Ja sam vec nekad preporucivao narcisa, ali on je po meni prava mjera za zimu, kad su mu performanse najbolje. Inace, kad sam upoznao djevojku, sada mi u mene zenu,black wrote:testiraj_BataZiv_0809 wrote:Dobri oni zenski Bvlgari sto si preporucio da kupim dami sa kojom imam blizinu. Omnia Ametist je sasma solidankonektovan wrote:....i onaj njakav crni, noir ili iris ne mogu se sad sjetiti...dobar ali pravi zimski.
Testiram dalje, za sad Bvlgari vodi, moram i ostale izvidjeti
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5401 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5402 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ma ja imam zenski koji najvise volim samo me podsjeca na drugu
kad god ga osjetim sjetim se nje
i ne bih da mijesam uspomene 
- konektovan
#5403 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Tebi onda treba psiholog, a ne parfem._BataZiv_0809 wrote:Ma ja imam zenski koji najvise volim samo me podsjeca na drugukad god ga osjetim sjetim se nje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5404 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kako mirisi vracaju sjecanjakonektovan wrote:Tebi onda treba psiholog, a ne parfem._BataZiv_0809 wrote:Ma ja imam zenski koji najvise volim samo me podsjeca na drugukad god ga osjetim sjetim se nje
![]()
-
housetent
#5405 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Danas uzeo dekant dolce gabana the one edt,znaci bolje uzeti Oriflame dark Wood koji kosta 20 maraka jer su 90 posto isti,i Chanel allure homme sport extreme e on je druga priča skroz i svidja mi se,moguce da kupim nekad cijelu bocu
-
moonca
#5406 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
U pravu je -mirisi nas vezu za lijepe uspomene, kao i neki song.konektovan wrote:Tebi onda treba psiholog, a ne parfem._BataZiv_0809 wrote:Ma ja imam zenski koji najvise volim samo me podsjeca na drugukad god ga osjetim sjetim se nje
![]()
- konektovan
#5407 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
E onda i tebi treba psiholog.moonca wrote:U pravu je -mirisi nas vezu za lijepe uspomene, kao i neki song.konektovan wrote:Tebi onda treba psiholog, a ne parfem._BataZiv_0809 wrote:Ma ja imam zenski koji najvise volim samo me podsjeca na drugukad god ga osjetim sjetim se nje
![]()
Da izvinete, mene ne vezu,
- Mis mekinjas
#5408 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jel’ to Zivojinovic jos bira parfem za curu?
Joj Bato pa uzmi Guerlain, kakav god, ako joj se ne svidi ostavi je.
Joj Bato pa uzmi Guerlain, kakav god, ako joj se ne svidi ostavi je.
- KB9
#5409 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
onda prihvati cinjenicu da, zbog svog sastava i nota, postoje parfemi koji se vise dodjeljuju nekim godisnjim dobima, da npr. joop homme koji si kupio bude odvratan na ljetnim vrucinama ili da se vecina citrusnih skoro pa dzaba sprica na hladnociRugafet wrote:Ja se ne primam ako si mislio na mene. Naravno da svako ima pravo na drugacije misljenje. Nisam ja njemu (nisam nikome) napisao da kvari temu.
- konahawaii
#5410 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
nemoj nikad uzimat blind buy osim ako nisi vec oprostio te pare. Ako parfem ima dobre ocjene samo znaci da su dobre sanse da ce se i tebi svidjetit, al nikako da hoce. I ja sam isto za Manceru vidio predobre komentare, bolji od Aventusa i sl, meni nista specijalno, al nije los, moze se nositi.remark wrote:Uzeh Mancera Cedrat Boise na blind buy i meni ovo nidje veze![]()
Recenzije i ocjene ubijaju al meni vala nista posebno cak mi nekako i smeta damn.
Ps. Govorim za prvih 20tak min, poslije vidimo.
