Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#5401 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:Kod mene odmah dvije, polio, hepatitis B i jos nesto svasta, mogu vidjeti kad dodjem kuci tacno

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Hvala,zanima me kakve se injekcije dobiju
insomnia78

#5402 Bebe - ALL ABOUT!

Post by insomnia78 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
insomnia78 wrote:Kod mene odmah dvije, polio, hepatitis B i jos nesto svasta, mogu vidjeti kad dodjem kuci tacno

Hvala,zanima me kakve se injekcije dobiju
Ko sto rekoh dvije istodobno
Protiv difterije, tetanusa, polijomijelitisa, hripavca, jos neceg sto ne znam prevesti, invazivne pneumokokne infekcije i hepatitisa B

BCG nije dobila, zato sto je bila u inkubatoru

Masala odlicno sve proslo, ja je drzo, dao joj ciko bocu u guzu, nije nesto ni plakala
Imala sasvim mrvicu temperature prvu noc i to je to
kakavdanakneiskustvu

#5403 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Hvala
_turpija_

#5404 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by _turpija_ »

CherryLips wrote:Obavezno jaje cijelo probati prije vakcine,mislim da je to Mrp vakcina. Moj bebac super podnio,mada ni sa prijašnjim vakcinama nije bilo problema hvala Bogu. Biće to ok:)
A sto jaje prije vakcine?? :shock: :shock: Prvi put cujem :lol:
suza81

#5405 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

_turpija_ wrote:
CherryLips wrote:Obavezno jaje cijelo probati prije vakcine,mislim da je to Mrp vakcina. Moj bebac super podnio,mada ni sa prijašnjim vakcinama nije bilo problema hvala Bogu. Biće to ok:)
A sto jaje prije vakcine?? :shock: :shock: Prvi put cujem :lol:
Zato sto se ta vakcina uzgaja na pilecem embriju i kod djece alergicne na jaja mora se paziti i na reakciju od vakcine.
CherryLips

#5406 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

U ishranu se bebi prvo uvodi žumance,a bjelance nekad oko godine dana jer je alergen. Pa ako je beba alergicna na jaje/bjelance ne daje se odmah ova Mrp vakcina,malo se sačeka,pa alergo testovi itd. Mora se bas gledati reakcija na vakcinu kad se primi. Zato dr kad odvedeš dijete na ovu vakcinu pita : a je li probao jaje?:)
kakavdanakneiskustvu

#5407 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Je li pametno ići na dalek put sa bebom od 7 mjeseci koja još nije dobila nikakvu vakcinu?
manekenka u penziji

#5408 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

Imam jedno smiješno pitanje.
Kako vi kupate bebe, tj.da li ih sapirete?
Ja svoju pokvasim, nasapunjam, saperem. Nekidan dobih savjet da ne moram sapirati, već je dovoljno bebu pustiti da se izbrcka u vodi sa sapunicom i obrisati.
dance_mom

#5409 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dance_mom »

manekenka u penziji wrote:Imam jedno smiješno pitanje.
Kako vi kupate bebe, tj.da li ih sapirete?
Ja svoju pokvasim, nasapunjam, saperem. Nekidan dobih savjet da ne moram sapirati, već je dovoljno bebu pustiti da se izbrcka u vodi sa sapunicom i obrisati.
Naravno da saperem, ne znam uopšte da bih mogla drugačije...prvi put čujem za takvo nešto. brčka se i moja u vodi do mile volje, al nakon toga obavezno sapiranje...
manekenka u penziji

#5410 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Pa ja...i ja kontam... Ali posto sam prvorotka, rekoh možda radim pogrešno.
radenska

#5411 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

manekenka u penziji wrote:Pa ja...i ja kontam... Ali posto sam prvorotka, rekoh možda radim pogrešno.
radi kako mislis da treba, ja da sam slusala svoju mamu kupala bih dijete nekakvim graskama,lugom i perkom od papagaja zbog blazeg oblika dermatitisa :-) :lol:

eto ispade pozar negdje vidjela pa se to tim lijeci
manekenka u penziji

#5412 Re: Bebe - ALL ABOUT!

