Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
johntra wrote:i kod Lagune 2 je ista fora...ja upalio auto i brisače, gledam kad su uspravno i ugasim auto...
jednostavno...
Kolega kupio golf VI i nakon par dana dolazi i zali se, te hebem ti i inzinjere i auto, ne mozes zamijeniti sam brisace, moras ici u ovlasteni, i svasta nesto. I onda pomognem cojeku u nevolji, ista fora .
johntra wrote:i kod Lagune 2 je ista fora...ja upalio auto i brisače, gledam kad su uspravno i ugasim auto...
jednostavno...
A jesi li probao na ugaseno auto upalis brisace. Kod mene na meganu 3 se tada brisaci pomjere samo do zadnje gornje pozicije i stanu automatski. Pozicija za zamjenu brisaca.
Pozdrav, da li se nekome dešavalo da kad ubace karticu piše CARD NOT DETECTED? Jutros otključam auto, i onda krene ovo. Auto ne daje nikakav drugi znak života, ne pali se nijedna lampica, niti mogu zaključati. Bateriju u kartici sam mijenjala prije par mjeseci pa mi je malo nevjerovatno da je prazna (a i kisela je baterija kad je liznem, ima još života u njoj). Akumulator? Rezervnu karticu nemam.
jednostavno...
Kolega kupio golf VI i nakon par dana dolazi i zali se, te hebem ti i inzinjere i auto, ne mozes zamijeniti sam brisace, moras ici u ovlasteni, i svasta nesto. I onda pomognem cojeku u nevolji, ista fora .
Ima drugi nacin kod VW. Povuces i drzis rucicu brisaca prema dole i otice uspravno u servisni polozaj. Mozda treba dati kontakt, ne sjecam se. Kod audija u opcijama na multimediji ima servisni mod za brisace, kliknes i to je to. Ljudi ne citaju upustvo, sve su to inzinjeri predvidjeli
anchor85 wrote:Pozdrav, da li se nekome dešavalo da kad ubace karticu piše CARD NOT DETECTED? Jutros otključam auto, i onda krene ovo. Auto ne daje nikakav drugi znak života, ne pali se nijedna lampica, niti mogu zaključati. Bateriju u kartici sam mijenjala prije par mjeseci pa mi je malo nevjerovatno da je prazna (a i kisela je baterija kad je liznem, ima još života u njoj). Akumulator? Rezervnu karticu nemam.
Koliko bi koštala nova kartica?
probaj prvo opet zamijeniti bateriju, sve tukne da je ta već slaba i da ne može meda...
anchor85 wrote:Pozdrav, da li se nekome dešavalo da kad ubace karticu piše CARD NOT DETECTED? Jutros otključam auto, i onda krene ovo. Auto ne daje nikakav drugi znak života, ne pali se nijedna lampica, niti mogu zaključati. Bateriju u kartici sam mijenjala prije par mjeseci pa mi je malo nevjerovatno da je prazna (a i kisela je baterija kad je liznem, ima još života u njoj). Akumulator? Rezervnu karticu nemam.
Ako imaš drugu karticu probaj njom upaliti auto. Ali prvo i u njoj bateriju zamijeni.
johntra wrote:
probaj prvo opet zamijeniti bateriju, sve tukne da je ta već slaba i da ne može meda...
Hvala, to ću svakako probati, ali moram prvo kupiti bateriju
drunken tiger wrote:
Ako imaš drugu karticu probaj njom upaliti auto. Ali prvo i u njoj bateriju zamijeni.
Na žalost, nemam drugu karticu, ovisim o ovj jednoj.
Da li neko ima ideju kako zaključati auto (ako mijenjanje baterije ne upali)? Majstor može tek ujutro do mene. Zaključala sam samo vozačeva vrata sa ključem, ali ostala ne mogu.
zar se ne zaključaju sva vrata, jer bi trebala, ako je centralna...ne vidim onda drugi način, čak ni da zaključaš auto iznutra sa dugmeta na tabli, jer ćeš otvaranjem vozačevih vrata otključati opet sva vrata...
johntra wrote:zar se ne zaključaju sva vrata, jer bi trebala, ako je centralna...ne vidim onda drugi način, čak ni da zaključaš auto iznutra sa dugmeta na tabli, jer ćeš otvaranjem vozačevih vrata otključati opet sva vrata...
Ukoliko otključaš sa emergency ključem, otključaju se samo vozačeva vrata i onda kada zaključaš istim sve bude zaključano. Ako, kao što je moj slučaj, otključaš karticom (otključaš sva vrata), zaključat možeš samo vozačeva vrata. ne postoji način da njime zaključaš sva vrata (bar ja nisam našla način).
Pokusaj malo mrdnuti karticu dok je u citacu. Ubacis karticu, i onaj mali dio kartice koji viri iz citaca pritisnes prema dole ili prema gore. Ja sam tako uspjevao upaliti megana. Stampana ploca unutar kartice gubila kontakt na nekoj komponenti, trajno jeseno kod nekog momka u Banjaluci.
Pokusaj malo mrdnuti karticu dok je u citacu. Ubacis karticu, i onaj mali dio kartice koji viri iz citaca pritisnes prema dole ili prema gore. Ja sam tako uspjevao upaliti megana. Stampana ploca unutar kartice gubila kontakt na nekoj komponenti, trajno jeseno kod nekog momka u Banjaluci.
johntra wrote:
Hvala, to ću svakako probati, ali moram prvo kupiti bateriju
drunken tiger wrote:
Na žalost, nemam drugu karticu, ovisim o ovj jednoj.
Da li neko ima ideju kako zaključati auto (ako mijenjanje baterije ne upali)? Majstor može tek ujutro do mene. Zaključala sam samo vozačeva vrata sa ključem, ali ostala ne mogu.
A da pokusas otvoriti vozacev prozor, zatvoris vrata i onda kroz prozor zakljucas auto preko dugmeta unutra.
Zatim onim malim kljucem drzis par sec na strani zakljucavanja i tako bi trebalo da se zatvori prozor.
P.S. Bar ovaj fol pali na VW programu.
Update: Upalila sam auto pomoću kuhinjskog noža Očito je problem u onom utoru za karticu.
Kartica je proradila dok sam došla od kuće do posla (otključava, zaključava bez problema). It is a curious case Za svaki slučaj ću ja promijeniti bateriju.
shlauf wrote:Tipkom za zakljucavanje zakljucas sva vrata a onda otvoris voyaceva i kad iyadjes iz auta zakljucas sa kljucem i vozaceva vrata.
Jesi li iz Sarajeva
Ovo je upalilo, drunken tiger mi je prodao ovaj fazon