izgleda da ljubitelji pca kad izgovore "nemamo mi nista protiv bih" ili "ma priznajemo mi bih" misle da ce to odmah da rezultira zlatnim medaljama ili necim slicnim, ili bar ono "eh kad priznajete bih, sad cemo zaboraviti sve, i ubijanje i klanje, i konclogore i etnicko ciscenje, ma hebo sve to samo nek vi priznajete bih"lesinar_banjaluka wrote:@libero
uglavnom...nas dvojica se razumemo,jer koliko mogu videti,nasi stavovi nisu toliko razliciti ,da bismo se svadjali...ali zato to nije razlog da malo diskutujemo
jest da se mozda ne drzimo bas teme,ali svaka diskusija je dobro dosla..
-sto se tice ratnih desavanja,bogu hvala ,nisam bio u situaciji kao sto je bilo sarajevo,al daleko da je i meni bilo fino u ratu...budala je bilo na svim stranama,o tome sam stalno govorio,i zato ne mogu verovati da postoji misljenje kako su srbi usli u rat sa namerom o istrebljenju(a citao sam i takve neke tekstove)... 80% ucesnika vojske rs su bili obicni ljudi,koji su tu bili JER SU MORALI !( citao sam bas na ovom forumu neke postove,pa je neko rekao,kako je u ratu postoja neki kombi,koji je kupio muslimane i hrvate i slao ih na prve linije da kopaju rovove - ISTINA...samo sto autor niej rekao,da je ista ta vojna policija kupila po gradu svakog srbina koji nije imao "neki papir iz vojske" i slala ga u kasarnu,pa na liniju)....malo je bilo ljudi kao sto je moj ujak,kojeg su tako pokupili pa pri rasporedjivanju u kasarni izadje tom komandantu i zamoli da nesto kaze...a reci su bile,"mene ubijte,posaljite u zatvor,al mi ne pada na pamet ici ratovati u ovom ratu" ...malo su ga drzali u kasarni,pa ga pustili... ! na nesrecu srpskog naroda,na vlasti su bili LUDACI I PSIHOPATE,koji su uspeli napraviti ovo ludilo... ! da me sad pogresno ne shvatite,nikad necu reci da su srbi jedini(100% krivci za izbijanje rata) ...za sukob je potrebno dvoje,tako da je bilo pameti i popustanja na drugoj strani,verovatno bi se rat izbegao(a onda bi se politicke ambicije i ideje pokusale izganjati na neki drugi nacin)...
sjedinica koje su cinili zlocine---mislim da je i tu bilo kaznjavanja pojedinaca...ali posto nisam ucestvovao u ratu,stvarno ne mogu pricati o tim stvarima...
lesinari...sam znas da je to uglavnom neka mladja ekipa..od 16-25 godina....koji su "u tom fazonu"...ja se vec lagano sa istoka selim na zapad,jer me je sve to proslo...al dugo pratim tu grupu,mogu ti reci,da se PUNO PUNO promenilo,netolerancija se smanjila na minimum(ranije je bilo ispada-ZESTOKIH)...na celo te grupe su dosli normalniji ljudi(koji su protereali one BIVSE VODJE,a setimo se tih bivsih i njihovih transparenata-"noz,zica...")...ja kao gradjanin banjaluke koji odem na utakmice borca,vidim veliki napredak u navijanju(izboru pesama,transparenata)...mozda postoje neke 2 pesme koje se pevaju,za koje neko moze prigovoriti...! sto se tice saradnje sa ostalim grupama,koliko cujem iz price...saradnja sa hrvatskim klubovima je jako dobra...cuju se medjusobno,dolaze jedni drugim u goste..i tu nema nikakvih problema...sa bosnjackim nije tako dobra...pa kad dodju navijaci sarajeva,mozes cuti vise prostatluka i vredjanja od strane lesinara! al stvarno,u zadnjoj utakmici protiv zrinjskog,ja sam se odusevio sa navijanjem,znaci,niti jednog protivnickog igraca nisu vredjali,niti su vredjali gostujuce navijaca,niti pevali nacionalisticke pesme...jedino,ako sad trazite dlaku u jajetu,vi bi rekli...pevali su pesmu u kojoj se kaze, NE TREBA BITI SAMPION,JER BOSNA NIJE NASA DRZAVA... al to je meni puno bolje nego kad pevaju,"SRBE na **BE" ili slicno
*sto se tice maksimalistickih zahteva..slazem se oko tvoje izjave...ja sam ISTINSKI PROTIVNIK BILO KAKVE SECESIJE,ili REFERENDUMA(iovako smo *urac od drzave,za razvoj svega,bitna je velicina drzave i broj stanovnika...sta mislite zasto se EU stalno siri i prima nove clanice) ...a mi ovde udaramo kontru,pa hocemo da od svakog sela napravimo drzavu!! uglavnom,ja licno mislim da ni sam dodik NIJE ZA TO...samo sto trazi priznavanje RS i postovanje dejtonskog sporazuma...! medjutim,tu dolazimo do onoga drugoga,one druge strane koje nece izaci i reci(izuzv tihica u skupstini RS)...RS POSTOJI -I POSTOJACE,IDEMO DALJE... (koliko ja mislim to nije maksimalisticka teznja,vec samo potvrdjivanje realnosti)
**oko ustavnih promena,tu ce biti problema,jer mislim ,da u ovom momentu,kroz pitanje ustavnih promena ,pokusavaju se progurati neke MAKSIMALISTICKE bosnjacke IDEJE(uziamnje nadleznosti-a kroz svaku oduzetu nadleznost,sve se vise gubi smisao za postojanje entiteta)
***drzavi dati ono sto joj treba za normalno funkcionisanje(minimalno)....ostalo prepustiti entitetima!(jer to je realnost-i dodik na to pristaje 99% )
jarane, ovako stvari stoje: republika srpska = genocid, a srbi izvrsioci i saucesnici, i tvoje priznavanje ili nepriznavanje ovoga ili onoga nema nikakve veze s tim - to ti je tako, i to ne moze dobro zavrsiti, nekako ce vam se vratiti uzalud pokusavate da sad sve podbacite pod tepih na pricu...i manite vise supljeg ponavljanja "nece se pc otcijepiti" kao da nagradjujete nekoga necim - pa naravno da se nece otcijepiti, da je mogla to bi uradila, ali nije jer ne moze...taj vam je adut izbijen iz ruke