:smajlikojiudaraglavomodzid:
:lol:
Ma.Le.Na

#5413 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Ma.Le.Na »

a koliko cesto kupate bebe?
ja sam cula da male bebe svaku noc kupaju prije spavanja :?
radenska

#5414 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

ja sam svog kupala 2-3 puta sedmicno, po meni nema potrebe cesce. Moja svekrva je ustajala u zoru pa kupala mog muza 40 dana :D rekli joj da tako to mora :D Sad se kupamo svaki dan ( 20 mjeseci) jer je djecak uvijek necim umazan i plus kad vidi kadu dok ga ne okupas on se ne pomjera :D
Proslo ljeto kad je imao 6 mjeseci po onim vrucinama sam ga kupala 2x jer je bio buco i uvijek se znojio sto mu je stvaralo ojede, pa mu je godilo kupanje.
kakavdanakneiskustvu

#5415 Re: Bebe - ALL ABOUT!

mogu li bebe preći granicu ako nisu vakcinisane,prijatelj mi reče da je čuo da ne mogu,prvi put čujem za to,kao trebalo bi u pasošu kao nešto o tome pisati,malo mi to za ne povjerovati
manekenka u penziji

#5416 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ma možeš preci granicu, nije pasoš zdravstvena niti su graničari pedijatri.
kakavdanakneiskustvu

#5417 Re: Bebe - ALL ABOUT!

manekenka u penziji wrote:Ma možeš preci granicu, nije pasoš zdravstvena niti su graničari pedijatri.

ok,hvala
vanad

#5418 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

kakavdanakneiskustvu wrote:mogu li bebe preći granicu ako nisu vakcinisane,prijatelj mi reče da je čuo da ne mogu,prvi put čujem za to,kao trebalo bi u pasošu kao nešto o tome pisati,malo mi to za ne povjerovati
Ma mozes sigurno napustiti drzavu. Ali eto kad je moj mali imao tri mjeseca i imao je samo BCG dokorica mi nije preporucila da ga vodim van drzave. Posto se nesto nisam usudila protiv njenog misljenja, mi nismo otisli. Navodno je najbitnija vakcina za veliki kasalj. On se najlakse fasuje kod tako male dijece.
kakavdanakneiskustvu

#5419 Re: Bebe - ALL ABOUT!

vanad wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:mogu li bebe preći granicu ako nisu vakcinisane,prijatelj mi reče da je čuo da ne mogu,prvi put čujem za to,kao trebalo bi u pasošu kao nešto o tome pisati,malo mi to za ne povjerovati
Ma mozes sigurno napustiti drzavu. Ali eto kad je moj mali imao tri mjeseca i imao je samo BCG dokorica mi nije preporucila da ga vodim van drzave. Posto se nesto nisam usudila protiv njenog misljenja, mi nismo otisli. Navodno je najbitnija vakcina za veliki kasalj. On se najlakse fasuje kod tako male dijece.

hvala
Anelicha

#5420 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Anelicha »

radenska wrote:ja sam svog kupala 2-3 puta sedmicno, po meni nema potrebe cesce. Moja svekrva je ustajala u zoru pa kupala mog muza 40 dana :D rekli joj da tako to mora :D Sad se kupamo svaki dan ( 20 mjeseci) jer je djecak uvijek necim umazan i plus kad vidi kadu dok ga ne okupas on se ne pomjera :D
Proslo ljeto kad je imao 6 mjeseci po onim vrucinama sam ga kupala 2x jer je bio buco i uvijek se znojio sto mu je stvaralo ojede, pa mu je godilo kupanje.

Znaciii nije samo kod mene ovo s 40 dana :) svekrva svoju trojicu kupala u zoru samu,pa i prvo unuce pa i moje.. Dizala bi mi se svaka dlaka al eto haj..
Drugo nece zasigurno :-D :-D :-D
Btw,ja svoju kupam 2put sedmicno.. Mala uziva u vodi,al obuci je poslije...uhhh
JanuaryJones

#5421 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Gdje bih mogla kupiti ovlaživač zraka za bebu u koji se mogu dodati inhalaciona ulja?

Sent from my iPad using Tapatalk
CherryLips

#5422 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Meni su hvalili od Beurer-a mada ga ja nemam,a generalni zastupnik njih je apoteka Unalijek,znam jer smo uzeli tamo inhalator za bebaca kad je bio prehladjen,mislim da je bio jeftiniji za nekih 30-ak KM u odnosu na druge apoteke
JanuaryJones

#5423 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

CherryLips wrote:Meni su hvalili od Beurer-a mada ga ja nemam,a generalni zastupnik njih je apoteka Unalijek,znam jer smo uzeli tamo inhalator za bebaca kad je bio prehladjen,mislim da je bio jeftiniji za nekih 30-ak KM u odnosu na druge apoteke
A koji ste inhalator uzeli, onaj ultrazvučni?

CherryLips

#5424 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Bas taj
JanuaryJones

#5425 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

CherryLips wrote:Bas taj
Hvala ;) Nedeljom ne radi Unalijek, samo dežurne apoteke pa ću morati sutra vidjeti (osim ako nisu i ponedeljak spojili kao praznik).

Post Reply