BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#5401 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

MightyMatch wrote:
ganjeta wrote:Ugodan tek :oops: :zzzz:.
Obrisite se, a tek 2013 :D .
Nego mora da je Pape dobio kazetu tekme mladih protiv Njemacke :lol: .
Jok ba, od sezone 2011/2012. 8-) Gric gric, a tek je Kvesic, valja jos Cocalica i jos par njih progutati! :lol: A tebi jedinom pitaru na forumu mogu reci da se zbog toga jedes, jer je istina, dok je ostalim momcima bordo boje svejedno ko je pozvan i za koji klub igra, no ti ovo tesko gutas, ko hljeb bez pljuvacke. 8-)
ganjeta

#5402 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ganjeta »

Preporučujem ocat :oops: .
MightyMatch

#5403 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MightyMatch »

Nego ko je ono selektor,e sad ''moRete'' i bez ocata gric-kati :lol:
BHF_Manijak

#5404 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

MightyMatch wrote:Nego ko je ono selektor,e sad ''moRete'' i bez ocata gric-kati :lol:
Pa jadan ne bio ti si jedini koji ovdje evo godinu i nesto svodi ovu raspravu na klubske boje i to fakat jedini lik, a sve lafo neutralan. Na svaki pomen neceg sto ima veze sa FKZ skako bi ko kuja kad se goni, ali eto, srecom jedan kukolj.
MightyMatch

#5405 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MightyMatch »

BHF_Manijak wrote:
MightyMatch wrote:Nego ko je ono selektor,e sad ''moRete'' i bez ocata gric-kati :lol:
Pa jadan ne bio ti si jedini koji ovdje evo godinu i nesto svodi ovu raspravu na klubske boje i to fakat jedini lik, a sve lafo neutralan. Na svaki pomen neceg sto ima veze sa FKZ skako bi ko kuja kad se goni, ali eto, srecom jedan kukolj.
Ti ili si lud ili ti noge smrde.Za noge ti ipak sumnjam :D
Nikad me nije tangirao klub iz BIH od kad znam za sebe.Znaci ostaje repka.Znaci udaras na pogresnu stranu.
Samo je vise nego ocigledno da su kriticari selektora 90 % iz drugog tabore nego gdje je Pape otisao dalje u svijet.
Sto je vise nego ofirno.Isto tako ne yebes mu sve po spisku kao sto si do neki dan cinio ili to ko fol sad dobar.
Yebo golubove prevrtanere,kakav si ti.
Korisničkoime

#5406 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Korisničkoime »

Možda nas Kvesić riješi muka na toj poziciji mada ako se to i dogodi ne vjerujem da je on već rješenje za Grčku jer mu fali iskustva i naravno jakih utakmica.
Šta reći ovdje su ga neki spominjali već dosta dugo a neki ih zbog toga ismijavali sad valja trpit i pušit :) .
Ja sam opet zagovornik Coce.
In Coca we trust :-D .
Znam dosadit ću ali ako ima Boga a ima ga do Brazila ćemo riješiti i te 2-3 pozicije koje škripe nije bitno s kojim igračem možda Zahirović se razigra jbg.svaki fudbaler ima uspona i padova ko zna možda Zahiroviću uskoro naleti kakav uspon forme.
Mjesto drugog stopera će se barem se nadam riješiti sa Bičakčićem.
Za ove koji forsiraju repku kao platformu za utaljivanje igrača iz PL molim vas ljudi budite ozbiljni igramo se sa vatrom koja bi mogla spržiti repku i uništiti sve što se do sada dobro uradilo.
palermo

#5407 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

Korisničkoime wrote: Za ove koji forsiraju repku kao platformu za utaljivanje igrača iz PL molim vas ljudi budite ozbiljni igramo se sa vatrom koja bi mogla spržiti repku i uništiti sve što se do sada dobro uradilo.
Izvrćeš i banaliziraš ono što su ljudi (mešu njima i ja o ovome rekli). A to nije korektno.
phillie

#5408 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

Hajd sve, al da Djuric zaigra za Italiju? Kad bi dobio poziv azura, eto ja bi mu prvi halalio ako promjeni drzavljanstvo...

Salu na stranu, nikako mi nije jasno zasto Susic na prijateljsku zove samo dva napadaca. Ustvari, jos spisak nije ni objavljen, a ja mislio splend ima friske informacije :D
MightyMatch

#5409 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MightyMatch »

phillie wrote:Hajd sve, al da Djuric zaigra za Italiju? Kad bi dobio poziv azura, eto ja bi mu prvi halalio ako promjeni drzavljanstvo...

