GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- weedonjaaa
#5401 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima hiljadu platu i on štrajkuje nešto? Majke mu se sjetim i što mu više kartu kupim, et'.. Danas na ispit nisam otišao radi grasa sjetim im se najmilih u porodici čitavoj. Nit' su najavili nit' išta.. Frustriran sam i pod ogromnim stresom
- Adriatic
#5402 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Joj da mi je vidjeti ko će to plakati za Grasom (osim tebe naravno).NEOPLAN wrote:Ja molim Boga da se Centrotransu da da vozi. Plakace graDŽani za Gras-om vjerujte mi.
-
palamuda
#5403 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Naravno da su uređena prevoznička preduzeća itekako održiva, čudi me da Neoplan kao stari poznavalac prevozničkih linija lupi ovako nešto, mislim da mu treba halalit ponijelo ga.
-
DON_eARL
#5404 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zajebani su pojedinci koji su pošteni i žive po pravilima. Većina je u talovima uveliko, ne možeš nikako drugačije objasniti zašto većina šuti, zašto biraju jedne te iste.Oligarh wrote: Kao sto nas dobri i glupi narod kaze: " Ti bi gevikt pokvarili!"U svakom slucaju slazem se sa tobom, jer nema zemlje koj ima ovo sto mi imamo u svim garniturama politicara od 90. do danas. Jednostavno ljudi napravili sebi zemlju kao neku pijqcu na kojoj svi zavrcu, jedino jadni kupci (narod) u svakoj kombinaciji ostaje zajeban.
Svako imalo pametan, kad privatnik bude maksimizirao profit na osnovu smanjena kvalitete usluge. Pa onda i svi oni koji se bez karte voze iz raznoraznih razloga.Adriatic wrote:Joj da mi je vidjeti ko će to plakati za Grasom (osim tebe naravno).NEOPLAN wrote:Ja molim Boga da se Centrotransu da da vozi. Plakace graDŽani za Gras-om vjerujte mi.
Last edited by DON_eARL on 03/04/2013 11:14, edited 1 time in total.
-
zipoo
#5405 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Imas djaba gradski prevoz, a za uzvrat pustis im da te je.bu kad god im je volja. Grasovi vozac ima vecu platu nego vozac Centrotransa koji za dan prodje kroz 5 drzava. I Gras ima vise uposlenika nego gradski prevoz u Pragu i kako da ga odrzavas ?
Last edited by zipoo on 03/04/2013 11:16, edited 1 time in total.
- NEOPLAN
#5406 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
neki wrote:@zatezni stub
@neoplan
Hajmo iskreno, podrzavate li vas dvojica ovaj strajk, uzimajuci kompletnu situaciju u drzavi i tesku ekonomsku situaciju sa preko 500 hiljada nezaposlenih, smatrate li da je opravdano nenajavljeno pokrenuti strajk i onemoguciti 150 000 ljudi da odu na posao i 150 000 djece i studenata da odu u skolu?
Iskreno DA ili NE?
Iskreno - NE. Naravno da ne podržavam nikakve obustave, na kraju svi ispaštamo.
Ali me izbaci iz cipela jednostrano sagledavanje stvari, izbace me iz cipela nasi "dobri Bošnjani" koje boli k što 90% radnika GRAS-a danima živi na rubu ne egzistencije već života.
Dajem podršku svakom radniku koji se bori za sebe, za svoja prava, za svoj posao, pa bio on iz GRAS-a ili iz bilo koje druge propale firme. Znam kako je biti gladan, biti zeljan svega, znam kako je nemati i zato sam uz te ljude.
Ne podrzavam obustavu, zato sto mislim da se sve to moze drugacije rijesiti. Medjutim, onome ko to treba da rjesava obustava odgovara, jer tako se gradjani okrecu protiv GRAS-a, a ne protiv njega, iako je on kriv za sve.
Ja da sem na mjestu radnika GRAS-a sad bih pustio 5-6 tramvaja, 5-6 trolejbusa i buseva da glavne saobracajnice pokrijeu kakvim takvim prijevozom. Ostatak radnika i vozila pravac pred Kanton i opkoliti zgradu i ne dati bagri napolje dok se nesto ne rijesi, pa ako treba i danima tako stajati, drzati Skenderiju u blokadi, a sigurno bi dobili i podrsku gradjana i ostalih ugrozenih radnika, i moglo bi se nesto postici ne samo za GRAS vec i za grad i drzavu.
