ma digni case ne kosta te to nista, a kad dignes case dobijas novi period od nekih mjesec cini mi se, samo prodavac mora odgovoriti jednom u roku od 2 danazippoo87 wrote:meni danas istice rok za isporuku ovog jednog artikla sa ebay-a
necu jos nista psiati tamo covjeku,valjda dodje...i zadnji artikal je kasnio 10ak dana a ako ne stigne,ne znam da li da trazim refund ili ponovno slanje...
ako je neko pravnik i zna sastaviti tuzbu,rado cu se potpisati (pravim imenom i prezimenom) protiv ove gamadi na carini
ne znam,sta mislite da se napise vijest i posalje na klix i ostale portale,da objave...da se ovi sa carine malo smire
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- kloniran
#5401 Re: eBay - Vaša iskustva
-
quarterback
#5402 Re: eBay - Vaša iskustva
paket sa 2 susaca za cipele od 20$ ukupne vrijednosti stigao poslije 2 mjeseca i 20 danaquarterback wrote:meni je danas nesto stiglo, nasao zuti papiric, znam da nisam nista veliko narucio, zadnja dimenzijama veca narudzba (a vrijednosti 10$) je bila prije 3/4 mjeseca, nikad nije stigla...
garant je to konacno doslo
nigdje pecata bilo kakvog, datuma ili bilo cega, isto ko da ga je kinez donio kuci na vrata...
niti sam sta potpisao niti bilo sta, evo tvoj paket, hvala dovidjenja
- _Reds_
#5403 Re: eBay - Vaša iskustva
Narucim dva ista uređaja od dva prodavca i jedan mi dođe.
Kako mogu vidjeti na ovim kovertama što kinezi šalju koji mi je poslao.

Kako mogu vidjeti na ovim kovertama što kinezi šalju koji mi je poslao.
- seoBIH
#5404 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne mora ukoliko nema carine i PDV-a. Ne mora ni tada ako izaberes drugog speditera. Ti si dostavu platio pri narudzbi artikla.dinooh wrote:mora se platiti koliko ja znam. Koliko, to ne znamema_ wrote:Ako neko nam pošalje nešto preko DHLa, jel mi moramo platiti nešto kod preuzimanja i koliko ?
JEDNA VELIKA MOLBA ZA SVE KOJI IMAJU PROBLEM SA KAŠNJENJEM PAKETA
Molim Vas da svi sastavite e-mail i požalite se na:
-neprispijeće artikla
-oštećen artikal/pakovanje
-rad carinika u svim centrima carinjenja
Slobodno navedite da ovo nije izolovan slučaj, da se dešava konstantno, kao i da se dobiju povratne strane od prodavača da je artikal uredno proslijeđen u BIH.
Pored toga, potrebno je navesti da ovakav način ŠTETI samoj državi i da sve više prodavači izbjegavaju slanje pošiljke u BIH.
Napisati i poslati na:
Sektor za poštanski promet - [email protected]
Služba unutrašnje kontrole - [email protected]
Glavni poštanski centar - [email protected]
Odjeljenje informisanja - [email protected]
- vješalica
#5405 Re: eBay - Vaša iskustva
pa ima li išta na kovertama napisano od podataka_Reds_ wrote:Narucim dva ista uređaja od dva prodavca i jedan mi dođe.
Kako mogu vidjeti na ovim kovertama što kinezi šalju koji mi je poslao.![]()
lokacija,mjesto,bilo šta*
- seoBIH
#5406 Re: eBay - Vaša iskustva
Na koverti sigurno pišu detalji pošiljaoca.
- kloniran
#5407 Re: eBay - Vaša iskustva
to se ne šalje pošti nego sipi, federalnom mupu i mupu kantona iz u kojem imas boravak al i mupu ks posto se vecina carini kod nas. to sa postom ne pije vode.seoBIH wrote:Ne mora ukoliko nema carine i PDV-a. Ne mora ni tada ako izaberes drugog speditera. Ti si dostavu platio pri narudzbi artikla.dinooh wrote:mora se platiti koliko ja znam. Koliko, to ne znamema_ wrote:Ako neko nam pošalje nešto preko DHLa, jel mi moramo platiti nešto kod preuzimanja i koliko ?