Salu na stranu, nikako mi nije jasno zasto Susic na prijateljsku zove samo dva napadaca. Ustvari, jos spisak nije ni objavljen, a ja mislio splend ima friske informacije :D
Pa Seferovic osim sto dolazi na burek u Ljubljanu,dolazi eto da vidi kako ce mu slika za BIH pasos ispasti.
Nece valjda samo burek pojesti. :-)
phillie

#5410 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

hvala za info, zaboravih na njega :D
Korisničkoime

#5411 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Korisničkoime »

palermo wrote:
Korisničkoime wrote: Za ove koji forsiraju repku kao platformu za utaljivanje igrača iz PL molim vas ljudi budite ozbiljni igramo se sa vatrom koja bi mogla spržiti repku i uništiti sve što se do sada dobro uradilo.
Izvrćeš i banaliziraš ono što su ljudi (mešu njima i ja o ovome rekli). A to nije korektno.
Hajd već sam jednom to objasnio kako mislim, ponovit ću jer ovo ispade kako si naveo.
Kad se neki zalažu da u repki MORAJU biti makar dva igrača iz PL-a znači odmah si umjesto kvalitete kao mjerila uzeo nešto drugo. To je prvi korak u propast. Drugo naša liga nema taj kvalitet da bi se vazda mogla naći dva dobra da zauzmu mjesto kad se to dogodi onda će ta dvojica uvijek zauzimati mjesto nekoj drugoj dvojici iz inostranstva koji bi imali kvalitet (i sada je u biti već tako). Onda se mi čudimo što se to neko ne zalaže u repki ili ne leti u zagrljaj našem Savezu pa nebi ni ja ne bi niko normalan. Treće to nije svrha repke da bude poligon za klubove i to prije svega će omogućiti našim klubovima da nastave raditi kako ne treba. Ne može se drugačije nego im dati do znanja ako budete ganjali instant uspjeh sa polovnjacima iz Srb i Hr ako budete namjesštali tekme, ako budete prodavali tekme, ako se budete kladili na vaš poraz i dizali lovu, ako budete podmićivali sudije, ako budete igrali tri za tri, ako i dalje neko pokušava da se preko noći obogati i pere pare preko klubova svi će te propasti. Ugasiti će te se sve će uključujući i vas otići u tri lijepe p.m.. Klubovi su ti koji svojim radom moraju stvoriti kvalitet tek tada kada postoji taj kvalitet tek tada se mora neko iz PL zvati u repku a što se prodaje tiče za repku ista ne smije da igra nikakvu ulogu. Četvrto u nas će sve da se izopači jer još uvijek vrijedi para vrti gdje burgija neće pa do neki dan smo i u repki imali takvu situaciju pa je li Pašalić tražio od Rahimića 5000 KM ili Eura da bude pozvan u repku još dok je mislim bio član Visokog. Taman smo to uz pomoć UEFE i naših par poštenih ljudi to počistili a sada bi da se opet otvara pologon za nove mahinacije. Garantujem vam ako ta praksa zaživi do slijedećeg ciklusa biće minimalno 5 mjesta u repki za prodaju gdje će se pokušati utaliti menageri i slična ološ. Ljudi se utaljuju na ilahijama i kasidama jbt. a da neće u fudbalu. U repku zvati iz PL-a SAMO I SAMO AKO POSTOJI KVALITET. Učiniti to nekom vrstom PR-a za PL i marketinga za igrače je pogubno za sve nas i repku.
MOSALJOZE

