Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zvek

#5401 Re: Manchester City FC

Post by Zvek »

Bogami kao da je Napoli Vigan, Fulam i ostala boranija iz Engleske pa City mislio da ih samo pumpa. Kavani, Zuniga, Mađo, Hamsik i drustvo su sigurno 3. ako ne i 2. ekipa Italije u ovom trenutku.
ajaca

#5402 Re: Manchester City FC

Post by ajaca »

:D :D :D
Last edited by ajaca on 15/09/2011 11:51, edited 1 time in total.
Baudelaire

#5403 Re: Manchester City FC

Post by Baudelaire »

ajaca wrote:Koliko se sjećam Maradona je došao kao gotov igrač i legenda, nije ga Napoli "rodio".
Nije ga rodio, ali je bio samo potencijalni superstar dok nije potpisao za Napoli. Tamo se ostvario i zvjerka postao. Može se porediti recimo sa današnjim Tevezom. Naravno, nikad Tevez neće biti ono što je Maradona, ali došao je Tevez kao zvijezda i u United, pa nije pokazao ni blizu ono što je pokazao u City-u.
ajaca

#5404 Re: Manchester City FC

Post by ajaca »

Pa skonto Ferguson s kim ima posla , pa jedva čekao da ga se otarasi.
Baudelaire

#5405 Re: Manchester City FC

Post by Baudelaire »

ajaca wrote:Pa skonto Ferguson s kim ima posla , pa jedva čekao da ga se otarasi.
Pa kakve to veze ima sa Maradonom i Napolijem? Ja sam to naveo samo kao poređenje, nisam spomenuo Teveza da pokrenem priču o njemu :D
ajaca

#5406 Re: Manchester City FC

Post by ajaca »

Tevez.... out!!!
ibizza

#5407 Re: Manchester City FC

Post by ibizza »

Zvek wrote:Bogami kao da je Napoli Vigan, Fulam i ostala boranija iz Engleske pa City mislio da ih samo pumpa. Kavani, Zuniga, Mađo, Hamsik i drustvo su sigurno 3. ako ne i 2. ekipa Italije u ovom trenutku.
Meni je veceras Naplo igrao predobro.Uz malo srece,mogli su dobiti ovu utakmicu...Prejak napad imaju :thumbup:
Edin H.

#5408 Re: Manchester City FC

Post by Edin H. »

Dzeko stima gol Misimovicu, a ne da loptu Silvi :roll:
kamen spoticanja

#5409 Re: Manchester City FC

Post by kamen spoticanja »

Edin H. wrote:Dzeko stima gol Misimovicu, a ne da loptu Silvi :roll:
sto se mene tice nek bude i dalje tako...pa makar dok ne doguramo do 5-6 pozicije na fifinoj lsiti :)
romanovero

#5410 Re: Manchester City FC

Post by romanovero »

nije greska sto nije dodao,jer je napadac,nego sto nije zabio,morao je ono bolje zavrsit...
jeza u ledja

#5411 Re: Manchester City FC

Post by jeza u ledja »

romanovero wrote:
nije greska sto nije dodao,jer je napadac,nego sto nije zabio,morao je ono bolje zavrsit...
Greska je sto nije dodao jer je ono jako tesko pogoditi. Vise bi sanse imao Silva iz one pozicije. Al jebavat ga.
Atticus Finch

#5412 Re: Manchester City FC

Post by Atticus Finch »

''Bart Simpson lookalike Marek Hamsik has gone off, replaced by Mario Santana...'' (Match Day Centre)
http://www.mcfc.co.uk/

:lol: :lol: :lol:
KPNCTNJAH

#5413 Re: Manchester City FC

Post by KPNCTNJAH »

Povede Napoli i okrenem na teletext da vidim ostale rezultate kad pise kvota na Napoli 8.00 :-) pa nije Wigan :roll:

Inace Dzeko 'nako odigrao, imao one dvije odlicne prilike koje nije iskoristio, gubio duele nekoliko puta, netacna dodavanja i to je to... sreca pa ni Tevez nije nista vise uradio...
ludimilojko

#5414 Re: Manchester City FC

Post by ludimilojko »

forza napoli...a man city slabo posve :sad:
jeza u ledja

#5415 Re: Manchester City FC

Post by jeza u ledja »

Jos jedna stvar. Koliko cesto govorimo kako City igra previse defanzivno. Ove sezone, a i ovoj utakmici potpuno obratno. :-) I koliko puta smo spominjali da ima previse defanzivnih veznjaka? Danas vise nego u bilo kojoj drugi utakmici im je falio de Jong. Trebao je neko u sredini da razbija kontranapade, faulira kad treba, itd.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5416 Re: Manchester City FC

Post by -LIBERO- »

Pretjerujete sa tim optuzbama na racun igre Citya,pa prvo poluvrijeme su ih pojeli bukvalno. 30 minuta napolitanci nisu mogli izbiti loptu iz svoje polovine u citiyevu.
A i napoli nije talasika ekipa,jako kvalitetna i dobra ...ne znam sto su pojedinci ocekivali da ih englezi demoliraju.