JEDNA VELIKA MOLBA ZA SVE KOJI IMAJU PROBLEM SA KAŠNJENJEM PAKETA
Molim Vas da svi sastavite e-mail i požalite se na:
-neprispijeće artikla
-oštećen artikal/pakovanje
-rad carinika u svim centrima carinjenja
Slobodno navedite da ovo nije izolovan slučaj, da se dešava konstantno, kao i da se dobiju povratne strane od prodavača da je artikal uredno proslijeđen u BIH.
Pored toga, potrebno je navesti da ovakav način ŠTETI samoj državi i da sve više prodavači izbjegavaju slanje pošiljke u BIH.
Napisati i poslati na:
Sektor za poštanski promet - [email protected]
Služba unutrašnje kontrole - [email protected]
Glavni poštanski centar - [email protected]
Odjeljenje informisanja - [email protected]
oni ce se pozabaviti time ako im dođe par stotina prituzbi, dok ce ovi iz poste jednostavno uraditi delete i pojeo vuk magarca
- _Reds_
#5408 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma piše na koverti pošiljac ali ti nigdje na ebayu ne mozes vidjeti adresu pošiljaoca.vješalica wrote:pa ima li išta na kovertama napisano od podataka_Reds_ wrote:Narucim dva ista uređaja od dva prodavca i jedan mi dođe.
Ovi kinezi imaju po 30 naloga na ebayu, jer znao mi se desiti narucim od tri covjeka tri artikla, kad ono brale dođe u jednoj koverti
. I nigdje na koverti ne piše njegov user na ebayu.
- kloniran
#5409 Re: eBay - Vaša iskustva
ma pise al na kineskom_Reds_ wrote:Ma piše na koverti pošiljac ali ti nigdje na ebayu ne mozes vidjeti adresu pošiljaoca.vješalica wrote:pa ima li išta na kovertama napisano od podataka_Reds_ wrote:Narucim dva ista uređaja od dva prodavca i jedan mi dođe.
Ovi kinezi imaju po 30 naloga na ebayu, jer znao mi se desiti narucim od tri covjeka tri artikla, kad ono brale dođe u jednoj koverti![]()
. I nigdje na koverti ne piše njegov user na ebayu.
- vješalica
#5410 Re: eBay - Vaša iskustva
kako ne možeš,probaj preko paypala vidjeti,mora negdje pisati,ja kod svakog vidim
ime prezime,adresu
kad otvorim detalje transakcije,tamo piše
ime prezime,adresu
- kloniran
#5411 Re: eBay - Vaša iskustva
kod mene ne pise adresa od kineza na paypalu, samo mailvješalica wrote:kako ne možeš,probaj preko paypala vidjeti,mora negdje pisati,ja kod svakog vidim
ime prezime,adresu
- Adem_
#5412 Re: eBay - Vaša iskustva
Uvijek pogledati koliko ima zvijezda prodavac i tek onda kupiti. Dosad je sve bilo u redu.
- dinooh
#5413 Re: eBay - Vaša iskustva
To nekad ne pije vode. Ima puno zvjezdica i povjerenje preko 98% a umjesto tableta isporuci carape. Nakupi pozitivne dojmove sa prodajmo sitnica do 1$ vrijednosti i onda prodaje tablet ili mobitel za 30$. Vecina ne pogleda sta prodaje i kupi, pa se na kraju zeznu. Naravno profil nakon toga ebay blokira.Adem_ wrote:Uvijek pogledati koliko ima zvijezda prodavac i tek onda kupiti. Dosad je sve bilo u redu.
Zato treba gledati i na to sta prodaju i sta su prodavali a ne samo na zvjezdice
- Adem_
#5414 Re: eBay - Vaša iskustva
A da u pravu si. Treba pogledati oko desetak zadnji povratnih informacija i koliko je artikli prod'o.dinooh wrote:To nekad ne pije vode. Ima puno zvjezdica i povjerenje preko 98% a umjesto tableta isporuci carape. Nakupi pozitivne dojmove sa prodajmo sitnica do 1$ vrijednosti i onda prodaje tablet ili mobitel za 30$. Vecina ne pogleda sta prodaje i kupi, pa se na kraju zeznu. Naravno profil nakon toga ebay blokira.Adem_ wrote:Uvijek pogledati koliko ima zvijezda prodavac i tek onda kupiti. Dosad je sve bilo u redu.