#5412 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Korisničkoime wrote:
palermo wrote:
Hajd već sam jednom to objasnio kako mislim, ponovit ću jer ovo ispade kako si naveo.
Kad se neki zalažu da u repki MORAJU biti makar dva igrača iz PL-a znači odmah si umjesto kvalitete kao mjerila uzeo nešto drugo. To je prvi korak u propast. Drugo naša liga nema taj kvalitet da bi se vazda mogla naći dva dobra da zauzmu mjesto kad se to dogodi onda će ta dvojica uvijek zauzimati mjesto nekoj drugoj dvojici iz inostranstva koji bi imali kvalitet (i sada je u biti već tako). Onda se mi čudimo što se to neko ne zalaže u repki ili ne leti u zagrljaj našem Savezu pa nebi ni ja ne bi niko normalan. Treće to nije svrha repke da bude poligon za klubove i to prije svega će omogućiti našim klubovima da nastave raditi kako ne treba. Ne može se drugačije nego im dati do znanja ako budete ganjali instant uspjeh sa polovnjacima iz Srb i Hr ako budete namjesštali tekme, ako budete prodavali tekme, ako se budete kladili na vaš poraz i dizali lovu, ako budete podmićivali sudije, ako budete igrali tri za tri, ako i dalje neko pokušava da se preko noći obogati i pere pare preko klubova svi će te propasti. Ugasiti će te se sve će uključujući i vas otići u tri lijepe p.m.. Klubovi su ti koji svojim radom moraju stvoriti kvalitet tek tada kada postoji taj kvalitet tek tada se mora neko iz PL zvati u repku a što se prodaje tiče za repku ista ne smije da igra nikakvu ulogu. Četvrto u nas će sve da se izopači jer još uvijek vrijedi para vrti gdje burgija neće pa do neki dan smo i u repki imali takvu situaciju pa je li Pašalić tražio od Rahimića 5000 KM ili Eura da bude pozvan u repku još dok je mislim bio član Visokog. Taman smo to uz pomoć UEFE i naših par poštenih ljudi to počistili a sada bi da se opet otvara pologon za nove mahinacije. Garantujem vam ako ta praksa zaživi do slijedećeg ciklusa biće minimalno 5 mjesta u repki za prodaju gdje će se pokušati utaliti menageri i slična ološ. Ljudi se utaljuju na ilahijama i kasidama jbt. a da neće u fudbalu. U repku zvati iz PL-a SAMO I SAMO AKO POSTOJI KVALITET. Učiniti to nekom vrstom PR-a za PL i marketinga za igrače je pogubno za sve nas i repku.
Dobar post samo i ti znaš da ih se dosta prodalo preko repke necu sada navoditi ali bar 5+ ih se prodalo
respo

#5413 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by respo »

akrapovic jakirovic baiano to mi je na prvu
BHF_Manijak

#5414 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

MightyMatch wrote: Ti ili si lud ili ti noge smrde.Za noge ti ipak sumnjam :D
Nikad me nije tangirao klub iz BIH od kad znam za sebe.Znaci ostaje repka.Znaci udaras na pogresnu stranu.
Samo je vise nego ocigledno da su kriticari selektora 90 % iz drugog tabore nego gdje je Pape otisao dalje u svijet.
Sto je vise nego ofirno.Isto tako ne yebes mu sve po spisku kao sto si do neki dan cinio ili to ko fol sad dobar.
Yebo golubove prevrtanere,kakav si ti.
Evo ja cu ti ih iz prve bar trojicu nabrojati koji su itekako kriticki nastrojeni u odredjenim mmentima spram Susica a bordo su, Sarajevo1946, Shalla, Leet (rijedje, ali zna i on sasuti!), je l' dosta?

A tvoje postove sutra povadim, pa ti pokazem da si ti itekako zagrizeni bordo decko. :wink: Hint: kvalifikacije za Evropa ligu 2012/2013! :wink:
MightyMatch

#5415 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MightyMatch »

Jest zagrizeni,ko i ti BHF-ovac :-)
Veze sa vezom,ali sta od tebe drugo i ocekivati.
BHF_Manijak

#5416 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

MightyMatch wrote:Jest zagrizeni,ko i ti BHF-ovac :-)
Jah eto, tvoje je sve s vezom. Da iole imas normalan nacin pricanja, pisanja postove i komunikacije s ljudima, i ljudi bi se tebi normalnije obracali. ;-)

Ja kad sutra pohvalim selektora nakon sto odere Grke 2:0 (kao sto sam uradio poslije prve 4 utakmice!) opet cu biti golub prevrtaner, nidje veze, tebi covjek nikad ugodit. :-)
MightyMatch

#5417 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MightyMatch »

Nemoras nista,samo dobro prati sta selektor cini.I tako par godina :D
BHF_Manijak

#5418 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

MightyMatch wrote:Nemoras nista,samo dobro prati sta selektor cini.I tako par godina :D
Ma nek cini sta hoce, samo nek ne prica plaho, najslabija karika su mu mediji i javni nastupi. :mrgreen: :mrgreen:
Logovan

#5419 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

MightyMatch@ Hajde ne gnjavi života ti. :lol:
Ako ne bude igrao dobro (ili bilo koji drugi novajlija), bude stalno griješio u utakmicama, ne treba ga ni zvati i gotovo. Jasno k'o dan.
MightyMatch

