mu se sklanjam zato sto on vozi 40-50-60 preko ogranicenja? Ne pada mi na pamet, ako nece on na sebe paziti necu ni ja.
NediM17

#5412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

petunija wrote:
zdruzdjo wrote:Prije par dana putovah Sarajevo-Lukavac-Sarajevo.
Vozim od 1996-te i gotovo svaki dan sam za volanom u prosjeku 25-30 km.
Od te 1996 se nikad nisam vise istraumirao i iznervirao za volanom.
Hajmo redom

Bijeli Audi a6 quatro tdi nova linija ispred mene 10-ak kilometara voznje. Auto cim naleti iz suprotnog pravca, krk po kocinici. Okuka i najblaza, krk kocinica. Preticanje misaona imenica. Cim malo ravnice oplete po gasu. Umorio me. Pa jexx ga auto, nemoj ga voziti ako te strah.  Na kraju kad sam dobio priliku da ga preteknem, baja opleo po gasu i ne da mi. Auto iz suprotnog pravca ide. Toliko mi je zivce izvukao, da nije usporio fakat bi ga zgurao pa nek ide sve u pm. Poslije njega, par kamiona teskih i sa stranim tablama uz karaulu su fakat vitezovi. Cim uhvati se kolona od 4-5 auta sklone se da ih raja prodju. Svaka cast momci.
Onda spustanje niz karaulu. Lokalci holcanje, ljepljenje za karambolku, blicanje da kao se  ubrza, sjecenja okuka kao da su sami na cesti, preticanja na punoj, makazice.....
Od zivinica do lukavca pa do tuzle, odmor. 80-90 ak na sat i super. U tuzli horor. Skakanje po kocinicama, taksisti se trpaju pa koce ne bi li ih udario, cigani u kombijima isto, oduzimanje prednosti.....
U 17:00 krenuo nazad. Mrak. Uzas. Ne znas ko je gori: mala dostavna auta sto zure negdje, lokalci sa kašljavim dizelima, kombiji puni putnika koji hoce da pozure a ne mogu, kamioni mali(veliki su i u tom pravcu bili vitezovi).
Preticu na nepreglednim mjestima, one koje sam i koje su posli/posao preticati na sigurnim mjestima su vecinom ubrzavali.....
Vrhunac dana je prije bijambara na dva tri kilometra. Bijeli mercedes 190d koji je posao da pretice uzbrdo na punoj mene, auto ispred mene i kamion. Iz suprotnog pravca ide auto i blica mu. On prvo hoce meni da se utrpa pa odustade i prodje me, pa ovom liku ispred,  pa isto odustade, pa oplete kao da ce kamion preteci i na pola kamiona prikoci i vrati se ispred ovog lika ispred. Skakanje po kocinicama, sviranje, gledaj hoce li ko se zaljepiti u ledja.....Boli me kxxxxc hoce li debil poginuti ili nece, ali ce ga neko krknuti iz suprotnog pravca i baciti na mene pa cu ni kriv ni duzan najexxx
Tu mi je bio kraj. Stanem na neko prosirenje da odmorim. Malo dahnem par minuta i krenem. Na samom spustanju kod cevljanovica kolona. 4 kamiona se strateski rasporedila i guslaju. Kamion pa 4-5 auta+kombi, pa kamion pa 4-5 auta....i tako. Od cevljanovica do sarajeva nisam presao nigdje 50km/h. Dosao kuci u 19:30. 3 i 1/2 SATA????
Ne znam kako na toj dionici nema svake sedmice 20 udesa i kako nema bar 3-4 mrtvih mjesecno.

Skola: nikad vise (ako bas ne moram) na tu dionicu po mraku
Nikad vise tamo preko karaule. Fino brate na doboj namotas prema lukavcu i lagano 5-om. Jeste dalje i skuplje ali niko ti ne moze platiti zivce i nerviranje oko debila i voznju u grcu.
Prosle godine sam otisao u "dahu" u beograd i vratio se. Fino na doboj  samac, auto-put, beograd i nazad. Ma osjetio nisam. U povratku prije hrvatske stao negdje na autoputu popio kafu, wc i nastavi.
Ovu cu voznju pamtiti sigurno dugo vremena.
Za ovo bih uvela doživotnu robiju, na žalost vrlo česta slika na putevima
Pravi jado.
Na žalost, primjećujem da i neke vozačice ovo rade, što mi je bilo pravo čudno, ali eto i žena svakakvih :(
Mozda i najveci krkanluk u saobracaju. Sta je cilj ovom sto to radi da postigne? Da ugrozava tebe koji pretices i mozda neku nevinu porodicu koja dolazi iz suprotnog smjera? Da glumi policiju, da ti ne dozvoli da vozis preko ogranicenja? 122 pa prijavi, a ne da se igras sa tudjim zivotima.

