Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
HAVANA

#5401 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by HAVANA »

Pa eto ti ga na tim slikama,kupis displej i zamijenis.Ja sam mijenjao na vw eos...180 maraka platio a sam ga zamijenio.Ali bolje nemoj sam zajebaces nesta.Ja sam narucio preko szakal metal na stupu...prije motorexa sa desne strane u pravcu aerodroma.
Ned071

#5402 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

boshniak wrote:Boš pumpa jeste problematična kod ovih motora, ali zasad je uredna, auto će morati na dijagnostiku u vožnji, jer sve izgleda normalno, vakum crijeva uredna, ne fuče falš zrak, crijeva goriva isto uredna, nekad teže pali ujutro pa sumnja na vraćanje goriva u rezervoar i injektore
To sto teze pali su garant podloske dizni. Stvrdnu se vremenom i vuku zrak... Boljka 2.0 modela. Ako si u sarajevu otidji u safety car, ako ti nije mrsko u zenici imas odlicnog majstora za opele...
O'zone
Globalni moderator

#5403 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by O'zone »

HAVANA wrote:Pa eto ti ga na tim slikama,kupis displej i zamijenis.Ja sam mijenjao na vw eos...180 maraka platio a sam ga zamijenio.Ali bolje nemoj sam zajebaces nesta.Ja sam narucio preko szakal metal na stupu...prije motorexa sa desne strane u pravcu aerodroma.
Da slučajno ne znaš gdje bi se mogao zbaviti display lijevi za Xsaru Picasso a da ne moram kupovati čitavu instrument tablu na otpadu? On line nema skoro nikako a sve sam prerovio. Moj malo prolupao u jednom dijelu isto kao da je crv prošao između onih slojeva stakla pa ostao trag za njim :lol:
HAVANA

#5404 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by HAVANA »

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5405 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Ovako nije tandaro nikad, izgleda da Almy ima malo "jace" gorivo. :mrgreen:

https://youtu.be/b_BIXUS1FyM
530i

#5406 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

Ono bijaše C4 kod tebe? Nije mi normalan, da budem iskren, nikakav dim na leru, osim pare od kondenza kad je hladno...ni na jednom motoru.
konektovan

#5407 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

530i wrote:Ono bijaše C4 kod tebe? Nije mi normalan, da budem iskren, nikakav dim na leru, osim pare od kondenza kad je hladno...ni na jednom motoru.
Ja ja, C 4 je u pitanju. :mrgreen:
junior3

#5408 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

konektovan wrote:Ovako nije tandaro nikad, izgleda da Almy ima malo "jace" gorivo. :mrgreen:

Bajo moj, kod tebe je dosta gore. :mrgreen:
konektovan

#5409 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

junior3 wrote:
konektovan wrote:Ovako nije tandaro nikad, izgleda da Almy ima malo "jace" gorivo. :mrgreen:

Bajo moj, kod tebe je dosta gore. :mrgreen:
Samo se ti tjesi. :mrgreen: :kiss:
junior3

#5410 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

:lol: :lol: :lol:

Ma najebalo se kako god okreneš, al' kod mene auto mirno radi i nema ovoliko dima. :mrgreen:
konektovan

#5411 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

junior3 wrote::lol: :lol: :lol:

Ma najebalo se kako god okreneš, al' kod mene auto mirno radi i nema ovoliko dima. :mrgreen:
E vidis, kod mene je sve isto, samo obrnuto. :mrgreen: :lol: :thumbup:

Brzo se to smiri, poprilicno. :mrgreen:
junior3

#5412 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

Šta sve može biti uzrok ovog bijelo- sivog dima, prljave dizne su najbolja opcija. :mrgreen:
konektovan

#5413 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

junior3 wrote:Šta sve može biti uzrok ovog bijelo- sivog dima, prljave dizne su najbolja opcija. :mrgreen:
To bi bila najbezbolnija opcija. :mrgreen:

Al' haj ga znaj druze. Kakvi su majstori, morao bih auto ostaviti najmanje mjesec dana kod njih, da nesto saznaju il' ned'o Bog otklone kvar. :mrgreen:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#5414 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Romeo 80 »

junior3 wrote:Šta sve može biti uzrok ovog bijelo- sivog dima, prljave dizne su najbolja opcija. :mrgreen:
Može biti i da malo troši rashladnu tečnost, pa baca bijeli dim. Samo jedna od mogućnosti, nemoj se odmah prepadati! A može biti i da mu je kompresija otišla u vječna lovišta :D

Prati nivo rashladne tečnosti, i provjeri kako ti pali ujutro prilikom prvog paljenja. Ako tada ima problema i "štuca" može biti dihtung glave motora, a na čepu od ulja se pojavi "majoneza".
junior3

#5415 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

Ja vjerujem da je kod mene jedna dizna pri kraju s' obzirom da mi je radio na tri cilindra prije nekoliko dana pa nakon malo jačeg stiskanja se popravio.
A i osjeti se nafta nazad, dihtung glave nije sigurno.