GRAS-ovci nisu svjesni koliku moc imaju u rukama i da imaju pameti da ih povede moglo bi svasta biti.
Medjutim, u GRAS-u su infiltrirani ljudi koji doprinose ovakvom stanju, koje odgovara kriminalcima na vlasti koji pune dzepove.
Boli javno laganje Ministra Bubice koji kaže da su obaveze Kantona ispunjene zaključno sa Martom. Ako je tako zašto je isključena struja, zašto ljudi nisu dobili platu? nemojte Ministre javno lagati i Gras i građane.
- NEOPLAN
#5407 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zivi bili pa vidjeli.Adriatic wrote:Joj da mi je vidjeti ko će to plakati za Grasom (osim tebe naravno).NEOPLAN wrote:Ja molim Boga da se Centrotransu da da vozi. Plakace graDŽani za Gras-om vjerujte mi.
- NEOPLAN
#5408 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Puno je tu faktora koji su bitni. I nisu bas tako lako odrziva, mozda teoretski donose profit, ali ne mogu opstati zato sto privatnika ne mozes natjerati da vozi tamo gdje mu se ne isplati. A ako ga natjeras moras ga subvencionirati. Tako da se opet vrti sve u krug i oko drzave.palamuda wrote:Naravno da su uređena prevoznička preduzeća itekako održiva, čudi me da Neoplan kao stari poznavalac prevozničkih linija lupi ovako nešto, mislim da mu treba halalit ponijelo ga.
-
neki
#5409 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jel obaveza kantona da grasu isplacuje plate i placa racune?NEOPLAN wrote: Boli javno laganje Ministra Bubice koji kaže da su obaveze Kantona ispunjene zaključno sa Martom. Ako je tako zašto je isključena struja, zašto ljudi nisu dobili platu? nemojte Ministre javno lagati i Gras i građane.
- NEOPLAN
#5410 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Direktno NE, indirektno DA. Ako ti kazem vozi penzionera dzaba, ja cu ti placati svaki mjesec za njega, onda ti zivis od toga sto ti ja placam. Ako ti ja ne placam puni iznos koji ti treba ti si u gubitku al prezivljavas nekako. Ako ti ne platim nikako, onda ti iskljuce struju i ti nemas radnicima da das platu i onda oni idu u strajk.neki wrote:Jel obaveza kantona da grasu isplacuje plate i placa racune?NEOPLAN wrote: Boli javno laganje Ministra Bubice koji kaže da su obaveze Kantona ispunjene zaključno sa Martom. Ako je tako zašto je isključena struja, zašto ljudi nisu dobili platu? nemojte Ministre javno lagati i Gras i građane.
- zateznistub
#5411 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da!neki wrote:@zatezni stub
@neoplan
Hajmo iskreno, podrzavate li vas dvojica ovaj strajk, uzimajuci kompletnu situaciju u drzavi i tesku ekonomsku situaciju sa preko 500 hiljada nezaposlenih, smatrate li da je opravdano nenajavljeno pokrenuti strajk i onemoguciti 150 000 ljudi da odu na posao i 150 000 djece i studenata da odu u skolu?
Iskreno DA ili NE?
Zato sto ljudi imaju pravo na strajk, zato sto je vlada kriva za stanje u grasu, ne obicni radnici. Drago bi mi bilo da i svi ostali kojima kasne plate i obaveze prema radnicima ne placaju, svi oni koji kod privatnika rade za mizeriju od plate, svi oni koji mjesecima ne primaju plate. tek tada bi se nesto moglo postici.
-
dezurni_ucenik
#5412 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Amir Muminović, zamjenik predsjednika Sindikata preduzeća GRAS, izjavio je novinarima da Sindikat nije organizirao jutrošnju obustavu saobraćaja u gradu.
-Sindikat stoji iza radnika i bori se za njihove probleme, ali nije organizator ove obustave rada. Sindikat je inače najavio štrajk za 17. april- istakao je Muminović.
-Sindikat stoji iza radnika i bori se za njihove probleme, ali nije organizator ove obustave rada. Sindikat je inače najavio štrajk za 17. april- istakao je Muminović.
