Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- HAVANA
#5401 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa eto ti ga na tim slikama,kupis displej i zamijenis.Ja sam mijenjao na vw eos...180 maraka platio a sam ga zamijenio.Ali bolje nemoj sam zajebaces nesta.Ja sam narucio preko szakal metal na stupu...prije motorexa sa desne strane u pravcu aerodroma.
- Ned071
#5402 Re: Pitamo Mehanicare ?
To sto teze pali su garant podloske dizni. Stvrdnu se vremenom i vuku zrak... Boljka 2.0 modela. Ako si u sarajevu otidji u safety car, ako ti nije mrsko u zenici imas odlicnog majstora za opele...boshniak wrote:Boš pumpa jeste problematična kod ovih motora, ali zasad je uredna, auto će morati na dijagnostiku u vožnji, jer sve izgleda normalno, vakum crijeva uredna, ne fuče falš zrak, crijeva goriva isto uredna, nekad teže pali ujutro pa sumnja na vraćanje goriva u rezervoar i injektore
- O'zone
- Globalni moderator
#5403 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da slučajno ne znaš gdje bi se mogao zbaviti display lijevi za Xsaru Picasso a da ne moram kupovati čitavu instrument tablu na otpadu? On line nema skoro nikako a sve sam prerovio. Moj malo prolupao u jednom dijelu isto kao da je crv prošao između onih slojeva stakla pa ostao trag za njimHAVANA wrote:Pa eto ti ga na tim slikama,kupis displej i zamijenis.Ja sam mijenjao na vw eos...180 maraka platio a sam ga zamijenio.Ali bolje nemoj sam zajebaces nesta.Ja sam narucio preko szakal metal na stupu...prije motorexa sa desne strane u pravcu aerodroma.
- HAVANA
#5404 Re: Pitamo Mehanicare ?
A sto citavu tablu?Ovako nesto..http://m.speurders.nl/overzicht/autos-o ... 06197.html
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
530i
#5406 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ono bijaše C4 kod tebe? Nije mi normalan, da budem iskren, nikakav dim na leru, osim pare od kondenza kad je hladno...ni na jednom motoru.
- konektovan
#5407 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja ja, C 4 je u pitanju.530i wrote:Ono bijaše C4 kod tebe? Nije mi normalan, da budem iskren, nikakav dim na leru, osim pare od kondenza kad je hladno...ni na jednom motoru.
-
junior3
#5408 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bajo moj, kod tebe je dosta gore.konektovan wrote:Ovako nije tandaro nikad, izgleda da Almy ima malo "jace" gorivo.![]()
https://youtu.be/b_BIXUS1FyM
- konektovan
#5409 Re: Pitamo Mehanicare ?
Samo se ti tjesi.junior3 wrote:Bajo moj, kod tebe je dosta gore.konektovan wrote:Ovako nije tandaro nikad, izgleda da Almy ima malo "jace" gorivo.![]()
https://youtu.be/b_BIXUS1FyM
-
junior3
#5410 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma najebalo se kako god okreneš, al' kod mene auto mirno radi i nema ovoliko dima.
- konektovan
#5411 Re: Pitamo Mehanicare ?
E vidis, kod mene je sve isto, samo obrnuto.junior3 wrote:![]()
![]()
![]()
Ma najebalo se kako god okreneš, al' kod mene auto mirno radi i nema ovoliko dima.
Brzo se to smiri, poprilicno.
-
junior3
#5412 Re: Pitamo Mehanicare ?
Šta sve može biti uzrok ovog bijelo- sivog dima, prljave dizne su najbolja opcija. 
- konektovan
#5413 Re: Pitamo Mehanicare ?
To bi bila najbezbolnija opcija.junior3 wrote:Šta sve može biti uzrok ovog bijelo- sivog dima, prljave dizne su najbolja opcija.
Al' haj ga znaj druze. Kakvi su majstori, morao bih auto ostaviti najmanje mjesec dana kod njih, da nesto saznaju il' ned'o Bog otklone kvar.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#5414 Re: Pitamo Mehanicare ?
Može biti i da malo troši rashladnu tečnost, pa baca bijeli dim. Samo jedna od mogućnosti, nemoj se odmah prepadati! A može biti i da mu je kompresija otišla u vječna lovištajunior3 wrote:Šta sve može biti uzrok ovog bijelo- sivog dima, prljave dizne su najbolja opcija.
Prati nivo rashladne tečnosti, i provjeri kako ti pali ujutro prilikom prvog paljenja. Ako tada ima problema i "štuca" može biti dihtung glave motora, a na čepu od ulja se pojavi "majoneza".
