insomnia78 wrote:Kod mene odmah dvije, polio, hepatitis B i jos nesto svasta, mogu vidjeti kad dodjem kuci tacno
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Hvala,zanima me kakve se injekcije dobiju
Moderator: anex
insomnia78 wrote:Kod mene odmah dvije, polio, hepatitis B i jos nesto svasta, mogu vidjeti kad dodjem kuci tacno
Ko sto rekoh dvije istodobnokakavdanakneiskustvu wrote:insomnia78 wrote:Kod mene odmah dvije, polio, hepatitis B i jos nesto svasta, mogu vidjeti kad dodjem kuci tacno
Hvala,zanima me kakve se injekcije dobiju
A sto jaje prije vakcine??CherryLips wrote:Obavezno jaje cijelo probati prije vakcine,mislim da je to Mrp vakcina. Moj bebac super podnio,mada ni sa prijašnjim vakcinama nije bilo problema hvala Bogu. Biće to ok:)
Zato sto se ta vakcina uzgaja na pilecem embriju i kod djece alergicne na jaja mora se paziti i na reakciju od vakcine._turpija_ wrote:A sto jaje prije vakcine??CherryLips wrote:Obavezno jaje cijelo probati prije vakcine,mislim da je to Mrp vakcina. Moj bebac super podnio,mada ni sa prijašnjim vakcinama nije bilo problema hvala Bogu. Biće to ok:)![]()
Prvi put cujem
Naravno da saperem, ne znam uopšte da bih mogla drugačije...prvi put čujem za takvo nešto. brčka se i moja u vodi do mile volje, al nakon toga obavezno sapiranje...manekenka u penziji wrote:Imam jedno smiješno pitanje.
Kako vi kupate bebe, tj.da li ih sapirete?
Ja svoju pokvasim, nasapunjam, saperem. Nekidan dobih savjet da ne moram sapirati, već je dovoljno bebu pustiti da se izbrcka u vodi sa sapunicom i obrisati.
radi kako mislis da treba, ja da sam slusala svoju mamu kupala bih dijete nekakvim graskama,lugom i perkom od papagaja zbog blazeg oblika dermatitisamanekenka u penziji wrote:Pa ja...i ja kontam... Ali posto sam prvorotka, rekoh možda radim pogrešno.
manekenka u penziji wrote:Ma možeš preci granicu, nije pasoš zdravstvena niti su graničari pedijatri.
Ma mozes sigurno napustiti drzavu. Ali eto kad je moj mali imao tri mjeseca i imao je samo BCG dokorica mi nije preporucila da ga vodim van drzave. Posto se nesto nisam usudila protiv njenog misljenja, mi nismo otisli. Navodno je najbitnija vakcina za veliki kasalj. On se najlakse fasuje kod tako male dijece.kakavdanakneiskustvu wrote:mogu li bebe preći granicu ako nisu vakcinisane,prijatelj mi reče da je čuo da ne mogu,prvi put čujem za to,kao trebalo bi u pasošu kao nešto o tome pisati,malo mi to za ne povjerovati
vanad wrote:Ma mozes sigurno napustiti drzavu. Ali eto kad je moj mali imao tri mjeseca i imao je samo BCG dokorica mi nije preporucila da ga vodim van drzave. Posto se nesto nisam usudila protiv njenog misljenja, mi nismo otisli. Navodno je najbitnija vakcina za veliki kasalj. On se najlakse fasuje kod tako male dijece.kakavdanakneiskustvu wrote:mogu li bebe preći granicu ako nisu vakcinisane,prijatelj mi reče da je čuo da ne mogu,prvi put čujem za to,kao trebalo bi u pasošu kao nešto o tome pisati,malo mi to za ne povjerovati
radenska wrote:ja sam svog kupala 2-3 puta sedmicno, po meni nema potrebe cesce. Moja svekrva je ustajala u zoru pa kupala mog muza 40 danarekli joj da tako to mora
Sad se kupamo svaki dan ( 20 mjeseci) jer je djecak uvijek necim umazan i plus kad vidi kadu dok ga ne okupas on se ne pomjera
Proslo ljeto kad je imao 6 mjeseci po onim vrucinama sam ga kupala 2x jer je bio buco i uvijek se znojio sto mu je stvaralo ojede, pa mu je godilo kupanje.
A koji ste inhalator uzeli, onaj ultrazvučni?CherryLips wrote:Meni su hvalili od Beurer-a mada ga ja nemam,a generalni zastupnik njih je apoteka Unalijek,znam jer smo uzeli tamo inhalator za bebaca kad je bio prehladjen,mislim da je bio jeftiniji za nekih 30-ak KM u odnosu na druge apoteke
HvalaCherryLips wrote:Bas taj