- Nivri
#5413 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne moze se obustaviti saobracaj kad je nekome cejf, strajk se mora najaviti pogotovo u ovom sektoru... Ne radi se tu o radnicima Alkosa koji btw imaju moju punu podrsku da i zapale one politicke smradove...
Ovi ne samo da imaju dobre plate, vec su drski i bezobrazni i organizuju strajk kad god im padne na pamet.
Ovi ne samo da imaju dobre plate, vec su drski i bezobrazni i organizuju strajk kad god im padne na pamet.
Last edited by Nivri on 03/04/2013 11:27, edited 1 time in total.
- vjesticanametli
#5414 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dabogda je ne primili nikad i raspali se vec jednom
smajlostosesmijenaovomforumuistoganemailijanemogudaganaĐŽem
smajlostosesmijenaovomforumuistoganemailijanemogudaganaĐŽem
- p206
#5415 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ko im jebe mater, dodijali su i Bogu i narodu. I onako ih ima viška kao u svakoj državnoj firmi/instituciji... svi do jednog su zaposleni preko štele. Znam jednog koji je kao neki šef, i radi 2 sata dnevno, ostalo vrijeme je u obližnjoj kafani. Da smanje broj radnika firma bi mogla sama sebe finansirati.
Žao mi je ljudi koji moraju plaćati taxi od crkavice koju zarade na radnim mjestima gdje ne treba štela, nego se rintači i subotom i nedeljom i praznicima.
Žao mi je ljudi koji moraju plaćati taxi od crkavice koju zarade na radnim mjestima gdje ne treba štela, nego se rintači i subotom i nedeljom i praznicima.
- cappy_tempo
#5416 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
citam i ne mogu vjerovati. ko ce bolan imati podrsku? imat ce podrsku da ih rastave od zivota,a ne da im se redovno placa njihovo izivljavanje. ko bolan zivi na rubu zivota? isti oni koji svaki mjesec po 1000+KM prime? kako li ja zivim koji sam za 2 godine jedva 500KM dobio,a i to sto sam dobio sam odma prosljedio dalje. kako vas bolan vise nije stid. KANTON svaki mjesec prosljedi pare, ko sta radi sa parama treba da tuzilastvo rijesi ali od cistacice do direktora da preceslja. vi nesto strajkute,hocete regres,a 100 miliona duga napravili. boga oca ste dobili i sve ste sjebali, neki dan vidim i nove autobuse ste razjebali da bi stare pravili. i vladu nabijem na neku stvar da se odma razumijemo ali nabijem gras jos vise. niste ni cunga lunga zasluzili,a ne plate jos molim te zahtjevaju tacno u minut da im se isplati plata. nemate pravo ni zakon ni nista da zaustavite komplet saobracaj, ako vam se ne svidja kao sto zateznistub kaze dajte otkaz, ima 500 000 ljudi u drzavi koji bi jedva docekali da to rade. kad ste mangupi sto ne odete u tuzilastvo pa fino ne kazete gdje su pare. da da pardon, radnici jadni ne znaju nista o tome...samo sto i ptice na grani vise znaju,a jos radnici 98% ih moze naci dokaz gdje su grdne pare koje su dosle u gras. naravno sto bi ovo radili jer ce ih onda vise od pola pasti zbog kradje i prevareNEOPLAN wrote:neki wrote:@zatezni stub
@neoplan
Iskreno DA ili NE?
Iskreno - NE. Naravno da ne podržavam nikakve obustave, na kraju svi ispaštamo.
Ali me izbaci iz cipela jednostrano sagledavanje stvari, izbace me iz cipela nasi "dobri Bošnjani" koje boli k što 90% radnika GRAS-a danima živi na rubu ne egzistencije već života.
Dajem podršku svakom radniku koji se bori za sebe, za svoja prava, za svoj posao, pa bio on iz GRAS-a ili iz bilo koje druge propale firme. Znam kako je biti gladan, biti zeljan svega, znam kako je nemati i zato sam uz te ljude.
Ne podrzavam obustavu, zato sto mislim da se sve to moze drugacije rijesiti. Medjutim, onome ko to treba da rjesava obustava odgovara, jer tako se gradjani okrecu protiv GRAS-a, a ne protiv njega, iako je on kriv za sve.