Isto mi se jednom desilo pored kamere na autoputu vozim 110km/h, a baja u lijevoj traci vozi mozda 100km/h i ne da mi ga preteknem. OK, mozda su u ovom slucaju namjere i bile dobre, tj. da me ne ulovi kamera, ali nije tvoje da to radis, mozda zurim negdje jer se radi o zivotu i smrti i to hoce li me uloviti kamera mi je najmanje bitna stvar u tom momentu.
holowey

#5413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

nightvision wrote:
holowey wrote: ne bih se slozio s tobom, lijeva traka na autoputu je preticajna traka... znas li koja su pravila kod preticanja? ako vidis da je neko vec poceo preticanje (nalazi se u preticajnoj traci), ti imas pravo da mu uletis u putanju? ili treba da sacekas da prodje prije nego ti otpocnes preticanje?
Ako momak nisko leti pa me sustize njegov je problem sto mora kociti. A ako me udari neka policiji objasnjava zasto nije na vrijeme poletio. Treba ja da pazim i da mu se sklanjam zato sto on vozi 40-50-60 preko ogranicenja? Ne pada mi na pamet, ako nece on na sebe paziti necu ni ja.
kod udara s ledja na autoputu, obicno ginu udareni pa uplati zivotno osiguranje u korist nekog clana porodice...
530i

#5414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Na autoputu, pa i na onom pokušaju od autoputa zvanom Zapadni ulaz uvijek gledaš ima li neko u lijevoj traci iza tebe da je brži i da je iole blizu, pa onda pretičeš...
condy

#5415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

nightvision wrote:
condy wrote: Ja sam se kretao unutrašnjom trakom kružnog toka tako da nigdje nisam uletio. Kretanje kružnim tokom je regulisano saobraćajnim znakom ispred kružnog toka. Za vanjsku traku kružnog toka je saobraćajnim znakom regulisano da je izlazna traka a za unutrašnju traku da je traka za kretanje po kružnom toku. Trake se mogu mijenjati iz unutrašnje u vanjsku sa ukljućenim žmigavcem i obratno. Tako ako je mislio vozač Golfa 4 nastaviti kretati se po kružnom toku, trebao je upaliti ljevi žmigavac i ući u unutrašnju traku, a ne to raditi vanjskom trakom.
Sto nije potpuno tacno. Vanjskom trakom je dozvoljeno voziti ako se namjeravas odvojiti u prvu ili drugu ulicu iz kruznog toka. Ako namjeravas kruziti onda da, trebas se prestrojiti u unutrasnju traku. I svejedno, u bilo kojoj varijanti, znaci cak i kada drugi ucesnik u saobracaju ne postupa pravilno, kada se nalazis u unutrasnjoj (lijevoj) traci duzan si propustiti vozila u vanjskoj (desnoj) traci. Da te ciko s golfom zavalio ti bi bio kriv.

Image

http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=141
Čitašli i gledašli ti šta postavljaš :)
Image

Kod mene je situacija pod brojem 2. i jasno se vidi ko je i kako se trebao kretati a ko se kretao nepropisno.

Samo ne vidim da možeš kružiti kružnim tokom vanjskom stranom, kako si ti u početku tvrdio. Sad si nešto i naučio kroz ovu raspravu :thumbup:
nightvision

#5416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

condy wrote: Čitašli i gledašli ti šta postavljaš :)
Image

Kod mene je situacija pod brojem 2. i jasno se vidi ko je i kako se trebao kretati a ko se kretao nepropisno.

Samo ne vidim da možeš kružiti kružnim tokom vanjskom stranom, kako si ti u početku tvrdio. Sad si nešto i naučio kroz ovu raspravu :thumbup:
Meni je sve jasno ali tebi ocigledno nije.
Ako se pak isključujete iz lijeve saobraćajne trake trebate biti posebno pažljivi na vozila u desnoj saobraćajnojj traci jer ista mogu nastaviti vožnju u kružnom toku. Dato prestrojavanje izvesti samo ako ste sigurni da vozila iz desne saobraćajne trake skreću desno. Ako gustoća saobraćaja ne dozvoljava predmetno isključenje, ne isključujte se na silu, provezite još jedan krug i obavite radnju sigurno u slijedećem pokušaju.
Tebi je neko mogao presjeci putanju i iz iduce ulice kako bi prosao pravo kroz kruzni tok i duzan si ga propustiti. Nije moj problem sto se to tebi ne dopada ali takva su pravila.
nightvision

