Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5401 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

johntra wrote:i kod Lagune 2 je ista fora...ja upalio auto i brisače, gledam kad su uspravno i ugasim auto... :D
jednostavno...

Kolega kupio golf VI i nakon par dana dolazi i zali se, te hebem ti i inzinjere i auto, ne mozes zamijeniti sam brisace, moras ici u ovlasteni, i svasta nesto. I onda pomognem cojeku u nevolji, ista fora . :mrgreen:
preludezalude

#5402 Re: Renault Megane all about

Post by preludezalude »

johntra wrote:i kod Lagune 2 je ista fora...ja upalio auto i brisače, gledam kad su uspravno i ugasim auto... :D
jednostavno...
A jesi li probao na ugaseno auto upalis brisace. Kod mene na meganu 3 se tada brisaci pomjere samo do zadnje gornje pozicije i stanu automatski. Pozicija za zamjenu brisaca.
johntra

#5403 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

Nisam pokušavao, ne znam može li to na starijim generacijima...vjerovatno postavljaču pitanja na Laguni 3 može tako...
hairlija_sa

#5404 Re: Renault Megane all about

Post by hairlija_sa »

Pozdrav, na Scenicu II nemam centralni naslonjac za ruku, pa me interesuje da li se moze ugraditi?
anchor85

#5405 Re: Renault Megane all about

Post by anchor85 »

Pozdrav, da li se nekome dešavalo da kad ubace karticu piše CARD NOT DETECTED? Jutros otključam auto, i onda krene ovo. Auto ne daje nikakav drugi znak života, ne pali se nijedna lampica, niti mogu zaključati. Bateriju u kartici sam mijenjala prije par mjeseci pa mi je malo nevjerovatno da je prazna (a i kisela je baterija kad je liznem, ima još života u njoj). Akumulator? Rezervnu karticu nemam.

Koliko bi koštala nova kartica?
condy

#5406 Re: Renault Megane all about

Post by condy »

konektovan wrote:
jednostavno...

Kolega kupio golf VI i nakon par dana dolazi i zali se, te hebem ti i inzinjere i auto, ne mozes zamijeniti sam brisace, moras ici u ovlasteni, i svasta nesto. I onda pomognem cojeku u nevolji, ista fora . :mrgreen:
Ima drugi nacin kod VW. Povuces i drzis rucicu brisaca prema dole i otice uspravno u servisni polozaj. Mozda treba dati kontakt, ne sjecam se. Kod audija u opcijama na multimediji ima servisni mod za brisace, kliknes i to je to. Ljudi ne citaju upustvo, sve su to inzinjeri predvidjeli :mrgreen:
johntra

#5407 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

anchor85 wrote:Pozdrav, da li se nekome dešavalo da kad ubace karticu piše CARD NOT DETECTED? Jutros otključam auto, i onda krene ovo. Auto ne daje nikakav drugi znak života, ne pali se nijedna lampica, niti mogu zaključati. Bateriju u kartici sam mijenjala prije par mjeseci pa mi je malo nevjerovatno da je prazna (a i kisela je baterija kad je liznem, ima još života u njoj). Akumulator? Rezervnu karticu nemam.

probaj prvo opet zamijeniti bateriju, sve tukne da je ta već slaba i da ne može meda...
drunken tiger

#5408 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

anchor85 wrote:Pozdrav, da li se nekome dešavalo da kad ubace karticu piše CARD NOT DETECTED? Jutros otključam auto, i onda krene ovo. Auto ne daje nikakav drugi znak života, ne pali se nijedna lampica, niti mogu zaključati. Bateriju u kartici sam mijenjala prije par mjeseci pa mi je malo nevjerovatno da je prazna (a i kisela je baterija kad je liznem, ima još života u njoj). Akumulator? Rezervnu karticu nemam.

Ako imaš drugu karticu probaj njom upaliti auto. Ali prvo i u njoj bateriju zamijeni.
anchor85

#5409 Re: Renault Megane all about

Post by anchor85 »

johntra wrote: probaj prvo opet zamijeniti bateriju, sve tukne da je ta već slaba i da ne može meda...
Hvala, to ću svakako probati, ali moram prvo kupiti bateriju :-)
drunken tiger wrote: Ako imaš drugu karticu probaj njom upaliti auto. Ali prvo i u njoj bateriju zamijeni.
Na žalost, nemam drugu karticu, ovisim o ovj jednoj.