Ja da sem na mjestu radnika GRAS-a sad bih pustio 5-6 tramvaja, 5-6 trolejbusa i buseva da glavne saobracajnice pokrijeu kakvim takvim prijevozom. Ostatak radnika i vozila pravac pred Kanton i opkoliti zgradu i ne dati bagri napolje dok se nesto ne rijesi, pa ako treba i danima tako stajati, drzati Skenderiju u blokadi, a sigurno bi dobili i podrsku gradjana i ostalih ugrozenih radnika, i moglo bi se nesto postici ne samo za GRAS vec i za grad i drzavu.
GRAS-ovci nisu svjesni koliku moc imaju u rukama i da imaju pameti da ih povede moglo bi svasta biti.
Medjutim, u GRAS-u su infiltrirani ljudi koji doprinose ovakvom stanju, koje odgovara kriminalcima na vlasti koji pune dzepove.
Boli javno laganje Ministra Bubice koji kaže da su obaveze Kantona ispunjene zaključno sa Martom. Ako je tako zašto je isključena struja, zašto ljudi nisu dobili platu? nemojte Ministre javno lagati i Gras i građane.
zateznistub jest do mene je sto nisam prije 10 godina se pokupio i otisao iz ove jebene drzave. sad da odem sa posla i sta onda? da sjedim kuci i jebem majke kako nema posla? ovako makar nesto kao ucim,radim,iskustvo pa valjda ce kao izletiti nesto bolje...nije kod mene situaacija sto firma ima pare,a direktor nece da isplati, nego sto su nas sjebali sa svih strana od nekih zakona,pravila,korupcije,stimanja poslova,tendera...
-
neki
#5417 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
e onda iskreno posaljem ja i tebe i svu tvoju familiju koja radi u grasu u neku stvar (a ti znas koju, da se ne izrazavam javno).zateznistub wrote:Da!neki wrote:@zatezni stub
@neoplan
Iskreno DA ili NE?
Zato sto ljudi imaju pravo na strajk, zato sto je vlada kriva za stanje u grasu, ne obicni radnici. Drago bi mi bilo da i svi ostali kojima kasne plate i obaveze prema radnicima ne placaju, svi oni koji kod privatnika rade za mizeriju od plate, svi oni koji mjesecima ne primaju plate. tek tada bi se nesto moglo postici.
Boli tebe briga koliko ce ljudi ostati bez posla ili ce im biti umanjena plata jer nisu stigli na posao danas, koliko studenata ce izgubiti godinu jer nisu stigli na ispit, koliko ce se djece razboliti jer moraju ici u skolu pjeske po kisi i hladnom vremenu, a sve zato sto ste vi idioti u grasu odlucili blokirati grad, samo zato sto vam kasni nerealno visoka plata cijelih 25 dana.
- MOSALJOZE
- No_Ke
#5419 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo mi nisu jasni ovi ljudi koji brane "radnike" grasa.. Pa to je stoka kakvu treba traziti..Jedan revizor ima doktorsku platu (provjereno 100%, imam komsiju koji je u grasu), i lafo kasni mu plata jedan mjesec (mada i u to sumljam), i oni odmah po narodu opale..Povuci vozila, koda su njihova imovina, ma smijeno je postalo. JA KARTE NIKAD KUPITI NECU, ne dok sandjaklije ne napuste gras i drzavu! Nazalost mislim da je ovo sve politicke prirode, sindikat grasa veze nema sa strajkom, kao i prosli put. Medjutim kako su prosli put prosli nekaznjeno sa nelegalnim strajkom vide da mogu raditi sta hoce pa hajmo opet...FUJ!!
-
saja_dj
#5420 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
"ja cu ti placati svaki mjesec za njega..." - a ko puni budzet parama koje "on" placa svaki mjesec za njega? Postavljate se prema parama iz budzeta kao nekom privatnom biznisu a ne parama koje se ostvare kroz PDV, poreze i sl. upravo prihodima od penzionera i ostalih gradjana, i pored toga se naplacuju karte i prodaju mjesecni kuponi sto je ok, ja ne trazim da se vozim besplatno ali nema smisla sada traziti jos vise para iz budzeta zato sto imaju viska radnika koji imaju previsko plate za ono sto rade (u vecini slucajeva - nista)NEOPLAN wrote:
Direktno NE, indirektno DA. Ako ti kazem vozi penzionera dzaba, ja cu ti placati svaki mjesec za njega
Kad vidim 5 revizora kako ulaze u jedan tramvaj i onda trojica malo pricaju sa vozacem dok dvojica provjeravaju karte, tacno mi muka dodje. FUJ!