#5417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

530i wrote:Na autoputu, pa i na onom pokušaju od autoputa zvanom Zapadni ulaz uvijek gledaš ima li neko u lijevoj traci iza tebe da je brži i da je iole blizu, pa onda pretičeš...
Normalno da se gleda i normalno da ces sacekati ako je neko brzi, ali u granicama. Ja nemam radar u autu da znam da neko iza vozi 200km/h i da ce biti iza mene za dvije sekunde. Svako ko vozi extremno brzo treba da zna da osim sto krsi zakon ugrozava i zivote ostalih ucesnika u saobracaju.
530i

#5418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Jebi ga, moraš paziti i na takve...zato je i opasno sporo voziti na autoputu...120-140 optimalno.
nightvision

#5419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

Ali je isto tako opasno voziti (pre)brzo. Apsurdno je gaziti 30-40-50 preko ogranicenja a istovremeno ocekivati od ostalih da se drze pravila.
Nabucco

#5420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151107047

Procitajte odgovor na top komentar.... Ovo u vezi blicanja.. :D . Sudeci po broju lajkova, nije jedini.... Svaki put na toj dionici naletim na par ovih debila....
zdruzdjo

#5421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Nabucco wrote:
Ovo u vezi blicanja.. :D . Sudeci po broju lajkova, nije jedini.... Svaki put na toj dionici naletim na par ovih debila....
Evo ja javno izjavljujem da sam ja jedan od tih debila.
Ako se ne svidja izrovana cesta onda starom se ide.
Tu redovno ima ljudi koji voze desnom polako. Sto je ok jer zakon tako nalaze i zdrav razum.
A onda imas likova koji bi eto da voze 70ak ali lijevom. E pa ako ja preticem nekoga iz desne ko vozi 60 ili vozim malo vise a imam nekoga ko malkice gusla u lijevoj, e pa blicacu.
Ja isto tako vozim tuda lijevom a kad vidim da mi se neko priblizava, sklonim se u desnu i kad prodje onda se vratim u lijevu. Vozi buraz sretno ti bilo ne cekaj na mene.
Ne cekam da pocem smetati pa da mi blica. Znam da i moja voznja nije po zakonu ali bar se trudim da ne smetam nekome.
Na auto putu (ovom nasem) kad vidim ove srećice sto eto malo odluce voziti lijevom sporije, stvarno bih bio u stanju prisilno voditi na hemijsku kastraciju.
Isto i na ovoj dionici od ilidze. Vozi buraz desnom 40 ako hoces ali pusti mene.
Last edited by zdruzdjo on 08/11/2015 13:30, edited 1 time in total.
Laertes

#5422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

zdruzdjo wrote:
Nabucco wrote:
Ovo u vezi blicanja.. :D . Sudeci po broju lajkova, nije jedini.... Svaki put na toj dionici naletim na par ovih debila....
Tu redovno ima ljudi koji voze desnom polako. Sto je ok jer zakon tako nalaze i zdrav razum.
A onda imas likova koji bi eto da voze 70ak ali lijevom. E pa ako ja preticem nekoga iz desne ko vozi 60 ili vozim malo vise a imam nekoga ko malkice gusla u lijevoj, e pa blicacu.
Ja isto tako vozim tuda lijevom a kad vidim da mi se neko priblizava, sklonim se u desnu i kad prodje onda se vratim u lijevu. Vozi buraz sretno ti bilo ne cekaj na mene.
Ne cekam da pocem smetati pa da mi blica. Znam da i moja voznja nije po zakonu ali bar se trudim da ne smetam nekome.
Na auto putu (ovom nasem) kad vidim ove srećice sto eto malo odluce voziti lijevom sporije, stvarno bih bio u stanju prisilno voditi na hemijsku kastraciju.
Isto i na ovoj dionici od ilidze. Vozi buraz lijevom 40 ako hoces ali pusti mene.
:thumbup:
Takvih kao ovaj gore je pun ovaj bosanski vilajet, nezavisno od toga kakva je desna traka. Cesta za zapadni ulaz u Tuzlu je nova, al' jopet Šumaheri u lijevu i guslaju 55.
muha_sa

#5423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

zdruzdjo wrote:
Nabucco wrote:
Isto i na ovoj dionici od ilidze. Vozi buraz lijevom 40 ako hoces ali pusti mene.
:thumbup:
relax11

#5424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

Ja vozim sredinom i cesto mi blicaju 8)
Laertes

#5425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

relax11 wrote:Ja vozim sredinom i cesto mi blicaju 8)
:lol: :lol: :lol:
Post Reply