Sve u svemu dobra utakmica :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5417 Re: Manchester City FC

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:Pretjerujete sa tim optuzbama na racun igre Citya,pa prvo poluvrijeme su ih pojeli bukvalno. 30 minuta napolitanci nisu mogli izbiti loptu iz svoje polovine u citiyevu.
A i napoli nije talasika ekipa,jako kvalitetna i dobra ...ne znam sto su pojedinci ocekivali da ih englezi demoliraju.

sigurno mnogo bolja od one sinoć :)
Mataruga

#5418 Re: Manchester City FC

Post by Mataruga »

-LIBERO- wrote:Pretjerujete sa tim optuzbama na racun igre Citya,pa prvo poluvrijeme su ih pojeli bukvalno. 30 minuta napolitanci nisu mogli izbiti loptu iz svoje polovine u citiyevu.

Upravo tako. City je dominirao narocito prvo poluvrijeme (66% ball possession). Bila je precka, bila je Dzekina pokraj stative ali je jednostavno izdrzao Napolijev bunker. Kroz gustu sredinu nije se bas moglo dok PL timovi nijedan do sada nisu igrali povuceno kao Napoli. Nakon one serije u PL svi su u City-ju bili pod pritiskom da nastave s'pobjedama zato ce im ovaj 1:1 dobro doci se malo spuste. Ipak mislim da ce City biti prvi u grupi.

Nekako me 'brine' doduse kako je igra ipak opala sa povratkom Teveza.
klixober

#5419 Re: Manchester City FC

Post by klixober »

jeza u ledja wrote:Jos jedna stvar. Koliko cesto govorimo kako City igra previse defanzivno. Ove sezone, a i ovoj utakmici potpuno obratno. :-) I koliko puta smo spominjali da ima previse defanzivnih veznjaka? Danas vise nego u bilo kojoj drugi utakmici im je falio de Jong. Trebao je neko u sredini da razbija kontranapade, faulira kad treba, itd.
Falila su im krila, prodori po strani. Trener Napoli-a je svjesno stavio tri štopera jer zna da City ne igra po krilima. Klasično trenersko nadmudrivanje na koje je Mancini kasno ragovao ubacivanjem Johnsona.
jeza u ledja

#5420 Re: Manchester City FC

Post by jeza u ledja »

komeba wrote:
jeza u ledja wrote:Jos jedna stvar. Koliko cesto govorimo kako City igra previse defanzivno. Ove sezone, a i ovoj utakmici potpuno obratno. :-) I koliko puta smo spominjali da ima previse defanzivnih veznjaka? Danas vise nego u bilo kojoj drugi utakmici im je falio de Jong. Trebao je neko u sredini da razbija kontranapade, faulira kad treba, itd.
Falila su im krila, prodori po strani. Trener Napoli-a je svjesno stavio tri štopera jer zna da City ne igra po krilima. Klasično trenersko nadmudrivanje na koje je Mancini kasno ragovao ubacivanjem Johnsona.
Slazem se, samo mislio sam falio im je razbijac u odbrani da pomogne zaustaviti kontranapade. A i ta krila, odnosno bekovi, bili su nepostojeci u odbrani.
Ma sto kazes cisto takticko nadmudrivanje u kojem je Mancini pokazao dosta slabosti.
Comrad

#5421 Re: Manchester City FC

Post by Comrad »

City da je dao gol u prvih 30 minuta, dao bi jos cetiri u preostalih 60 minuta.
mikogoago

#5422 Re: Manchester City FC

Post by mikogoago »

Comrad wrote:City da je dao gol u prvih 30 minuta, dao bi jos cetiri u preostalih 60 minuta.
E jebiga kad bi bilo...Napoli se pokazao cvrstom ekipom sa itekako opasnim napadom.Inace prije pocetka ove sezone kada je bilo izvlacenje parova jedan od komentatora engleskih (na foxu cini mi se) je ukazao i upozorio na Napoli koji je Italijansko prvenstvo igrao dobro i oznacio ga kao jednog od potencijalnih kandidata za dalje.Naglasio je da su oni najveci konkurenti City-ju za dalje. Bice interesantno vidjeti uzvratnu utakmicu u Napulju gdje sam siguran da ce napoli igrati mnogo otvorenije i opasnije.
ajaca

#5423 Re: Manchester City FC

Post by ajaca »

Comrad wrote:City da je dao gol u prvih 30 minuta, dao bi jos cetiri u preostalih 60 minuta.

Slažem se s ovim!!!!!
simonese

#5424 Re: Manchester City FC

Post by simonese »

aux

#5425 Re: Manchester City FC

Post by aux »

Manchester City pokusava previse da kopira igru Barselone,sinoc smo vidjeli da su mogli mnogo vise ici na ubacivanje sa strane jer imaju visoke igrace a oni idu na dodavanje u nedogled a onda na kraju izgube loptu i sve ispocetka
Post Reply