Neka otpuste visak i smanje plate, nije GRAS u ulozi da ostvari profite. Ponizavajuce je za skolovane ljude sto jedan ološ koji vozi tramjvaj ima vecu platu od njega.
- Reglan
#5421 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Poslati specijalnu jedinicu u krug firme.Dobro ih ispendreciti.Proglasiti stecaj,otpustiti radnike i zaposlite one koji hoce da rade.Kad bi ovo uradili ne bi mi tesko palo ni kad mjesec dana ne bi imali gradski prevoz.
- zateznistub
#5422 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Za ovo sam te prijavio, jer sm ipak koliko-toliko kulturan. I niko od moje blize ili dalje rodbine ne radi u GRAS-u.neki wrote:e onda iskreno posaljem ja i tebe i svu tvoju familiju koja radi u grasu u neku stvar (a ti znas koju, da se ne izrazavam javno).zateznistub wrote:Da!neki wrote:@zatezni stub
@neoplan
Iskreno DA ili NE?
Boli tebe briga koliko ce ljudi ostati bez posla ili ce im biti umanjena plata jer nisu stigli na posao danas, koliko studenata ce izgubiti godinu jer nisu stigli na ispit, koliko ce se djece razboliti jer moraju ici u skolu pjeske po kisi i hladnom vremenu, a sve zato sto ste vi idioti u grasu odlucili blokirati grad, samo zato sto vam kasni nerealno visoka plata cijelih 25 dana.
Zao mi jeste ljudi koji pjesace, ja sam na posao otisao taxijem, mada mi se nisu davale te pare.
I moim te, bez vrijeđanja jer ni ja tebe nisam ni na koji nacin vrijeđao.
-
swatch
#5423 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Najveca tuga je sto su mala djeca stajala na stanicama cekajuci prevoz koji nece doci. Shvatam da ste vi Grasovci zadnji olos i da vas nije briga za nas ostale, ali to uraditi maloj djeci je cak ispod i vaseg nivoa. Ja vam dajem rijec da cu se kad mi god to zatrebalo voziti nasim vozilima ali vama vise feninga necu platiti. Iskreno zelim vam brzu i bolnu propast.
- No_Ke
#5424 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zateznistub wrote:Da!neki wrote:@zatezni stub
@neoplan
Iskreno DA ili NE?
Mamu ti jebem koja ti vjerovatno radi u grasu! Pa vidis li ti sta oni rade IDIOTE!!!
Koju mizeriju od plate? 500 hiljada ljudi na birou a oni po 1300 plate imaju! ZABOGA kasni im plata mjesec dana? Ja je nemam nikako, sa zavrsenim fakultetom vec 4 godine! I ti mi dodjes tu da seres.
SAMO NEK MI TRAZI KARTU JEDAN OD ONIH SANDJAKLIJA, SELJACINA...FUUUJ!
-
neki
#5425 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ok, nisam u potpunosti upoznat s problematikom oko isplate za povlastene kategorije, koliko mi je poznato kanton je redovno uplacivao do marta razliku koja je umanjena za povlastene kategorije, a dalje zbog neodstatka novca je navedeno da vise nece biti povlastenih kategorija nego ce gras naplacivati punu kartu. Da li je to tacno? Ako nije navedi izvorNEOPLAN wrote:Direktno NE, indirektno DA. Ako ti kazem vozi penzionera dzaba, ja cu ti placati svaki mjesec za njega, onda ti zivis od toga sto ti ja placam. Ako ti ja ne placam puni iznos koji ti treba ti si u gubitku al prezivljavas nekako. Ako ti ne platim nikako, onda ti iskljuce struju i ti nemas radnicima da das platu i onda oni idu u strajk.neki wrote:Jel obaveza kantona da grasu isplacuje plate i placa racune?NEOPLAN wrote: Boli javno laganje Ministra Bubice koji kaže da su obaveze Kantona ispunjene zaključno sa Martom. Ako je tako zašto je isključena struja, zašto ljudi nisu dobili platu? nemojte Ministre javno lagati i Gras i građane.