#5420 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MightyMatch »

zlo87 wrote:MightyMatch@ Hajde ne gnjavi života ti. :lol:
Ako ne bude igrao dobro (ili bilo koji drugi novajlija), bude stalno griješio u utakmicama, ne treba ga ni zvati i gotovo. Jasno k'o dan.
Tak ce i da bude.Gnjavio ti ili ne.
jeza u ledja

#5421 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote:
Kad se neki zalažu da u repki MORAJU biti makar dva igrača iz PL-a znači odmah si umjesto kvalitete kao mjerila uzeo nešto drugo. To je prvi korak u propast.
U startu ti argument ne valja.
Ko kaze da je kvalitet jedino mjerilo? Da li ce protiv Slovenije izaci 11 najkvalitetnijih igraca na tim pozicijama? Da li protiv Lihtenstaja treba staviti 11 najkvalitetnijih igraca na tim pozicijama? Da li bi umjesto Muslimovica radije pozvao Mahmutovica? Ko je kvalitetniji?
Daj odgovore na ovo pa ces skontati zasto ti argument ne valja.
Znaci ne igraju UVIJEK najkvalitetniji igraci u SVAKOJ utakmici.

Drugo naša liga nema taj kvalitet da bi se vazda mogla naći dva dobra da zauzmu mjesto kad se to dogodi onda će ta dvojica uvijek zauzimati mjesto nekoj drugoj dvojici iz inostranstva koji bi imali kvalitet (i sada je u biti već tako). Onda se mi čudimo što se to neko ne zalaže u repki ili ne leti u zagrljaj našem Savezu pa nebi ni ja ne bi niko normalan.
Kvalitet za sta? Za plasman na svjetsko? Naravno da nema. Za igranje u kvalifikacijama, ili cak sjedenje na klupi protiv recimo Grcke, nema. No recimo za utakmicu protiv Litvanije kuci, ili Latvije - ima. Ima dovoljno kvaliteta da ubaci 20 min jednog igraca iz PLBiH. Cuj zauzima mjesto? Kome ce evo Kvesic zauzimati mjesto? Povrijedjenom Salihovicu? Ili Zukanovicu kojem to nije pozicija? Ili Lulicu koji ce onda ostaviti lijevo krilo prazno? Kome Sesar i Svraka zauzimaju mjesto? Zahirovicu? Ah, da, Cocalicu... :D
Prica se da nam treba treci napadac. Ne treba nam treci napadac, vec treci, cetvrti, peti i sesti napadac. U Evropi ih nemamo toliko, znaci moze neko iz PL. Stopera ima koliko hoces, ali je njihova kvaliteta skoro u rangu nasih PL igraca. (Sunjic, Vranjes, prije toga Mravac, mislim, come on). Nije to tolika razlika.

Treće to nije svrha repke da bude poligon za klubove i to prije svega će omogućiti našim klubovima da nastave raditi kako ne treba. Ne može se drugačije nego im dati do znanja ako budete ganjali instant uspjeh sa polovnjacima iz Srb i Hr ako budete namjesštali tekme, ako budete prodavali tekme, ako se budete kladili na vaš poraz i dizali lovu, ako budete podmićivali sudije, ako budete igrali tri za tri, ako i dalje neko pokušava da se preko noći obogati i pere pare preko klubova svi će te propasti. Ugasiti će te se sve će uključujući i vas otići u tri lijepe p.m.. Klubovi su ti koji svojim radom moraju stvoriti kvalitet tek tada kada postoji taj kvalitet tek tada se mora neko iz PL zvati u repku a što se prodaje tiče za repku ista ne smije da igra nikakvu ulogu.
Nije to svrha repke naravno. Ne govorimo o svrsi repke vec o nacinu na koji bi se drugorocno njen kvalitet mogao povecati. Spominjes polovnjake iz Srb i Hr, pa valjda ce ih onda biti manje ako ce oni sa BH pasosem moci potencijalno zaigrati u repci. Ostale stvari koje spominjes su malo suvise stereotipne da bi se na njih dao normalan komentar. Pranje para, korupcija, namjestanje, sve to stoji, ali ne mogu biti izgovor za posmatranje lige kao pacijenta kojem nema spasa. Ovakvom politikom reprezentacija ne bi ni odmogla nekom ozdravljenju nase lige.