Zato treba gledati i na to sta prodaju i sta su prodavali a ne samo na zvjezdice
-
Bumblebee
#5415 Re: eBay - Vaša iskustva
Narucili android tv box, koji je konacno, iz treceg pokusaja, stigao. Cijena 65 dolara. Papiri za carinu vec bili spremni, kad u posti samo dali posiljku i dovidjenja i prijatno. Hvala im na tome! 
-
mrkalj
#5416 Re: eBay - Vaša iskustva
Hoću da naručim bateriju za tablet.
Zna li neko da li se mogu naručivati baterije,jer sam negdje čitao da ne isporučuju baterije jer se isporuka vrši avionom.
Zna li neko da li se mogu naručivati baterije,jer sam negdje čitao da ne isporučuju baterije jer se isporuka vrši avionom.
- dinooh
#5417 Re: eBay - Vaša iskustva
mi mozemo primati baterije, ali ih ne mozemo slatimrkalj wrote:Hoću da naručim bateriju za tablet.
-
mrkalj
#5418 Re: eBay - Vaša iskustva
ok hvaladinooh wrote:mi mozemo primati baterije, ali ih ne mozemo slatimrkalj wrote:Hoću da naručim bateriju za tablet.
-
LARVA
-
Luca36
#5420 Re: eBay - Vaša iskustva
Samo da se prijavim na temu i da izrazim zadovoljstvo sa e-bay uslugom.
Prije desetak dana sam kupio nešto iz Hong Konga i stiglo mi je jučer prije predviđenog vremena.
Stvarno cool.
Prije desetak dana sam kupio nešto iz Hong Konga i stiglo mi je jučer prije predviđenog vremena.
Stvarno cool.
- dinooh
#5421 Re: eBay - Vaša iskustva
Polako sa pozitivnim dojmovima. Vremenom ce se promijenitiLuca36 wrote:Samo da se prijavim na temu i da izrazim zadovoljstvo sa e-bay uslugom.
Stvarno cool.
-
zippoo87
#5422 Re: eBay - Vaša iskustva
pozdrav
nije ebay ali jest banggood pa mi mozda mozete pomoci
narucio sam sa banggooda-a mini usb portable speaker i dosao mi je u prilicno losem stanju i neispravan
http://www.banggood.com/TD-v26-Transpar ... 18574.html
evo slike stanja a USB mi ne radi,kada ustekam usb,i kliknem da prebaci na usb,nista se ne desava...karticu nisam probao,ne vadi mi se iz telefona a FM radi,mada bi mogoa i bolje fatati signal a ni kvalitet zvuka nije nesto posebno,no obzirom da nije skup 6eura,nije to velika zamjerka
zanima me da li da trazim novi ili kako to vec ide,eto slike kao dokaz
http://www.slikomat.com/slika/5721364.htm
http://www.slikomat.com/slika/5721363.htm
http://www.slikomat.com/slika/5721360.htm
http://www.slikomat.com/slika/5721358.htm
http://www.slikomat.com/slika/5721359.htm
nije ebay ali jest banggood pa mi mozda mozete pomoci
narucio sam sa banggooda-a mini usb portable speaker i dosao mi je u prilicno losem stanju i neispravan
http://www.banggood.com/TD-v26-Transpar ... 18574.html
evo slike stanja a USB mi ne radi,kada ustekam usb,i kliknem da prebaci na usb,nista se ne desava...karticu nisam probao,ne vadi mi se iz telefona a FM radi,mada bi mogoa i bolje fatati signal a ni kvalitet zvuka nije nesto posebno,no obzirom da nije skup 6eura,nije to velika zamjerka
zanima me da li da trazim novi ili kako to vec ide,eto slike kao dokaz
http://www.slikomat.com/slika/5721364.htm
http://www.slikomat.com/slika/5721363.htm
http://www.slikomat.com/slika/5721360.htm
http://www.slikomat.com/slika/5721358.htm
http://www.slikomat.com/slika/5721359.htm
Last edited by zippoo87 on 14/08/2014 12:46, edited 1 time in total.
-
isx
#5423 Re: eBay - Vaša iskustva
Stize li vam ista iz Engleske ovih dana?
- starii
#5424 Re: eBay - Vaša iskustva
danas stiglo cekao max 10 danaisx wrote:Stize li vam ista iz Engleske ovih dana?
- dinooh
#5425 Re: eBay - Vaša iskustva
Poslana 3-4 paketica u ponedjeljak. Jos je rano da dode ako uopce dode. Obicno dode za 10ak danaisx wrote:Stize li vam ista iz Engleske ovih dana?