Cuj od ovih skupljih Joop homme
probao https://www.fragrantica.com/perfume/Joh ... 46623.html i https://www.fragrantica.com/perfume/Acq ... -1688.html, oba odlicna, vrijedi probati
- KB9
#5411 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
blind buy def nije dobar za skuplje parfeme ali sta da se radi, nekad je blind buy jedina opcija, pogotovo u nasoj drzavi ovakvoj kakva jest nakaradnakonahawaii wrote:nemoj nikad uzimat blind buy osim ako nisi vec oprostio te pare. Ako parfem ima dobre ocjene samo znaci da su dobre sanse da ce se i tebi svidjetit, al nikako da hoce. I ja sam isto za Manceru vidio predobre komentare, bolji od Aventusa i sl, meni nista specijalno, al nije los, moze se nositi.remark wrote:Uzeh Mancera Cedrat Boise na blind buy i meni ovo nidje veze![]()
Recenzije i ocjene ubijaju al meni vala nista posebno cak mi nekako i smeta damn.
probao https://www.fragrantica.com/perfume/Joh ... 46623.html i https://www.fragrantica.com/perfume/Acq ... -1688.html, oba odlicna, vrijedi probati
ukoliko prodajes manceru posalji u poruci koju cifru trazis da se probamo dogovorit
- konahawaii
#5412 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
samo decant je u pitanju 
- konektovan
#5413 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne vidim sta je smiješno, ako je covjek napisao da mu je joop homme skup????? Za 90 % populacije jeste, nemaju svi iste mogucnosti da se naprdjuju bacanjem love na niche. A joop homme pojede za dorucak i rucak vecinu skupljih parfema, valja li ova?!konahawaii wrote:nemoj nikad uzimat blind buy osim ako nisi vec oprostio te pare. Ako parfem ima dobre ocjene samo znaci da su dobre sanse da ce se i tebi svidjetit, al nikako da hoce. I ja sam isto za Manceru vidio predobre komentare, bolji od Aventusa i sl, meni nista specijalno, al nije los, moze se nositi.remark wrote:Uzeh Mancera Cedrat Boise na blind buy i meni ovo nidje veze![]()
-
Zoya
#5414 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Štrcnuh se poisonom od diora jučer. I sad mirišem 
-
Juliuscezar
#5415 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
stigao Joop Jump sa ekupi, nije los samo sto sam ja uvijek sumnjicav po pitanju orginalnosti

-
THEC
#5416 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ja sam svoj Joop Homme prodao poslije potrosenih mozda 5ml (od 30) jednostavno mu je projekcija i trajnost na mojoj kozi ista kao recimo Zara Man Gold, zasto je to tako veze nemam
...i da raspravljao sam se sa kolegama na poslu nesto u vezi Joopa i uopsteno parfema pokusavao im objasniti pojam reformulacije, ali bezuspjesno jer oni mene ubjedjuju da se za nase trziste prave mnogo slabiji parfemi nego za neka mnogo veca trzista, pa me zanima misljenje raje ovdje, da li postoji sansa da je to stvarno tako ?
- konektovan
#5417 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Teško se moze nešto dokazati, ali mozda je poenta u više reformulacija koje su uradjene. Neki parfemi su prošli jednu a neki i više reformulacija. Danas, mislim da ne postoji miris stariji od 5 godina, koji nije prošao istu.THEC wrote:ja sam svoj Joop Homme prodao poslije potrosenih mozda 5ml (od 30) jednostavno mu je projekcija i trajnost na mojoj kozi ista kao recimo Zara Man Gold, zasto je to tako veze nemam...i da raspravljao sam se sa kolegama na poslu nesto u vezi Joopa i uopsteno parfema pokusavao im objasniti pojam reformulacije, ali bezuspjesno jer oni mene ubjedjuju da se za nase trziste prave mnogo slabiji parfemi nego za neka mnogo veca trzista, pa me zanima misljenje raje ovdje, da li postoji sansa da je to stvarno tako ?
-
THEC
#5418 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ma shvatam ja da su neki mirisi dozivjeli reformulacije, tacnije mozda i vecina, ali ovdje je bila prica o tome da kod nas ustvari originali ne postoje nego eto kao razblazene verzije zato sto je sve sto dolazi kod nas loseg kvaliteta, tj ono nije ista Nutella u Njemackoj i kod nas, eh to je ta prica i za mirise(s tim sto ja ne sporim da je mozda ovo za Nutellu i istina, nisam Njemacku probaokonektovan wrote:Teško se moze nešto dokazati, ali mozda je poenta u više reformulacija koje su uradjene. Neki parfemi su prošli jednu a neki i više reformulacija. Danas, mislim da ne postoji miris stariji od 5 godina, koji nije prošao istu.THEC wrote:ja sam svoj Joop Homme prodao poslije potrosenih mozda 5ml (od 30) jednostavno mu je projekcija i trajnost na mojoj kozi ista kao recimo Zara Man Gold, zasto je to tako veze nemam...i da raspravljao sam se sa kolegama na poslu nesto u vezi Joopa i uopsteno parfema pokusavao im objasniti pojam reformulacije, ali bezuspjesno jer oni mene ubjedjuju da se za nase trziste prave mnogo slabiji parfemi nego za neka mnogo veca trzista, pa me zanima misljenje raje ovdje, da li postoji sansa da je to stvarno tako ?