Četvrto u nas će sve da se izopači jer još uvijek vrijedi para vrti gdje burgija neće pa do neki dan smo i u repki imali takvu situaciju pa je li Pašalić tražio od Rahimića 5000 KM ili Eura da bude pozvan u repku još dok je mislim bio član Visokog. Taman smo to uz pomoć UEFE i naših par poštenih ljudi to počistili a sada bi da se opet otvara pologon za nove mahinacije. Garantujem vam ako ta praksa zaživi do slijedećeg ciklusa biće minimalno 5 mjesta u repki za prodaju gdje će se pokušati utaliti menageri i slična ološ. Ljudi se utaljuju na ilahijama i kasidama jbt. a da neće u fudbalu. U repku zvati iz PL-a SAMO I SAMO AKO POSTOJI KVALITET. Učiniti to nekom vrstom PR-a za PL i marketinga za igrače je pogubno za sve nas i repku.
Ovdje se govori o transparentnom radu, ne o zajebancijama pa da klipan od 27 godina dolazi da igra po prvi put. Znaci ne govorimo o jebenom Mikeliniju, vec igracima iz 3-4 najjaca kluba. Nije tesko zakljuciti koji su najbolji kvalitetom. (tako znamo da Svraka, Sesar i Kvesic spadaju medju 3 najbolja mlad(j)a igraca u nasoj ligi, na svojim pozicijama, i sa nasim pasosem. Znaci ako imas transparentnost, i znas da imas takav program, onda na te stvari javnost gleda drukcije.

Za zadnju recenicu, smatram da je itekako pogubno ne shvatati da repka jeste izmedju ostalog PR za domacu ligu i da te dvije kategorije ne mogu postojati jedna bez druge.
luckylaka

#5422 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:
MightyMatch wrote:Jest zagrizeni,ko i ti BHF-ovac :-)
Jah eto, tvoje je sve s vezom. Da iole imas normalan nacin pricanja, pisanja postove i komunikacije s ljudima, i ljudi bi se tebi normalnije obracali. ;-)

Ja kad sutra pohvalim selektora nakon sto odere Grke 2:0 (kao sto sam uradio poslije prve 4 utakmice!) opet cu biti golub prevrtaner, nidje veze, tebi covjek nikad ugodit. :-)
:-) Nevjerovatno je kako se ljudi mjenjaju preko noci :-) Juce je PAPE bio svasta nesto,ruzno cak i napisati danas ga poceli i hvaliti isti ti.P.S.Kakav je sve cirkuc Ciro pravio na konferencijama za stampu pa ljudi ovdje skoro pa piskali od dragosti(ko ne vjeruje mozemo se vratiti u doba Cirine vladavine)ali Ciro je Ciro on prodaje ,,muda pod bubrege,,a PAPE je tek polupismeni seljacic iz tamo neke BiH rupe kojem bi hitno trebalo obezbjediti jos jednog savjetnika za normalnu komunikaciju.Moj PAPE sta si docekao ,da ti se cak i na prvo mjesto rugaju
BHF_Manijak

#5423 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Ne sjecam se moj Laki da ti se oko obratio, posebno ne ja! :-) Brkas pojmove, Safet nije nikakvo sveto slovo pa da se ne smije uzimati u usta. Na stranu Safetov dosadasnji sportski potezi u kvalifikacijama, kao to prvo mjesto, a na stranu njegove ne promisljene, da ne kazem glupe, izjave! Kakve veze ima njegovo prvo mjesto s tim sto zajebaje Kolasinca "ako zeli da stigne na vrijeme neka kree odmah"? Ali dobro, kad ti je neko idol onda i to ima veze! :oops: Ciro je bio debil koji je gostovo po raznoraznim show emisijama, ali bar nikad nije ismijavao potencijalnog reprezentativca, razlika!

A sto se tice promjene misljenja, nema tu nikakve promjene, vec se komentarise od situacije do situacije kao i za sve u zivotu, ako je dobro bice pohvaljeno ako ne, bice kudjeno - cisto ko suza! A zna se ko nikad ne mijenja svoje misljenje i uvijek isto komentarise, zadrti i zaslijepljeni...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5424 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

Molio bih samo u ozbiljnim fudbalskim rasprravama ne spominjite Mravca kao opciju za stopera!
MOSALJOZE

#5425 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

JoseMujica wrote:Molio bih samo u ozbiljnim fudbalskim rasprravama ne spominjite Mravca kao opciju za stopera!
:thumbup: :thumbup: Mravac najveci promasaj repke zvao ga jer nije bilo drugog
Post Reply