Da li neko ima ideju kako zaključati auto (ako mijenjanje baterije ne upali)? Majstor može tek ujutro do mene. Zaključala sam samo vozačeva vrata sa ključem, ali ostala ne mogu.
johntra

#5410 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

zar se ne zaključaju sva vrata, jer bi trebala, ako je centralna...ne vidim onda drugi način, čak ni da zaključaš auto iznutra sa dugmeta na tabli, jer ćeš otvaranjem vozačevih vrata otključati opet sva vrata...
anchor85

#5411 Re: Renault Megane all about

Post by anchor85 »

johntra wrote:zar se ne zaključaju sva vrata, jer bi trebala, ako je centralna...ne vidim onda drugi način, čak ni da zaključaš auto iznutra sa dugmeta na tabli, jer ćeš otvaranjem vozačevih vrata otključati opet sva vrata...
Ukoliko otključaš sa emergency ključem, otključaju se samo vozačeva vrata i onda kada zaključaš istim sve bude zaključano. Ako, kao što je moj slučaj, otključaš karticom (otključaš sva vrata), zaključat možeš samo vozačeva vrata. ne postoji način da njime zaključaš sva vrata (bar ja nisam našla način).
_ado_

#5412 Re: Renault Megane all about

Post by _ado_ »

Pokusaj malo mrdnuti karticu dok je u citacu. Ubacis karticu, i onaj mali dio kartice koji viri iz citaca pritisnes prema dole ili prema gore. Ja sam tako uspjevao upaliti megana. Stampana ploca unutar kartice gubila kontakt na nekoj komponenti, trajno jeseno kod nekog momka u Banjaluci.
kafanski_covjek

#5413 Re: Renault Megane all about

Post by kafanski_covjek »

koji je megane?
anchor85

#5414 Re: Renault Megane all about

Post by anchor85 »

kafanski_covjek wrote:koji je megane?
2, 2003 godište.
kafanski_covjek

#5415 Re: Renault Megane all about

Post by kafanski_covjek »

anchor85 wrote:
2, 2003 godište.
za ovo ti treba noz :D

a inace ovi kontakti su problem i svako ko zna s lemilicom da radi moze ovo napravit sam
anchor85

#5416 Re: Renault Megane all about

Post by anchor85 »

_ado_ wrote:

Pokusaj malo mrdnuti karticu dok je u citacu. Ubacis karticu, i onaj mali dio kartice koji viri iz citaca pritisnes prema dole ili prema gore. Ja sam tako uspjevao upaliti megana. Stampana ploca unutar kartice gubila kontakt na nekoj komponenti, trajno jeseno kod nekog momka u Banjaluci.
Mrdala, ništa se nije desilo.
anchor85

#5417 Re: Renault Megane all about

Post by anchor85 »

kafanski_covjek wrote:
anchor85 wrote:
2, 2003 godište.
za ovo ti treba noz :D

a inace ovi kontakti su problem i svako ko zna s lemilicom da radi moze ovo napravit sam
Pa nisam baš vična ovome, tako da se ne bih usudila da diram.
amar1994

#5418 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

hebo ih hladni lem :twisted:
Optimist

#5419 Re: Renault Megane all about

Post by Optimist »

anchor85 wrote:
johntra wrote: probaj prvo opet zamijeniti bateriju, sve tukne da je ta već slaba i da ne može meda...
Hvala, to ću svakako probati, ali moram prvo kupiti bateriju :-)
drunken tiger wrote: Ako imaš drugu karticu probaj njom upaliti auto. Ali prvo i u njoj bateriju zamijeni.
Na žalost, nemam drugu karticu, ovisim o ovj jednoj.

Da li neko ima ideju kako zaključati auto (ako mijenjanje baterije ne upali)? Majstor može tek ujutro do mene. Zaključala sam samo vozačeva vrata sa ključem, ali ostala ne mogu.
A da pokusas otvoriti vozacev prozor, zatvoris vrata i onda kroz prozor zakljucas auto preko dugmeta unutra.
Zatim onim malim kljucem drzis par sec na strani zakljucavanja i tako bi trebalo da se zatvori prozor.
P.S. Bar ovaj fol pali na VW programu.
shlauf

#5420 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Tipkom za zakljucavanje zakljucas sva vrata a onda otvoris voyaceva i kad iyadjes iz auta zakljucas sa kljucem i vozaceva vrata.
Jesi li iz Sarajeva
anchor85

#5421 Re: Renault Megane all about

Post by anchor85 »

Update: Upalila sam auto pomoću kuhinjskog noža :-) :-) :-) :-) Očito je problem u onom utoru za karticu.

Image

Kartica je proradila dok sam došla od kuće do posla (otključava, zaključava bez problema). It is a curious case :-) Za svaki slučaj ću ja promijeniti bateriju.
anchor85

#5422 Re: Renault Megane all about

Post by anchor85 »

shlauf wrote:Tipkom za zakljucavanje zakljucas sva vrata a onda otvoris voyaceva i kad iyadjes iz auta zakljucas sa kljucem i vozaceva vrata.
Jesi li iz Sarajeva
Ovo je upalilo, drunken tiger mi je prodao ovaj fazon :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5423 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

Je l'noz mora biti stainless steel, ili moze i kineski rusty?! :lol: :lol:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#5424 Re: Renault Megane all about

Post by Leon16v »

Gledaj improvizacije :lol: :D