-
junior3
#5415 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja vjerujem da je kod mene jedna dizna pri kraju s' obzirom da mi je radio na tri cilindra prije nekoliko dana pa nakon malo jačeg stiskanja se popravio.
A i osjeti se nafta nazad, dihtung glave nije sigurno.
Provjeriću brzo i nadam se sjebanoj dizni, fala Bogu pa se često ne nadam ovakvim stvarima.
Konektovani brate, izdržat ćemo mi ovo.
Provjeriću brzo i nadam se sjebanoj dizni, fala Bogu pa se često ne nadam ovakvim stvarima.
- konektovan
#5416 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ovo se i desava samo na prvom paljenju, tj. kad je hladan motor, bar kod mene, i gotovo uvijek. Kad je ugrijan, nema nikakvih problema kad je dim u pitanju.Romeo 80 wrote:Može biti i da malo troši rashladnu tečnost, pa baca bijeli dim. Samo jedna od mogućnosti, nemoj se odmah prepadati! A može biti i da mu je kompresija otišla u vječna lovištajunior3 wrote:Šta sve može biti uzrok ovog bijelo- sivog dima, prljave dizne su najbolja opcija.![]()
Prati nivo rashladne tečnosti, i provjeri kako ti pali ujutro prilikom prvog paljenja. Ako tada ima problema i "štuca" može biti dihtung glave motora, a na čepu od ulja se pojavi "majoneza".
- konektovan
#5417 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jasta nego izdrzati, samo ispraznjenog novcanika.junior3 wrote:Ja vjerujem da je kod mene jedna dizna pri kraju s' obzirom da mi je radio na tri cilindra prije nekoliko dana pa nakon malo jačeg stiskanja se popravio.
-
riko-ga
#5418 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da ne listam temu.Gdje je sad onaj majstor za Reno sto je radio iznad Zeljinog stadiona prije par godina?Hvala.
-
tempuser
#5419 Re: Pitamo Mehanicare ?
Taj majstor je Edvin i sad je na Stupu (il je ono Stupsko brdo) iza ex Merkura, a jedan od njegovih majstora Benjo se odvoio i otvorio servis zas Renault dalje na Tranzitu, tacno gdje je nedavno propala cesta (kod nove benz. pumpe).riko-ga wrote:Da ne listam temu.Gdje je sad onaj majstor za Reno sto je radio iznad Zeljinog stadiona prije par godina?Hvala.
- konektovan
#5420 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo rijesenja za nas, a jos svapcki proizvod?!konektovan wrote:Jasta nego izdrzati, samo ispraznjenog novcanika.junior3 wrote:Ja vjerujem da je kod mene jedna dizna pri kraju s' obzirom da mi je radio na tri cilindra prije nekoliko dana pa nakon malo jačeg stiskanja se popravio.
Konektovani brate, izdržat ćemo mi ovo.Da sutra ne moram na more, tacno bih ga odveo na generalku.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9008836184
-
boshniak
#5421 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zna li neko u kojem rasponu je normalan protok zraka koji ocitava protokomjer, kod opel 2.0 dti, kod mene je u leru oko 250mg/strk i ide do 400 na gasu,
- amar1994
#5422 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Negdje sam cuo da moze biti i do pumpe visokog pritiska, i meni se ovo ponekad desi, sve zavisi na kakvo gorivo naleti [emoji20]konektovan wrote:Ovo se i desava samo na prvom paljenju, tj. kad je hladan motor, bar kod mene, i gotovo uvijek. Kad je ugrijan, nema nikakvih problema kad je dim u pitanju.Romeo 80 wrote:Može biti i da malo troši rashladnu tečnost, pa baca bijeli dim. Samo jedna od mogućnosti, nemoj se odmah prepadati! A može biti i da mu je kompresija otišla u vječna lovištajunior3 wrote:Šta sve može biti uzrok ovog bijelo- sivog dima, prljave dizne su najbolja opcija.![]()
Sent from my C6603 using Tapatalk
- Ned071
#5423 Re: Pitamo Mehanicare ?
A moze biti i kondenz...
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#5424 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako neko sumnja na glavu motora, optimalan je "likvi moli" cistac motora, naspes, motor odradi, i ako je "majoneza" na indikatoru ulja,
tad je garant glava otisla. Na poklopcu, tu nije sigurno, moze i od kratkih relacija biti.
tad je garant glava otisla. Na poklopcu, tu nije sigurno, moze i od kratkih relacija biti.
-
mokhac
#5425 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li neko za preporučiti majstora da mi pregleda vješanje? I gdje naći kvalitetne dijelove (balans štanga, vilice, stabilizatori i sl) za Alfu. Može i u pp.
Hvala
Hvala