Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#5401 Re: Arsenal F.C.

Post by todd_smith »

Welbeck naravno 8-)
ultima_palabra

#5402 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

I još...
ultima_palabra

#5404 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

No...
Ridjobrki

#5405 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Evo pogledah

Lord the Greatest Striker That Ever Lived!!!!

:D
ultima_palabra

#5406 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Hehe... dugo nisam našao moćniji podatak :mrgreen:
Ridjobrki

#5407 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Evo još jedan za on što vrište "spend some fucking cash":

Falcao za ManU - golovi komada 4
Welbeck za Arsenale - komada 8

:wink:
todd_smith

#5408 Re: Arsenal F.C.

Post by todd_smith »

a kada ja to kazem onda trolam :oops:
Ridjobrki

#5409 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Sve ovo je ok, pojačanja su se pokazala kao dobra, ovi mladi napreduju k'o nenormalni - da se ja pitam još bih se riješio Wilshirea i Walcotta, za njih nabavio zvučne zamjene, dodao Schneiderlina i to je gotova ekipa.

Možda bih još i unovčio Cazorlu dok se još može a čini se da bi se i on volio vratiti u Španiju.
todd_smith

#5410 Re: Arsenal F.C.

Post by todd_smith »

Ridjobrki wrote:Sve ovo je ok, pojačanja su se pokazala kao dobra, ovi mladi napreduju k'o nenormalni - da se ja pitam još bih se riješio Wilshirea i Walcotta, za njih nabavio zvučne zamjene, dodao Schneiderlina i to je gotova ekipa.

Možda bih još i unovčio Cazorlu dok se još može a čini se da bi se i on volio vratiti u Španiju.
pravo se rijesiti Wengera usput
Ridjobrki

#5411 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Nećemo bogohuliti sad.
todd_smith

#5412 Re: Arsenal F.C.

Post by todd_smith »

mislim da je lik vise ispucao svoje realno, ne vidim kako moze ikada osvojiti nesto vise od FA Cupa, previse je statican u igri koja se dosta promijenila

Sanchez i Ozil su daaaavno trebali igrati u Arsenalu tj tip igraca, dok je on Sanogoa dovodio i gurao u ekipu :-)
Ridjobrki

#5413 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Sanogo košta koliko jedna kost u Ozilovom stopalu, sad se može raditi.

I koji to trener sa ovakvim ulaganjima i politikom može biti 3-4 boda iza Cityja? I ko će ga zamijeniti?

Wengera ako je trebalo otpiliti trebalo je prije 5 godina, sad kad je ekipa složena, pozicija dobra a kasa puna ništa ne treba barkati.
todd_smith

#5414 Re: Arsenal F.C.

Post by todd_smith »

Ridjobrki wrote:Sanogo košta koliko jedna kost u Ozilovom stopalu, sad se može raditi.

I koji to trener sa ovakvim ulaganjima i politikom može biti 3-4 boda iza Cityja? I ko će ga zamijeniti?

Wengera ako je trebalo otpiliti trebalo je prije 5 godina, sad kad je ekipa složena, pozicija dobra a kasa puna ništa ne treba barkati.
pa po toj logici onda skontas gdje je southampton?

sezona dvije i opet ce biti propast, ako na ljeto ne potrosi 50-60m, pisi propalo, treba im vrhunski napadac evo 3-4 sezone, nema zamjene tj nece da kupi ioako ima igraca na trzistu

treba im vrhunski def vezni, nema zamjene tj gura spanske i francuske tinejdzere i ocekuje da osvoji nesto sa njima

treba im vrhunska odbrana i golman, kupi ok stopera iz spanije za 12m i onda ga nikada ne igra..

dok sve u medjuvremenu prodaje najbolje igrace u ekipi direktnim rivalima
Ridjobrki

#5415 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Southampton je na jugu Engleske i u padu, toliko što se tiče njih za idućih par sezona.

Kojeg igrača je to Arsenal prodao direktnom rivalu a da se sad treba žaliti za njim?

Coquelin je trenutno po svim parametrima najbolji DM u ligi, nema potrebe za kupovinom ali treba tog Schneiderlina uzeti da se Cazorla može vratiti u Španiju. Prodati Walcotta i Wilsherea i s tim parama plus nekih 10-20 miliona dovesti dva vrhunska igrača i to je sve.

A Welbeck, Giroud i Sanchez jesu svjetska klasa - samo što ima i još jedna klasa iznad njih. Vrhunska klasa su ti i štoperi, Koscielny je jedan od najboljih na svijetu a Mertesacker je štoper svjetskih prvaka. Ovaj Gabriel se doima zeznuto, mali Chambers igra super, Monreal i Gibbs su jako solidni, Debuchy i Bellerin ne zna se koji je bolji...

Ja mislim da se oko Arsenala vazda bez potrebe diže sranje i gdje ga nema, eno Manchestera U pa nek analiziraju raspad sistema ili Manchestera C pa nek vide malo isplate li se onolike investicije. Arsenalu ide sasvim dobro.
todd_smith

#5416 Re: Arsenal F.C.