Provjeriću brzo i nadam se sjebanoj dizni, fala Bogu pa se često ne nadam ovakvim stvarima.
Konektovani brate, izdržat ćemo mi ovo. :lol:
konektovan

#5416 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Romeo 80 wrote:
Može biti i da malo troši rashladnu tečnost, pa baca bijeli dim. Samo jedna od mogućnosti, nemoj se odmah prepadati! A može biti i da mu je kompresija otišla u vječna lovišta :D

Prati nivo rashladne tečnosti, i provjeri kako ti pali ujutro prilikom prvog paljenja. Ako tada ima problema i "štuca" može biti dihtung glave motora, a na čepu od ulja se pojavi "majoneza".
Ovo se i desava samo na prvom paljenju, tj. kad je hladan motor, bar kod mene, i gotovo uvijek. Kad je ugrijan, nema nikakvih problema kad je dim u pitanju.
konektovan

#5417 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

junior3 wrote:Ja vjerujem da je kod mene jedna dizna pri kraju s' obzirom da mi je radio na tri cilindra prije nekoliko dana pa nakon malo jačeg stiskanja se popravio.

Provjeriću brzo i nadam se sjebanoj dizni, fala Bogu pa se često ne nadam ovakvim stvarima.
Jasta nego izdrzati, samo ispraznjenog novcanika. :mrgreen: Da sutra ne moram na more, tacno bih ga odveo na generalku. :mrgreen:
riko-ga

#5418 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by riko-ga »

Da ne listam temu.Gdje je sad onaj majstor za Reno sto je radio iznad Zeljinog stadiona prije par godina?Hvala.
tempuser

#5419 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tempuser »

riko-ga wrote:Da ne listam temu.Gdje je sad onaj majstor za Reno sto je radio iznad Zeljinog stadiona prije par godina?Hvala.
Taj majstor je Edvin i sad je na Stupu (il je ono Stupsko brdo) iza ex Merkura, a jedan od njegovih majstora Benjo se odvoio i otvorio servis zas Renault dalje na Tranzitu, tacno gdje je nedavno propala cesta (kod nove benz. pumpe).
konektovan

#5420 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

konektovan wrote:
junior3 wrote:Ja vjerujem da je kod mene jedna dizna pri kraju s' obzirom da mi je radio na tri cilindra prije nekoliko dana pa nakon malo jačeg stiskanja se popravio.

Jasta nego izdrzati, samo ispraznjenog novcanika. :mrgreen: Da sutra ne moram na more, tacno bih ga odveo na generalku. :mrgreen:
Evo rijesenja za nas, a jos svapcki proizvod?! :mrgreen:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9008836184
boshniak

#5421 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by boshniak »

Zna li neko u kojem rasponu je normalan protok zraka koji ocitava protokomjer, kod opel 2.0 dti, kod mene je u leru oko 250mg/strk i ide do 400 na gasu,
amar1994

#5422 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
Romeo 80 wrote:

Ovo se i desava samo na prvom paljenju, tj. kad je hladan motor, bar kod mene, i gotovo uvijek. Kad je ugrijan, nema nikakvih problema kad je dim u pitanju.
Negdje sam cuo da moze biti i do pumpe visokog pritiska, i meni se ovo ponekad desi, sve zavisi na kakvo gorivo naleti [emoji20]

Sent from my C6603 using Tapatalk
Ned071

#5423 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

A moze biti i kondenz...
topcam
Vozim: uzbrdo

#5424 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by topcam »

Ako neko sumnja na glavu motora, optimalan je "likvi moli" cistac motora, naspes, motor odradi, i ako je "majoneza" na indikatoru ulja,
tad je garant glava otisla. Na poklopcu, tu nije sigurno, moze i od kratkih relacija biti.
mokhac

#5425 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mokhac »

Ima li neko za preporučiti majstora da mi pregleda vješanje? I gdje naći kvalitetne dijelove (balans štanga, vilice, stabilizatori i sl) za Alfu. Može i u pp.
Hvala
Post Reply