- konahawaii
#5419 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
konektovan wrote:Ne vidim sta je smiješno, ako je covjek napisao da mu je joop homme skup????? Za 90 % populacije jeste, nemaju svi iste mogucnosti da se naprdjuju bacanjem love na niche. A joop homme pojede za dorucak i rucak vecinu skupljih parfema, valja li ova?!konahawaii wrote:nemoj nikad uzimat blind buy osim ako nisi vec oprostio te pare. Ako parfem ima dobre ocjene samo znaci da su dobre sanse da ce se i tebi svidjetit, al nikako da hoce. I ja sam isto za Manceru vidio predobre komentare, bolji od Aventusa i sl, meni nista specijalno, al nije los, moze se nositi.remark wrote:Uzeh Mancera Cedrat Boise na blind buy i meni ovo nidje veze![]()
Pa niko ne spori da Joop homme nije dobar parfem, bolji je i od dosta parfema i od po 300+ maraka...cijena nikad nije bila garancija koliko je parfem dobar...al isto tako je cinjenica da je jedan od jeftinijih parfema i jeste malo je smijesno reci da od skupljih imas joop. Sad druga stvar sto je tebi parfem skup, parfemi jednostavno toliko kostaju (ne racunam ove sto su jeftiniji od dezadoransa). Ko kad bi ja dosao na neku temu o autima i kazem od skupljih npr imam gofa 4
-
remark
#5420 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Hajd dam mu jos par dana fore pomalo se navikavamKB9 wrote:konahawaii wrote: ukoliko prodajes manceru posalji u poruci koju cifru trazis da se probamo dogovorit
- Rugafet
#5421 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pazi, sve zavisi iz kog ugla gledas, na forumu imas ljudi raznih profila koji isto ucestvuju na temi. Ja recimo kupujem mirise do nekih 15 KM max. (vecinom su oko desetak KM) tako da kad kupim neki 40-60 KM za mene jeste skuplji. Dok ti npr. kupujes mirise reda 679 KM za tebe je 60 KM sitnica i sasvim je normalno da su gromadama poput tebe ovakve i slicne izjave jako smjesne.konahawaii wrote:
![]()
Pa niko ne spori da Joop homme nije dobar parfem, bolji je i od dosta parfema i od po 300+ maraka...cijena nikad nije bila garancija koliko je parfem dobar...al isto tako je cinjenica da je jedan od jeftinijih parfema i jeste malo je smijesno reci da od skupljih imas joop. Sad druga stvar sto je tebi parfem skup, parfemi jednostavno toliko kostaju (ne racunam ove sto su jeftiniji od dezadoransa). Ko kad bi ja dosao na neku temu o autima i kazem od skupljih npr imam gofa 4
- ćiribiribela
#5422 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Omg snobizma ovdje. 
- konahawaii
#5423 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
pogresno si me razumio, al nema veze. Najvise sto sam dao za jedan parfem je oko 100 km, jer vecinom uzimam dekante, al znam koliko sta kosta i sta je skup, a sta jeftnim parfem (ne govorim subjektivno koliko je sta skupo, nego objektivno). Jbt neki dan u BBI, kad sam vidio Aventus 1000KM, kontam koji k, pa nije od zlata
ma ajmo dalje, da ne kvarimo temu
ma ajmo dalje, da ne kvarimo temu
- Rugafet
#5424 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Dobro sam ja tebe razumio. Ne postoji objektivno kada je tudji novac u pitanju, no dobro 
- -storm-
#5425 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Boss bottled...
I to vec više od 20 godina...
Pozelio sam promjenu, odem u parfumeriju, sa cvrstom namjerom, da odaberem neki drugi.
Jok, doma se vratim uvijek sa istim
I to vec više od 20 godina...
Pozelio sam promjenu, odem u parfumeriju, sa cvrstom namjerom, da odaberem neki drugi.
Jok, doma se vratim uvijek sa istim