Post by todd_smith »

Ridjobrki wrote:Southampton je na jugu Engleske i u padu, toliko što se tiče njih za idućih par sezona.

Kojeg igrača je to Arsenal prodao direktnom rivalu a da se sad treba žaliti za njim?

Coquelin je trenutno po svim parametrima najbolji DM u ligi, nema potrebe za kupovinom ali treba tog Schneiderlina uzeti da se Cazorla može vratiti u Španiju. Prodati Walcotta i Wilsherea i s tim parama plus nekih 10-20 miliona dovesti dva vrhunska igrača i to je sve.

A Welbeck, Giroud i Sanchez jesu svjetska klasa - samo što ima i još jedna klasa iznad njih. Vrhunska klasa su ti i štoperi, Koscielny je jedan od najboljih na svijetu a Mertesacker je štoper svjetskih prvaka. Ovaj Gabriel se doima zeznuto, mali Chambers igra super, Monreal i Gibbs su jako solidni, Debuchy i Bellerin ne zna se koji je bolji...

Ja mislim da se oko Arsenala vazda bez potrebe diže sranje i gdje ga nema, eno Manchestera U pa nek analiziraju raspad sistema ili Manchestera C pa nek vide malo isplate li se onolike investicije. Arsenalu ide sasvim dobro.
Nasri, RVP, Clichy, Sagna, Adebayor

sada mozda nebitni ali kada su se prodali bili jedne od glavnih karika ekipe...

jeste svi su svjetska klasa samo sto haman niko od njih ne bi mogao igrati u prvih 11 kod lidera lige

osim sancheza nema 1 igraca u arsenalu koji bi mogao igrati redovno u chelseaju svako kolo, ozil eventualno mada bi i njega konkurencija plavih izbacila iz redovnih 11
ultima_palabra

#5417 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Pa mora nekad otići, bolje da to bude prije nego kasnije... šta će propustiti bez njega u tih par godina, par četvrtih mjesta i možda neki kup? Sigurno će im 2-3 sezone poslije njega biti teške, nešto kao što sad ima United... ali mora i taj vakat doći.

Osim pojačanja na mjestima koja su vidljiva svima, treba im i igrača lidera kojih sad nemaju nikako... Wilshere je bio na dobrom putu, ali sjebaše ga povrede. Nemaju ni igrača koji su idoli navijačima, ono da pričaju djeci da su ga gledali kad je igrao... sve nešto bezmudo i beskrvno.
sumirprimus

#5418 Re: Arsenal F.C.

Post by sumirprimus »

arsenal je bezze,venger je bezze,komplet ekipa bezze. yah
Ridjobrki

#5419 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Meni je nekako teško skontati da neko voli neku ekipu zbog nekih stvari, da mu se gade druge ekipe zbog nekih drugih stvari a da kritikuje onu koju voli zato što ne liči na one koje mu se gade.

Meni je to totalni mindfuck ali poštujem pravo na mišljenje...

In Wenger we trust.
sumirprimus

#5420 Re: Arsenal F.C.

Post by sumirprimus »

Ridjobrki wrote:Meni je nekako teško skontati da neko voli neku ekipu zbog nekih stvari, da mu se gade druge ekipe zbog nekih drugih stvari a da kritikuje onu koju voli zato što ne liči na one koje mu se gade.

In Wenger we trust.
ma plakace za vengerom svi simpatizeri arsenala koji bi da ga otjeraju...
jednom kad ode... :D
LSD

#5421 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

sumirprimus wrote:
Ridjobrki wrote:Meni je nekako teško skontati da neko voli neku ekipu zbog nekih stvari, da mu se gade druge ekipe zbog nekih drugih stvari a da kritikuje onu koju voli zato što ne liči na one koje mu se gade.

In Wenger we trust.
ma plakace za vengerom svi simpatizeri arsenala koji bi da ga otjeraju...
To ce biti prije svega tužan dan za navijace konkurencije :D kad ode strucnjak za četvrto mjesto na tabeli :-)
Ridjobrki

#5422 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

sumirprimus wrote: ma plakace za vengerom svi simpatizeri arsenala koji bi da ga otjeraju...
Ako ikad umre. :D

@LSD: Sutra da ga otpuste lik bi mogao birati klub koji hoće na svijetu. Odmah ManU, za početak.

Koga bi Arsenal doveo?
sumirprimus

#5423 Re: Arsenal F.C.

Post by sumirprimus »

ma tetak je u vrhu 20 godina.
treba bit strućnjak pa njemu nesto zamjerit.
ultima_palabra

#5424 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:Sutra da ga otpuste lik bi mogao birati klub koji hoće na svijetu. Odmah ManU, za početak.
Nema šanse da bi primirisao nekom od 10 najjačih. Katar ili MLS.
Ridjobrki

#5425 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote:
Ridjobrki wrote:Sutra da ga otpuste lik bi mogao birati klub koji hoće na svijetu. Odmah ManU, za početak.
Nema šanse da bi primirisao nekom od 10 najjačih. Katar ili MLS.
Taman fer razmjena - taj s tvog avatara uzme Arsenala a Wenger u suprotnom pravcu. :D
Post Reply